Kurde, dzisiaj straciłem w turniejach 2$ około 20 dolarów :/ Ciągłe bad bety mając AA wrrr jestem zły i nie chce mi się już grać w tą głupią a tak ciekawą grę.
:(
Napisane przez hapotam
Kurde, dzisiaj straciłem w turniejach 2$ około 20 dolarów :/ Ciągłe bad bety mając AA wrrr jestem zły i nie chce mi się już grać w tą głupią a tak ciekawą grę.
who cares?
[Treść wyedytowana]
//Proszę nie przeklinać i odnosić się z szacunkiem do innych użytkowników - imgoingtomirage
Napisane przez letsgamble92
Napisane przez hapotam
who cares?
[Treść wyedytowana]//Proszę nie przeklinać i odnosić się z szacunkiem do innych użytkowników - imgoingtomirage
Jak Ciebie nie to albo nie zaglądaj do tematu poświęconego tego typu tematom albo zmień je...
Hej hapotam
Napisze Ci tylko że podstawową cechą dobrego pokerzysty ( oprócz wiedzy i pragmatyki strategicznej ) jest cierpliwość. Sama się tego uczę cały czas.
Nie wiem czy już długo grasz ale zakładam że jesteś dość początkującym graczem... Wiem jak to na na starcie deprymuje, gdyż sama przez to przechodziłam, widzisz ze grasz / starasz sie grac jak najlepiej i przegrywasz, natomiast inni grając źle wygrywają...
Naucz się jednak akceptować ten aspekt gry, bo jest jej nieodłączną częścią i NIGDY się nie zmieni - NIGDY.
Wiec weź odpowiedzialność ze to co może się zmienić - Twoja wiedza, umiejętności i ciągłe doskonalenie. Im więcej się nauczysz - tym większy będzie Twój winrate i tym mniej będzie Cię dotykać przegrywanie z bad beatem, bo będziesz miał świadomość swojej przewagi, dobrej gry i podejmowania optymalnych decyzji.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości
Siema. Co sam zrobiłeś, żeby zmienić ten stan rzeczy? Poświęciłeś choć chwilę czasu, żeby zastanowić się dlaczego tak naprawdę tiltujesz? Najłatwiej jest napisać "chłopaki, tiltuję!! pomocy", trudniej samemu się tym problemem zająć.
Sam bad beat nie powoduje nigdy tiltu. Tilt powoduje interpretacja tego bad beata. Jeżeli sobie zakodujesz, że przegranie coinflipa jest czymś złym-naturalnie będziesz tiltował. Jeżeli natomiast sobie założysz: mogę wygrać, mogę przegrać i tak będzie ok, twoja reakcja będzie zupełnie inna. To jest tylko prosty przykład, zachęcam ciebie do własnych przemysleń.
Staram się, staram ![]()
Kolejny wykop z turnieju - mój AA przeciwko 77 :/ To już dziś trzeci raz
Napisane przez hapotam
Może pograj niższe limity
Takie tematy jak narzekanie na badbeaty powinny być usuwane. Ostatnio śmietnik robi się z tego działu jak widzę takie tematy co dziennie.
Jakiej odpowiedzi oczekujesz po takim poście ? głaskania po głowie, że będzie lepiej, zmartwię Cię - nie będzie. Widać, że jesteś graczem początkującym bo spadki po 10BI to standard, a po drugie widać, że nie przestrzegasz bankroll managamentu bo inaczej byś tak tego nie przeżywał.
ludzie ogarnijcie się :<
sick downswing
nie wiem co Ci poradzić
poczekajmy na Leszka
on na pewno coś wymyśli
Depresja można powiedzieć minęła. Chyba nie mogę po prostu tyle grać, bo czym dłużej się gra, tym bardziej odchodzi się od A GAME a co za tym idzie - nerwy!
Hej hapotam,
co swojej strony zrobiłeś, żeby sobie z tym poradzić?
czego oczekujesz po odpowiedzi w tym dziale? mamy podkręcić soft żebyś nie miał bad beatów?
Nikt z nas nie może Ci pomóc z rzeczami na które nie masz wpływu, a nikt z nas nie wpływu czy wygrasz AI czy nie. Jedyne co możesz zmienić to swoje podejście i swoją grę i w tym przypadku możesz oczekiwać od nas konkretnej pomocy. Jedną z pierwszych rzeczy które możesz zrobić to np. przeczytać jak najwięcej postów z tego działu, żeby zmienić swoje podejście do gry.
I w końcu ostatnia kwestia - jeśli chcesz otrzymać konkretną pomoc to napisz z czym dokładnie masz problem a nie tytułuj tematu "depresja pokerowa" bo nic takiego nie istnieje. Chcemy Ci pomóc a nie głaskać po głowie, że wszystko będzie dobrze. Zalezy mi na tym, żebyś wyrobił sobie odpowiednie podejście bo poklepywanie po główce i współczucie na które liczyłeś zakładając ten temat uczy życiowej bezradności. Oczywiście jest to najprostsze wyjście z sytuacji, ale niczego nie rozwiązuje i zrobi Ci kuku na przyszłość nie tylko w kontekście pokera, ale również życiowo. Weź odpowiedzialność za swoje życie i swoją grę, a jak będziesz potrzebował jakiejś pomocy to na pewno ją otrzymasz, tylko najpierw zdecyduj się jak chciałbyś zmienić swoje podejście.