Przejdź do forum
strach przed turnie...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] strach przed turniejem

24 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,683 Wyświetlenia

taka sprawa ilekroć napalam się na dany turniej guzik mi z tego wychodzi,czesto jest tak ze kwalifikuije sie na dany turniej który odbedzie za kilka dni i ciagle mysle jak zagrac jak wygrac a kiedy dochodzi do turnieju to automatycznie sie spalam kalkuje wszystko po milionrazy i ciagle mysle ze głupio przegrac gdyż dany turniej ma niezłe profity a do tago jezeli przegram kilka rak itd kompletnie tracę wiare w sens gry.
Gram bojazliwie boje sie sprawdzać
gram dużo w turniejach i odnosze pewne sukcesy jednak wraz moimi oczekiwaniami i kalkulacjami trace pewnosc siebie i wszystko idzie w łeb

23 odpowiedzi

BRM się kłania :)

a mozna jasniej

min 100 BI na turnieje... IMO sadząc po poście (może się mylę) jesli nie masz 300bi to nie graj turków..

Moge pograc za Ciebie i dzielimy sie 50 na 50 :D _tongue:

jezeli rozumiem kwestia leży w zbyt duzym przywizaniu do możliwych wygranych

mam to samo, im bardziej sie napalam na turniej tym szybciej go koncze ;)
mi przy tym pomaga, jak podczas turnieju na komputerze robię coś niezwiązanego z pokerem, np gram w pasjansa, albo patrze co tam na Facebooku, odstresowuje mnie to i nie zastanawiam się nad tym jak nie przegrać turnieju, tylko co rozdanie w które wejdę myślę co zrobić żeby je wygrać :)
nie wiem na ile mój post jest pomocny ale podsumowując myślę ze to kwestia nastawienia psychicznego

lechrumski

Napisane przez wojownik
taka sprawa ilekroć napalam się na dany turniej guzik mi z tego wychodzi,czesto jest tak ze kwalifikuije sie na dany turniej który odbedzie za kilka dni i ciagle mysle jak zagrac jak wygrac a kiedy dochodzi do turnieju to automatycznie sie spalam kalkuje wszystko po milionrazy i ciagle mysle ze głupio przegrac gdyż dany turniej ma niezłe profity a do tago jezeli przegram kilka rak itd kompletnie tracę wiare w sens gry.
Gram bojazliwie boje sie sprawdzać
gram dużo w turniejach i odnosze pewne sukcesy jednak wraz moimi oczekiwaniami i kalkulacjami trace pewnosc siebie i wszystko idzie w łeb

Czy mozesz zaplanowac turniej? Czy mozesz zaplanowac to ze wygrasz turniej? Czy ktokolwiek moze ze 100% pewnoscia zaplanowac ze wygra turniej?

To co robisz to budujes zogromny balon oczekiwan ktory peka wraz z odpadnieciem z turnieju. Kazde oczekiwanie rodzi lek a propos tego co stanie sie jak oczekiwanie nie zostanie spelnione. Sam doprowadziles do takiej sytuacji budujac oczekiwania. To samo robia ludzie w zwiazkach kiedy po mieiacu bycia razem wyobrazaja sobie cale zycie, wrzucaja w glowe miliony obrazow i oczekiwan i potem cierpia przy rozstaniu. Mechanizm jest identyczny.

Przestan budowac ocekiwan a zyj bardziej w tu i teraz. Najlepsze efekty osiagniesz jak bedziesz skupial sie na danym turnieju w jego trakcie, bedac w pelni skupionym i skoncentrowanym. Mozesz zaczac uprawiac jakis sport albo cos w tym stylu co sprawi ze bedziesz minimum kilka razy w ciagu tygodnia w tu i teraz.

Ty nie musisz nic robic po prostu przestan sobie tworzyc problemy w postaci nadmuchanego balona oczekiwan

no własnie jest to ta kwestia nastawienie do turnieju i odpowiednie podejście mam z tym problem taka blokade przed utrat czegos co juz zdobyłem wygrałem itd nawet w czasie turnieju ma swiadomosc ze moje all inn moze spowodowac opdadniecie z rozgywki dlatego czesto gram pasywnie zwlaszcza w tureniejach fgzie mi zalezy na wygranej

lechrumski

Napisane przez wojownik
no własnie jest to ta kwestia nastawienie do turnieju i odpowiednie podejście mam z tym problem taka blokade przed utrat czegos co juz zdobyłem wygrałem itd nawet w czasie turnieju ma swiadomosc ze moje all inn moze spowodowac opdadniecie z rozgywki dlatego czesto gram pasywnie zwlaszcza w tureniejach fgzie mi zalezy na wygranej

Kto jest jedyna osoba ktora moze usunac ta blokade? Zastanow sie jak ona wyglada i gdzie ona sie znajduje, w ktorej konkretnie czesci ciala i potem ja usun. To co napisales to metafora blokady energii w twoim ciele, ewnetualnie mozesz udac sie na jakis masaz calego ciala

Lechu mam pytanko masz racje sam nadmuchuje balon ale np patrzac na wygrane które mogę osignać w danym turnieju mam juz zwiazane z tym mysli ale byłoby fajnie wygrać itd zakładam ze będę grał pasywnie spokojnie bo to nie jest zwykły turek czekam na dobre karty itd mam taki problem tylko z turniejami grajć ccash lub s&g nie mam z tym problemu

lechrumski

Pewnie dlatego ze w MTT mozesz wygrac nawet 100 razy tyle co wplacasz - zgaduje nie gralem za wiele MTT na necie:D Pracuj nad skupianiem sie na tu i teraz, zacznij obserwowac swoje mysli, jesli zaczynasz myslec o wyniku to naucz sie wyrzucac takie mysli ze swojej glowy. Gra warta swieczki i wiekszej pracy nad soba:)

własnie ta blokada jest w mojej głowie może jest to kwestia zbyt dużej zalezności między checia wygranej a moim bankrollem

ta blokada jest w głowie moze myśle ze wystepuję zbyt duze zaleznosc miedzy wygrana a moim bankrollem

lechrumski

Napisane przez wojownik
własnie ta blokada jest w mojej głowie może jest to kwestia zbyt dużej zalezności między checia wygranej a moim bankrollem

Zastanow sie czy jestes w stanie zobaczyc jak ta blokada wyglada, jaki ma ksztalt, gdzie sie znajduje itp zobacz czy mozesz cos z nia zrobic

to jest niemoc i brak podstaw do zwyciestwa typu ja nie moge bo... i rozne myśli np minimalizm dlatego gram pasywnie a zrugiej strony swiadomosc ze to wygrana jest w zasiegu ręki

lechrumski

Na czym polega minimalizm i jakie podstawy do zwyciestwa musisz miec zebys gral z wieksza pewnoscia siebie? Daj znac a ja odpisze Ci raczej juz w poniedzialek rano bo jutro jestem caly dzien na szkoleniu i w podrozy

pozdrawiam

ok obecnie napisze do poniedziałku szerzej na ten temat pozdrawiam

Powracając do tematu : jak wspomniałem spalam sie przed turniejami gdzie w gre wchodza wiekśzę wygrane lub tez możliwość przejścia do kolejnego etapu danego turnieju.Przed waznymi dla mnie turniejami mysle jak zagrac cop moge wygrac nakreacam sie a gdy przychodzi dany turniej lipa gram jak babiol.
Głupio wchodze lub tez nie... staram sie nie podbijac aby ktos nie postawił mnie przed all inn brakuje luzu i finezji w grze.
Jak juz wspomniałem dostaje blokade w postaci mysli nie dam ragu ,bede grał bardzo pasywniw niech inni sie pokasajuja az w koncu zosyje ze stackiem z którym moge zagrac tylko all inn
do tego czwesto sie zdarzaja głupie rozdania i przegrane
Moze mysl o wygranych i zbyt duza chęć wygrania powoduje takie zachowania blokade zniecierpliwienie

lechrumski

Wojowniku, opisz mi przykład pompowania oczekiwań, napisz jak Ty to robisz, co zaczynasz do siebie mówic i co myslec. Opisz to w jak najwiekszych szczegolach a jak to zrobisz to zaproponuje Ci pewne cwiczenie. Opisz to jak przygotowujesz sie do turnieju, zaczynasz grac itd. wszystko krok po kroku.