taka sprawa ilekroć napalam się na dany turniej guzik mi z tego wychodzi,czesto jest tak ze kwalifikuije sie na dany turniej który odbedzie za kilka dni i ciagle mysle jak zagrac jak wygrac a kiedy dochodzi do turnieju to automatycznie sie spalam kalkuje wszystko po milionrazy i ciagle mysle ze głupio przegrac gdyż dany turniej ma niezłe profity a do tago jezeli przegram kilka rak itd kompletnie tracę wiare w sens gry.
Gram bojazliwie boje sie sprawdzać
gram dużo w turniejach i odnosze pewne sukcesy jednak wraz moimi oczekiwaniami i kalkulacjami trace pewnosc siebie i wszystko idzie w łeb
min 100 BI na turnieje... IMO sadząc po poście (może się mylę) jesli nie masz 300bi to nie graj turków..
mam to samo, im bardziej sie napalam na turniej tym szybciej go koncze
mi przy tym pomaga, jak podczas turnieju na komputerze robię coś niezwiązanego z pokerem, np gram w pasjansa, albo patrze co tam na Facebooku, odstresowuje mnie to i nie zastanawiam się nad tym jak nie przegrać turnieju, tylko co rozdanie w które wejdę myślę co zrobić żeby je wygrać
nie wiem na ile mój post jest pomocny ale podsumowując myślę ze to kwestia nastawienia psychicznego
Napisane przez wojownik
taka sprawa ilekroć napalam się na dany turniej guzik mi z tego wychodzi,czesto jest tak ze kwalifikuije sie na dany turniej który odbedzie za kilka dni i ciagle mysle jak zagrac jak wygrac a kiedy dochodzi do turnieju to automatycznie sie spalam kalkuje wszystko po milionrazy i ciagle mysle ze głupio przegrac gdyż dany turniej ma niezłe profity a do tago jezeli przegram kilka rak itd kompletnie tracę wiare w sens gry.
Gram bojazliwie boje sie sprawdzać
gram dużo w turniejach i odnosze pewne sukcesy jednak wraz moimi oczekiwaniami i kalkulacjami trace pewnosc siebie i wszystko idzie w łeb
Czy mozesz zaplanowac turniej? Czy mozesz zaplanowac to ze wygrasz turniej? Czy ktokolwiek moze ze 100% pewnoscia zaplanowac ze wygra turniej?
To co robisz to budujes zogromny balon oczekiwan ktory peka wraz z odpadnieciem z turnieju. Kazde oczekiwanie rodzi lek a propos tego co stanie sie jak oczekiwanie nie zostanie spelnione. Sam doprowadziles do takiej sytuacji budujac oczekiwania. To samo robia ludzie w zwiazkach kiedy po mieiacu bycia razem wyobrazaja sobie cale zycie, wrzucaja w glowe miliony obrazow i oczekiwan i potem cierpia przy rozstaniu. Mechanizm jest identyczny.
Przestan budowac ocekiwan a zyj bardziej w tu i teraz. Najlepsze efekty osiagniesz jak bedziesz skupial sie na danym turnieju w jego trakcie, bedac w pelni skupionym i skoncentrowanym. Mozesz zaczac uprawiac jakis sport albo cos w tym stylu co sprawi ze bedziesz minimum kilka razy w ciagu tygodnia w tu i teraz.
Ty nie musisz nic robic po prostu przestan sobie tworzyc problemy w postaci nadmuchanego balona oczekiwan
no własnie jest to ta kwestia nastawienie do turnieju i odpowiednie podejście mam z tym problem taka blokade przed utrat czegos co juz zdobyłem wygrałem itd nawet w czasie turnieju ma swiadomosc ze moje all inn moze spowodowac opdadniecie z rozgywki dlatego czesto gram pasywnie zwlaszcza w tureniejach fgzie mi zalezy na wygranej
Napisane przez wojownik
no własnie jest to ta kwestia nastawienie do turnieju i odpowiednie podejście mam z tym problem taka blokade przed utrat czegos co juz zdobyłem wygrałem itd nawet w czasie turnieju ma swiadomosc ze moje all inn moze spowodowac opdadniecie z rozgywki dlatego czesto gram pasywnie zwlaszcza w tureniejach fgzie mi zalezy na wygranej
Kto jest jedyna osoba ktora moze usunac ta blokade? Zastanow sie jak ona wyglada i gdzie ona sie znajduje, w ktorej konkretnie czesci ciala i potem ja usun. To co napisales to metafora blokady energii w twoim ciele, ewnetualnie mozesz udac sie na jakis masaz calego ciala
Lechu mam pytanko masz racje sam nadmuchuje balon ale np patrzac na wygrane które mogę osignać w danym turnieju mam juz zwiazane z tym mysli ale byłoby fajnie wygrać itd zakładam ze będę grał pasywnie spokojnie bo to nie jest zwykły turek czekam na dobre karty itd mam taki problem tylko z turniejami grajć ccash lub s&g nie mam z tym problemu
Pewnie dlatego ze w MTT mozesz wygrac nawet 100 razy tyle co wplacasz - zgaduje nie gralem za wiele MTT na necie:D Pracuj nad skupianiem sie na tu i teraz, zacznij obserwowac swoje mysli, jesli zaczynasz myslec o wyniku to naucz sie wyrzucac takie mysli ze swojej glowy. Gra warta swieczki i wiekszej pracy nad soba:)
własnie ta blokada jest w mojej głowie może jest to kwestia zbyt dużej zalezności między checia wygranej a moim bankrollem
ta blokada jest w głowie moze myśle ze wystepuję zbyt duze zaleznosc miedzy wygrana a moim bankrollem
Napisane przez wojownik
własnie ta blokada jest w mojej głowie może jest to kwestia zbyt dużej zalezności między checia wygranej a moim bankrollem
Zastanow sie czy jestes w stanie zobaczyc jak ta blokada wyglada, jaki ma ksztalt, gdzie sie znajduje itp zobacz czy mozesz cos z nia zrobic
to jest niemoc i brak podstaw do zwyciestwa typu ja nie moge bo... i rozne myśli np minimalizm dlatego gram pasywnie a zrugiej strony swiadomosc ze to wygrana jest w zasiegu ręki
Na czym polega minimalizm i jakie podstawy do zwyciestwa musisz miec zebys gral z wieksza pewnoscia siebie? Daj znac a ja odpisze Ci raczej juz w poniedzialek rano bo jutro jestem caly dzien na szkoleniu i w podrozy
pozdrawiam
Powracając do tematu : jak wspomniałem spalam sie przed turniejami gdzie w gre wchodza wiekśzę wygrane lub tez możliwość przejścia do kolejnego etapu danego turnieju.Przed waznymi dla mnie turniejami mysle jak zagrac cop moge wygrac nakreacam sie a gdy przychodzi dany turniej lipa gram jak babiol.
Głupio wchodze lub tez nie... staram sie nie podbijac aby ktos nie postawił mnie przed all inn brakuje luzu i finezji w grze.
Jak juz wspomniałem dostaje blokade w postaci mysli nie dam ragu ,bede grał bardzo pasywniw niech inni sie pokasajuja az w koncu zosyje ze stackiem z którym moge zagrac tylko all inn
do tego czwesto sie zdarzaja głupie rozdania i przegrane
Moze mysl o wygranych i zbyt duza chęć wygrania powoduje takie zachowania blokade zniecierpliwienie
Wojowniku, opisz mi przykład pompowania oczekiwań, napisz jak Ty to robisz, co zaczynasz do siebie mówic i co myslec. Opisz to w jak najwiekszych szczegolach a jak to zrobisz to zaproponuje Ci pewne cwiczenie. Opisz to jak przygotowujesz sie do turnieju, zaczynasz grac itd. wszystko krok po kroku.