1
ile bb jesteś pod EV?
Jeżeli od dwóch miesięcy ciągle przegrywasz sytuacje gdzie wkładasz $ jako faworyt a wcześniej nie miałeś mega rusha to nie mam pojęcia co się może dziać. Może spróbuj przeanalizować te ręce za 35bb.
Ja od 3dni jestem 4,5BI pod EV plus kilka coolerów gdzie villain akurat miał tą jedną z kilku kombinacji na bardzo, bardzo dużo która minie biła to wszystko boli ale nie tak jak to, że gdyby nie słaba gra to mimo 4,5BI poniżej EV i tak był bym na ok wyniku i tutaj raczej szukam problemu aniżeli w suckoutach.
tylko spokoj moze cie uratowac, powaga... i jakis odpoczynek inaczej sie nie da a na takie akcje nic nie poradzisz musisz sie jak najbardziej uodparniac i tyle. teoretycznie mozesz byc jakims meta-magnesem na farcace fisze i bedziesz tak mial do konca zycia, w praktyce poprostu przychodzi seria i wymiekasz, trza byc twardym.
ja chyba znalazlem sposob na moje tilcenie - gram overrolled i jak mnie dopadnie to nie zeruje rolla i starcza mi na gre na tym samym limicie
Zacznij grac fancy play, zobaczymy ile razy bedziesz trafial swoje outy. ![]()
To jest poker, dziwne ze jestes na NL50+ i nie znasz jego natury. ![]()
Zrozum -> zaakceptuj -> wyluzuj -> zapomnij.
Baw się!
Pozdrawiam
/G
Hej Lilka,
Napisales 3 posty i w ani jednym nie napisales konkretnie co chcesz osiagnac.
Czesc mam pytanie ile razy mozna dostac badbeat
Nie znam odpowiedzi na to pytanie
juz mnie to wkurwia jestem po 5 H sesji gdzie 18 razy przegralem w sytacji gdzie bylem przynajmniej 65 % faworytem w wiekszosci 80% sesje zakonczylem na niewielkim plusie. Jaki mam problem, moim problemem sa te jebane shorty fishe
Czy aby na pewno Twoim problemem sa fishe? Czy jestes w 100% pewien ze Twoim jedenym problemem sa fishe?
Definiujac problem w ten sposob nie masz na niego wplywu, bo nie masz wplywu na fishy. Zdefiniuj problem w taki sposob zebys to Ty byl odpowiedzialny i znajdz to co tak naprawde jest Twoim problemem i wierz mi ze na pewno nie sa to fishe.
Widze jeszcze jeden problem - zloscisz sie na fishy, tak? A znajdz przykład kiedy Ty grasz jak j... fish?
Nic mnie tak nie tiltuje jak badbeaty to ze znow ja mam pecha choc postawilem sie w sytuacji 80% to win.
Zaraz, zaraz przcież najwiekszym problemem mialy byc fishe a tutaj nagle pojawia sie cos nowego, troche oszukujesz w swoim poscie ![]()
No dobrze zalozmy ze przez te pare sekund najwiekszym problemem staly sie bad beaty. Znowu postawiles sie w sytuacji kiedy nic nie mozemy zrobic bo bad beaty sa niezalezne od Ciebie, zawsze bedziesz je dostawal.
Jak mam sobie z tym radzic czy wogole cos mozna zrobic jak mam grac na tych shortow
A jak Ci sie wydaje czy mozna cos zrobic czy sie nie da? Jak jest short przy stole to po prostu od razu wszystkie pieniadze wplywaja do niego?
Jak mam sobie z tym radzic
Z czym konkretnie chciałbys sobie poradzic, chcialbym zebys sprecyzowal co dokladnie chcesz osiagnac, np "Chcialbym miec pelen spokoj i koncentracje bez wzgledu na wynik AI". Zacznij od odpowiedzialnosci. Ustal to co chcesz osiagnac w taki sposob zebys Ty byl za to w 100% odpowiedzialny. Opcje w stylu chce dostawac mniej bad beatow od razu odpadaja, umowa stoi?
Zauwazylm jeszcze jedna dziwna rzecz jak podejmuje dobra decyzje to przegrywam jak podejmowalbym bledne to bym wygrywal wiec u mnie jest na odwrot. Z ciekawosci zagralem dzis rano call all in wiedac ze koles ma big pair a ja mialem 22 i wpadla 2 na flop, to jak moze ja mam grac zle podejmowac zle decyzje wtedy bedzie dobrze fish biggrin a tak na serio czy mozliwe jest zeby program rozdajacy karty lub poker room ustawil sobie mnie jakos ze mam przegrywac z shortami od tak. wkurza mnie jeszcze to ze taki osiol podwaja sie z np 10 do 20$ i zaraz opuszcza stolik, kurcze jak oni moga tak grac, gdzie zarabiaja grajac zawsze o centy ta taktyka jest chora a niestety ciezko znalezc stol z samymi big stackami. pozdr
Chyba sam nie wierzysz w to co napisałes
i znow kazda sesja to bad beaty pozniej tilt i zla gra lechmurski wyciagnij mnie z tiltu gdzie mam sie zglosic zeby jakis spec pomogl mi sobie z tym radzic?
Ja Cie nie moge wyciaganc z tiltu, tylko Ty sam mozesz sie wyciagnac, bo to Twoj tilt a nie moj. Dobrym poczatkiem jest to zebys dokladnie sprecyzowal co chcesz osiagnac, jak chcesz sie czuc i ustalil cele w taki sposob zebys mial nad nimi 100% kontroli
Pozdr
Czesc mam pytanie ile razy mozna dostac badbeat
Zgodnie ze znanymi prawami matematyki mozesz dostac badbeta nieskonczona ilosc razy nieskonczona ilosc razy pod rzad i mozliwe, ze do konca zycia nie wygrasz juz ani razu. Bardziej konstruktywne pytanie by bylo jaka jest szansa, ze przegralem 16 razy bedac 65% faworytem.
juz mnie to wkurwia
Mozesz swobodnie operowac 'juz' w przestrzeni czasu i ustawic swoj umysl tak, ze po pierwszym przegranym coinflipie 'juz' sie wkurwisz, tak, ze dopiero po trzecim 'juz' sie wkurwisz a nawet tak, ze juz nigdy sie nie wkurwisz i to juz zniknie. Pewnie kryje sie za tym pokazna ilosc zlych przekonan takich jak:
- musze wygrywac
- musze wygrywac gdy jestem faworytem
- lepsi gracze musza wygrywac
- fisze nie moga wygrywac
- nie moge przegrac wiecej niz x* razy bedac faworytem, za x* wstaw swoja granice akceptacji rzeczywistosci
itp itd. Mysle, ze nawet nie przeczytales tematow tutaj, nie mowiac o ogladaniu jakiegokolwiek filmiku czy siegnieciu do literatury. Jesli sie myle to przepraszam, lecz jesli sie nie myle to jest brak szacunku do Lecha, ktory musi tutaj napisac sporo odpowiedzi. To tak jakbys dzwonil do mamy zeby przyjechala z pracy i Ci podala jablko, ktore lezy na stole w drugim pokoju, bo Tobie sie nie chce ruszyc dupy.
Jaki mam problem, moim problemem sa te jebane shorty fishe
Jestes pewien, ze Twoim problemem sa 'shorto-fisze'? Oni sa tylko ludzmi, takimi samymi jak Ty, jak miliony i miliardy na swiecie. Twoj problem lezy w Tobie, w Twoim sposobie myslenia i tego jak zaprogramowany jest Twoj umysl. Mowiac, ze Twoim problemem jest x, oddajesz x odpowiedzialnosc za wlasne zycie.
Nic mnie tak nie tiltuje jak badbeaty
Badbeat to tylko definicja, a definicja to kilka liter, zatem jak kilka znakow moze miec wplyw na zywa istote? To ty sam sie tiltujesz myslac o tym w konkretny sposob. Musisz zmienic sposob myslenia (miezy innymi przekonania, ktore wypisalem)
czy wogole cos mozna zrobic
Jak sie urodziles jestem przekonany, ze badbeaty Cie nie wkurwialy ani tak narpawde nic Cie nie wkurwialo. Sam nauczyles swoj umysl wkurwiac sie w okreslnej sytuacji. Skoro nauczyles sie wkurwiac to jestem pewien, ze mozna sie tego oduczyc. Polecam zaczac od filmikow Lecha.
sorry za bluzgi ale dzis to juz przesada bo dostalem taka ilosc chorych akcji
Ta 'przesada' to nic innego jak Twoja granica akceptacji rzeczywistosci. I nie istnieje cos takiego jak 'przesada'. Ty sa ja tworzysz. Kazesz swojemu umyslowi myslec, ze jesli x to 'przesada' tak w skrocie.
edit: Sorry, bylem w trakcie pisania, jak odpisales Lechu i nie zauwazylem;)
Ja zrobiłem duży postęp w podejściu do bad beatów ale czasami to już nie wiem czy się śmiać czy płakać-trafiają goście 1outowce na riverze, już standardowo AA przegrywaja wielokrotnie allin pre flop. Mam bankroll 40$, natomiast allinEV 54$...przecież to jest 35% więcej niż mój cały bankroll! Mam nadzieję, że szczęście się kiedyś wyrówna ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć
Polecam ten topic variance - na pewno daje duzo do myslenia. Mimo bycia wygrywajacym graczem mozna byc na (-) nawet po 100k rąk. Warto więc skupić się przede wszystkm na tym nad czym masz kontrolę.
Socket, przestań żyć nadzieją. Nadzieja to nie jest plan, a zamiast tego tworzysz zbędne oczekiwania które mogą doprowadzić do rozczarowania jak nie zostaną zrealizowane. Po wszystkich moich postach Ty już sam doskonale wiesz na czym masz się skupić:)