Witam ![]()
Co raz czytam tematy w dziale oraz uczęszczam na treningi ale mało się udzielam.. dzisiaj coś dam od siebie, naszło mnie na rozkminy ^^
Zacznę od tego, że mam 19 lat i mieszkam w dość niewielkim mieście. Obecnie jeszcze się uczę w technikum 4letnim (ostatni rok). Przez te 4 lata uczę się samych głupot które są mi zupełnie nie potrzebne. Wiem, że tracę tylko na to czas zamiast robić to co chciałbym robić w niedalekiej przyszłości i robić to bez przymusu - czyt. poker.
Przez ostatnie pół roku próbuję znaleźć jakiekolwiek plusy na rozpoczęcie mojej dalszej edukacji i nie mam żadnych. Nie wiem po co mi jakaś matura, technik czy inne bezwartościowe papierki jak wiem, że nie mam zamiaru dalej studiować gdziekolwiek aby po 5 latach zarabiać te parę tyś i chodzić codziennie do pracy z myślą, że nigdy nie spróbowałem czegoś innego. Czemu wszyscy mi to utrudniają? rodzina, bliscy, tylko nieliczni rozumieją czemu chcę grać w pokera po te parę godzin dziennie. ( czytałem temat rodzina vs poker
) Żadne argumenty do nich nie docierają, dla nach każdy powinien iść do szkoły -> studia - > praca - > rodzina takie stereotypowe myślenie.
Dojdę do sedna co mam na myśli, planuję rzucić szkołę, wyjechać za granicę na jakieś 3-4 miesiące i trochę zarobić -> przeprowadzić się z bratem i dobrym kumplem do innego miasta -> i grindować pokera przez najbliższe parę lat -> zainwestować / założyć biznes (tutaj już mamy parę pomysłów ale to za wcześnie
)
Uważam, że odpowiednio inwestując czas czyli przeznaczać na pokera jakieś 8h / dzień, przez czas 5 lat zamiast iść na studia tylko po to, aby je tylko przejść i dostać jakiś papierek, wyjdę xx razy lepiej i do tego będę robił to co kocham ! żyć nie umierać ![]()
Spotkałem się tez z opinią, że szkoda tracić najlepsze lata życia na 'granie w karty' zamiast tego powinienem iść na studia się wyszaleć, poznać ludzi itp. Nie wiem ja jak dotąd nie miałem z tym problemu, potrafię bez żadnej szkoły nawiązać nowe znajomości i dobrze się zabawić.
Co myślicie o takim nastawieniu? warto spróbować, aby w przyszłości nie żałować? Ja już mam swoje zdaniem chciałbym poznać wasze