Przejdź do forum
variance - odpowied...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] variance - odpowiedzi

12 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,911 Wyświetlenia
hellYeahEnT
11 odpowiedzi
AliAli

jakie sliczne rozklady gaussa = )

ablazer

Napisane przez hellYeahEnT
Podziele sie z Wami bracia fajnym artykulem:

http://www.nsdpoker.com/2011/03/nlhe_6m_pros/#more-303

Dobry artykuł i wnioski też mi się podobają:

Having a low winrate at NLHE 6-max sucks.

:D

czak2

800k hands to wiecej niż gram w cały rok i może się okazac ze i tak przegrywasz jak 'wygrywasz' :rage:

Wydaje mi się, że dyskusja na temat wariancji ma swoje miejsce w dziale Poker.

Zapraszam do dalszej dyskusji i dzielenia się wnioskami :)

hellYeahEnT

Napisane przez dohpaZ

Specjalnie wrzucilem do mindsetu zeby mozna bylo odsylac ludzi ktorzy narzekaja ze sa po 10k rozdan 3BI pod ev ( :rage:)

Ofc dla graczy ktorzy graja dluzej zadna nowosc ten post no moze ten z winratem tylko ze ma az tak duzy wplyw, osobiscie myslalem ze 10bb az tak duzo "nie daje" tak samo jak 4bb ze jest az tak "slabe"

lechrumski

Napisane przez dohpaZ

Specjalnie wrzucilem do mindsetu zeby mozna bylo odsylac ludzi ktorzy narzekaja ze sa po 10k rozdan 3BI pod ev ( :rage:)

Ofc dla graczy ktorzy graja dluzej zadna nowosc ten post no moze ten z winratem tylko ze ma az tak duzy wplyw, osobiscie myslalem ze 10bb az tak duzo "nie daje" tak samo jak 4bb ze jest az tak "slabe"

Dzięki, rewelacyjny artykuł. Na pewno zacznę co niektórych do niego odsyłać:)

A1varo

Nareszcie cos czego szukałem. Napisałem kiedyś że 1bb/100 to nie winrate, i zostałem zjechany, że to tak jakbym mówił że 1km/h to nie jest predkość (bo nie jest :D)
Natomiast tutaj widać - z 1bb/100 grając 1/4 mln rąk nadal masz prawie 1/3 szans że przegrasz - czyli z dużym prawdopodobieństwem możesz byc nawet rok na minusie. jeżeli do tego dodamy tilt, zmieniające się warunki na danych stawkach, nie masz absolutnie żadnej gwarancji na wygrywanie .

Czyli poker to jebana gra losowa i szkoda marnować na niego czas

toMOKASYN

Szkoda marnować czas, jeśli nie umiesz go wykorzystać na efektywną naukę. Jeszcze nie nadszedł czas, że na stolikach masz samych regów i te 6bb/100 jest niemożliwe do wykręcenia. Zresztą nawet w artykule gość wspominał o ludziach grających z takim winratem na nosebleedach, bo są tacy, so...

Poker to nie jebana gra losowa imo. :)

hellYeahEnT

Napisane przez 11Marcin11

Niezle wnioski _thumbsup:

A ja dam kontrargument: Poker prawie w ogole nie jest gra losowa przy winracie 10bb/100 i probce 250k rozdan.

4bb winrate wydaje sie sie sensownie "minimalny" ktory pasuje miec w NLu zeby "dalo sie zyc" swingi nas nie zabijaly. Przy 6bb/100 juz zyc nie umierac :)

A1varo

Napisane przez 11Marcin11

Niezle wnioski _thumbsup:

A ja dam kontrargument: Poker prawie w ogole nie jest gra losowa przy winracie 10bb/100 i probce 250k rozdan.

4bb winrate wydaje sie sie sensownie "minimalny" ktory pasuje miec w NLu zeby "dalo sie zyc" swingi nas nie zabijaly. Przy 6bb/100 juz zyc nie umierac :)
+1, nie chodziło mi o tezę "jebana gra losowa", a o winrate<2bb to gambling, a nie winrate