Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] JJ Nl5

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
232 Wyświetlenia
IceWhoo

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.05 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]CO$5.00:///////;BU$7.65:///////;SB$5.00:///////;BB$8.92:///////;UTG1$5.09:///////;UTG2$2.81:///////;MP1 (Hero)$5.00:///////;MP2$5.43:///////;MP3$3.87:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP1 with J:s, J:d.
MP3 posts deadblind, MP3 posts deadblind, 2 folds, Hero raises to $0.30, MP2 folds, MP3 calls $0.25, 4 folds, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.69) 5:h, T:d, 8:h (2 players)
Hero bets $0.45, MP3 raises to $3.55, Hero calls $3.10.

Turn: ($7.79) 6:d (2 players)

River: ($7.79) 3:h (2 players)

Final Pot: $7.79.

Results follow:

Hero shows a pair of jacks(Js Jd).
MP3 shows two pairs, eights and sixs(8c 6c).

MP3 wins with two pairs, eights and sixs(8c 6c).

Tu dostaję push od jakiegoś unka. Patrzę, że to Rosjanin więc go sprawdzam i pokazuje mi second pair (już kilku takich fiszaków z niepełnym stackiem zaobserwowałem, że tak grają). Czy to jakaś ta nowa strategia, żeby wrzucać stacka z byle parą na flopie czy to po prostu random fisze z Rosji tak grają?

1 odpowiedź
Thorek

Witaj.

Ocenianie range przeciwnika na podstawie kraju, z jakiego pochodzi nie jest do końca dobre, bo to ostre generalizowanie. Co do samej decyzji to jest ona tutaj close. Z jednej strony na unka staramy się nie stackować z układami typu para postflop, z drugiej jednak strony niepełny stack przeciwnika i fakt wrzucenia dead blinda mocno działa na twoją korzyść. Chodzi oto, że wielu graczy z uporem maniak broni wrzuconych dead blindów i stosuje mocno dziwne linie, dlatego ja tuta często widzę jednak tutaj call. Well played, bo board jest bardzo fajny i często zobaczymy tutaj Tx.

Pozdrawiam.