Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] TT nl10

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
265 Wyświetlenia
aonpl

Full Tilt - $0.10 NL RUSH - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 3

Hero (SB): $10.77
BB: $10.00
UTG: $23.64
UTG+1: $18.73 UNK 75/75 4h
MP: $6.32
MP+1: $5.31 UNK 75/50 4h
LP: $10.00
CO: $18.37
BTN: $7.65

Hero posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has T♣ T♥ (squeeze?)

fold, UTG+1 raises to $0.35, fold, MP+1 calls $0.35, fold, fold, fold, Hero calls $0.30, fold

Flop: ($1.15, 3 players) 2♠ 7♣ 3♦ (fold? raise?)
Hero checks, UTG+1 bets $0.20, MP+1 calls $0.20, Hero calls $0.20

Turn: ($1.75, 3 players) 3♥
Hero checks, UTG+1 checks, MP+1 checks

River: ($1.75, 3 players) 6♠
Hero checks, UTG+1 checks, MP+1 bets $0.80, Hero calls $0.80, fold

2 odpowiedzi
karakanFTP

Ja tam nigdy nie lubie squeezowac z pocketami ktore bede musial zrzucic do 4beta, bo trace szanse na zlapanie seta i potencjalnego stacka jesli EP raiser ma jakas overpare. Wole do takich akcji rece w stylu AQ, AJ czy KQ, ktorych nie bedzie mi szkoda wyrzucic do 4beta. Ale w tej sytuacji squeez tez pewnie jest jak najbardziej ok. As played, zdecydowanie raisuje tutaj flopa. Bet UTG wyglada mega slabo, a MP1 doklada tutaj z any2. Call nie daje Ci zupelnie nic, nadal nie masz pojecia gdzie jestes, nie jestes w ogole w stanie okreslic range zadnego z przeciwnikow, nie wiesz jak sie zachowac na dalszych streetach. Raise wyjasni tutaj sprawe i jesli wygrasz pule na flopie to OK, jesli dostaniesz reraise to pasujesz a jesli call to grasz dalej na turnie z inicjatywa i agresja. Raise all day long.

rusher88

Napisane przez karakanFTP
Ja tam nigdy nie lubie squeezowac z pocketami ktore bede musial zrzucic do 4beta, bo trace szanse na zlapanie seta i potencjalnego stacka jesli EP raiser ma jakas overpare. Wole do takich akcji rece w stylu AQ, AJ czy KQ, ktorych nie bedzie mi szkoda wyrzucic do 4beta. Ale w tej sytuacji squeez tez pewnie jest jak najbardziej ok. As played, zdecydowanie raisuje tutaj flopa. Bet UTG wyglada mega slabo, a MP1 doklada tutaj z any2. Call nie daje Ci zupelnie nic, nadal nie masz pojecia gdzie jestes, nie jestes w ogole w stanie okreslic range zadnego z przeciwnikow, nie wiesz jak sie zachowac na dalszych streetach. Raise wyjasni tutaj sprawe i jesli wygrasz pule na flopie to OK, jesli dostaniesz reraise to pasujesz a jesli call to grasz dalej na turnie z inicjatywa i agresja. Raise all day long.

Ogolnie biorac pod uwage limit, to ta wypowiedz podoba mi sie tak bardzo, ze nie widze sensu, aby cos wiecej tu dopisywac, bo bym tylko powielal tego posta. _thumbsup: