Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Aa 15/30 22$

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
278 Wyświetlenia
krzysiekmiszcz

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $30(BB) Replayer
Hero ($2,880)
BB ($2,759)
UTG ($1,705)
UTG+1 ($4,635)
UTG+2 ($2,960)
MP1 ($2,715)
MP2 ($2,925)
CO ($4,361)
BTN ($2,260) VPIP: 23, PFR: 12, 3B: 10, AF: 1.3, Hands: 60

Dealt to Hero A♣ A♦

UTG calls $30, fold, fold, fold, fold, fold, BTN raises to $180, Hero raises to $550, fold, fold, BTN calls $370

FLOP ($1,160) 2♦ A♥ 9♥

Hero checks, BTN checks

TURN ($1,160) 2♦ A♥ 9♥ K♥

Hero bets $575, BTN calls $575

RIVER ($2,310) 2♦ A♥ 9♥ K♥ T♥

Hero checks, BTN bets $210, Hero calls $210

odpuscilem cbeta bo szczerze liczylem, ze sam wrzuci, jak mial 1,5psb

6 odpowiedzi
persii

cbet/call

szip turn

bo af 1.3

krzysiekmiszcz

jaki mu dajecie range? imo QQ+ AK on tu bedzie shipowal pre, a call zagra z 88-JJ AJ-AQ (ktore bedzie mial bardzo rzadko, gdyz odbieram ma asy) czasem jakies T9s+ i na tym flopie on nic nie trafia (oprocz 99) i imo jedyna opcja dla mnie zeby wyciagnac stacka to to, ze on sprobuje mnie wyblefowac...

imgoingtomirage

Granie check w 3bet pocie na A-high boardzie oop jest moim zdaniem słabe. Raz, jeśli on ma JJ-KK+floaty to tracisz tutaj 1 street value (rzadko kto odpuści jednego beta na flopie), dwa: jak zagrasz samemu mając w tym spocie JJ-KK? A trzecia sprawa to stack to pot ratio, masz ~2PSB, z takim nutsem chcesz na turnie stacka wrzucić, zwłaszcza na takim turnie.
Jeśli o mnie chodzi to Twoj sizing na turnie jest fatalny, walisz mniej niż 1/2 POT w momencie w którym straciłeś value nie cbetując, nie bronisz swojej ręki przed FD, str8 drawem.
River, najgorsza karta w talii, konsekwencja złego zagrania na flopie i turnie. Przegrywasz np. z QJ :heart:o albo 88 :heart: które sobie tutaj vbetuje :(.

imo QQ+ AK on tu bedzie shipowal pre

Lol, why?
Wczesna faza turnieju, pozycja, flat jest super.

krzysiekmiszcz

Napisane przez imgoingtomirage

Lol, why?

Bo na call inwestuje 1/4 stacka?

Poza tym on folduje JJ-KK do cbeta na A high flopie w 3 betowanej puli, bo call juz go commituje

Olorion

bet flop, shovski turn

hazelasty

Napisane przez Olorion
bet flop, shovski turn

Napisane przez imgoingtomirage
Granie check w 3bet pocie na A-high boardzie oop jest moim zdaniem słabe. Raz, jeśli on ma JJ-KK+floaty to tracisz tutaj 1 street value (rzadko kto odpuści jednego beta na flopie), dwa: jak zagrasz samemu mając w tym spocie JJ-KK? A trzecia sprawa to stack to pot ratio, masz ~2PSB, z takim nutsem chcesz na turnie stacka wrzucić, zwłaszcza na takim turnie.
Jeśli o mnie chodzi to Twoj sizing na turnie jest fatalny, walisz mniej niż 1/2 POT w momencie w którym straciłeś value nie cbetując, nie bronisz swojej ręki przed FD, str8 drawem.
River, najgorsza karta w talii, konsekwencja złego zagrania na flopie i turnie. Przegrywasz np. z QJ :heart:o albo 88 :heart: które sobie tutaj vbetuje :(.

Lol, why?

W sumie to nie wiem co mam dodac, gdyz wyczerpaliscie temat, wiec po prostu sie podpisze pod tym oboma renkami i oboma nogami imjeniem i nazfiskiem.
Easy bet for value, protection, dla balansu, cokolwiek sobie tutaj wymyslicie, and turn to jest easy ship, gdyz board zaczyna sie pierdzielic delikatnie mowiac i musimy chronic naszego secika + wciaz mamy mega value od kolesia.