Niestety nie udało się. Godziny czytania artykułów o mindsecie nie pomogły..
Gram kapitałem startowym na PP NL. Ten limit to dla mnie porażka, gram TAG wdł BSS i każde zagranie preflop biorę z tabeli startowej ale moje AK, QQ, KK zawsze są pokonywane przez river flushe. Pooglądałem trochę filmików na tamat BSS i z wypowiedzi trenerów tam wynika że większość z nich nigdy nie grała NL2...
Pomyślałem więc - NL2 nie daje mi absolutnie żadnych zysków i uniemożliwia budowane bankrolla gdyż po prostu z dnia na dzień cofałem się..
Poszedłem na NL10 FR, grałem dalej chłodno BSS TAG. Trafiła się szansa..
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (8 handed)
Known players:
[tg]UTG2 (Hero)$10.80:///////;MP1$27.46:///////;MP2$13.03:///////;MP3$12.12:///////;CO$11.55:///////;BU$10.79:///////;SB$4.49:///////;BB$6.93:///////;[/tg]
Preflop: Hero is UTG2 with K:d, A:s.
Hero raises to $0.40, MP1 raises to $1.00, 5 folds, BB calls $0.90, Hero raises to $4.80, MP1 raises to $8.60, BB calls $5.93(All-In), Hero calls $6.00, MP1 calls $2.20.
Flop: ($28.58) 3:c, 9:c, K:c (3 players)
Turn: ($28.58) 7:s (3 players)
River: ($28.58) 2:c (3 players)
Final Pot: $28.58.
Results follow:
Hero shows a pair of kings(K:d A:s).
BB shows a pair of queens(Q:d Q:h).
MP1 shows a flush, king high(T:c T:h).
MP1 wins with a flush, king high(T:c T:h).
Po tym przegranym rozdaniu naprawdę nie mogłem uwierzyć jak '2' mogła mnie pokonać, zadawałem sobie pytania na głos w stylu "Czy kur** naprawdę ze wszystkich kart jakie są w talii i nie zostały rozdane akurat musiała spaść karta w croosie" Ten "bad beat" był tak dotkliwy że postanowiłem grać dalej i na większej ilości stołów.
Co prawda BB nie wpłynął jakoś super źle na moją grę gdyż nie straciłem więcej pieniędzy ale zachodzę teraz w głowę jak odrobić straconą kwotę, obecnie w bankrollu mam 36$ i naprawdę jeśli ktoś powie mi że jestem wstanie się odrobić grając 'tak jak do tej pory' na NL2 to chyba naprawdę zwątpie w te rady...
Drugie pytanie, czy możliwe jest że ktoś po prostu nie jest stworzony do tej gry? Nie ma talentu czy farta? Skoro każdy mój monster jest bity, i to regularnie przez słabsze flushdrawy, a nie dopuszczam myśli Rigged Softa akurat przeciwko mnie.
Co mam robić? Dodam że jaka kolwiek wygrana sprawiała mi przyjemność i przez chwilę byłem ponad 50$ i cholernie się cieszyłem że to granie wedłóg rygorystycznej tabelki coś daje... potem zwątpiłem.