Przejdź do forum
Całkowity Tilt po d...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Całkowity Tilt po dotkliwej porażce.

32 Posty
15 Użytkownicy
0 Reakcje
3,788 Wyświetlenia

Niestety nie udało się. Godziny czytania artykułów o mindsecie nie pomogły..

Gram kapitałem startowym na PP NL. Ten limit to dla mnie porażka, gram TAG wdł BSS i każde zagranie preflop biorę z tabeli startowej ale moje AK, QQ, KK zawsze są pokonywane przez river flushe. Pooglądałem trochę filmików na tamat BSS i z wypowiedzi trenerów tam wynika że większość z nich nigdy nie grała NL2...

Pomyślałem więc - NL2 nie daje mi absolutnie żadnych zysków i uniemożliwia budowane bankrolla gdyż po prostu z dnia na dzień cofałem się..

Poszedłem na NL10 FR, grałem dalej chłodno BSS TAG. Trafiła się szansa..

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]UTG2 (Hero)$10.80:///////;MP1$27.46:///////;MP2$13.03:///////;MP3$12.12:///////;CO$11.55:///////;BU$10.79:///////;SB$4.49:///////;BB$6.93:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG2 with K:d, A:s.
Hero raises to $0.40, MP1 raises to $1.00, 5 folds, BB calls $0.90, Hero raises to $4.80, MP1 raises to $8.60, BB calls $5.93(All-In), Hero calls $6.00, MP1 calls $2.20.

Flop: ($28.58) 3:c, 9:c, K:c (3 players)

Turn: ($28.58) 7:s (3 players)

River: ($28.58) 2:c (3 players)

Final Pot: $28.58.
Results follow:

Hero shows a pair of kings(K:d A:s).
BB shows a pair of queens(Q:d Q:h).
MP1 shows a flush, king high(T:c T:h).

MP1 wins with a flush, king high(T:c T:h).

Po tym przegranym rozdaniu naprawdę nie mogłem uwierzyć jak '2' mogła mnie pokonać, zadawałem sobie pytania na głos w stylu "Czy kur** naprawdę ze wszystkich kart jakie są w talii i nie zostały rozdane akurat musiała spaść karta w croosie" Ten "bad beat" był tak dotkliwy że postanowiłem grać dalej i na większej ilości stołów.

Co prawda BB nie wpłynął jakoś super źle na moją grę gdyż nie straciłem więcej pieniędzy ale zachodzę teraz w głowę jak odrobić straconą kwotę, obecnie w bankrollu mam 36$ i naprawdę jeśli ktoś powie mi że jestem wstanie się odrobić grając 'tak jak do tej pory' na NL2 to chyba naprawdę zwątpie w te rady...

Drugie pytanie, czy możliwe jest że ktoś po prostu nie jest stworzony do tej gry? Nie ma talentu czy farta? Skoro każdy mój monster jest bity, i to regularnie przez słabsze flushdrawy, a nie dopuszczam myśli Rigged Softa akurat przeciwko mnie.

Co mam robić? Dodam że jaka kolwiek wygrana sprawiała mi przyjemność i przez chwilę byłem ponad 50$ i cholernie się cieszyłem że to granie wedłóg rygorystycznej tabelki coś daje... potem zwątpiłem.

31 odpowiedzi

Napisane przez WithoutTilt
Pomyślałem więc - NL2 nie daje mi absolutnie żadnych zysków i uniemożliwia budowane bankrolla gdyż po prostu z dnia na dzień cofałem się..

Poszedłem na NL10 FR, grałem dalej chłodno BSS TAG. Trafiła się szansa..

Daje zyski, tutaj zobacz jak doświadczony gracz pokonał szybko NL2/NL5 i 10

LINK

Po tym bad beacie naprawdę nie mogłem uwierzyć jak '2' mogła mnie pokonać, zadawałem sobie pytania na głos w stylu "Czy kur** naprawdę ze wszystkich kart jakie są w talii i nie zostały rozdane akurat musiała spaść karta w croosie" Ten bad beat był tak dotkliwy że postanowiłem grać dalej i na większej ilości stołów.

To w ogóle nie był BadBeat, wrzuć sobie do stove'a jakie miałeś szanse Preflop. Byłeś na drugi miejscu jeśli chodzi o zwycięstwo w tej ręce. Poza tym nie wiem jak na NL2 ale NL5 i NL10 nie wchodzi się AI z AK... :facepalm:

Co prawda BB nie wpłynął jakoś super źle na moją grę gdyż nie straciłem więcej pieniędzy ale zachodzę teraz w głowę jak odrobić straconą kwotę, obecnie w bankrollu mam 36$ i naprawdę jeśli ktoś powie mi że jestem wstanie się odrobić grając 'tak jak do tej pory' na NL2 to chyba naprawdę zwątpie w te rady...

Jestem pierwszy więc daje CI taką rade, weź pracuj nad swoją grą bo niestety widzę u Ciebie podejście typu "co ja się będę stosował do zasad i rad zawartych w artykułach - wiem lepiej, szybko zbuduje rolla shotując NL10 z BR ledwo wystarczającym na grę na NL2. Dopiero zaczynasz swoją przygodę z pokerem dlatego pierwsze czego musisz się nauczyć to pokory do tej gry i tego że na efekty czasem trzeba czekać dłużej niż sobie założyłeś.

Drugie pytanie, czy możliwe jest że ktoś po prostu nie jest stworzony do tej gry? Nie ma talentu czy farta? Skoro każdy mój monster jest bity, i to regularnie przez słabsze flushdrawy, a nie dopuszczam myśli Rigged Softa akurat przeciwko mnie.

Powiedz mi ile do tej pory rąk rozegrałeś? 10tysięcy? 20tysięcy? Sorry ale patrząc po tym jak rozegrałeś AK i mając ogólny obraz Twojego podejścia - doradzam naukę, pracę nad swoim skillem oraz mindsetem i jeszcze raz naukę.

Dzięki za pouczającą odp ale nie ukrywam że zburzyłeś mi trochę wiedzy gdyż byłem pewny że AK się wchodzi AI. Nie mam pojęcia skąd..

Dzięki za radę.

Z tym podejściem do zasad to nie dokońca tak, po prostu siedzie 2h na 4 stołach NL2 i nie ma z tego żadnego profitu... to bardzo frustrujące..

Jasne że może być to frustrujące, patrz jednak na to ze strony poprawnych decyzji: po sesji wrzucaj rozdania których nawet jesteś pewien że dobrze zagrałeś do oceny rąk: zobaczysz co Ci trenerzy napiszą na ten temat.

4greg4

WithoutTilt : prowadzisz jakieś table selection ? Czy jesteś w stanie określić kto na stole jest fiszem, kto gra TAGiem, LAGiem ? Używasz jakichś statystyk/notek ?

Na NL2 wchodzenie AI z AK jest zyskowne(mówię z mojego doświadczenia), wyżej już raczej nie, chyba że masz na gracza staty/notki że to totalny fish.
PS. I jeszcze jedna rada, jeśli przegrywasz na NL2 to na wyższych limitach też będziesz, tyle że szybciej.

Napisane przez 4greg4
WithoutTilt : prowadzisz jakieś table selection ? Czy jesteś w stanie określić kto na stole jest fiszem, kto gra TAGiem, LAGiem ? Używasz jakichś statystyk/notek ?

Niestety PP oferuje bardzo mało stołów NL FR i zreguły na kilku stołach tych samych gości, jestem w stanie rozróżnić kto gra SS, kto podbija wdł. strategii i reraisuje... w sumie tyle.

Napisane przez vengeance88
Jasne że może być to frustrujące, patrz jednak na to ze strony poprawnych decyzji: po sesji wrzucaj rozdania których nawet jesteś pewien że dobrze zagrałeś do oceny rąk: zobaczysz co Ci trenerzy napiszą na ten temat.

Wrzuciłem 3 ostatnio bardzo ciekawe dla mnie, niestety trenerzy ocenili wszystkie te co zostały wrzucone nawet parę h po moich, natomiast moich i kilku osób nie :|

boxer82

Musisz zrozumieć że poker to gra szcześcia - w krótkim okresie czasu. Dopiero w z czasem dochodzi do głosu skill. Twoim celem jest wytrzymać ten "krótki czas" tak aby umiejętności wzięły górę nad szczęsciem.
Jeszcze wielokrotnie przegrasz w pojedynczych rozdaniach całego stacka (BI). Dlatego też powstało coś takiego jak zarządzanie kapitałem (BRM). ma on właśnie na celu zapewnienie ci optymalnej gry - podejmowanie poprawnych decyzji.
Czy nl2 mozna przejść? Można W twoim przypadku nie masz pieniędzy na wyzszy limit. I nie spodziewwaj się kokosów do NL25. Od nl50 mozna zacząć o pieniądzach. ja jak grałem na NL2 i sie cieszyłem jak po 2 godzinach gry miałem 5$ do przodu to żona patrzyła na mniejak na idiotę. Teraz staram się nie patrzeć ile wygrałem / przegrałem
Na dzień dzisiejszy nie wiem ile mam - ostatni raz sprawdzałem stan konta w marcu

variat

powinien byc nowy dzial otworzony, ktory by sie nazywal:

'Wlasnie wjebalem pol rola przez swoja glupote, kieruje mna milion negatywnych emocji, wiec zaloze temat ze nie mam talentu i pierdole tego pokera'

mysle, ze tyle ne ten temat.

btw. gram nl2 od wczoraj, napisz priva to za 2-3tyg wysle Ci wykres jak bedzie chociaz te 30k rozdan.

Napisane przez boxer82
I nie spodziewwaj się kokosów do NL25. Od nl50 mozna zacząć o pieniądzach. ja jak grałem na NL2 i sie cieszyłem jak po 2 godzinach gry miałem 5$ do przodu to żona patrzyła na mniejak na idiotę. Teraz staram się nie patrzeć ile wygrałem / przegrałem
Na dzień dzisiejszy nie wiem ile mam - ostatni raz sprawdzałem stan konta w marcu

Tu nawet nie chodzi o to żeby myśleć już o zarabianiu co o "jakimkolwiek" powiększaniu bankrolla. Grając swoje ABC byłem na plus potem na minus i tak w kółko, bywały takie dni że tego + w ogóle nie było i wtedy łapała mnie frustracja. Dodam jeszcze że gram na 4 stołach i nie gubię się w grze, natomiast bardzo narzekam na nudę. Bywa tak że wydaje mi się że wieki czekam na dobrą kartę i kiedy przychodzi upragnione AA (lub cokolwiek wartego uwagi) przeciwnicy foldują jakby mieli info od boga.. wtedy moja psycha osiąga granice wytrzymałości. Martwie się tez tym że graniem na NL2 tak jak do tej pory, nazwę to - staniem w miejscu, będę wychodził (o ile w ogóle) z NL2 kilka miesięcy.

Napisane przez variat
powinien byc nowy dzial otworzony, ktory by sie nazywal:

'Wlasnie wjebalem pol rola przez swoja glupote, kieruje mna milion negatywnych emocji, wiec zaloze temat ze nie mam talentu i pierdole tego pokera'

mysle, ze tyle ne ten temat.

Myślę że hejty powinieneś zostawić dla siebie. W temacie padają proste trywialne być może dla Ciebie pytania, nie zakładam z góry jak 99% osób w mojej pozycji rigged softa czy tego że bóg mnie nie kocha. Może po prostu się nie nadaję i wydaje mi się że takie pytanie nie powinno się znaleść nigdzie indziej jak nie w tym temacie. Jeżeli na pokera nie ma wpływu talent to po prostu odp na pytanie brzmi NIE. Tak trudno?

xerrorPL

witam jestem przegrywajacym graczem ale to z wlasnej winy poniewaz nie przestrzegalem br w sensie ze jak tracilem polowe to szedlem na wyzsze stawki by to odrobic:) ostatnio nie wplacalem przez miesiac nic, i powiem ci przez ten miesiac ogladalem filmy instruktazowe magica, duzo czytalem na temat sss powiem ci ze duza roznice robi pozycja obadaj kilka filmow tego pana a uwierz mi ze lepiej zrozumiesz o co tu biega nic na sile pomysl sobie tak jak ja teraz ze lepiej sie douczyc niz leciec na wyczucie aha i tego co wiem na micro limitach lepiej nie sugerowac sie zadnymi statystykami poniewaz ludzie tam ze wszystkim wchodza pozdrawiam :)

Dużo wiem na temat pozycji przy stole więc to napewno nie jest powodem moich przegranych.

Dużo wiem na temat pozycji przy stole więc to napewno nie jest powodem moich przegranych.

Ok, jeszcze tak ode mnie. Grasz NL2, według reguł i zasad zawartych tutaj na PokerStrategy kierujesz się od niedawna. Masz brąz więc jak sądzę artykułów ze srebra nie widziałeś. Chodzi mi o to że w pokerze chodzi cały czas o naukę. Ja sam zagadnienie jakim są pozycje ćwiczę, udoskonalam grę z różnych pozycji itd a i tak nie uważam się że wiem dużo.

Wydaje mi się że Twoim problemem jest poczucie tego że dużo wiesz o pokerze a wyniki nie przychodzą. Dlatego musisz uzbroić się w cierpliwość i więcej pokory. To że jedni przechodzą NL2 w tydzień a inni potrzebują miesiąca. Nie ma reguły. Chodzi o to że jeśli już od NL2 zaczniesz intensywnie pracować nad swoją grą to efektem tego będzie łamanie kolejnych limitów w bardzo krótkim czasie.

Piszesz o wrzuconych 3 rozdaniach. Jak ja zaczynałem grać i grałem NL2 to wrzucałem po 10 rozdań dziennie - tyle ile mi limit wrzucanych rozdań pozwalał. To że trenerzy długo odpisują, spokojnie w końcu odpiszą.

colin666

odpisałem Ci na moim blogu(piszę, bo może nie zajrzysz)

PS Takich jak to rozdanie miałem mnóstwo (chociaż inaczej bym zagrał to AK, ale chodzi o przegranie z flushem w taki sposób) i powiem Ci, że co z tego? zdarza się, zapominasz o tym rozdaniu i grasz dalej...gdybyś ty tak wygrał to pewnie byś nawet rozdania nie wstawił na forum "jakiego to miałeś farta". A po drugie gdybyś takie miał rozdanie na NL2 to byś stracił tylko $2 a nie $10 więc pomyśl o Bankroll Managment, bo inaczej szybko przegrasz to siano.

Pozdrawiam! _biggrin:

Napisane przez colin666
A po drugie gdybyś takie miał rozdanie na NL2 to byś stracił tylko $2 a nie $10 więc pomyśl o Bankroll Managment, bo inaczej szybko przegrasz to siano.

Pozdrawiam! _biggrin:

Fakt to jest ogromny + Bankroll management'u, własnie czytałem pierwsze strony twojego tematu i też przyznałeś że ten NL2 jest chory, ale wyjście na 120 $ w 2,3 dni... winszuje i proszę o radę, czego dokładnie nauczyć się (zrobię wszystko) żeby tylko ten NL2 prześmignąć.

hazelasty

przeciez to nie jest bad beat, nie osmieszaj sie.

Tworzywo

LOOOOOOOOOOOOL... i tyle w tym temacie...

"bad beat" ... Ty chyba w życiu nie widziałeś bad beata.

Napisane przez hazelasty
przeciez to nie jest bad beat, nie osmieszaj sie.

Napisane przez Tworzywo
LOOOOOOOOOOOOL... i tyle w tym temacie...

"bad beat" ... Ty chyba w życiu nie widziałeś bad beata.

To zostało powiedziane w poście nr. 2. przez vengeance88.

Gratuluję umiejętności czytania. Moglibyście dzięki niej wywnioskować po przeczytaniu całego tematu, że jestem świadom, iż to nie jest badbeat i swoich popełnionych błędów. Polecam.

Jeszcze jakieś hejty?

variat

Tutaj wszyscy sa chetni do pomocy! Ale ile mozna tematu pt. nadaje sie wysluchiwac? nie nadajesz sie, rzuc pokera, jesli przez 2h jestes na - na nl2 to na pewno slaby jestes i nic nie osiagniesz. lepiej?

Napisane przez variat
Tutaj wszyscy sa chetni do pomocy! Ale ile mozna tematu pt. nadaje sie wysluchiwac? nie nadajesz sie, rzuc pokera, jesli przez 2h jestes na - na nl2 to na pewno slaby jestes i nic nie osiagniesz. lepiej?

Zgodzę się w 100%, jestem już po sporym ochłonięciu od czasu założenia tego tematu i czuję pewne zażenowanie, ale przyznam że temat mi pomógł. Wasze opinie i propozycje są dla mnie bardzo cenne. Dzięki za wszystkie 'pomocne' wypowiedzi.