Napisane przez tjall77
podejście do pokerowych pieniędzy trochę się u mnie zmieniło. z pewnością dlatego, że moja sytuacja trochę się poprawiła i nie muszę wyciągać kasy co miesiąc. sytuacja zezwala na odbudowę BR.
gdyby nie marudzenie mojej kobiety "ile wygrałeś? ile wygrałeś? ile wygrałeś?" to nie zaglądałbym w ogóle do kasjera, bo po co? gra mi się teraz dobrze. sesja na minus czy BE mnie jakoś nie smuci.
myślę że może też chodzić o strach przed grą w którąnie umiem grać. nie umiem grać nl hu, więc nie gram. nie rozumiem, nie ogarniam, tak samo jak nie ogarniam gry na deepie. tak samo jak nie ogarniam fixa bo nie miałem z nim nic wspólnego. może rozwiązaniem jest przełamać się i się nauczyć?
Ciesze sie ze zmieniles podejscie do pieniedzy:)
Na pewno warto zebys zorganizowal wszystko ze swoja kobieta w taki sposob zeby nie pytala sie ciagle Ciebie o wyniki. Udalo mi sie to z kazda dziewczyna z ktora bylem i mysle ze to kwestia komunikacji i szczerego komunikatu na zasadzie: "Zalezy mi na pokerze i tym zeby stawac sie coraz lepszym graczem. Dziekuje Ci ze sie o mnie troszczysz i interesuja Cie moje wyniki. Jest mi z tego powodu bardzo milo ale prosze Cie zebys nie pytala mnie codziennie ile wygralem bo to moze spowodowac ze beda bardziej zorientowany na rezultaty niz na poprawnosc decyzji, przez co w rzeczywistosci bede zarabial mniej. Jesli chcesz moge opowiedziec Ci o postepach ktore robie i o tym jak ucze sie nowych rzeczy ale bardzo Cie prosze zebysmy nie rozmawiali o moich wynikach finansowych."
Jesli bedziesz szczery i wszystko wyjasnisz to powinna zrozumiec:) Tym bardziej ze Tobie to moze pomoc mindsetowo.
W kwestii strachu przed gra ktorej nie znasz, to powiem Ci szczerze Twoj post rozwalil mnie na lopatki:) Mozesz zmienic sobie przekonanie na takie ze jestes najlepszym pilotem swiata, ale ja nie wsiade z Toba do samolotu:) Musisz znalezc balans miedzy pewnoscia siebie i kompetencja.
Miej pewnosc tam gdzie masz kompetencje a nie na odwrot. Badz swiadom swoich umiejetnosci. Napisales ze masz strach przed odmiana ktorej nie znasz. Ja chce miec strach przed odmiana ktorej nie znam zeby nagle nie wszedl np na S&G HU w ktore w ogole nie umiem grac. Strach moze jest tutaj niefortunna nazwa bo ja np nie motywuje sie strachem, ale emocja o ktorej mowimy chroni Cie przed lekkomyslnym traceniem pieniedzy w odmianach w ktorych nie masz umeiejtnosci wygrywajacego gracza.
Na pewno nauczenie sie danej odmiany i poczatkowa gra jest jakims rozwiazaniem problemu:) Mozesz sie tez "przelamac" oby nie doslownie:) Zacznij po kolei od zdobywania umiejetnosci, wiedzy, filmikow, mikrolimitow itp, nie probuj wtwazac otwartych drzwi
pozdr