Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] 77 Nl4

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
195 Wyświetlenia
sqalu

OnGame - $0.04 NL (5 max) - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 3

SB: $4.24
Hero (BB): $4.22
UTG: $3.43
BTN: $6.65

SB posts SB $0.02, Hero posts BB $0.04

Pre Flop: ($0.06) Hero has 7♠ 7♥

fold, fold, SB raises to $0.12, Hero raises to $0.42, SB raises to $0.86, Hero calls $0.44

Flop: ($1.72, 2 players) 4♣ 3♦ 5♠
SB bets $0.86, Hero raises to $3.36 and is all-in, fold

Posiadałem tylko soul reada, że to fish - wysokie VPIP i PFR, ale szybko uciekł ze stołu. Przegiąłem czy czasem takie zagranie jest ok?

2 odpowiedzi

Pobaw sie equilatorem i zauwaz, ze Twoje 77 wcale nie jest tak silne, zeby 3betowac for value - nawet na jego bardzo szeroki calling range masz w najlepszym wypadku flipa.

Ja to zawsze calluje na preflopie, bo kiedy zostaniemy raisowani przy 3bet to zawsze jestesmy z tylu vs. jego range, a kiedy zostaniemy scallowani przy 3bet to bardzo ciezko bedzie nam sie gralo postflop, bo 77 rzadko lapie dobre flopy.

Ciezko ocenic postflop po tragicznie rozegranym preflopie, bo jestesmy w fatalnym spocie. Raise na pewno nie ma sensu, bo nie wyrzucamy nic lepszego (nigdy), a nasza akcja jest na tyle silna, ze izolujemy sie na lepszy range.

kNoq001

Napisane przez Supernite
Pobaw sie equilatorem i zauwaz, ze Twoje 77 wcale nie jest tak silne, zeby 3betowac for value - nawet na jego bardzo szeroki calling range masz w najlepszym wypadku flipa.

Ja to zawsze calluje na preflopie, bo kiedy zostaniemy raisowani przy 3bet to zawsze jestesmy z tylu vs. jego range, a kiedy zostaniemy scallowani przy 3bet to bardzo ciezko bedzie nam sie gralo postflop, bo 77 rzadko lapie dobre flopy.

Ciezko ocenic postflop po tragicznie rozegranym preflopie, bo jestesmy w fatalnym spocie. Raise na pewno nie ma sensu, bo nie wyrzucamy nic lepszego (nigdy), a nasza akcja jest na tyle silna, ze izolujemy sie na lepszy range.

egzakli

jesli on jest fiszem to 3betuj rece ktore beda silniejsze vs jego calling range +robia wysokie pary tzn, 3betujesz KQ bo wiesz, ze on sprawdzi KJ itd
z 77 3bet jest kiepski jesli dostajesz call to ta reka gra tragicznie gdy nie trafi seta (a call dostaniesz bardzo czesto

to jest reka z ktora powinienes tylko callowac pf i szukac seta na fisza i tak tez bym zagral

postflopa nie oceniam bo nie powinno Cie byc w takim spocie