Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AKo NL4

9 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
277 Wyświetlenia
sqalu

OnGame - $0.04 NL (5 max) - Holdem - 4 players
Hand converted by PokerTracker 3

UTG: $0.72
BTN: $4.49 VP: 19/PR: 5/AFq: 33/(21)
SB: $4.46
Hero (BB): $4.07

SB posts SB $0.02, Hero posts BB $0.04

Pre Flop: ($0.06) Hero has A♦ K♣

fold, BTN raises to $0.10, fold, Hero raises to $0.36, BTN calls $0.26

Flop: ($0.74, 2 players) 5♦ 7♣ J♣
Hero bets $0.60, BTN calls $0.60

Turn: ($1.94, 2 players) A♠
Hero bets $1.46, BTN raises to $3.53 and is all-in, Hero calls $1.65 and is all-in

Turn: ($8.16, 2 players) A♠

River: ($8.16, 2 players) 8♣

Mam pytanie czy mogłem to zrzucić na tym turnie? PF podciągnąć więcej czy takie 3,5x może być? Cbet Flop OK?

8 odpowiedzi

Cze :)

Przydalaby sie stata fold to 3bet, zeby ocenic jaki range zostawia kiedy go 3betujemy preflop. Sizing mi sie podoba anyway. Problemem jest jego niskie PRF, ale z BTN powinien otwierac szerzej niz 5%.

Na flopie spokojnie mozna c-betowac mniej, bo na wielu turnach jestesmy i tak zmuszeni grac ch/f. Wydaje mi sie, ze nie bedzie w jego odbiorze roznicy pomiedzy tym czy zabetujemy 0.5 czy 0.6

Na turnie gram bet/call, kiedy dostaniesz raise, to nie jestes w zbyt dobrej sytuacji, ale 55/77/JJ powinien raisowac na flopie, na turnie bije Cie w zasadzie tylko AJ, a masz swietne oddsy na call.

kNoq001

pf - 3bet jest caly czas ok nawet na kolesia z pfr 5, jednak to mala probka wiec spoko
flop - tak jak wyzej, cbetuj mniej bo bet .45$ zrobi tyle samo co .60$
turn - to jest jednak b/f i znow betuje troche mniej, range od ktorego ciagne value nie jest zbyt szeroki bo jest to glownie AQ/AT ktore callowaly flopa oraz jakies QQ, i imo tych rak taki gracz nie raisuje na turnie dlatego jesli tam callujemy to przewaznie bedzie to vs mocniejszy range

imo bet do 1.3$ i fold na shove = nh

Knoq, jaki tam mu dajesz range, kiedy gra nam shove na turnie?
Bo jednak ja jestem tam za callem.

kNoq001

nie zakladalbym, ze on bedzie w 100% raisowal sety na flopie i ja tam widze AJ/JJ/moze 55 i 77 ktore pewnie tez ma w rangu, moze tez ma AA ktore slowplayowal? ale to by bylo sick ;o

po prostu nie spodziewam sie, ze on tam moze raisowac AQ czy AT a na te rece musimy liczyc gdy callujemy

Niekoniecznie tylko na te, na turnie moze jeszcze raisowac monster drawy w clubach, ktorym turn powieksza equity (dajac np. gutshota).

kNoq001

nl4 to raczej nie miejsce na takiego rozkminy bo ludzie graja tutaj drawy pasywnie i nie wykorzystuja FEQ + on wyglada raczej na nita wiec caly czas zakladam, ze on raisuje tylko nutsy i dla mnie to jest wciaz fold ale sie nie upieram :)

Mi sie wydaje, ze moze ich tok myslenia nie jest taki, ze 'zagram tutaj ship, bo mam foldequity' tylko zagra ship, bo gdzies tam zobaczyl, ze stackuje sie gutshota+fd.

Ale nadal to jest to samo zagranie z jego strony.
Ja tez sie nie upieram i nie uwazam, zeby fold byl jakis zly, ale call tez moim zdaniem nie jest bledem.

sqalu

kNoq odwalasz świetną robotę dzięki za tak szybką ocenę i rzeczową krytykę ;-)
Dzisiaj też pewnie trochę powrzucam, bo schapałem na deepie set vs. flush i raz set vs. str8 i zastanawiam się czy to dobrze rozegrałem, nie licząc wielu innych rąk.

Co do tej ręki to koleś miał A7o