Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL2 SH KQo 2

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
224 Wyświetlenia

Na flopie gutshot do strita i backdoor flush draw, pytanie czy zagrałem to optymalnie?

UTG: $1.39
MP: $2.39
Hero (CO): $2.21
BTN: $3.74
SB: $2.47
BB: $1.72

SB posts SB $0.01, BB posts BB $0.02

Pre Flop: ($0.03) Hero has K♣ Q♦

UTG raises to $0.04, MP calls $0.04, Hero raises to $0.16, fold, fold, fold, UTG calls $0.12, MP calls $0.12

Flop: ($0.51, 3 players) 7♦ A♦ T♣
UTG bets $0.04, MP calls $0.04, Hero raises to $0.30, fold, MP calls $0.26

Turn: ($1.15, 2 players) T♦
MP checks, Hero checks

River: ($1.15, 2 players) 6♦
MP bets $1.15, Hero raises to $1.75 and is all-in, MP calls $0.60

Hero shows K♣ Q♦ (Flush, Ace High) (PreFlop 39%, Flop 16%, Turn 25%)
MP mucks A♣ J♣ (Two Pair, Aces and Tens) (PreFlop 61%, Flop 84%, Turn 75%)
Hero wins $4.34

4 odpowiedzi
Fishu88

Nie wrzucaj wyników rozdania ponieważ nie są one potrzebne do oceny ręki a mogą tylko niepotrzebnie wpływać na analizę rozdania. ;)

Przydałyby się staty na graczy, jakieś ready, itp.

PF: 3bet jest baaaaaaaardzo loose i ja bez readów raczej skłaniałbym się ku foldowi [ nie wiesz ile on otwiera z UTG ale czesto jest to zasięg który dominuje Twoje KQo ], wiedząc że jest to typowy fish grałbym call lub sqz ale do tego konieczne są staty.

Flop: standardowy cbet [ ok 0,4$ - 0,45$ ] jest ok, w ogóle nie przejmuję się tym jego donkbetem ponieważ on tak może grać zarówno z setem jak i z air.

Turn: Po jego linii stawiam go głównie na Ax'y/FD, jeżeli jest bardzo kiepski to może mieć Tx'y/gutshoty. Na tym turnie odpuszczam ponieważ nie wyrzucam ani 1 lepszej ręki.

River: Przeciwnik betpotuje a Ty na sparowanym boardzie pakujesz stacka z 1card second nuts flush. Na fisha raczej izi AI ale znowu, przydałyby sie staty.. :)

Sry, mój pierwszy raz :)

Miałeś farta, ale preflop i flop zagrałeś jak maniak

muckinfella

Hey

Wrzucaj prosze ręce bez wynikow, to ulatwi analize userom oraz nam :)
Squeeze preflop jest ok, ale na flopie call jest zdecydowanie lepszy niz raise w 3way potcie. W HU mozesz grac raise repujac tutaj dosc mocny range i majac ogromne FE, ale 3way jest duzo wieksze prawdopodobienstwo, ze ktorys z nich pozostal z Ax i to Cie zabija.

As played, turn ok i river przy tym stpr gra sie sam, ale nie podoba mi sie Twoja akcja na flopie.

Pozdr