Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL2 SH AJo

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
182 Wyświetlenia

Tutaj miałem reada na przeciwnika, który zagrywał blefy często aż do rivera. Czy jednak uzasadniało to tak ryzykowne zagranie z mid parą?

UTG: $7.17
MP: $0.92
Hero (CO): $2.08
BTN: $4.74
SB: $1.93
BB: $2.00

SB posts SB $0.01, BB posts BB $0.02

Pre Flop: ($0.03) Hero has A♠ J♣

fold, fold, Hero raises to $0.07, fold, fold, BB raises to $0.30, Hero calls $0.23

Flop: ($0.61, 2 players) K♠ 7♦ J♥
BB bets $0.24, Hero raises to $0.75, BB raises to $1.70 and is all-in, Hero calls $0.95

Turn: ($4.01, 2 players) 7♠

River: ($4.01, 2 players) 4♦

BB shows A♦ Q♥ (One Pair, Sevens) (PreFlop 73%, Flop 28%, Turn 16%)
Hero shows A♠ J♣ (Two Pair, Jacks and Sevens) (PreFlop 27%, Flop 72%, Turn 84%)
Hero wins $3.75

3 odpowiedzi

Ciężko oceniać, ale przeciwko tagowi to jest raise/fold na preflopie. Na laga chyba można callować. Ten raise flop niepotrzebny bo izolujesz się zwykle na lepsze ręce, teraz Ci się udało a następnym razem koleś pokaże K.

Fishu88

.. często ..

Czy jednak uzasadniało to tak ryzykowne zagranie ..

Zależy jak często on tak gra. :P

PF: Jeżeli masz reada że on tam bardzo szeroko 3betuje call jest ok, jezeli to maniak który wrzuca ze wszystkim mógłbym okazjonalnie grać 4bet/call z AJ [ nawet jak go nie dominujesz będzie to EV+ pomimo sporej wariancji; chodzi mi o to że jeżeli pokazałby K7 i trafił to przegrywasz całego BI ale zagranie czy tak czy siak jest EV+ ]. Anyway call > all.

Flop: Zawsze gram tutaj call, raisując izolujesz się _najczęściej_ na lepsze ręce. Generalnie nie chcesz tutaj grać o stacki z druga parą, ponieważ on jednak bardzo często pokaże Ci tego Kx'a/ jakiegoś monstera typu AA/KK etc.
To że akurat tak zagrał z GS nic nie zmienia. ;)

muckinfella

Heya

Nie podoba mi sie crr preflop. AJo to jest na tyle zdominowana ręka przez 3betting range unkow na tych limitach + ciezko grywalna postlfop, ze nawet IP mozesz foldowac i nie pakowac sie w ciezsze spoty.

To, co zrobiles na flopie jest duzym bledem. Trafiasz 2nd pair w/ top kicker, ale vs 3betting range unka na 2nl to jest _zdecydwoanie_ za slaba ręka i polecam Ci albo fold flop (to nie jest flop, jaki chciales zobaczyc) albo call flop i obejrzenie turna.

Pozdr