Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Life's GOOD

257 Posty
59 Użytkownicy
0 Reakcje
17.4 K Wyświetlenia
RetireD2019

HellO HellO...

tak patrze na tych wszystkich ludzi dookoła którzy tak łatwo pokonują naprawde niezłe challenge postawione przez samych Siebie, że postanowiłem sam spróbować jeden z nich shipnąć.. :) tak więc do końca kwietnia z:

378 to 1500

• Zabawę zaczynam od jutra z samego rana.
  • Podsumowania będe robił każdego dnia.
  • Będzie 13 wpisów, pod każdym kolejnym będe umieszczał część plakatu który wisi na mojej ścianie, którego czytam codziennie, zawsze kiedy wstane. Jeżeli challenge się uda, powstanie cały plakat... jeżeli nie - C'est la vie ^^.
  • Zabawa spowodowana tym, ze PS unieruchomił moje wszystkie środki i jedynie co mi zostało to 378euro na reloady... :facepalm: Nie wiem kiedy dostane te pieniądze także stay with me and have fUN ! d(^_^)b.

Odpowiedz
Cytat
256 odpowiedzi
RetireD2019

HellO HellO...

myśle, że skonczyłem na dzisiaj pierwszy dzień challengu... Zaraz pójde się przejść a o 20stej mam mecz ligowy... jak wróce to pewnie nie będzie mi się już chciało zasiadać do stolików.. tak więc.. ;>

pierwsza sesje grałem 1xNL100 1xNL50 i 4xNL20 tak się szczęśliwie złozyło, że na 100tkach dostał mi się komplet słabeuszy więc było O.K, drugą sesje już grałem 8xNL20 i jeżeli uda mi się shipnąc 1k euro to wtedy hitne na NL50... :) Problemem jest totalny brak statów na przeciwników przez co musze grać nieco murkowato przez nastepne kilka k rąk... później powinno być już swobodniej.. :)

obiecana dalsza część plakatu :)

Odpowiedz
Cytat
TomaszPB

Hmm pewnie chodzi o FTP bo na Starsach już wypłacają. Nie ma tam takiego czegoś jak anulowanie wypłaty ? Może to będzie dobry pomysł bo byś mógł grać na swoich stawkach a później jakby sprawa się polepszyła to wypłaciłbyś.

Fajny blog, nie wiem czy miałeś poprzedni ale mam nadzieję, że po pomyślnym przejściu "zadania" będziesz blog kontynuował. Powodzenia, zadanie trudne aczkolwiek Tobie to się raczej uda _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

HellO HellO...

2gi dzień challengu za mną... :) było całkiem miło aż do godziny 21 kiedy to nikt mi w nic nie wierzył :< moje bluffy były catchowane przez 2gie czasami nawet 3ecie pary oO moje bluffcatchery były łamane CHLIP.. sumasumarum 1,5BI to nienajgorszy wynik, ale jeżeli będe chciał shipnąć ten challenge to jednak troszke zamało..

wykres z dziś:

całość:

myśle, że jutro będzie zdecydowanie lepiej - postaram się bardziej skupić na swojej grze bo wiem, że w moim przypadku to jedna z najważniejszych rzeczy która wpływa na mój winrate.. :) Co narazie ide oglądać "Game of Thrones" a was zostawiam z kolejną częścią plakatu.. :)

słyszymy się jutro guys ! d(^_^)b.

Odpowiedz
Cytat
TheMuMyung

dobry blog.. dobry challenge - choć wątpie czy Ci się uda ale bede kibicował... mógłbyś też cos skrobnąć o Sobie, co grasz, gdzie jak itp ;)

tak więc kropa i jedzieszzzzzzzzzzzzzzzzz

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

HellO HellO...

Miałem zagrać jeszcze wieczorną sesje bo ta poranna była SICKo... ale z powody meczu Real Madryt - FC Barcelona.. dobra kolacyjka i mecz na najwyzszym poziomie bierze góre.. :)

co do pokera... dzisiajeszy wynik zpowodowany jest przedewszystkim moja zla gra, za dużą ilościa stolików i poprostu... :)

ale jutro będzie ogieńńńńńńńńńńńńńń ! obiecuje !

wykres za dziś:

całość:

no i oczywiście obiecana dalsza część plakatu.. :)

WISH ME LUCK ! _biggrin:

Odpowiedz
Cytat
mistrzwsadow

dasz radę, GL ;-) na cashóweczkach to spokojnie powinieneś wycisnąć tyle w 10 dni, tym bardziej, że shotujesz tutaj i seteczki więc izi imo.

GL!

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

HellO HellO...

Tak jak obiecywałem wyżej dzisiejszy dzień postanowiłem totalnie skasować.. <3. Wszystko pięknie się udało poza thinREDline... O co chodzi to ja nie wiem ~~ albo gracze z NL20 zaczeli sie dostosowywać albo trafiłem dzisiaj na troszke bardziej kumatych regów.. :rage:

tak więc wykres za dziś:

całość:

właśnie skminiłem, że mam 13części plakatu a 14dni : < więc będe się musiał wyrobić w 13 by ostatnią część plakatu dać z MAM NADZIEJE shipniętym challengem :)

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

HellO HellO...

Tak więc dzisiejszy wpis będzie podsumowaniem 2ch ostatnich... dni pełnych w zasadzie zabawy - na pokera nie było zbyt wiele czasu, a nawet jak już siadałem na te paredziesiąt minut to byłem zmęczony, nic nie żarło więc wyniki sa jakie są.. : <

wykres z przedwczoraj:

wykres z wczoraj:

całość:

Oddali mi całość $ na Starsach więc naprawde jestem zadowolony - challenge oczywiście postaram się skonczyć... może być trudno bo myślałem, że jednak będe miał więcej czasu do końca tego miesiąca ale jednak się przeliczyłem... - Ostatnią deską ratunku będzie shot na NL50 by shipnać ten challenge.. no ale zobaczymy.. :)

no i oczywiście:

WESOŁYCH ŚWIĄT ^_^

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

HellO HellO...

Znudziło mnie troche granie SH, więc postanowiłem wrócić na swoje FR. Jak wspomniałem we wpisie wcześniej zwrócili mi $ ze Starsów, więc wypłaciłem wszystko i zostawiłem Sobie te pieniądze które mam z challengu by go dokończyć. Nie wiem jeszcze jak będe grał czy SH czy FR ale postaram się jeszcze powalczyc do końca kwietnia o shipnięcie tych 1500euro... :)

wykres z ostatnich potyczek:

całość:

plakat:

a teraz jade do pięknej troszke odpocząć <pjOna> : )

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

HellO HellO...

Co tu dużo mówić... ?

• Challenge :spade: FAIL :spade: brakło 219,66
  • Dzienne aktualizacje: :spade: FAIL :spade: zbyt szalone dni miałem.. <sICK>

Przeszkodą na pokonanie challengu okazała się moja najsłabsza strona czyli... miksowanie stawek/odmian. Nie było miesiąca w swojej "karierze" pokerowej w której dograłbym jeden limit i jedną odmiane a gram już ~2lata :facepalm: Jeżeli się nie ogarne, nie nabęde odpowiednich cech to NIGDY... NIGDY niczego nie osiągne...
_________________________________________________________________________________________________________________________

Mam nadzieje, że chociaż plakat zostanie wam w głowie... i każdy każdy weźmie Sobie go do serca..

_________________________________________________________________________________________________________________________
w Maju chciałbym zrobić nowy challenge:

• Zacząć grać SH.
  • Grać tą odmiane przez cały Maj.

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

HellO HellO...

Postawiłem Sobie kolejny challenge na maj. Jak wspominałem wyżej, nigdy nie udało mi się grać całego miesiąca jedną odmianą - a po co mam 3mać na koncie 10k$ skoro wejde na PLO1000 i wjebie 3k? ile razy już tak miałem :rage: :rage: :rage: :rage: :rage:

tak więc dopuki nie naucze się 3mać ZASAD i systematyczności, zaczynam ze 100$ i zamierzam cały maj grać NL SH na Starsach. Cel jest prosty:

100$ to 1000$

Postaram się aktualizować bloga co 2-3dni. Jeżeli czas pozwoli będe napewno grał sporo :) tak więc hf :D

Odpowiedz
Cytat
fatamorganapl

gl bede zagladal.

Odpowiedz
Cytat
psychonauta

Ten plakat to wydrukowales czy kupiles gdzies? Bardzo mi sie spodobal.

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

dostalem go z pracy od brata... ;> nie wiem czy mozna gdzies takie cos kupic.. ale chyba warto poszukac.. ; )

Odpowiedz
Cytat
krzysiekmiszcz

Napisz jakie sa twoje normalne stawki, na ktorych wyrobiles diament

Odpowiedz
Cytat
BruceShee

Siemasz zią! Podoba mi się Twoj blog - będę zaglądał _thumbsup:
Btw plakaty też są mocno życiowe, jakiś czas temu widziałem ten duży i mocno mi zapadł w pamięć :) Good Luck z celami :D

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019

HellO HellO...

Postanowiłem, aktualizować wykres po 10k - ze względu, że jest już to jakaś próbka która może zasługiwać na kolejny wpis xD. Po 2ch dniach grania NL10 w zasadzie nauczyłem się 2ch rzeczy... nie bluffowac! & jak najwięcej 3betować . Wyciąganie maksimum value to na tym limicie podstawa... Ile razy chciałem wyfiszować gostków akcjami typu... reise -> call, flop xx8, ja cbet -> call, turn K, ja barrel -> call, river blank, ja shove call od A8 na moje AJ... W dzisiejszej sesji ograłem się powtarzam OGRAŁEM SIĘ SAM na 3,5 BI xD więc nie róbcie tego w domu :facepalm:

PEREŁKA:

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (4 handed)

Known players:
[tg]SB (Hero)$12.33:///////;BB$19.04:///////;CO$10.00:///////;BU$18.81:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A:d, K:s.
CO folds, BU raises to $0.30, Hero raises to $1.00, BB folds, BU calls $0.70.

Flop: ($2.1) 3:d, 4:d, 2:s (2 players)
Hero bets $1.60, BU calls $1.60.

Turn: ($5.3) 3:h (2 players)
Hero checks, BU bets $2.90, Hero calls $2.90.

River: ($11.1) 2:h (2 players)
Hero checks, BU bets $12.50, Hero calls $6.83.

Final Pot: $30.43.

Results follow:

Hero shows two pairs, threes and twos(A:d K:s).
BU shows two pairs, threes and twos(J:c Q:c).

Zrobiłem już 1200BB z RB, do końca challengu zostało 7800BB w tym, w VPP Ring Leaderboard zajmuje ~100miejsce co daje mi 100$, mam nadzieje, że z tej promocji wyciągne koło 50$ + za 2k VPP next stellar na 100$ ale prawdopodobnie tego wliczać do challengu nie będe... chociaż jak już będzie to moją ostatnią deską ratunku to kto wie xD

krzysiekmiszcz
U mnie nie ma takiego czegos jak normalne stawki bo mam problem z 3maniem się ich :) - rolla mam na NL100, ale grałem PLO5000 jak i LIM100/200 więc sam rozumiesz mój LEAK oO

_____________________________________________________________________________________________________________________________

żeby nie było tutaj tak pusto to tak jak w poprzednim challengu zapodam wam pare złotych zasad z książki:

książke którą uważam, za OBOWIĄZKOWĄ... jest poprostu genialna a zasady w niej zawarte MIMO, że są proste - używane stają się GENIALNE :)

ROZDZIAŁ I

ZASADA PIERWSZA:
Nie krytykuj, nie potępiaj, nie pouczaj.

ZASADA DRUGA:
Szczerze i uczciwie wyrażaj uznanie.

ZASADA TRZECIA:
Wzbudź w innych szczere chęci.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

kropa _thumbsup:

swietny ten plakat ale nie moge go nigdzie znalezc na necie ;/
w ostatecznosci sobie wydrukuje i przykleje za monitorem na kartce A4 :)

Odpowiedz
Cytat
TheMuMyung

kolejny nice challenge sie zapowiada... a tym razem nie daj dupy i go skoncz ; O

hf

Odpowiedz
Cytat