Przejdź do forum
Zakresy kolorów w H...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Zakresy kolorów w HUD na SH i rodzaje kolorowych statystyk na micro

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
526 Wyświetlenia
sqalu

Zastanawiałem się też na początku, czy kolory mają jednak sens - bo tak naprawdę czy ktoś ma VPIP 15% i określimy go nitem, niewiele się różni od TAGa który będzie miał u nas 16%, a może wpłynąć mocno na naszą decyzje.

No ale załóżmy, że gdy gramy dużą ilość stołów jest to korzystne więc moje propozycje za Muckinfellą i innymi:

-niebieski - określa nam nita, kogoś pasywnego
-żółty - mieszczący się w normie zakres rąk
-czerwony - ktoś agresywny
-zielony - statystyki fishowskie.

Kreska po prostu będzie oznaczać brak koloru(ta statystyka nie może po prostu oddać tej cechy gracza)

I tak moje propozycje zakresów dla:
(niebieski/żółty/czerwony/zielony)

VPIP 0-14/14-25/-/25+
PFR 0-13/13-24/24-32/32+
AFq -/35-45/45-70/0-35 v 70+
WTS 0-20/20-35/-/35+

Kolorki wnoszę po swoich statystykach idealnego taga ;-)

A jakie są wasze propozycje? Co byście oznaczyli kolorem na micro? Bo problemem jest to, że mamy zazwyczaj małą próbkę.

Zapraszam do dyskusji ;-)

3 odpowiedzi

Siema,

Ja już kiedyś ustawiłem sobie kolory wg obrazka z poniższego linka (to podpisane "i found this online.. what was pretty brilliant color coding").
Trochę inna koncepcja niż podział na nitów/lagów itp. - wg mnie o wiele lepsza.

CZERWONY - wartość taka jak teoretycznie powinna być
POMARAŃCZOWY - wartość wygląda w miarę okej
ŻÓŁTY - wartość za wysoka/niska, ale dosyć ciężko na niej zarobić (np. bardzo wysoki 3bet, bardzo niski fold to cbet, albo bardzo niski vpip)
ZIELONY - wartość za wysoka/niska, łątwo na niej zarobić (np. skrajnie niski, lub skrajnie wysoki WTSD)

http://forums.holdemmanager.com/share-your-hud-configurations/30301-6-max-neater-modified-hud.html

Pozdro _thumbsup:

według mnie to bez sensu trochę. Ja tam mam na każdych statach ten sam kolor gdyby miał różne, więcej by to zaszkodziło niż pomogło.

Hud to jednak kwestia indywidualna każdy do siebie musi dostosować.

Nie no kolorki sa fajne, ale tylko w statystykach VPIP, PFR, AG, i hands wiecej nie potrzeba :)