Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Leniuch.

1,754 Posty
183 Użytkownicy
13 Reakcje
76.2 K Wyświetlenia
Certh

Witajcie!

Na wstepie doslownie kilka zdan o mnie.
Nazywam sie Kuba, na P* i FTP spotkac mnie mozecie pod obecnym nickiem Certh, na PartyPokerze grywam jako SweetGril (to tak dla zmylki :P).
W pokera gram dokladnie od 11.2009 kiedy to dokonalem pierwszego depozytu na platformie P*. Niestety nie dane mi bylo poznac wowczas stronki PS, wiec konto nie jest przypisane do owego profilu.
Na codzien pracuje w znanej firmie telekomunikacyjnej, gdzie mam dosc duzo wolnego czasu - chetnie poswiecam go na przegladanie forum i pokerowa edukacje.
Do tej pory moim najwiekszym pokerowym osiagnieciem bylo nie zbankrutowanie! Na platformie P* gdzie dokonalem minimalnego depozytu (10$), udalo mi sie ugrac prawie 700$. Przez ten czas gralem praktycznie wszystko, lepiej lub gorzej, tiltujac, edukujac sie, poprawiajac mindset i caly czas szukajac swojej a-game.
Tydzien temu postanowilem dokonac pierwszego cashoutu i zostawiajac sobie 70$ sprobowac nastepujacego challengu:

Poczatkowy bankroll: 70$
Czas trwania challengu: 1.06.2011 - 1.10.2011
Oczekiwany dochod: 630$
Spodziewany bankroll na koniec: 700$
Rodzaj gier: HU SnG, 90/180os, okazjonalnie MTT.

Domyslam sie, ze dla wielu z Was tak dlugi czas na wypelnienie powyzszego zalozenia moze wydawac sie wrecz banalny czy niewarty zachodu. Ja staram sie wyznaczac sobie cele, ktore sa dla mnie wyzwaniem, ale jednoczesnie w zasiegu reki.
Rodzaj gier jest uzalezniony od czasu wolnego, ktory na pokera moge przeznaczyc. W tygodniu beda to glownie gry HU, czasem 90os, zwazywszy na 2-3h sesje. Turnieje MTT planuje cwiczyc glownie w niedziele, gdy mam zawsze caly dzien wolny.

Postaram sie codziennie wrzucac tu krotka informacje jak sie maja sprawy i biezacy stan funduszy. Start w dniu dzisiejszym (zwazywszy ze juz sroda :)), ale pierwsza sesje zaczne po powrocie z pracy (tj. ok 22:00).

Zeby was nie zanudzic, znajdzie sie czasem smieszny filmik, kawalek dobrej muzyki czy zart pokroju Strasburgera ;)

Aha, dla wiekszej wlasnej motywacji, chetnie przyjme jakis sensowny zaklad co do wyniku challengu, oczywiscie z kwota nie przekraczajaca mojego bankrolla! Chetnych zapraszam do skladania propozycji.

Mam nadzieje, ze znajde paru chetnych czytelnikow, ktorzy razem ze mna odbeda arcyciekawa, 4-miesieczna, pokerowa przygode!
Zapraszam!

Odpowiedz
Cytat
1 753 odpowiedzi
RetireD2019

Napisane przez Certh
czy zart pokroju Strasburgera ;)

warto zaglądać : )

have fun ! : )

Odpowiedz
Cytat
Certh

Witam ponownie!!

Niestety wczoraj nie mialem czasu na taka gre jaka sobie zalozylem, wiec bylo bardziej symbolicznie-zapoznawczo.
Rozgralem 9 HU za 1,50$,
Bilans +0,50$ (ide jak burza! :])
Bankroll 70,50$

Czy jest sens grac te HU po 1,5$, czy lepiej przerzucic sie od razu na te po 3$? Poczatkowo zakladalem ze na wyzszy lvl HU bede przechodzil przy BI 30.

Na koniec zgodnie z zapowiedzia - strasburgerowy zart!

Przychodzi facet do ksiegarni. Patrzy na wystawe, a tam ksiazka: "Logiczne rozumowanie". Idzie wiec do sprzedawcy i pyta:
- Przepraszam, o czym jest ta ksiazka?
- Wytlumacze to Panu na przykladzie. Ma Pan akwarium?
- No mam.
- Czyli musi miec Pan w nim rybki.
- Zgadza sie.
- Czyli lubi Pan przyrode.
- No tak.
- Czyli lubi Pan chodzic do parku.
- Lubie.
- Pewnie lubi Pan chodzic do parku z dziewczyna.
- No tak.
- Jesli chodzi Pan z dziewczyna, to znaczy ze nie jest Pan gejem!
- Rzeczywiscie!
Koles zafascynowany kupil ksiazke.
Nastepnego dnia, odwiedzil go kolega. Zobaczyl ksiazke na polce i zapytal:
- O, o czym jest ta ksiazka?
- A, wytlumacze Ci to na przykladzie. Masz akwarium?
- Nie.
- To jestes pedal.

Retire: widze ze jestesmy fanami tego samego serialu :)

Odpowiedz
Cytat
arianik

Widzę, że kolejny sensowny blog ciekawego człowieka na poziomie...

cieszę się bardzo i z ciekawością będę zaglądał:)

Pozdrawiam i powodzenia... do zobaczenia przy stołach HU SNG turbo:)

AVE

Odpowiedz
Cytat
Certh

Tilt... Tilt? TILT!

Eh, jestem stara marakuja, glupolem i mastodontem.
Zalozylem sobie, ze przy 4 przegranych zrzedu HU, robie przerwe. Niestety zalozenie sobie, a ja sobie. Ba, w przypadku przegrania, trzeba przeciez przejsc na wyzszy lvl, zeby to szybciej odrobic! :/ Nie bede narzekal na BB, bo one zdarzaja sie zawsze, ale kazdy kolejny wzmagal frustracje. W rezultacie siedzialem do 4 rano, zly i zmeczony.
No, dosc tych gorzkich zali. Musze powiedziec dziewczynie zeby mnie pilnowala i zaciagala do lozka sila! :)

Ilosc rozegranych HU: ok. 30 (pod koniec przestalem liczyc...)
Bilans: -12,90$
Bankroll: 57,60$

Plan na dzis: RELAKS, a wieczorem sprobuje 90-tek.

arianik: mam nadzieje, ze szybko na te HU nie wroce ;)

Odpowiedz
Cytat
Certh

Zgodnie z wlasnymi ustaleniami zagralem kilka 90-tek.
Dzisiejsza gra miala znaczenie stricte zapoznawcze, poniewaz nie mialem jeszcze przyjemnosci grac tych turkow po zmianach. Wczesniejsza strukture tych sitow wspominam bardzo milo: 2000 na start i blindy co 10 minut, dokladnie tak jak w turkach MTT. Jak wiece obecnie mamy 1500 i blindy 15 minutowe, czyli cos a'la 180-tki.

Zagralem kilka za 0,25$ i 1,25$. Bilans wyszedl na zero. (Jedno FT - 5 miejsce - nie wszedl mi flip 88 vs KQ, a potem na moj push z K2s z Buttona, SB znalazl u siebie TT).

Bilans: +0,86$
Bankroll: 58,46$

Jutro pewnie przerwa (grillowy weekend!).

Odpowiedz
Cytat
BleakAmaranth

Zablokuj sobie limity jak masz sklonnosci do shotów. Mi pomogło. :O

Odpowiedz
Cytat
Certh

Weekend dobiega konca, wiec nalezy sie krotkie sprawozdanie:

Sobota: grillowanie, relaksik, wiec przyjemnie :)
Niedziela: zagralem dwie sesje, oczywiscie gram obecnie tylko 90-tki.
Pierwsza byla w salonie, lapek na lawie, ja rozlozny na kanapie, ogladam nasz meczyk z Argentyna. W zwiazku z duza dekoncetracja rezultat byl latwy do przewidzenia. Nie uniknalem kilku bledow i zadnego turka nie scashowalem.
Druga sesja juz konkretniejsza. Przy biurku, na krzesle, skupiony. Dwa FT, miejsca 3 i 4.

Musze popracowac jeszcze nad poczatkowa i srodkowa faza turniejow. Przyzwyczajony bylem, ze ante wchodzilo dosc wczesnie i mialem 2000 zetonow, wiec dosc wczesniej gralem luzno i kradlem. Teraz trzeba grac zdecydowanie bardziej tight.
Co do poznej fazy to wydaje mi sie, ze ja gram akurat ok.

Bilans: 9,95$
Bankroll: 68,41$

Bleak: Na razie sprobuje sam panowac nad ta sklonnoscia. Mam nadzieje, ze nie bede musial zablokowywac limitow.

Odpowiedz
Cytat
Certh

Dobry wieczor!

Poniedzialkowa sesja wlasnie dobiegla konca. Zagralem tylko 6 sitow, ale to wystarczylo by wypracowac jakis zysk. 2FT, miejsca: 4 (pechowo, ale zagrane dobrze :)) i wreszcie 1.
W poczatkowej fazie we wszystkich turkach karta zarla az milo, co chwila KK, AK, QQ. Niestety nie na wiele to sie zdaje, gdy gram 4beta z KK i dostaje call od T5 i x55 na flopie :/ To najgorsza i zarazem najlepsza cecha gry na tych limitach. Slabi gracze z vpip 55%, callna ze wszystkim i beda oplacac gutshota do rivera... Nie wiem czy cieszyc sie czy plakac. Pozostaje chyba po prostu przywyknac i grac swoje.

Bilans dnia: +30,29$
Bankroll: 98,70$ (powrot w zielona strefe mocy!)

Jutro przerwa, a w srode moze sprobuje juz 90-tek za 2,50$ :)

Odpowiedz
Cytat
Certh

Mimo wczesniejszych zapowiedzi, jednak dzis rozegralem sesyjke (7 turkow, 2 w kasie: miejsca 10 i 7). Szereg badbeatow mnie podlamal, pocieszam sie tym, ze wyczerpalem chyba ich limit na najbzliszy miesiac :)

Przerwa od pokera bedzie jednak jutro (juz dzis) - po pracy wybieram sie w koncu na 4 czesc "Piratow...", wstyd nie obejrzec!

Bilans dzienny: -3,18$
Bankroll: 95,52$

Mam do Was zapytanie/problem. Do gry uzywam PT3. Niestety graph, ktory mi wyswietla (bilans turkow) jest bledny: zapisuje tylko wpisowe, nie odnotowuje jakichkolwiek wygranych. W cashu wszystko pokazuje elegancko. Ktos mial podony problem, moze cos poradzic? Poki co, wyniki zapisuje recznie w Excelu.

P.S. Obiecuje, ze od soboty bede wrzucal jakies ciekawe linki - wracam do domu i mojego stalego dostepu do neta! :D

Odpowiedz
Cytat
Certh

Nie bez presji koniec sesji!

Dzis zagrane 7 turkow (oczywiscie tylko 90-tki, 1,5$ z knockoutami). Myslalem ze wyczerpalem limit BB na ten miesiac. Okazalo sie, ze to byl dopiero poczatek :D
Z kazdego odpadalem jako faworyt: KK vs AJ, QQ vs AQ, KK vs TT, AT vs A6... :ayfkm: Przy kazdym kolejnym powtarzalem sobie, ze zagralem dobrze i to po prostu pech. W koncu gdy zostal mi ostatni turniej, przysiadlem, skupilem sie i udalo sie go wygrac =)

Niektorych z Was moze dziwic, ze grywam tak malo sitow naraz (na raz?). w przyszlosci chcialbym wiecej grac MTT, a wole isc w jakosc i tu sie bardziej ksztalcic, niz w ilosc.

Bilans dnia: +17,94$
Bankroll: 113,46$

Na deser spot niemieckiej akcji spolecznej, dajacy do myslenia. (Tak, wiem ze to fake, w Niemczech nie ma ladnych kobiet :P)

Odpowiedz
Cytat
jociasija

zamiast sie bawic w excelu to wchodz sobie na topshark, przeciez stamtad mozesz brac wszystkie wykresy:) tez kiedys mowilem dziewczynie, zeby mi bronila grac tego i tego, jednak uswiadomilem sobie, ze to tylko moj problem i sam to jakos zwalczylem (niestety po przejebaniu sporej kasy :) ), powodzenia

Odpowiedz
Cytat
Certh

Na topsharku nie bede mial wszystkich wykresow jakie chce, ale fakt czesto tam zagladam. Co do grania "tego i tego", to faktycznie zanim nie przegramy duzej kasy, to sie tego nie nauczymy. Im bolesniejsza nauka tym na dluzej zostaje :)

Odpowiedz
Cytat
Certh

Elo, Elo!

Strasznie pozno (raczej juz wczesniej :]), wiec wpis taki szybciutki.
Dopiero dzis mala sesyjka, zakonczona na zero. Z 7 turkow, scashowalem 3. Powinienem bardziej sie skupic w koncowce, a tymczasem inne rzeczy mnie pochlonely. Na jednym zaczynaalem FT jako lider, a odpadlem 8. Wstyd, hanba i sromota! Moja wina.

W Piatek bylem na pokerku live, w pewnym znanym warszawskim klubie. W pewnym momencie ludzi bylo tyle, ze 5 stolow zajetych! Ambitnie wytrzymalem do 6 rano, nie odnotowujac profitu, ale bawiac sie swietnie :)

Bilans dnia: 0,22$
Bankroll: 113,68$

Odpowiedz
Cytat
Certh

Systematycznie (choc minimalnie) w gore.

Postanowilem zagrac dzis dosc duza (jak na mnie) liczbe sitow i odpalilem ich az... 10 naraz! Łoaha! Ale ogrom!
A tak na serio, to bylo za duzo: nie moglem sie skupic, nie ogarnialem, chcialem zobaczyc jak zakonczyl sie moj allin preflop, czy wygralem, a tu kolejne cos wyskakuje! Klikam, a tu znowu cos! Łoboże! Az mialem nadzieje, ze gdzies szybko odpadne.
Eh, jak narazie 7 to optymalna liczba.
Z tych wspomnianych 10 tylko jedno FT - 3 miejsce. Bylem juz zdecydowanym chipleaderem (stacki: 95k:20k:25k), a mimo to poleglem przegrywajac 4 flipy z rzedu (KQ vs TT, A3 vs 77, AT vs KQ i AQ vs AK). Coz, c'est la vie.

Podczas dzisiejszej sesji mialy miejsce dwa kuriozalne zagrania.
Pierwsze to moj misclick sprawdzajacy allina przeciwnika. Na drugim stole mialem KK i juz wciskalem raise gdy wyskoczyl ten drugi nieszczesny stolik... I tak moje T8s musialo sie zmierzyc z A6 na flopie 653. Szanse wiec byly.

Druga sytuacja, to pomylka jednego goscia, ktory na riverze wydrawowal pokera. Do niego byl check, a on zagral... tez check ?( Przeciwnik mial akurat 2 pary, wiec pewnie oplacilby bet. Nie bylem jedyna osoba przy stole, ktora wyrazila wtedy swoje zdziwienie. Bohater calej akcji postanowil pozostac anonimowy, wiec nie bede przytaczal jego nicka :)

Bilans dnia: 1,84$
Bankroll: 115,52$

W takim slimaczym tempie to do wyznaczonych 700 dojde na swieta. Przyszle. Wielkanocne.

Odpowiedz
Cytat
Certh

Szybkie sesyjne sprawozdanie.
Odpalilem siedem 90-tek. Lipa straszna, nic nie scashowane. Na szczescie postanowilem tez zagrac MTT za 2,20$ i tam ugralem 8,20$ (162/4400).

Bilans dnia: -3,96$
Bankroll: 111,56$

Teraz ciezki okres zyciowy. Trzeba prace zmienic. W koncu ile mozna siedziec i w kolko robic to samo... :facepalm: Ciagle sobie powtarzam, ze wreszcie sie wezme za szukanie nowej, ale a to czlowiek zmeczony, a to sesja malutka, a to do sklepu sie pojdzie - slowem zawsze jest jakas wymowka.

"Ale w koncu sie wezme..." i zasugeruje sie slowami klasyka:

Odpowiedz
Cytat
Certh

Aloha!

Dzis same dobre wiadomosci!

Sesja standardowa: zagranych 7 90-tek. Bilans bardzo dobry. W dwoch sitach udalo sie dojsc do FT i zajac miejsca 1 i 2 (tu HU zaczynalem jako lider, ale poleglem w rozdaniu bez wyjscia: 83A9A rainbow, AQ vs A3, olki na riverze).

W zwycieskim turku miala miejsce ciekawa sytuacja. Chipleader gdy zostalo nas 8, musial gdzies wyskoczyc i turniej dokonczyl na sitoucie zajmujac... 2 miejsce :) Taka wygrana zawdziecza bardzo agresywnym zawodnikom przy stole, ktorzy grali widac tylko o zwyciestwo, eliminujac sie wzajemnie, lub pozwalajac mi ich wyelimonowac. Mozna sie domyslec ze HU byl w tym sicie bardzo zaciety :D

Tak czy inaczej bilans bardzo przyjemny, powiekszylem dzis bankroll o 30%, a w 17 dni go podwoilem. Wariancjo nie jestes mile widziana :]

Bilans dzienny: +37$
Bankroll: 148,56$

Jeszcze troche statystyki. Rozgralem narazie 60 90-tek. Nie jest to miarodajna liczba do przygotowania statystyk, ale dobra zeby sie pochwalic ;)
ROI: 115,26%
ITM: 21,7%

Edit: Jaki powinienem miec bankroll zeby przerzucic sie na 90-tki za 2,5$?

Odpowiedz
Cytat
kozikproo

grasz na ftp 90-siatko ? ;]

Odpowiedz
Cytat
Certh

Na dzien dzisiejszy tylko na P*.
Na FTP zostaly mi doslownie jakies grosze i raczej nie rozkrecilbym nic z paru centow :)

Odpowiedz
Cytat
Certh

Zbliza sie godzina 3, wiec pora na najnowszy wpis!

Sesyjka przebiegla podrecznikowo: 7 sitow, 2 FT (miejsca: 7 - AJ vs KQ i 4 - A4 vs 22)

W sobote urzadzilismy sesyjke live ze znajomymi. W koncu trzeba zachecac innych do grania, promowac pokera jako sport i pokazywac, ze nie ma on wiele wspolnego z hazardem. Mysle, ze wiekszosc dala sie przekonac (pewnie dlatego, ze wyszla z pelniejszymi portfelami :)).

Bilans dzienny: +3,94$
Bankroll: 152,5$

Po osiagnieciu 200$ planuje wejsc na 2,50$ i ewentualnie wrocic przy 170$ (mam nadzieje, ze tej opcji nie bede musial rozwazac).

Czy ktos z Was grywa moze w HaxBalla?
Dla tych co nie znaja, krotka prezentacja:

Pograc mozna na www.haxball.com Zadna rejestracja nie jest potrzebna, wpisujesz nicka i jazda!
Zachecam do sprobowania i ostrzegam - gra silnie uzaleznia! :]

Odpowiedz
Cytat