Przejdź do forum
MTT by Krzychu FTP ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] MTT by Krzychu FTP --> Cake Poker --> Pokerstars

24 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
923 Wyświetlenia
KrzysztofMusial

Witam

Nazywam się Krzysiek, swoją przygodę z pokerem zacząłem rok na początku poprzedniego roku. Z rollem od PS zrobiłem to co większość, wystarczyło kilka dni i zostało mi 0 :)
Ostatnio zrobiłem sobie prawie 3 miesiące przerwy od pokera, teraz coś mnie podkusiło żeby wrócić. Gram na FTP, SNG 6 albo 9 os. 5-10$, chociaż to zabójcze dla mojego BRM, lecz z drugiej strony czuje się na tych limitach w miare pewnie. Do tego trzeba przyznać że poziom nie jest tam jakiś powalający ;)

Wczoraj dokonałem wpłaty po dłuższej przerwie, dokładnie 35,58 $ :)

Zagrałem kilka SNG

2$ 9 os. - 1
5$ 9 os. - 1 i 3
10$ 9 os. - 2x1
10$ 6 os. - 1

Aktualny Bankroll 47,89$ (+12,31)

Ogólnie dzień wyszedł na +, jestem trochę rozczarowany bo mogło być lepiej, w kulminacyjnym momencie miałem prawie 70$. Zysk dokładnie nie pokazuje wygranych, doszło troche z bonusu od wpłaty. 320 Full Tilt Points wyrobione. Powolutku do przodu.
Najbardziej podobał mi się HU przy 10$ 9 os., wygrałem dzięki pokerowi królewskiemu w pikach, zwycięstwo w ładnym stylu.

Postaram się na bieżąco pisać notki o moich postępach.

Najważniejsza jest radość z gry i dobra zabawa!

Nick FTP 19Krzychu90

23 odpowiedzi
czarnyyy0

Nie chcę Ci źle życzyć ale niecałe 10bi czy nawet 5bi (na 10$) będzie w niedalekiej przyszłości dla Twojego rolla zabójcze... Jak zaczynałem grać za FullTilcie (a miałem już rozegranych ponad 2,5 k Sng STT na starsach) zaczynałem z 50$ grając 2,25$ STT, Tobie też proponuje chwilowe zejście na te stawki i jak będziesz miał min. 100$ to możesz zaczynać 5$ i to przy dobrym upswingu... :) Pozdrawiam i powodzenia!

MarioAK
KrzysztofMusial

Napisane przez czarnyyy0
Nie chcę Ci źle życzyć ale niecałe 10bi czy nawet 5bi (na 10$) będzie w niedalekiej przyszłości dla Twojego rolla zabójcze... Jak zaczynałem grać za FullTilcie (a miałem już rozegranych ponad 2,5 k Sng STT na starsach) zaczynałem z 50$ grając 2,25$ STT, Tobie też proponuje chwilowe zejście na te stawki i jak będziesz miał min. 100$ to możesz zaczynać 5$ i to przy dobrym upswingu... :) Pozdrawiam i powodzenia!

Z jednej strony masz racje ale jeżeli mam czekać przez 1.5 godziny żeby wygrać 9$ w 2.25$ to wole grać tyle samo i zgarnąć 18$ za 3. miejsce w 11$ :)
Odpalam jeden, góra dwa stoły żeby być możliwie najbardziej skupionym na grze ;)

deltoos

Skupienie nie przezwycięży wariancji ale jak to mówią, człowiek najlepiej uczy się na własnych błędach :)

Szczerze Ci radzę skorzystać z rady kolegi. Wierz lub nie, ale w sng swingi rzędu 20-30 BI to chleb powszedni i nawet najlepsza gra Cię od nich nie uchroni.

Pozdro i powodzenia!

KrzysztofMusial

Mieliście trochę racji ;)
Wtopiłem 3 11$ z rzędu :D

Zostało mi 14,89$
i wiecie co?

Postanowiłem odpalić Rusha no limit holdem 6 max 0.05/0.10$
za 5$ wszedłem do gry, pograłem godzinkę, nawet dość było, z 5$ -> 41$ :)
no i kolejne 110 FTP wpadło

Bankroll 54,44$ (+6,55)

Pogram jutro rano jeszcze, na dziś odpoczynek.

Zdrówko!

Nie chce życzyć źle ale z takim podejściem, będzie torba. Mimo tego powodzenia =)

KrzysztofMusial

Zacząłem więcej grać tego rusha, bardziej mi odpowiada, więcej jest z gry. :)

FTP 743(+310)
Bankroll 77,07$ (+22,63)

KrzysztofMusial

Kochany Full Tilt, akurat dobiłem do 115$ :/

KrzysztofMusial

Po nieudanej przygodzie na Full Tilcie postanowiłem przenieść się na Cake Poker.
Gram tam głównie Double Up'y za 10$, idzie mi całkiem dobrze. Poziom paradoksalnie nie jest zbyt wysoki jak na tych limitach. Zaczęło się od kapitału 10$, ale że wtedy była blokada bankrolla to wpłaciłem swoje 25$, zagrałem dwa double upy za 5 i 10, oba wygrałem. Chciałem wypłacić zarobione 50$ i wpłacić na inny room. Po kilku dniach oczekiwania na wypłate anulowałem przelew i postanowiłem zainwestować. Z 50$ zrobiłem 135, a to wszystko w dobule upach + 9 miejsce w MTT z wpisowym 10$.
Teraz co prawda trochę zjechałem w dół z moim bankrollem, ale zleciłem cashout 75$
Podoba mi się rake na Cake Poker. Przyzwyczaiłem się nawet do z poczatku denerwującego softu.

KrzysztofMusial

18 lipca to mój przełomowy dzień w pokerowej przygodzie.
Udało mi się dojść do finałowego stołu w 2000$ guaranteed R&A na Cake Poker (4. miejsce). Co prawda na ft wchodziłem jako chip lider, ale muszę jeszcze popracować nad moją grą. Fakt że SnG troche mi tutaj też pomogło, jednak to co innego. W każdym razie udało się zgarnąć 238$ :)

Aktualnie wypłacam 250$ na moneybookers (ciekawe ile to może zająć przy Cake, zleciłem w poniedziałek :facepalm: ) Jeżeli to co mi zostało przegram to trudno, ale może jednak coś z tego będzie.

Właśnie wygrałem satelite do $10 bounty, start o 8:00.
Gram jeszcze w tym turnieju w którym byłem 4. fajnie że jest on codziennie o 6:00 - polecam :) do tego jeszcze odpaliłem 0.10 $ R&A dla zebrania doświadczenia i może też pare $ wpadnie (za 1. miejsce 8.8 :f_cool: )

Aktualny bankroll 0.60$

KrzysztofMusial

Coś tam sie udało skrobnąć, w tym jeden FT ale tylko 7 miejsce.

Aktualny bankroll 53$ i dalej gram :)

KrzysztofMusial

2 miejsce w 2000$ Guaranteed R&A _cool:
344$ do przodu, chociaż przy Top 40 bylem na ogonie.

Zna ktoś stronę gdzie mogę wrzucić film z FT? YouTube odpada a film zajmuje 540mb. Popełniłem kilka błędów, zwłaszcza w HU, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. To mój największy sukces. I 4 stół finałowy w przeciągu tygodnia.

Aktualny bankroll 354$

hapotam

Napisane przez KrzysztofMusial
2 miejsce w 2000$ Guaranteed R&A _cool:
344$ do przodu, chociaż przy Top 40 bylem na ogonie.

Zna ktoś stronę gdzie mogę wrzucić film z FT? YouTube odpada a film zajmuje 540mb. Popełniłem kilka błędów, zwłaszcza w HU, ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. To mój największy sukces. I 4 stół finałowy w przeciągu tygodnia.

Aktualny bankroll 354$

Film jest objętościowo okej, wgraj go na youtube dzieląc go na części po 15 minut...

Do podziału itp polecam program YAMB

KrzysztofMusial

Dzięki za pomoc. Spróbuje wgrać całość, jak skończę to wrzucę na bloga.

Witam,

Przeniosłem na prośbę do blogów MTT.

Pozdrawiam.

KrzysztofMusial

Dobija mnie traffic na Cake, mam tam kasę ale grać się odechciewa. Może ktoś pożyczy na P* pare $$? :D

Dostałem właśnie 20$ bonusu na Poker770.

Spoiler

Często Wam się zdarza taki żart od losu?

KrzysztofMusial

50$ do wypłaty oczywiście.

KrzysztofMusial

Pierwszy raz udało mi się dostać na FT w 180 os. na P* i od razu z dobrym skutkiem :)

KrzysztofMusial

Aktualny bankroll 150$

Zostawiłem tyle i zaczynam grę w turniejach i SnG z wpisowym 0.25 - 2$
Wydaje mi się że tak będzie odpowiednio jak na moje umiejętności.