Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] NL10 SH 17k

8 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
752 Wyświetlenia
plusEVqba

Probka jest dosyc mala ale chce wiedziec co tutaj jeszcze poprawic

Napewno poprawilem mój cbet - zbilem z praiwe 80% ktore mialem na nl4 - caly czas na nim sie skupiam - mysle ze cbet w zwyklych pulach jestem w stanie do okolo 62-65% zbic tylko nie wiem czy juz na nl10 ma to sens

Najbardziej razi po oczach to ze zrzucam za duzo do reraisow mojego cbeta - nie wiem jak za bardzo mam temu zaradzic - zwykle na tym limicie gracze maja niski raise cbet wiec nie zawsze moje TPGK jest dobra, z drugiej strony jak juz mam gracza który ma raise cbet np okolo 20% to jak go 3betne ejstem commited a nie chce np callowac TPGK OOP do raisa bo i tak na T musze grac ch / ? - pogubilem sie w tym i nie wiem jak to poprawic

Moj 3bet jest przewaznie 4value - uwazam ze nie ma sensu na nl10 jeszcze polaryzowac zasiegu a w szczegolnosci na fiszki... Z BU czasami staram sie lekko szerzej 3betowac szczegolnie CO ktory szeroko otwiera, z blindow - jak mam blockery na kolesia z duzym ATS spokojnie 3betuje - nie wiem czemu na SB jest wiecej niz BB - moze wina probki ...

Limp ... hmm nie powinno go byc .. ALE z SB nie chce izolowac 1-2 graczy z 22-77 wiole tam spokojnie limpowac, czasem jak mam faje oddsy po 2-3 limpach dokladam z jakimis JTs QT itp jezeli wiem ze nie mam zbyt duzo FE i fiszki l / calluja prawie wszystko, z BU jak mam 2 limpy przed soba nie podbijam 45s - 89s tylko dokladam - gram tymi rekami jak trafie 2pairs+ ewentualnie mocny draw

Chyba jednak za niski ft3b z EP i MP - z tym ze czesto mam jakies dziwne min 3bety i mam poprostu oddsy na call - nic na to nie poradze

Mysle ze steal jak na te limity jest w porządku

Mam troche niskie W$SD - przewaznie mialem okolo 57-58% ale przez jakies 4-5k rak dostalem lekkiego swinga - dopiero teraz wykres zaczyna wygladac ;p

Za malo floatuje - ale juz sam to zauwazylem i staram sie to robic czesciej

Niski check raise , chociaz na flopie juz staram sie to robic na gosci co maja 75%+ cbet i duzy fold to raise (jak ja zreszta ;/ qffa ), natomiast na T robie to praktycznie tylko 4value na aggro typkow

No i wg mnie moja najwieksza bolaczka - praktycznie nie donkbetuje - nie wiem jak sie za to zabrac - jakis artykul, film ?? Wiem ze tam ejst masa kasy tylko ze przewaznie dostane call i musze barrelowac min 2 streety (nie jest to za bardzo oplacalne na tych stawkach ;p )

Wiecej stealowac limpowane poty ? - bo tez nigdy nad tym zagadnieniem sie nie glowilem

7 odpowiedzi
plusEVqba

po 17k troche poprawila sie moja gra - jednak jak sie znajdzie ktos kto moze cos tu skrobnac bede wdzieczny

siema, pozwolisz, że się podepnę ze swoimi statami z nl4sh:

Mniej więcej podobne, nie widzę wielkich rozbieżności. Wiem, że dużo cbetuje flopa ale cały czas staram się to poprawić. No i winrate: u Ciebie prawie 13bb/100, u mnie -2bb/100 ?(

Gram wg. zasad muckinfelli z serii crushing microstakes i przegrywam z fiszakami :D volume?

plusEVqba

Troche nie rozumiem tego "podpiecia" ale nich bedzie ....

Raise first albo otwieraj mniej z SB albo poszerz BU bo cos tu nie pasuje ze masz taki sam range otwarcia z SB co z BU ;p

Za duzo limpujesz z CO BU SB swoja droga ciekawe z czym ... jak miales 2 limpy to mozesz z BU overlimpowac 22-66 i jakies sc na SB mase kasy palisz limpujac

Call open - wiecej callujesz z MP niz z CO ?? cos tu nie tak ... mozesz troche poszerzyc na BU i zmniejszyc na SB bo nie masz pozycji !!

3b - jak na nl4 spoko - od nl10 poszerzylbym tak jak u mnie mniejwiecej

Za maly fold to 3bet - zobacz co foldujesz na danych pozycjach ... odpuszczaj jakies AJ AQ KQ bez pozycji do 3betu bo bedziesz mial zonki postflop

Za duzo callujesz z SB BB vs steal w porownaniu do tego ile 3betujesz - wiecej 3betow na luznych BU

Masz plaska agresje postflop - gdzies tam robisz bledy - gdzie ciezko powiedziec .. powinna malec od F do R

Bardzo duzy bet IP na F - ja Cie tam zawsze w maliny wpuszczam z TP+ i gram ch bo ty zrobisz za mnie cbeta

Masakrycznie za duzy cbet - zbiaj go przynajmniej do 75 - bo ja widzac taki cbet robie raise prawie z any two na fajnych boardach - i widac to po statystyce fold cbet to raise ze tam kase palisz (ja mam tez leaka w tym miescu ze za duzo zrzucam do raisow moich cbetow)

Przez to ze masz duzy cbet i maly 2nd barrel floatuja cie na maxa :D

Masz jakis problem z dochodzeniem do showdown'u niby WTS jest spoko ale chyba robisz jakies hero calle na R (widac ze nie odpuszczasz TP i czasami 2nd pair na barrele) albo zle barrelujesz na R

Spoko bo duzo stealujesz limpowane poty - wiec git

Chyba troche za duzy db - ale u mnie akurat jest on za maly wiec nie umiem dobrze ocenic tej statystyki

Twoj ch / raise ejst tylko 4 value zarowno na F jaki i na T - poszerz go o jakies blefy szczegolnie na flopie - jak masz goscia z duzym cbetem jak ty i jezeli duzo zrzuca do raise cbet'a, natomiast na T jak masz aggro malpe co floatuje wszystko zagraj czasem ch / raise z air a czasem z nutsem

Poza tym co wymienilem faktycznie reszta podobna do moich statystyk ... _confused:

Ps jeszcze nie wiem tylko co tam dorzucasz z EP jezeli masz tam AT KT KJ QJ - to wywal bo takei lapy moga Ci tylko problemow wiecej przyniesc niz korzysci ....

Dzięki wielkie :) Poprawiłem to co napisałeś i gram już nl10, za 10k rak znowu dam staty do oceny i liczę na Twój odzew :)

plusEVqba

Napisane przez westsajd
Dzięki wielkie :) Poprawiłem to co napisałeś i gram już nl10, za 10k rak znowu dam staty do oceny i liczę na Twój odzew :)

Nie ma najmniejszego problemu - tylko prosze wrzuc w osobnym watku :D

Jak cos to daj znac na priv zebym ci staty ogarnal ... swoja droga sam zacznij innych statystyki oceniac albo przynajmniej sienad nimi zastanawiaj - zaejebisty sposob na polepszenie skilla !!!!!!

rusher88

Siema.

Ja sie do tego 2giego screena ustosunkuje ;)

Za maly 3bet.

Ft3bet raczej OK, o ile dobierasz odpowiednie spoty do calli/4betow. Szczegolnie mowie tu o UTG, bo tu jest to dosc trudne, a z prostej matematyki wynika, ze Ty grasz jakies 6% range po 3becie vs twoje UTG... i tu wydaje sie byc to troche duzo?

Maly squeez.

Troche wiecej stealuj z CO.

Sprawdz w filtrach czy callowanie Ci odpowiada na blindach. Ogolnie budowanie duzego calling range z BB vs SB, to nie jest zly pomysl, ale musisz wtedy dobrze 3betowac vs pozostale pozycje.

Jakby lekko zbyt rzadko podnosisz poty vs checki przeciwnikow.

Troche duzy cbet flop, przez to spoty GAP miedzy flop i turn. Pracuj nad range cbetu, pracuj nad tym kiedy go robic i poprawisz stosunek F/T/R. Oczywiscie pamietaj, ze to co w teorii nie zawsze sprawdzi sie na NL10! :)

Strasznie duzy FCBtR - 67% w regualnie podpitych potach...? Raiseuje Cie z any2 w ciemno!

Wiecej donkbetuj.

Mam nadzieje sie nic nie przeoczylem :) Pozostaje dodac, ze pamietaj ze cyferki to tylko cyferki. One za Ciebie nie graja ;).

plusEVqba

3bet z BU i SB BB poszerzylem po 29k wyglada to tak
3b BU 8
SB BB vs steal 10-11% - calluje jakies 10-11%

Na EP mala probka na ft3b - tylko 25 ale nie zdarza mi sie callowac 22-TT AQ AJ KQ - wiec powinna tam byc podobna wartosc jak na MP

Sqz narazie mam okolo 6% ale mysle ze mozna tam spokojnie jeszcze podciagnac :P

Cbet staram sie miec w okolicy 60%

Ogolnie przez pierwsze 14k rak mialem problem i foldowlem do rais'ow moich cbetow - miedzy innymi przez to nonshowdown spadlo do -10bb/100 - zaczalem nad tym mocno pracowac - teraz nonshowdown okolo -2-3bb/100 i miedzy innymi wpodciagnalem statystyke fold CB to raise - ogolnie okolo 45-50% teraz wynosi (bez pierwszych 14k rak)

Masz moze rusher jakis filmik godny polecenia z zagadnienia donkbet ?
Staram sie znajdywac dobrespoty do donkow - ale to nadalza malo

Do reszty sie ustosunkuje

Postaram sie wrzucic kolejna porcje statystyk po 40-50k rak