Kawiarnię niniejszym otwieram!
luźno o starym dobrym pięciokartowcu, gorzkie żale 2-7 plus moje najdroższe studziątka
Kawiarnię niniejszym otwieram!
luźno o starym dobrym pięciokartowcu, gorzkie żale 2-7 plus moje najdroższe studziątka
nazwę można zmienić ![]()
jakieś propozycje?
spam jak to w cafe Karetadis
jak trochę tu posiedzisz olśni Cię jak pomazańców, którym dane było dostrzec potęgę odmian bez community cards
pierwszy post w wątku "5 card draw - KLASYKA POKERA" i moja quote:
me gusta
podziękowania dla napalma
Napisane przez AceBestini
pierwszy post w wątku "5 card draw - KLASYKA POKERA" i moja quote:Spoiler
me gusta
podziękowania dla napalma
![]()
cytat jest mistrzowski, dla przypomnienia:
"Gdy czytałem początek rozdziału Mike'a Caro w Super System (o 5 Card Draw) milion lat temu dziwiłem się: jak można z taką dokładnością (nie tylko co do rangi układu, ale także wysokości kart) określić rękę rywala. Wierzcie mi - można, i dzięki temu przyprawiłem kilku postpeerelowskich hazardzistów spod znaku rozpiętego kołnierzyka i przetłuszczonych włosówo zapite noce i małżeńskie kłótnie" AceBestini
że też wcześniej nikt nie wpadł na pomysł nisza cafe. nazwa spoko jak dla mnie.
dzis kiepsko w 5cd hu sng, zagrałem dwa turki z mega pasywnym gosciem - brazylijczykiem i 2 razy w plecy. 80-90% open limp nawet z AAxxx/ srednie dwie pary typu T's up predraw a postdraw podobnie 80-90% rak check/call. ciągle mu fraciło a tu rozdanie finałowe z 2 turka. dobrze że w holdema nl 10 ostatnio żre choc selekcja stoloków na P* masakra. nie ma tam super statyski jak dołączasz do stolika i wtedy pokazuje ilosc graczy na flopie w % jak na full tiltcie. w 2-7 nl sd też nie mam z kim grać, w studa na starsach też break even![]()
finałowa ręka z 2 turka:
Feral Cow Poker Hand Converter
PokerStars No Limit 5 Card Draw ($1.38+$0.12) t25/t50 ante t5 - 2 playersBB Horoba1957: t1,725
Button Hero: t1,275Dealing Hands: (t85)
![]()
![]()
![]()
![]()
(2 players)
Hero raises to t150, Horoba1957 raises to t250, Hero raises to t1270 and is all-in, Horoba1957 calls t1020First Draw: (t2,575) (2 players)
Horoba1957 discards 2, Hero discards 2Horoba1957 showed
![]()
![]()
![]()
![]()
, four of a kind, Nines
Hero showed![]()
![]()
![]()
![]()
, three of a kind, Jacks
Horoba1957 won t2550
Super
Napalm - Ty tutaj jesteś skarbnica wiedzy - podrzuć mi proszę działający link do programu Poker Hands.
Ostatnio namierzyłem to na 2+2, ale oczywiście gdzieś mi uciekło..
Napisane przez Frayyex
SuperNapalm - Ty tutaj jesteś skarbnica wiedzy - podrzuć mi proszę działający link do programu Poker Hands.
Ostatnio namierzyłem to na 2+2, ale oczywiście gdzieś mi uciekło..
gram na micro wiec nie uwazam się za żadną skarbnicę/ eksperta 5 cd. ot po prostu pozbierałem w jeden wątek różności o 5cd
widzę że trochę miłośników 5 card draw sie pokazało w nisza cafe. moze jakis prywatny turniej pykniemy na poker starsach. mój limit bólu czyli wkupne 1-10$. polecam tez 2-7 nl sd. kiedyś robiłem takie mix turniej tzn dwa turki naraz 5cd i drugi stół 2-7 nl sd
tak to wyglądało:
Old School Draw POKER - pomysł na turniej (5 Card Draw & 2-7 NL Single Draw) terminy- i namiary
wyniki:
Old School Draw POKER - (5 Card Draw & 2-7 NL Single Draw) WYNIKI!
jak ktos nie zna jeszcze maybach of poker (nazwę wymyślił AceBestini) czyli 2-7 No Limit Single Draw, imo najlepszy rodzaj draw pokera
2-7 No Limit Single Draw aka Kansas City Lowball
p.s moze sng w horse lub 8-game ♠_evil:
Bardzo chetnie zagram turniej w 5 card;) niestety na ta chwile inne gry "niszowe" sa mi slabo znane, ale szybko sie podszkole;)
jeśli chodzi o mnie mogę zrobic turniej już jutro lub pojutrze lub w czwartek lub piatek, środa odpada. 5cd& 2-7 nl sd ewentualnie horse/hose lub 8 game. wpisowe 3-5$. piszcie co wam pasuje najbardziej w tym temacie
Ja również bym się pisał.
Chciałbym wypowiedzieć się ogrze Stud 8.Mianowicie jest to wielkie zło, nie polecam gdyż można przegrać zyski z całego tygodnia, ciężko wywalczone przy stolikach sng, kurwa mać!!1!!!!1111!!!1
:rage:
Bardzo dobrze, że taki temat powstał - lepiej późno niż wcale
. Tytuł jak dla mnie OK.
Ja próbowałem pograć już w chyba każdą odmianę jaką oferuje PokerStars i od czasu do czasu mam chęć na jakąś niszówkę by oderwać się od hegemonii NLTH. Pamiętam, że rok temu miałem nawet ambitny plan podbicia wszystkich odmian limit za limitem
. Ale jak to u mnie bywa słomiany zapał w końcu ustał (ale jakoś do 10c/20c chyba wszystkiego popróbowałem). Trochę wyżej próbowałem grać w razz, ale szybko zrezygnowałem. Lubię za to pograć sobie w mix wszystkich odmian, najczęściej w postaci 8-Game (wyżej jak 50c/$1 chyba się nie zapuszczałem + jakieś turki). Na koniec zostawiłem sobie mój ulubiony rodzynek czyli FL 2-7 Triple Draw ♠_evil: . Czuję się w tej odmianie dość mocny, ale wiem że nadal trochę leaków mam. Jeszcze we wrześniu trochę pogrywałem głównie na $1/$2, mniej na $2/$4 i pewnie dosłownie parę rąk na $3/$6. Wydaje mi się, że mam dość solidny winrate, ale od dawien dawna nie spisywałem wyników, więc jaki on jest tak w sumie nie wiem. BTW od razu pytanie: a może ktoś zna jakiś program trakujący do tej odmiany? Wystarczyłoby mi nawet jakby potrafił jedynie zliczyć $$$.
Anyway, pewnie za jakiś czas znów wrócę do TD jak mnie NL SH sfrustruje
. Co do idei turka to ja jestem jak najbardziej za, z resztą sam niedawno to proponowałem u Ace'a na blogu. Poprzednie turki napalma dobrze pamiętam, bo nieźle mi poszły
. Wolałbym turniej w horse lub 8game, ale zagram i w 5cd/27sd.
A się rozpisałem
. Następny raz szybko mogę nie napisać, bo nie mam za bardzo w planach żadnych mixed games w tym miesiącu
. No poza tym turkiem.. najchętniej 8game, powiedzmy za $3, żeby jak najwięcej ludzi zagrało (będzie choć 6?
).
Napisane przez MateuszPaker
Ja również bym się pisał.Chciałbym wypowiedzieć się ogrze Stud 8.Mianowicie jest to wielkie zło, nie polecam gdyż można przegrać zyski z całego tygodnia, ciężko wywalczone przy stolikach sng, kurwa mać!!1!!!!1111!!!1
:rage:
lol
Napisane przez kingsajz86
BTW od razu pytanie: a może ktoś zna jakiś program trakujący do tej odmiany? Wystarczyłoby mi nawet jakby potrafił jedynie zliczyć $$$.
Napisane przez Huricano
sharpstats.ucoz.com/load/pokerhands_beta_11d/1-1-0-41'download from this server'
![]()
Widzę że ma opcje do 5 card draw, badugi i właśnie 2-7 triple draw