Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nisza cafe

1,291 Posty
90 Użytkownicy
36 Reakcje
140.2 K Wyświetlenia
AceBestini

Kawiarnię niniejszym otwieram!

luźno o starym dobrym pięciokartowcu, gorzkie żale 2-7 plus moje najdroższe studziątka :)

Odpowiedz
Cytat
1 290 odpowiedzi
Huricano

Ale żeś nazwę dowalił, czuje się taki...gorszy :f_frown:

Odpowiedz
Cytat

rozumiem ze spam dozwolony ?(

Odpowiedz
Cytat
AceBestini

nazwę można zmienić :)
jakieś propozycje?

spam jak to w cafe Karetadis
jak trochę tu posiedzisz olśni Cię jak pomazańców, którym dane było dostrzec potęgę odmian bez community cards :]

Odpowiedz
Cytat

probowalem troche w razza i powiem szczerze ze byl spoko :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
AceBestini

pierwszy post w wątku "5 card draw - KLASYKA POKERA" i moja quote:

Spoiler

me gusta

podziękowania dla napalma :)

Odpowiedz
Cytat
SeBiX7

grałem w razza i wykres winnings wyglądał jak mój obecny nonSD z NL

Odpowiedz
Cytat
napalm77

Napisane przez AceBestini
pierwszy post w wątku "5 card draw - KLASYKA POKERA" i moja quote:

Spoiler

me gusta

podziękowania dla napalma :)

cytat jest mistrzowski, dla przypomnienia:
"Gdy czytałem początek rozdziału Mike'a Caro w Super System (o 5 Card Draw) milion lat temu dziwiłem się: jak można z taką dokładnością (nie tylko co do rangi układu, ale także wysokości kart) określić rękę rywala. Wierzcie mi - można, i dzięki temu przyprawiłem kilku postpeerelowskich hazardzistów spod znaku rozpiętego kołnierzyka i przetłuszczonych włosów :D o zapite noce i małżeńskie kłótnie" AceBestini

że też wcześniej nikt nie wpadł na pomysł nisza cafe. nazwa spoko jak dla mnie.
dzis kiepsko w 5cd hu sng, zagrałem dwa turki z mega pasywnym gosciem - brazylijczykiem i 2 razy w plecy. 80-90% open limp nawet z AAxxx/ srednie dwie pary typu T's up predraw a postdraw podobnie 80-90% rak check/call. ciągle mu fraciło a tu rozdanie finałowe z 2 turka. dobrze że w holdema nl 10 ostatnio żre choc selekcja stoloków na P* masakra. nie ma tam super statyski jak dołączasz do stolika i wtedy pokazuje ilosc graczy na flopie w % jak na full tiltcie. w 2-7 nl sd też nie mam z kim grać, w studa na starsach też break even :(

finałowa ręka z 2 turka:

Feral Cow Poker Hand Converter
PokerStars No Limit 5 Card Draw ($1.38+$0.12) t25/t50 ante t5 - 2 players

BB Horoba1957: t1,725
Button Hero: t1,275

Dealing Hands: (t85) (2 players)
Hero raises to t150, Horoba1957 raises to t250, Hero raises to t1270 and is all-in, Horoba1957 calls t1020

First Draw: (t2,575) (2 players)
Horoba1957 discards 2, Hero discards 2

Horoba1957 showed , four of a kind, Nines
Hero showed , three of a kind, Jacks
Horoba1957 won t2550

Odpowiedz
Cytat
Frayyex

Super :) Napalm - Ty tutaj jesteś skarbnica wiedzy - podrzuć mi proszę działający link do programu Poker Hands.
Ostatnio namierzyłem to na 2+2, ale oczywiście gdzieś mi uciekło..

Odpowiedz
Cytat
Huricano
Odpowiedz
Cytat
Frayyex

Otóż właśnie to! Podziękował :)

Odpowiedz
Cytat
napalm77

Napisane przez Frayyex
Super :) Napalm - Ty tutaj jesteś skarbnica wiedzy - podrzuć mi proszę działający link do programu Poker Hands.
Ostatnio namierzyłem to na 2+2, ale oczywiście gdzieś mi uciekło..

gram na micro wiec nie uwazam się za żadną skarbnicę/ eksperta 5 cd. ot po prostu pozbierałem w jeden wątek różności o 5cd

widzę że trochę miłośników 5 card draw sie pokazało w nisza cafe. moze jakis prywatny turniej pykniemy na poker starsach. mój limit bólu czyli wkupne 1-10$. polecam tez 2-7 nl sd. kiedyś robiłem takie mix turniej tzn dwa turki naraz 5cd i drugi stół 2-7 nl sd

tak to wyglądało:
Old School Draw POKER - pomysł na turniej (5 Card Draw & 2-7 NL Single Draw) terminy- i namiary

wyniki:
Old School Draw POKER - (5 Card Draw & 2-7 NL Single Draw) WYNIKI!

jak ktos nie zna jeszcze maybach of poker (nazwę wymyślił AceBestini) czyli 2-7 No Limit Single Draw, imo najlepszy rodzaj draw pokera

2-7 No Limit Single Draw aka Kansas City Lowball

p.s moze sng w horse lub 8-game _evil:

Odpowiedz
Cytat
AceBestini

ja jestem jak najbardziej za kolejnymi Old School Tournaments, napalmie :)

Odpowiedz
Cytat
Frayyex

Bardzo chetnie zagram turniej w 5 card;) niestety na ta chwile inne gry "niszowe" sa mi slabo znane, ale szybko sie podszkole;)

Odpowiedz
Cytat
galer

Jak będziecie robić mikro turek z niszowych odmian to KONIECZNIE dajcie znać :f_pleased:

Odpowiedz
Cytat
napalm77

jeśli chodzi o mnie mogę zrobic turniej już jutro lub pojutrze lub w czwartek lub piatek, środa odpada. 5cd& 2-7 nl sd ewentualnie horse/hose lub 8 game. wpisowe 3-5$. piszcie co wam pasuje najbardziej w tym temacie

Odpowiedz
Cytat
MateuszPaker

Ja również bym się pisał.

Chciałbym wypowiedzieć się ogrze Stud 8.Mianowicie jest to wielkie zło, nie polecam gdyż można przegrać zyski z całego tygodnia, ciężko wywalczone przy stolikach sng, kurwa mać!!1!!!!1111!!!1 :rage: :rage:

Odpowiedz
Cytat
kingsajz86

Bardzo dobrze, że taki temat powstał - lepiej późno niż wcale :) . Tytuł jak dla mnie OK.

Ja próbowałem pograć już w chyba każdą odmianę jaką oferuje PokerStars i od czasu do czasu mam chęć na jakąś niszówkę by oderwać się od hegemonii NLTH. Pamiętam, że rok temu miałem nawet ambitny plan podbicia wszystkich odmian limit za limitem :facepalm: . Ale jak to u mnie bywa słomiany zapał w końcu ustał (ale jakoś do 10c/20c chyba wszystkiego popróbowałem). Trochę wyżej próbowałem grać w razz, ale szybko zrezygnowałem. Lubię za to pograć sobie w mix wszystkich odmian, najczęściej w postaci 8-Game (wyżej jak 50c/$1 chyba się nie zapuszczałem + jakieś turki). Na koniec zostawiłem sobie mój ulubiony rodzynek czyli FL 2-7 Triple Draw _evil: . Czuję się w tej odmianie dość mocny, ale wiem że nadal trochę leaków mam. Jeszcze we wrześniu trochę pogrywałem głównie na $1/$2, mniej na $2/$4 i pewnie dosłownie parę rąk na $3/$6. Wydaje mi się, że mam dość solidny winrate, ale od dawien dawna nie spisywałem wyników, więc jaki on jest tak w sumie nie wiem. BTW od razu pytanie: a może ktoś zna jakiś program trakujący do tej odmiany? Wystarczyłoby mi nawet jakby potrafił jedynie zliczyć $$$.

Anyway, pewnie za jakiś czas znów wrócę do TD jak mnie NL SH sfrustruje ;) . Co do idei turka to ja jestem jak najbardziej za, z resztą sam niedawno to proponowałem u Ace'a na blogu. Poprzednie turki napalma dobrze pamiętam, bo nieźle mi poszły :f_cool: . Wolałbym turniej w horse lub 8game, ale zagram i w 5cd/27sd.

A się rozpisałem :D . Następny raz szybko mogę nie napisać, bo nie mam za bardzo w planach żadnych mixed games w tym miesiącu :| . No poza tym turkiem.. najchętniej 8game, powiedzmy za $3, żeby jak najwięcej ludzi zagrało (będzie choć 6? :rage: ).

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez MateuszPaker
Ja również bym się pisał.

Chciałbym wypowiedzieć się ogrze Stud 8.Mianowicie jest to wielkie zło, nie polecam gdyż można przegrać zyski z całego tygodnia, ciężko wywalczone przy stolikach sng, kurwa mać!!1!!!!1111!!!1 :rage: :rage:

lol

Odpowiedz
Cytat
Frayyex

Napisane przez kingsajz86
BTW od razu pytanie: a może ktoś zna jakiś program trakujący do tej odmiany? Wystarczyłoby mi nawet jakby potrafił jedynie zliczyć $$$.

Napisane przez Huricano
sharpstats.ucoz.com/load/pokerhands_beta_11d/1-1-0-41

'download from this server' :)

Widzę że ma opcje do 5 card draw, badugi i właśnie 2-7 triple draw

Odpowiedz
Cytat