Przejdź do forum
PokerStars VIP Syst...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PokerStars VIP System

28 Posty
21 Użytkownicy
0 Reakcje
13.5 K Wyświetlenia
Mooris

Jak działa system VIP na PokerStars?

Za każdy 1 $ wygenerowanego rake'u przy stołach na prawdziwe pieniądze, gracze otrzymują punkty VPP.

Poziomy na PokerStars oraz multiplikatory

VPP określają Twój status i dają FPP (Frequent Player Points), które mogą być wymieniane na bonusy, tickety turniejowe oraz w sklepie. Im wyższy jest Twój poziom, tym lepszy masz przelicznik punktów FPP.

Na co mogę przeznaczyć moje FPP/VPP?

Sklep Frequent Player Points (FPP)
FPP zdobywane są w oparciu o przelicznik Twojego poziomu. Używane są do zakupu nagród pieniężnych, ticketów turniejowych oraz rzeczy ze sklepu FPP.

Twoje FPP są odejmowane, gdy kupisz coś ze sklepu.

Nagrody gotówkowe

Im wyższy jest Twój status, tym więcej FPP otrzymujesz za VPP, co daje lepszą ofertę, gdy dokonujesz zakupu nagród pieniężnych.

VPP
Za VPP otrzymujesz nagrody "stellar" oraz "milestony". Warte są one od 10 $ do 19 200 $!

Twoje VPP nie są odejmowane, gdy zdobywasz nowe nagrody.

Przegląd i spodziewany rakeback

Jeśli chcesz sprawdzić, jakiego rakebacku możesz się spodziewać za rake'u ugrany w miesiącu na PokerStars, zajrzyj do tego wątku:
Nasza wyłączna oferta VIP na PokerStars

Powiązane tematy
PokerStars: promocje i informacje
Pobierz / zainstaluj PokerStars

Odpowiedz
Cytat
27 odpowiedzi

w jaki sposob przy goldzie za 5500 punktow vpp bedziemy mieli 13750 punktow fpp

Odpowiedz
Cytat
Urbi23

Hej,

Oczywiście jest to błąd, powinno być 11000 :)

Odpowiedz
Cytat

Nie wiem czy mogę zadać pytanie w tym temacie ale tytuł pasuje jak najbardziej :)
Otóż co oznaczają te gwiazdki przy statusie vip? Mój status vip i obok sześć gwiazdek z czego jedna jest "aktywna", pozostałe szare. Kiedy sie zapala kolejna? To jest taki podział na 6 etapów w drodze do statusu wyższego czy jak?

Odpowiedz
Cytat
Gali92

Masz 6 gwiazdek i 6 statusów. Pojedyńcza gwiazdka symbolizuje bronze, jak zdobędziesz silver będą się świecić 2 gwiazdki itd.

Odpowiedz
Cytat

Witam,
Czy to nie jest pomyłka? Przy statusie złotym za wyrobienie 1000 $ mogę otrzymać 250$ (25%) a przy platynowym za 1500$-300$ (20%) Wartość procentowa się zmniejszyła.

Odpowiedz
Cytat
Urbi23

Jak pisałem wyżej, w tabelce jest błąd, przy statusie gold powinno być 11k fpp, a nie 13,75k. Przy statusie platynowym rakeback jest o 25% wyższy (25%, nie 25 punktów procentowych) niż przy złotym

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
kloose

ile mniej wiecej procentowo wychodzi RB dla golda i platinum??

Odpowiedz
Cytat
ajej87

Napisane przez kloose
ile mniej wiecej procentowo wychodzi RB dla golda i platinum??

W moim blogu masz obliczenia:

Viva La Espana!

Odpowiedz
Cytat

Można to orientacyjnie policzyć:

Jesli masz status Gold i zdobędziesz na nim 12 500 VPP to będziesz miał 25 000 FPP (przelicznik x2).
Za 25 000 FPP możesz w sklepie nabyć bon na 300$ (można od razu wypłacać).
Aby zdobyć 12 500 VPP grając na stołach NL25+ (1$ Rake= 5,5 VPP) musisz ugrać 12 500/5,5 = 2272$ Rake czyli jeśli dostaniesz za niego 300$ to masz zwrot około 13,21% z FPP plus do tego Stellary za te same 12 500 VPP masz około 125$ w Stellarach czyli łącznie za 2272$ rake masz zwrot około 425$ czyli masz 18,70% Rakeback.

Jesli grasz na NL10 to nieco wiecej RB będzie bo tam za 1$Rake=7VPP.
Możesz tez FPP wymieniać grając satelitki wówczas przy nawet 0 Roi masz szanse na podwojenie RB z FPP.

Dla Platinum adekwatnie można to wyliczyć. Naturalnie RB % będzie wiekszy niż dla Golda.

Edit: Kolega mnie ubiegł ale schemat liczenia masz.

Odpowiedz
Cytat

czy grajac turnieje sng 0,45+0,05 da sie ugrac jakas wieksza ilosc vpp, wogole moze wie ktos zebyc zodbyc 100vpp ile trzeba zagrac takich turniejow?
pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez mkestragar
czy grajac turnieje sng 0,45+0,05 da sie ugrac jakas wieksza ilosc vpp, wogole moze wie ktos zebyc zodbyc 100vpp ile trzeba zagrac takich turniejow?
pozdrawiam

364 turki :facepalm:

364 x 0,05(rake)= 18,2$

1$ rake = 5,5VPP

18,2 x 5,5 = 100,1 VPP

pzdr

Odpowiedz
Cytat

czy FPP które zdobędziemy mają jakiś okres ważności czy sa aż do wykorzystania?

Odpowiedz
Cytat
czak2

Napisane przez MrFloras
czy FPP które zdobędziemy mają jakiś okres ważności czy sa aż do wykorzystania?

Podbijam.

Odpowiedz
Cytat
teleranek88

fpp zostaja z wami do usranej smierci :)

Odpowiedz
Cytat
colin666

jezeli przez rok nie zrobic ani jednego dodatkowego, to przepadaja...gdzies to kiedys wyczytalem

Odpowiedz
Cytat
Mooris

Wątek został zaktualizowany.

Odpowiedz
Cytat
dragoste

Co do pytań o FPP, to zgodnie z tym, co napisane jest na stronie PokerStars, tracą ważność, jeśli nie zdobędziesz żadnego FPP w ciągu roku.

Informujemy, że punkty FPP tracą swoją ważność jedynie w przypadku niezdobycia żadnych nowych punktów FPP w ciągu pełnego roku kalendarzowego.

http://www.pokerstars.pl/vip/earn/#HowCanICheckMyFPPBalance

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
piecia1978

Witam,

nie moge w sklepie znalezc tych bonow gotowkowych. Jak ich szukac ?

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Cześć piecia1978,

Jeżeli chodzi Ci o bonusy gotówkowe to z Cashier wchodzisz w VIP Store i znajdziesz je pod VIP Rewards 2012 -> VIP Reward Bonuses.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat