Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Darmowa analiza statystyk dla graczy NL10-50

188 Posty
53 Użytkownicy
19 Reakcje
12.3 K Wyświetlenia
Nevrex

Cześć,

Wraz z nowym rokiem chciałbym zacząć regularnie prowadzić blog co jest jednym z moim postanowień noworocznych. Liczę na to, że pomoże mi on realizować swoje plany i skuteczniej dążyć do celów.

Wcześniej mój blog można znaleźć w tym linku: Dicey Game - An Instinct for Success

Tytułowym celem jest w tym roku jest usadowienie się na stawkach 1$/2$ do końca tego roku. Nie jest to cel na pewno odległy, ale przy tym ambitny i zależny tylko ode mnie. Sukcesem nazwę rozegranie 100k hands na tym limicie z dodatnim winrate.
Plany, jak zamierzam do tego dojść na pewno będą pojawiać się w kolejnych wpisach.

Aktualnie gram NL 0.5$/1$ 6-max na sieci Ongame. Nie chce się tutaj skupiać na moich wynikach, których prawdopodobnie nie będę często zamieszczał. Chce postawić na głównie na samorozwój we wszystkich dziedzinach życia. Muszę jedynie zadbać o to, aby nie zabrakło mi motywacji.

Na koniec pierwszego wpisu zdjęcie. Czemu Nowy Jork? Bo jeżeli ktoś by mnie zapytał, gdzie widzę siebie za 10 lat, to właśnie w tym mieście :heart:

Odpowiedz
Cytat
187 odpowiedzi
MonaiPlox

Wałbrzych?

Odpowiedz
Cytat
czak2

Dawaj jakiś wykres szefie :f_cool:

Powodzenia obyśmy się spotkali w tym roku przy stoliku nl200 z jakimiż fishami pozdro

Odpowiedz
Cytat
MaNTissS

gl!

Odpowiedz
Cytat
soekholdem

NL200 łatwiejsze niż NL100 na ongame. Albo inaczej... Nie umiałem się zaadoptować na NL100 na ongame i męczyłem się z 50k hands chyba.
NL200 <3 mój limit a NL400/NL600 zaczynają się schody, ale nie jest tak źle :)

Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
DieHardPL

Ongame'owy blog ;) Nevrex GL! Ostatnio też testuje tę sieć i mam problem ze statami. Macie jakiś rozsądny sposób na rozmieszczenie huda ma 6maxach skoro gracze siedzą za każdym razem w innych miejscach? Jako chwilowe rozwiązanie mocno ograniczyłem ilość statów, ale to mega nie wygodne. Btw jak o Nowym Jorku mowa Freedom Tower prawie gotowa, całkiem sprawnie im to wychodzi.

Odpowiedz
Cytat
Nevrex

@ MonaiPlox
Nie

@ czak2
Wykres 'może' wstawię jak dobije do jakiejś okrągłej liczby, albo jak się trafi up :D

@MaNTissS
Przygotuj się, bo znowu będziesz mi oceniał ręce w dziale rozdań :nh

@soekholdem
Próbowałem się delikatnie na NL200. Trafiałem na stoły, gdzie struktura wyglądała mniej więcej 1-2 fishe i regularsi z huge profitem. Na tą chwilę ani ja ani mój roll nie czują się komfortowo na NL200 :f_p: Grasz też SH na ongame??

@DieHardPL
Mam umieszczony HUD mniej więcej na kartach rywali, tuż nad nickiem, ale i tak jest ciasno. Swoje statystyki przesunąłem w róg stołu aby zrobić nieco miejsca.
Widziałem najnowsze zdjęcia Freedom Tower i projekt samego dachu, awesome !
Ciekawostką jest, że głównym architektem 4 wieżowca WTC jest już 84 letni japoński architekt. Chciałbym być w tym wieku tak 'sprawny zawodowo' _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
DieHardPL

Przed chwilą zainstalowałem triala ongbetter, całkiem spoko nawet w darmowej wersji działają skróty klawiszowe, modowanie i pozycjanowanie stołów. Korzystałeś może z płatnej? Ogarnąłem też preferowane miejsce przy stole, teraz może uda mi się chociaż 3 rzędy statów zamiast 2 wrzucić.

Odpowiedz
Cytat
Kaczmarol

:) Good luck mate :fdrink

Odpowiedz
Cytat
cymeryjczyk

Napisane przez soekholdem
NL200 łatwiejsze niż NL100 na ongame. Albo inaczej... Nie umiałem się zaadoptować na NL100 na ongame i męczyłem się z 50k hands chyba.
NL200 <3 mój limit a NL400/NL600 zaczynają się schody, ale nie jest tak źle :)

Powodzenia!

Powaznie 50k rak? To jakas masakra. Mam nadzieje ze kolejne 50k i bedziesz gral nl1000.

Odpowiedz
Cytat
Nevrex

@DieHardPL
Próbowałem triala OngBetter, ale nie potrafiłem go poprawnie skonfigurować także szybko się poddałem. Ongame jest 'trudnym' softem, przeszedłem tutaj prosto z zamkniętego FTP, przejście jak z nieba do piełka. Teraz już jestem przyzwyczajony do wszelkich niedogodnień tak, że nawet na Pokerstars automatycznie kursor zmierzał w kierunku "Rebuy" :pokerface:

@Kaczmarol
Next time, millions will be our :sdrink

Odpowiedz
Cytat
soekholdem

@cymeryjczyk

Czuję się zaszczycony, że Twój 6-ty post od 2007 trafił do mnie. Przechodziłem z FR na SH. Na FR grałem wyżej i każde 1000 hands na nl100 mnie irytowało. Dzięki za szczere życzenia _love:

@Nevrex

Tak gram na ongame SH :)

Odpowiedz
Cytat
Nevrex

Parę dni temu wpadłem na pewną stronę, która być może nie których z was zainteresuje. Ale przedtem o czym innym. Obejrzałem najnowszą produkcję Robmafa pt. ,,20 sposobów". Już wcześniej mi wspominał o takiej strategii, pamiętam, że wypisałem sobie ~12 sposobów, których tylko przez krótki czas wspominałem. Teraz chciałbym, aby było inaczej. Sam plan dopiero przygotowuję, pierw muszę wykonać parę innych rzeczy, dla mnie bardzo ważnych. M.in. nadchodzi koniec I semestru, czas popraw, czas zaliczeń, egzaminy.
Wpadła mi w ręce książka Rafała Kraśnicki "Słomiana motywacja". Tytuł świetnie pasuje w moją sytuację, także wyznaczam sobie zdanie:
- Przeczytać książkę "Słomiana motywacja" do końca miesiąca
Niech karą będzie dla mnie 3 dni bez grania, a nagrodą wartość edukacyjna z książki.
Postaram się przytoczyć co ciekawsze punkty z tejże książki, może ktoś inny jeszcze na tym skorzysta =)

Odnośnie pierwszego zdania, przedstawia ona "30 Financial Moves Before 30– Ideas Worth Trying". Nie wkleję tutaj tych zasad, bo zajmują za dużo miejsca. W prawdzie mi samemu do 30tki daleko, jednak warto zacząć już teraz _love:

Jednym z moich postanowień noworocznych, było otworzenie konta oszczędnościowego, na które co miesiąc będę wpłacał 100zł aż do końca studiów. Już szukałem najlepszych 'deali' w sieci. Prawdopodobnie wybiorę Deutsche bank, gdzie z racji nowych promocji, ich lokata wydaje się najatrakcyjniejsza. Chciałbym również połączyć to z kontem inwestycyjnych i podglądać jak działa rynek. Na pewno zaprocentuje to w przyszłości.
Kolejną rzeczą, którą polecam, jest wypisywanie wszystkich swoich wydatków. Sam robię to codziennie, poprzez wypisanie wszystkiego w notatniku.

Czemu ma to wszystkiemu służyć? Przede wszystkim dobrego zarządzania swoimi pieniędzmi, oszczędności dobrze mieć, a kontrola wydatków daje... kontrolę.

Odpowiedz
Cytat
Nevrex

Ciekawą strategię stosuje Ongame, której wcześniej nie zauważyłem. Zauważyłem w lobby turniej 54$ Freezout z pulą gwarantowaną 2k$ - zdarza mi się pograć mtt, ale przeważnie z niższym wpisowym. Sytuacja: 5 minut do końca rejestracji, zapisanych 30 osób [30x50=1500$]. Może będzie overlay, czekam jeszcze minutę, 31 osób, więc gram. Po chwili osób przybywa, a o ile rejestrować się dalej można, to już wyrejestrować nie!

Sam turniej szedł po mojej myśli, po 15 min miałem już 2.5x startowego. W fazie ante byłem 3ci i tutaj zaczęły się schody, przegrałem 2 flipy, spadłem do 2bb z których odbudowałem się do 16bb. Zaraz ante, kółko i flip J4 vs K6 i out tuż przed FT, na 7 miejsc płatnych.

Turnieje tutaj są dosyć specyficzne jak na mój gust, sporo słabszych graczy, szybka struktura a hud w turniejach mi nie działa :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
bartasbydg

Siema,

Ongame ma opcje wyrejestrowania z turnieju z tego co kojarze do 5 minut przed startem (potem juz mus tzreba shipnać :D). A co do overplayow tam to raczej sie nie zdarzają (ja sie nie spotkałem), czasami tylko są jakies dosc fajne turki promocyjne i tam jest czesto atrakcyjna pula do ilosc graczy.
pzdr.

Odpowiedz
Cytat
MistyK
Odpowiedz
Cytat
Nevrex

@bartasbydg
O tym pisałem, nie do końca rozumiem jaki to może mieć 'pozytywny' cel dla gracza, że nie może się wyrejestrować przed turniejem. Kiedyś, na overlaya trafiłem, ale prawdopodobnie dlatego, że był w tym samym czasie co półfinałowy mecz Ligi Mistrzów :f_biggrin:

Poniżej pierwsze 20k hands na nowym roomie.Uploaded with ImageShack.us

Nie pytać o nick i room :D Ostatnie 2 tysiące rąk grałem na prawdę słabo i generalnie wbrew sobie. Chciałem dograć to tej granicy i zrobić większą analizę, której skutki wkleję na dniach.

Odpowiedz
Cytat
czak2

Sick graph liked :f_thumbsup: Oby tak dalej a długo ci nie zajmie granie nl200 _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Nevrex

Mała przerwa w blogowaniu. Przede mną drugi najtrudniejszy tydzień na studiach jak dotąd, pierwszy zaczął się w ten poniedziałek i częściowo mam go za sobą :P Zostało mi około 14-18h rysowania do poniedziałku, także poker odchodzi w zapomnienie na ten okres. Jedynie dzisiaj pozwoliłem sobie dzisiaj na gamblowanie sit'ów 7$ HT-SH, zaliczyłem nawet niewielki zysk :D

Odpowiedz
Cytat

Siema.
Może już czas na jakąś aktualizację =)
Bo widzę że nie źle wymiatasz na tym limicie, jestem pod dużym wrażeniem twoimi osiągnięciami. Już wiem z kogo brać przykład ;)

Odpowiedz
Cytat