Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo BB - Blind war - F: AhQhJ

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
186 Wyświetlenia
Duzers

$0.02/$0.04 No Limit Holdem
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($1.97)
UTG+1 ($1.01)
CO ($4)
BTN ($4.36)
SB ($10.71) - VPIP: 20, PFR: 16, 3B: 5, AF: 3.8, Hands: 148 Steal sb: 50 (10), FoldtoResteal: 100(1),
Duzers (BB) ($5.84)

Pre-Flop: ($0.06, 6 players) Duzers is BB K♦ A♣
4 folds, SB raises to $0.12, Duzers raises to $0.36, SB raises to $0.90, Duzers calls $0.54

Flop: J♦ Q♥ A♥ ($1.80, 2 players)
SB bets $0.90, Duzers calls $0.90

Turn: J♣ ($3.60, 2 players)
SB checks, Duzers ($4.04)?

PF: Call 4bet ponieważ przy 5bet mógłbym się wyizolować tylko na AA, KK. A robienie 5bet/fold uważam za zbyt weak na tych stawkach. A tak wpuszczam do gry jakieś AT+, TT-QQ,
Flop: Łapie TP i call z zamiarem podjęcia decyzji na T
Turn: Tutaj przy tej karcie powinienem raczej zagrać chb i na River przy czymś rozsądnym chb lub call niskiego beta.
A czemu bet? Automat :(

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
kNoq001

czy 3betowales go w tej sesji?
jak reagowal?
czy sadzisz, ze on kiedykolwiek bedzie zdolny robic 4bet blef?
jaki masz plan na boardy ktorych nie trafiasz?

Odpowiedz
Cytat
Duzers

Napisane przez kNoq001
czy 3betowales go w tej sesji?
jak reagowal?
czy sadzisz, ze on kiedykolwiek bedzie zdolny robic 4bet blef?
jaki masz plan na boardy ktorych nie trafiasz?

Ad 1) Dwa razy
Ad 2) Zrzucił się dwukrotnie CO vs BU i BU vs BB
Ad 3) Z racji tego, że dwukrotnie w krótkim odstępie czasu go 3betowałem, pomyślałem, że mógłby w końcu nie odpuścić. Zwłaszcza na blind war.
Ad 4) Przy niskim F składam się do cbet, ze względu na to, że prowadzę tylko vs AQ, AJ.
Jeżeli zagrałby ch, sprawdziłbym jego check/raise i w przypadku niskich wartości sam bym zabetował. Jakbyśmy znaleźli się na T to już byłoby maksymalnie ch/b do SD lub F do jakiegokolwiek beta.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

skoro on sie zrzucal do tej pory to wole tutaj tylko callowac jego open raise
ludzie na tych stawkach sie nie dostosowywuja i nie spodziewam sie aby zaczal mi robic light 4bety wiec wole 3betowac na niego rece z ktorymi nie mam grywalnosci postflop a trapowac nutsy
jesli zagrales 3bet to tak jak piszesz z nadzieja na to, ze on wreszcie nie odpusci = zakladasz, ze ma tam gorsze rece dlatego ja gram tutaj 5bet AI bo
- moze callowac QQ/okazjonalnie JJ
- zarabiamy w momencie gdy on robi 4bet/fold

tak jak zagrane to na tym flopie robie maks call liczac na to, ze cbetuje KK i moze AT jesli postanowil 4bet blefowac
na turnie zawsze check bo nie masz tam praktycznie value od niczego i vs ship na river raczej jest to fold bo on tam nie bedzie mial blefow/gorszych rak

pozdro

Odpowiedz
Cytat