Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

54o BB - F 2p vs FD/ aggro plr

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
181 Wyświetlenia
Duzers

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.04(BB) Replayer
SB ($3.16)
Hero ($4.01)
UTG ($3.90)
CO ($4.18) - 37/8/3b:4,8/AF:3,8/339h
BTN ($5.22)

Dealt to Hero 5♣ 4♦

fold, CO calls $0.04, fold, fold, Hero checks

FLOP ($0.10) 4♠ 2♠ J♣

Hero checks, CO bets $0.18, Hero calls $0.18

TURN ($0.46) 4♠ 2♠ J♣ 4♣

Hero checks, CO bets $0.62, Hero calls $0.62

RIVER ($1.70) 4♠ 2♠ J♣ 4♣ 7♠

Hero checks, CO bets $1.70, Hero ?

Zauważyłem, że jego overbety to std u niego w takich pulach. Jak to zaobserwowałem spróbowałem 2-3 razy reraisować go na F i się zrzucał. Zauważyłem, że na jakąkolwiek agresje pasował. Tutaj callnąłem F z myślą, że wyhamuje, zrobić chb i na R spróbuje przy odpowiednich kartach go zabetować, ew. zobaczę co On tak overbetuje. Złapałem tripsa więc call T dla value, bo przy reraise mógłby mi się złozyć... I teraz co River przy uzupełnieniu się FD?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Paddre

Skoro on często folduje do przebicia na flopie, to ja bym zgarniał pulę. Pół talii na flopie bije Ci akcję, dowolny :spade:, dolowny broadway, i już może się zahaczyć. Tak niska para prawie nigdy nie wygrywa na showdownie.

As played, na turnie trafiasz tripsa, to drugi moment, w którym chcesz go przebić, tym razem 4value od FD, TP, overpar. Jedyne co Cie bije to 22, JJ. Call generuje za mało value, bo masz 2 FD na stole, i nigdy nie wiesz czy przypadkiem nie dobiera do któregoś przy okazji.

Na riverze bym to callował mimo wszystko, bijesz wszystkie overplayowane overpary, toppary. Pokaże JJ, robisz notke i grasz dalej :D

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

wiesz, ze jest agro wiec juz na flopie musisz miec gameplan skoro decydujesz sie tutaj na c/c i spodziewasz sie zawsze beta dalej
ja bym pewnie dawal mu sie wystrzelic z readem, ze wali PSB z air bo na moj raise po prostu bedzie wiekszosc shitu zrzucal ktory sam zabetuje na dalszych streetach
dlatego gralbym tutaj c/c c/c c/c aby wyciagnac maks z jego powietrza

pozdro

Odpowiedz
Cytat
Paddre

Ale to by musial byc read ze on overbetuje z air, natomiast zmniejsza bety gdy cos trafia zeby utrzymac przeciwnika. Bez tego to imo c/c c/c c/c z niska para jest chyba slabe

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

tzn opieram sie na tym co napisal Duzers

Zauważyłem, że jego overbety to std u niego w takich pulach. Jak to zaobserwowałem spróbowałem 2-3 razy reraisować go na F i się zrzucał

czyli mamy reada, bez niego wole po prostu tutaj sam betowac flopa bo bym nie wiedzial co grac vs jego bet

Odpowiedz
Cytat
Paddre

Ten read mówi że ktoś overbetuje w limpowanej puli, bo jest stosunkowo mała a chce ją szybko nabudować. Nie mowi natomiast, z czym on tak gra :) A to że 2-3 razy przy reraise na flopie sie zrzucal, to mnie bardziej sklania by nadal to robić, gdyż wydaje mi się że bardzo rzadko to wygramy na showdownie, co na flopie moglibyśmy zgarnąć. Jeśli nawet robi to z prawie czystym airem, to ma tam zawsze jakies broadwaye, które mają na nas te 6 outów + wyższe pp, + FD, przez co jak wspomniałem, połowa talli na turnie psuje nam sytuację i mamy ciągle zagadke czy nie trafił któregoś z outów, czy tez od samego flopa nas bił.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

overbet + fold do raise = gra tak air i jesli mielismy takie 3 sytuacje to dla mnie jest to bardzo dobry read, wiec mamy tutaj dwie drogi do uzyskania value od niego
1 - raisowac go gdy sami mamy air = insta profit
2 - dawac mu strzelac gdy mamy sd value = insta profit

ofc mozna tu sie spierac czy 2nd pair jest do tego dobre jednak raisem wywalimy tylko potencjalne 6 outowce + jeszcze gorsze handy, wiec sie izolujemy
ewentualnie jesli nie chcemy rozgrywac tego w ten sposob to wole sam sobie betnac flopa i go wywalic niz c/r i budowac jeszcze wiekszego pota
+ cos czego wczesniej nie zauwazylem, na turnie otwiera sie drugi fd wiec w tym momencie jestem jednak sklonny raisowac tym bardziej, ze bedziemy robili to 4value

Odpowiedz
Cytat