Skip to forum
Notifications
Clear all

NL5 AKo

2 Posts
2 Users
0 Reactions
193 Views

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

UTG: $5.73 (114.6 bb)
MP: $3.55 (71 bb)
CO: $7.97 (159.4 bb)
Hero (BTN): $5.42 (108.4 bb)
SB: $5.11 (102.2 bb)
BB: $5.20 (104 bb)

Preflop: Hero is BTN with K♠ A♥
UTG folds, MP calls $0.05, CO folds, Hero raises to $0.25, SB folds, BB calls $0.20, MP calls $0.20

Flop: ($0.77) A♣ 4♠ J♣ (3 players)
BB bets $0.37, MP folds, Hero calls $0.37

Turn: ($1.51) 5♥ (2 players)
BB bets $1.08, Hero calls $1.08

River: ($3.67) Q♣ (2 players)
BB bets $3.50 and is all-in, Hero calls $3.50

Spoiler

Results: $10.67 pot ($0.44 rake)Final Board: A♣ 4♠ J♣ 5♥ Q♣ Hero mucked K♠ A♥ and lost (-$5.20 net)BB showed T♣ 9♣ and won $10.23 ($5.03 net)

villain tight-ultra-aggro 24/16/6,5 po 45 h + dorzucam:

Już na flopie nie jestem pewien, co robić. But all in all chyba dobrze zagrałem, biorąc pod uwagę, że oprócz FD on ma tam sporo 2nd parek/rzadziej ale czasami też blefów (jego aggro)/oraz całą masę Ax/QQ-/gutshotów. Turn spada blank i muszę podjąć decyzję czy to raise'ować i ewentualnie się ostatecznie stackować. Jedyne, przed czym się bronię to FD - 2 pairy mnie już biją, Ax, niższe pockety oprócz setów ja biję. Postawiłem na call, ponieważ:
- w jego range'u jest po prostu więcej pocketów QQ- i Ax niż 2 pairów/FD
- jeśli on ma FD, to tylko w 1/4 przypadków mu się to uzupełni, tak więc generalnie spot jest zajebiście EV+

Takie było moje rozumowanie w trakcie tego spota. Teraz na to troszkę inaczej patrzę, bo nie pomyślałem o tym, że value ciągnąłbym nie tylko od AQ, ale również od flushy/combodrawów. Pytanie czy tych ostatnich nie byłoby więcej od 2pairów/setów, które mnie już w tym momencie biją i mogą grać dokładnie tak jak ten gość by grał. Myślę, że nie i powinienem tutaj grać raise do 3 $ (czy może lepiej ship?) na Turn. W trakcie rozgrywania wkręciło mi się, że będę się izolował na gorszy range, teraz jednak uważam, że również drawy by mnie callowały.

As for River - flush się uzupełnia, tak samo jak KT i callowałem z rozpędu. Teraz jak na to patrzę i myślę sobie, że zainwestowałem w tę rękę 1,50 $, a callem postawiłem na szali całe 5 $, to chyba była najbardziej debilna decyzja w całej tej sesji, ehhh.

Dobrze kombinuję?

Reply
1 reply
kNoq001

hej

ja to raisuje na flopie bo
-jego sizing nigdy tutaj nie wskazuje na nutsy
-nie chce dawac mu turna za jego cene
-chce ciagnac value od gorszych Ax/drawow

wtedy reka wyglada inaczej, gdybym wiedzial, ze on donkuje sporo air to wtedy wole call

asplayed
raczej fold river, bo na tej micro probce on nie jest agresywny na ostatnim streecie wiec cos musial trafic + bije nas tutaj dodatkowo AQ czy tez QJ ktore overplayowal

pozdro

Reply