Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
UTG: $5.73 (114.6 bb)
MP: $3.55 (71 bb)
CO: $7.97 (159.4 bb)
Hero (BTN): $5.42 (108.4 bb)
SB: $5.11 (102.2 bb)
BB: $5.20 (104 bb)
Preflop: Hero is BTN with K♠ A♥
UTG folds, MP calls $0.05, CO folds, Hero raises to $0.25, SB folds, BB calls $0.20, MP calls $0.20
Flop: ($0.77) A♣ 4♠ J♣ (3 players)
BB bets $0.37, MP folds, Hero calls $0.37
Turn: ($1.51) 5♥ (2 players)
BB bets $1.08, Hero calls $1.08
River: ($3.67) Q♣ (2 players)
BB bets $3.50 and is all-in, Hero calls $3.50
Spoiler
Results: $10.67 pot ($0.44 rake)Final Board: A♣ 4♠ J♣ 5♥ Q♣ Hero mucked K♠ A♥ and lost (-$5.20 net)BB showed T♣ 9♣ and won $10.23 ($5.03 net)
villain tight-ultra-aggro 24/16/6,5 po 45 h + dorzucam:

Już na flopie nie jestem pewien, co robić. But all in all chyba dobrze zagrałem, biorąc pod uwagę, że oprócz FD on ma tam sporo 2nd parek/rzadziej ale czasami też blefów (jego aggro)/oraz całą masę Ax/QQ-/gutshotów. Turn spada blank i muszę podjąć decyzję czy to raise'ować i ewentualnie się ostatecznie stackować. Jedyne, przed czym się bronię to FD - 2 pairy mnie już biją, Ax, niższe pockety oprócz setów ja biję. Postawiłem na call, ponieważ:
- w jego range'u jest po prostu więcej pocketów QQ- i Ax niż 2 pairów/FD
- jeśli on ma FD, to tylko w 1/4 przypadków mu się to uzupełni, tak więc generalnie spot jest zajebiście EV+
Takie było moje rozumowanie w trakcie tego spota. Teraz na to troszkę inaczej patrzę, bo nie pomyślałem o tym, że value ciągnąłbym nie tylko od AQ, ale również od flushy/combodrawów. Pytanie czy tych ostatnich nie byłoby więcej od 2pairów/setów, które mnie już w tym momencie biją i mogą grać dokładnie tak jak ten gość by grał. Myślę, że nie i powinienem tutaj grać raise do 3 $ (czy może lepiej ship?) na Turn. W trakcie rozgrywania wkręciło mi się, że będę się izolował na gorszy range, teraz jednak uważam, że również drawy by mnie callowały.
As for River - flush się uzupełnia, tak samo jak KT i callowałem z rozpędu. Teraz jak na to patrzę i myślę sobie, że zainwestowałem w tę rękę 1,50 $, a callem postawiłem na szali całe 5 $, to chyba była najbardziej debilna decyzja w całej tej sesji, ehhh.
Dobrze kombinuję?