Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl5 Jj #4

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
256 Wyświetlenia

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $4.64 (92.8 bb)
BB: $5 (100 bb)
UTG: $5 (100 bb)
Hero (MP): $7.25 (145 bb)
CO: $5.48 (109.6 bb)
BTN: $7.16 (143.2 bb)

Preflop: Hero is MP with J♠ J♥
UTG raises to $0.15, Hero raises to $0.50, 4 folds, UTG calls $0.35

Flop: ($1.07) 8♣ 9♥ K♠ (2 players)
UTG checks, Hero bets $0.65, UTG calls $0.65

Turn: ($2.37) 3♠ (2 players)
UTG checks, Hero checks

River: ($2.37) J♣ (2 players)
UTG checks, Hero bets $1.95, UTG calls $1.95

Spoiler

Results: $6.27 pot ($0.26 rake)Final Board: 8♣ 9♥ K♠ 3♠ J♣ UTG mucked 8♠ 7♠ and lost (-$3.10 net)Hero showed J♠ J♥ and won $6.01 ($2.91 net)

villain 15/12/0 po 26 h, bez notek.

Trudny spot, I guess. Jak zresztą zwykle przy JJ z overami. Widzę tam mocny zakres. Sporo Kx, ale nie mogę sobie odpuścić CBeta bo wyrzucam dead money, straszę QQ- pockety. Niby nie powinno się callować 3-betów OOP, ale on niekoniecznie musi o tym wiedzieć, więc parę broadway'ów tam jednak też widzę. Turn to blank, który nic nie zmienia, ale jego call wyglądał na Flopie na mocny, toteż tym razem sobie daruję betowanie, żeby się samemu nie wieszać na Kx.

River to przede wszystkim pytanie - jeśli spada blank, mam tam value w betowaniu? Myślę, że biorąc pod uwagę pulę to chyba niezbyt często. Jeśli spada blank i on betuje, wtedy już prędzej to calluję... na gościa, który przejawił coś niecoś agresji przez swoje 26 h, bo na tak pasywnego gracza chyba jednak nie bardzo.

Dodatkowe pytanie - spójrzcie sobie na wyniki i zobaczcie, co trzymał. Czegoś takiego nigdy bym się nie spodziewał po graczu rysującym się na tight. To mój błąd czy dobre założenie?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Fishu88

Hej, ja tutaj nigdy nie 3betuję PF ponieważ mogę się izolować na lepszy range, ponieważ gość może być nitem + UTGvsMP on nie będzie mi się luźno odwijał i zawsze muszę się składać na 4bet.

As played, ja się chyba tutaj poddaję na flopie i gram xbeh, mogę callować raz jego bet na turnie lub riverze, w zależności od sizingu, jego range tam widzę mniej-więcej jako AK/AQ?+88-QQ, który ma nas crushed, a betem wywalam tylko gorsze ręce, JJ i 6 kombinacji QQ.

Jeżeli na river spadłby blank jak dla mnie nie masz tam value w betowaniu, ponieważ praktycznie nie ma gorszych rąk które mogą Cię tam sprawdzić. :)

Nie patrz na AF/AFq na tak małej próbce!

Co do tego co trzymał - to jest kwestia próbki rozdań którą masz na tego gościa, pewnie po 300 kolejnych rozdaniach okazałoby się że on gra np 30/15/FoldTo3bet 20, albo coś w ten deseń. :)

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Zacznijmy od pf, dlaczego 3b, jak sadzisz jaki on ma range pf kiedy otwiera z UTG?

KKK Fishu wszystko zepsul:P

As played mozna poczekac flopa i callowac turna i decydowac na R.
Mozna tez betowac tego flopa checkac na turnie i decydowac na R. Obie linie maja swoje zalety, przy pierwszej zgarniamy dead money jak przeciwnik nic nie ma i dostajemy showdown za swoja cene ustalona na F + jestesmy zbalansowani, w drugiej kontrolujemy pule.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez jarrekz
Zacznijmy od pf, dlaczego 3b, jak sadzisz jaki on ma range pf kiedy otwiera z UTG?

Bo jak grałem FR, to w tabelce rąk startowych miałem tam z TT+ 3bety. Może ten powód głupio brzmi, ale cały czas mam braki w edukacji, no :) Jak dotąd nie słyszałem jakiś teorii kontrujących takie podejście.

Z drugiej strony, jeśli gość ma mocny range z UTG, a mi spadają overkarty, to prawie zawsze muszę się na jego 2nd barrel znacznej wysokości składać. Mogę tam być w ogóle zdominowany na maksa, jeśli to jest QQ+ Dlatego wolę to 3betować, callów do takiego zagrania OOP się raczej rzadko spodziewam od kogoś rysującego się na tighta (ale, jak widać, zdarzają się) i składać się na 4bety.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Jestes pewien ze w tabelkach bylo 3b TT+ vs open raise UTG? bo wyaje mi sie to zupelnie slabe. W/e tabelki sa dla mega poczatkujacych i ja nie polecam grania wg nich. Ok moze przez pierwszy tydzien zeby oswoic sie ktore rece sa silne, ktore slabe, ale po tym czasie lepiej zaczac grac bez niej.
Granie JJ tutaj postflop jest duzo lepszym zagraniem niz 3b, poniewaz 3b izolujemy sie na lepszy range i to jest bardzo czeste. Poza tym masz pozycje i JJ sie gra latwo imho, vs jego range bo jest bardzo czytelny.
Skoro mowisz ze latwiej 3b utg bo jest wtedy latwy spot, to nie lepiej 3b go ze Ax, Kx, Qx, Jx? po co ladna reke zamieniac w blef i pozniej wyrzucac, skoro mozemy takze trafic np seta?

Odpowiedz
Cytat

Seta trafiamy rzadko i grają się same, dlatego o niego nawet nie pytam. Mnie martwią przede wszystkim o sytuacje, kiedy spada np. A/K/Q, a on barreluje wszystkie 3 streety. Wtedy przecież się składam, często nawet na Turn.

Callowanie takich rąk nie wydaje mi się złe, ale po prostu się obawiam moich leaków w grze post-flop :f_confused: Po Twojej uwadze na pewno teraz będę to robił częściej, skoro mówisz że to jest obiektywnie bardziej optymalne - do takiej gry przecież docelowo dążę.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Wiesz musisz wyjsc z zalozenia czy 3b czy callujac to nie bedzie to jakos super dochodowy spot. po prostu call jest bardziej optymalny, co do postflopu to oczywiscie spadnie Axx to napewno callujemy, Na turnie spadnie blank i tutaj jzu wiecej czynnikow ma znaczenie bo jak jest drawy board to koles nadal moze grac wiecej semiblefow, srednie showdown value etc. interpretacja statow. ogolnie temat obszerny, kwestia doswiadczenia.

Odpowiedz
Cytat