Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

J9s NL4

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
140 Wyświetlenia
regul92

IPoker Network $4.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1734412
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: $3.24 - VPIP: 89, PFR: 22, 3B: 6, AF: 0.8, Hands: 211
SB: $4.88 - VPIP: 78, PFR: 11, 3B: 3, AF: 1.2, Hands: 97
BB: $3.45 - VPIP: 35, PFR: 3, 3B: 1, AF: 0.8, Hands: 1986
UTG: $1.74 - VPIP: 51, PFR: 8, 3B: 1, AF: 1.1, Hands: 512
MP: $9.75 - VPIP: 32, PFR: 5, 3B: 1, AF: 1.3, Hands: 2429
Hero (CO): $5.00 - VPIP: 20, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2.9, Hands: 37483

Pre Flop: ($0.06) Hero is CO with 9 :heart: J :heart:
2 folds, Hero raises to $0.14, BTN calls $0.14, SB calls $0.12, 1 fold

Flop: ($0.46) 4 :spade: A :diamond: 2 :heart: (3 players)
SB checks, Hero bets $0.34, BTN calls $0.34, SB folds

Turn: ($1.14) 4 :heart: (2 players)
Hero bets $0.63, BTN calls $0.63

River: ($2.40) 8 :spade: (2 players)
Hero checks, BTN checks

pf - std otwarcie dla mnie, ale nie popatrzyłem na przeciwników, bo calling station na BTN nie jest dobrym powodem do otwierania takiej ręki i gry oop z nią.
flop - zdecydowałem sie na cbet w 3-way'u jako, że jest bardzo suchy i jest A-high, tak więc spodziewam się foldów od wszystkiego co tym A-high nie jest. i CZY TO JEST OK?!
turn - zgodnie z zasada, że na cs'a nie powinniśmy grać cbet F x/f turn, zdecydowałem, że zagram 2nd barrel jako, że moje equity tutaj znacznie się poprawia + wyciągne całego stacka jeśli trafię.
river - c/f

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

Pre-flop sam napisałeś, że na takich graczy nie stealujesz ;) W ogóle na takim stoliku często dobrze jest sit-outować i od razu podłączyć się jeszcze raz pod kolejkę, żeby możliwie złapać na nich pozycję. Możesz nie chcieć robić tego tutaj, ponieważ z takimi villainami warto grać nawet OOP, ale po prostu pamiętaj, że taki trick istnieje.

Nie jestem przekonany do tego CBeta - prawie nigdy nie będziesz tam miał 2 foldów od graczy tego typu, oni będą callowali swoje pockety przynajmniej raz.

Jeśli nie spadnie Ci FD na Turnie, nie widzę tam beta. Nie masz żadnej SD value i prawie nigdy się nie ulepszasz, a villain zbyt często ma tam Ax lub wyższe air, żeby Ci się opłaciło planowanie drugiego barrela na Turnie.

Na Turn poprawia Ci się equity i bet jest jak najbardziej w porządku, tylko ten sizing jest zbyt niski - jeśli trafisz flusha, nie wyciągniesz od niego całego stacka, ponieważ on ma zbyt wiele behind; o ile dobrze liczę to zostało mu jeszcze 2,47 w puli 2,40, więc ja tam betuję do 0,90.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Hi,

Jezeli masz takich CS na btn i blindach + to ze malo folduja do cb to rowniez wole muckowac pf i otwierac rece ktore daja mi lepsze TP i maja lepsze kickery, Na flopie generalnie zalezy tez sporo od ich FTcb, WTSD i range'u jaki sprawdzaja. Ja osobiscie na tych limitach jednak polecam odpuszczanie cb bez praktycznie zadnego equity poniewaz w 3 way pocie prawdopodobienstwo ze ktos Cie sprawdzi jest bardzo duze. Nie mowie tutaj oczywiscie o tym ze board jest do tego zly, zli sa przeciwnicy. Prawdopodobnie oni sprawdzaja kazdego Ax pf, nie zrzuca zadnej parki na F, nie zrzuca duza czesc broadwayow (tutaj nie wiem dlaczego nie zrzuca, ale nie lubia tego robic:D )
As played podoba mi sie ten barrel bo wyrzuca jego pp, nie ma opcji na ch/c a ch/f wydaje sie weak kiedy ich range jest tak szeroki. R prosta decyzja, musimy sie poddac.

pozdro

Odpowiedz
Cytat