Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AQo NL4

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
203 Wyświetlenia
regul92

IPoker Network $4.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1734419
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BB: $16.57 - VPIP: 72, PFR: 7, 3B: 7, AF: 0.8, Hands: 43
Hero (UTG): $9.64 - VPIP: 20, PFR: 18, 3B: 6, AF: 2.9, Hands: 37483
MP: $4.02 - VPIP: 22, PFR: 15, 3B: 3, AF: 1.6, Hands: 109
CO: $5.00 - VPIP: 26, PFR: 12, 3B: 4, AF: 1.2, Hands: 909
BTN: $3.71 - VPIP: 48, PFR: 20, 3B: 18, AF: 1.7, Hands: 40
SB: $3.40 - VPIP: 72, PFR: 7, 3B: 7, AF: 0.8, Hands: 43

Pre Flop: ($0.06) Hero is UTG with A :heart: Q :club:
Hero raises to $0.16, 2 folds, BTN calls $0.16, SB calls $0.14, BB raises to $0.28, Hero calls $0.12, BTN raises to $0.40, 1 fold, BB calls $0.12, Hero calls $0.12

Flop: ($1.36) 8 :diamond: J :club: Q :heart: (3 players)
BB checks, Hero bets $0.98, BTN folds, BB calls $0.98

Turn: ($3.32) 7 :club: (2 players)
BB checks, Hero checks

River: ($3.32) 5 :club: (2 players)
BB checks, Hero bets $2.00, BB folds

ta ręka i ich gra na preflopie to dla mnie wielka niewiadoma :O

pf - spokojnie otwieram sobie, po czym dostajemy sqz od BB. sizing tego sqz jest śmieszny więc gram tylko call, z myślą, że pozostali gracze skoro tylko callowali mój open raise to tutaj też zagrają call. A tutaj gość na BTN wyjeżdza znów ze śmiesznym sizingiem i jakimś???(jak takie zagranie się nazywa? :D) zdecydowałem, że fold będzie zbyt weak z AQo na fishy, a zupełnie nie wiem na czym stoje i nie będę tutaj przebijać tych ich dziwnych zagrań. zagrałem call

flop - trafiłem świetny flop, więc gram od razu leadbet, value od

Stół: 8♦Q♥J♣
       Equity  Wygrana  Podział
BU     59.96%   56.69%    3.27% { AhQc }
SB     40.04%   36.77%    3.27% { KK-88, AQs+, KTs+, QTs+, JTs, AQo+, KTo+, QTo+, JTo }

turn - chb dla kontroli puli, bo wyrzucając z rangu ręce które nie zagrają call na 2nd barrel mam tu thin vbet

Stół: 8♦Q♥J♣
       Equity  Wygrana  Podział
BU     54.01%   49.31%    4.70% { AhQc }
SB     45.99%   41.29%    4.70% { KK-JJ, 88, AQs, KTs+, QTs+, AQo, KTo+, QTo+ }

wydaje mi się, że jednak lepszy byłby bet turn i ew. chb river for freeSD bo na turnie mam jeszcze value od drawów a na river już najn.

river - jego check raczej pokazuje słabość, betuje for value zgodnie z planem. no ale tak jak napisałem, zmieniłbym tu linie na bet T i chb R. Co lepsze tutaj?

pozdro

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi

wlasnie sam wpakowales sie w trudna decyzje AQ wiadomo na fiszow to dobra reka ale bez pozycji w 3waypocie nie gra sie latwo.mogles tego uniknac.call pre to chyba najgorsza decyzja jak juz mogles puszowac ale ja bym foldowal.z tym swietnym flopem to chyba tez przesadzasz bo jest mokry.to ze zdobyles pule nie znaczy ze grales dobrze

Odpowiedz
Cytat
regul92

Napisane przez bobek81
wlasnie sam wpakowales sie w trudna decyzje AQ wiadomo na fiszow to dobra reka ale bez pozycji w 3waypocie nie gra sie latwo.mogles tego uniknac.call pre to chyba najgorsza decyzja jak juz mogles puszowac ale ja bym foldowal.z tym swietnym flopem to chyba tez przesadzasz bo jest mokry.to ze zdobyles pule nie znaczy ze grales dobrze

ship naprawdę świetna decyzja - to jest dopiero NIE PAKOWANIE SIĘ W TRUDNE SPOTY !

edt: dobra, a teraz srlsy. powiedz mi dlaczego uważasz tutaj ship lub fold za lepsze od call'a w tej sytuacji? bardzo mnie to zastanawia, napisałeś, że call jest najgorszą decyzją. dlaczego?

ship - zostaje tylko moim zdaniem z TT+ AKo, AQs+? gdzie jestem zdecydowanie z tyłu, więc osobiście uważam, że ship to najgłupsze co można zagrąc.

fold - na takie sizingi, które zupełnie nie wiem co oznaczają, mam takie oddsy, że nie wyobrażam sobie kompletnie tutaj foldować tego pf. aczkolwiek jest to zapewne lepsze decyzja niż push i liczenie na to że "może wejdzie" ;)

pzdr

Odpowiedz
Cytat

Pre troche lipa, nie lubie tego callowac w tyle osob bo masz super reverse implied oddsy, zalezy od graczy ale czasem mozna shipowac.

Bet turn, check behind river.

Odpowiedz
Cytat
jarrekz

Hi,

Dziwny spot;p Omowilem go z knoqiem i ze wzgledu na deepy zdecydowalismy ze dobrym rozwiazaniem pf moglbybyc tutaj 5b/fold pf na gracza BB ktory sqeezowal, a na BTN zagrac 5b/call bo jego range nie wyglada na nic ultra mocnego, cos w stylu pp na ktore mamy juz oddsy.
As played wybralbym czesciej ch/c F, nie chce dostac raise od agresora pf na flopie, nie znajac kompletnie jego range'u.

Odpowiedz
Cytat