Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

3,500$ GTD. R&A, BI: 3,5 $ (888) - J7s

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
223 Wyświetlenia

Na SB naszym villainem jest polak - Loreggio - dobrze ogarniający gracz.

Mam na niego 544 handy, gra 17/11, 13 % check/raise post flop.

I teraz moje pytanie jak to grać?

Dostając check/raise mogę dość mocno zawęzić jego range, do jakichś setów, two pairs, TP + straight draw. Bije mnie obecnie tylko JQ. Z tym, że IMO i tak mam tutaj nutsa i teraz pojawia się pytanie, co zagrać ? Call i narażać się na ewentualne drawy dla setów, gutshotów etc., min. raise czy ship do raisu villaina ?

Które z zagrań pozwoli na wyciągniecie max value ?

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1,200(BB) Pacific
SB ($29,908)
Hero ($30,292)
UTG ($24,240)
UTG+1 ($16,496)
UTG+2 ($30,641)
CO ($44,068)
BTN ($65,461)

Dealt to Hero J♥ 7♥

fold, fold, UTG+2 calls $1,200, fold, fold, SB calls $600, Hero checks

FLOP ($4,440) 9♣ 8♠ T♦

SB checks, Hero bets $2,220, UTG+2 folds, SB raises to $5,640, Hero ???

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
hazelasty

Jakim cudem on ma wg ciebie sety patrzac na preflop? Kazdy ogarniajacy gracz gra raise pre z 88-TT po limpie od retarda, takze on z made handow, ktore nie sa stritami ma 2pair. Jest mase turnow, ktore psuja mu akcje, jak np. jesli ma 67, to J czy Q naprawde psuja mu akcje, jak ma 2pair, to kazde 6/7/J/Q tez zabija jego reke strasznie, czyli najlepiej sie zestackowac na flopie. Pytanie czy CIB czy po prostu shove. Patrzac na stacksizy click it back wyglada lepiej i wciaz daje zludzenie jakiegos feq rekom pair+draw, takze back raise i stackujemy sie.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez hazelasty
Jakim cudem on ma wg ciebie sety patrzac na preflop? Kazdy ogarniajacy gracz gra raise pre z 88-TT po limpie od retarda, takze on z made handow, ktore nie sa stritami ma 2pair. Jest mase turnow, ktore psuja mu akcje, jak np. jesli ma 67, to J czy Q naprawde psuja mu akcje, jak ma 2pair, to kazde 6/7/J/Q tez zabija jego reke strasznie, czyli najlepiej sie zestackowac na flopie. Pytanie czy CIB czy po prostu shove. Patrzac na stacksizy click it back wyglada lepiej i wciaz daje zludzenie jakiegos feq rekom pair+draw, takze back raise i stackujemy sie.

thanks. :sdrink

Odpowiedz
Cytat