Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Strach wszystkim miesza w kartach

93 Posty
28 Użytkownicy
0 Reakcje
5,644 Wyświetlenia
AArvanity

Hmm..
A więc ostatnie dni myślałem w która stronę potoczyć "pokerową karierę" i doszedłem do wniosku, że już mnie niszczy psychicznie granie na krzakach gdzie przy kolejnych logowaniach padały te same słowa (xxxxx, kpina 6-8 stołów) i logout

od pół roku wypełniam założenia buduje i skillsy i roll od 70$

i teraz przeniesienie na starsy..
Jestem przyzwyczajony do grania na 65-80% rakeback zwykle z tymi samymi regsami

a co na starsach ?
- 20-25% rakeback póki nie wywalcze supernovy
- bonus pierwszej wpłaty zmarnowałem, gdy byłem nieświadomy a monopolista nie chce dać chociaż reload na start
- rok bez supernovy - rok zmarnowany
ale + to możliwość grindu całą dobę :D i większa ilość turystów

Moja Wado-Zaleta? (świeżo-stary? :ayfkm: )
Mam we krwi, że zawsze osiągałem swoje cele wszelkimi środkami-zawsze zapierdalając i oddając wszystko w kierunku tego co chce osiągnąć i jeśli to co chce tutaj zrobić się nie uda to

Spoiler

Roll koło 1k$ (muszę poprzerzucać z tysiąca miejsc)
ZOOM nl25
W planie przeskoczenie na nl50 przy 40BI które bardzo przybliżyłoby główny cel.
A inna możliwość to silne baty na starcie+brak rakeback=torba i koniec świata

Spoiler

Pierwszy test wyrobić PlatinumStar jeszcze w tym miesiącu, także od jutra zaczyna się walka :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
92 odpowiedzi
AArvanity

PokerStars - $0.25 NL ZOOM - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: $24.65
SB: $56.21
BB: $41.92
UTG: $25.35
Hero (UTG+1): $31.93
UTG+2: $121.65
MP: $25.00
MP+1: $18.77
CO: $16.10

SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: (pot: $0.35) Hero has Q♣ Q♥

fold, Hero raises to $0.75, fold, MP raises to $2.60, fold, fold, fold, fold, fold, Hero calls $1.85

Flop: ($5.55, 2 players) 8♣ 3♦ 6♣
Hero checks, MP bets $3.55, Hero calls $3.55

Turn: ($12.65, 2 players) 8♥
Hero checks, MP bets $18.85 and is all-in Hero ??

Spoiler

fold MP wins $12.08

9/7 po 90 rekach

Odpowiedz
Cytat
Agilitys

Siema.
Jesteśmy w mniej więcej tym samym miejscu pokerowej kariery i rolla, dlatego będę zaglądał i śledził postępy. Może zmotywuje mnie to do częstszej gry :D

A co do QQ - imo izi fold, koles niewystarczająco często pokaże Ci tam TT-JJ, missed AK. Najczęściej będzie miał AA-KK. Chociaż można pokusić się o bluffcatch, bo przecież AA slowplayuje się na ZOOMie xD

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

siema, cu @ the tables =]

Odpowiedz
Cytat
AArvanity

Mamy 10:30
i o tej oto godzinie pękł pierwszy status jakim jest SilverStar - witaj o szalone 15% rakeback :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
Endurx

kongratulejszens ciekawie się zapowiada ostry grind się zapowiada jeśli jest tak jak mówisz i nie szczędzisz środków do osiągnięcia celów :sdrink

Odpowiedz
Cytat
Mocnym

Hej. GL!

Na jak długo utrzymujesz status SN?

Np. wyrabiasz do końca grudnia tego roku i jak długo masz go później?

Ile VPP musisz ugrywać miesięcznie aby go utrzymać?

Odpowiedz
Cytat
AArvanity

"Kiedy uzyskasz odpowiednią liczbę punktów VPP i osiągniesz poziom Supernova, to będziesz posiadać go co najmniej do końca marca następnego roku.

będziemy przedłużać Twój status z miesiąca na miesiąc, pod warunkiem, że będziesz zdobywał minimum 6500 punktów VPP każdego miesiąca, schodząc poniżej normy 6500 punktów VPP maksymalnie w dwóch miesiącach."

W nocy wstawię pierwszy graph - swingowo,zoomowo,hazardowo

Odpowiedz
Cytat
magda25uk

Zdajesz sobie sprawe, ze sn w niecale pol roku na nl50 to minimum 150k rak/miesiac :D
Calkiem sporo, ale biorac pod uwage, ze traffic jest praktycznie 24/dobe jest to xo zrobienia.
Zwlaszcza, ze zaczynajac nowy rok jako supernova i kintynuujac grind dobijajac do 200k vpp samego rb wychodzi rowne 15k$, wiec jest o co walczyc..
Tyle ze musisz dobic do nl50 asap, bo inaczej szanse na powodzenie zmaleja do 0.
Cu na stolikach ;)

Odpowiedz
Cytat
AArvanity

liczyłem, chyba się doliczyłem wszystkiego i twierdzę, iż przeszkodzić mi może tylko brak rolla i jakaś dłuższa losowa choroba
ciągłe walczenie na nl25 wystarczy :P :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
SJS
SJS

SN na NL25 na upartego można ugrać nawet w 3 miesiące, wiadomo wszystko zależy od volume. Jeżeli chcesz mieć trochę większy RB przy statusie Platinium Star możesz spróbować grać satellite do MM. Polecam tą za 360FPP 9 osobowe i za 210FPP 20 osobowe do SS chociaż ta obecnie na czas promocji MM została wycofana z oferty. Powodzenia! :).

Odpowiedz
Cytat
GoodFake

Napisane przez SJS
SN na NL25 na upartego można ugrać nawet w 3 miesiące, wiadomo wszystko zależy od volume. Jeżeli chcesz mieć trochę większy RB przy statusie Platinium Star możesz spróbować grać satellite do MM. Polecam tą za 360FPP 9 osobowe i za 210FPP 20 osobowe do SS chociaż ta obecnie na czas promocji MM została wycofana z oferty. Powodzenia! :).

co to jest MM i SS ? czy przy graniu tych satelit wychodzi najwyzszy RB?

Odpowiedz
Cytat
AArvanity

Napisane przez SJS

Jeśli wszystko dobrze się potoczy mam w planie przetrzymac fpp na pakiety 1,6k co bez niezłego runa będzie naprawdę ciężkie wyrabiając 18k$ dla starsów bez zwrotu ^^
Wiem, że na FR już nie da się przyśpieszyć lecz na SH któż wie

Odpowiedz
Cytat
Miloszpoker2

Ty nie grałeś czasem ostatnio 180tek? Czemu odszedłeś? GL w zdobyciu supernovy

Odpowiedz
Cytat
SJS
SJS

MM - MicroMillions, SS - Sunday Storm. Trudno mi powiedzieć jaki RB możesz uzyskać - wszystko zależy od ilości wygranych wejściówek. Ja grając te za 210FPP miałem ~40% ITM. Wykorzystując 250 000FPP miałem zwrot ~5200$ czyli o 1200$ więcej niż najlepszy bonus w sklepie. Dodatkowo dochodzi kwestia tego czy ktoś ma ochotę grindować te satki i tracić na nie czas. Jeżeli komuś nie przeszkadza włączyć dodatkowo kilka stolików podczas sesji myślę, że warto nimi się zainteresować.

Odpowiedz
Cytat
Piotrek9456

Jak już złapiesz rytm i bankroll trochę podbudujesz, to nie myślałaś, żeby grać przy 5 zoomach 4xNl25 i 1xNL50?

Odpowiedz
Cytat
AArvanity

Napisane przez Miloszpoker2
Ty nie grałeś czasem ostatnio 180tek? Czemu odszedłeś? GL w zdobyciu supernovy

Jakoś około 2 miesięcy temu miotałem się między odmianami zagrałem koło 1,5k przez większość na zachęcającym roi potem jednak przyszedł downswing przyciął około 250bi czyli jakieś 70% rolla i musiałem podjąć decyzję czy chce zobaczyć zera na wszystkich kontach czy pakować torbę ponownie na cash - wybrałem drugą opcję i w cashu mamy jednak największy wpływ i to mnie zatrzyma

Jak już złapiesz rytm i bankroll trochę podbudujesz, to nie myślałaś, żeby grać przy 5 zoomach 4xNl25 i 1xNL50?

Na razie trzeba myśleć jak przy takim volume liczyć na niezły run lub chociaż utrzymać BE żeby na koniec doładować się 5k$ - a pomyśleć na jakim bb/100 byśmy latali gdyby nie rake ^^

Odpowiedz
Cytat
magda25uk

Napisane przez SJS

To gdzie ja mam blad w obliczeniach? 100k vpp to 1.5mln rak (zakladajac, ze na 1k rak mamy 67vpp). Przez 5 miesiacy daje to 300k rak, czyli 10h dziennie bez przerwy.
Jak mozna zrobic tyle w 3 miesiace :D 13h dziennie gry? Czy mam gdzies blad w zalozniach? (mam nadzieje ze tak, bo wtedy sama biore sie za SN)

Odpowiedz
Cytat
AArvanity

Napisane przez magda25uk
Przez 5 miesiacy daje to 300k rak, czyli 10h dziennie bez przerwy.

Trafiłaś
Zrobię więcej niż 300k :)
Kochany Rollu proszę pozwól

Odpowiedz
Cytat
magda25uk

Napisane przez AArvanity

Napisane przez magda25uk
Przez 5 miesiacy daje to 300k rak, czyli 10h dziennie bez przerwy.

Trafiłaś
Zrobię więcej niż 300k :)
Kochany Rollu proszę pozwól

Lol.. Nie na moje sily..
GL i oby roll wytrzymal!

Odpowiedz
Cytat