Siema
Jestem pomurzem, gram w poksa, lubię muzykę, gry planszowe i komiksy. Dużo też czytam książek i czasem pogram w jakieś gry na kompie, jak mnie wciągną. Piszę chaotycznie.
Gram w plo od chyba marca, chociaż to głównie były jakieś pojedyncze sesje, bardziej się wziąłem za granie w plo w czerwcu/lipcu, ale póki co i tak grałem na pół gwizdka. Głównie przez brak czasu, ale też zdarzały się sytuacje, w których po prostu mi się odechciewało. Historii swojej nie będę opisywał. Kogo by to interesowało może poczytać w moim wczesniejszym blogu (dom z YTONGU) Wyniki dupy nie urywają
Spoiler

Blog ów zakładam, żeby się zmobilizować. Będę tu wypisywał cele na najbliższy tydzień, podsumowania tygodnia i przemyślenia. Żeby było ciekawiej to szkrobnę też jakieś recenzje płyt/komiksów/planszówek które ostatnio poznałem.
Obecnie nie gram nigdzie bo chcę sobie odpocząć, przygotować się mentalnie i wszystko przemyśleć (wcześniej grałem na plo5, więc szału nie ma) i czekam aż otworzą FTP, gdzie mam zamiar osiąść na stałe. Całkiem możliwe, że na początku będzie wysoki poziom i będzie ciężko, ale to dobrze, bo dla odmiany wyżej będzie łatwiej jak juz skilla zrobię na mikrosach. Akurat na tym roomie chcę osiąść bo cenię sobie wysoce wygodę grania a oprócz starsów i FTP mało jest dobrych softow, które nie mają istotnych wad. Jeszcze mogłoby być party poker, ale tam jest ruch mniejszy i plo zaczyna się dopiero od 10$. Starsy mogłyby być, ale nie dają rb, ktory by się opłacał na mikro i nie mam przypisanego konta, więc lipa.
Plan jest taki, że teraz we wrześniu i październiku skupiam się na podstawach, żeby je mieć opanowane już na 100% i jak FTP otworzą to móc śmiało crushować mirkosy. Jeszcze bardziej chcę się skupić na mindsecie, bo zauważyłem, że kiedy wariancja mnie nie kocha to spada mi motywacja, odechciewa się grać, potem podczas sesji przy kolejnym przegranym stackoffie 60-40 zaczynam się zastanawiać jaki to ma sens, nigdy nie wejdę wyżej jak tak będę runnować itp. Wiem, że bez sensu i nie mam na to wpływu, ale podczas gry nie potrafię myśleć tak logicznie.
Plan na ten tydzień:
- Przeczytać i zrobić notatki z "The mental game of poker" Tandlera (chociaż notatki pewnie w przyszłym tygodniu dopiero uda mi się zrobić)
- Obejrzeć i zrobić notatki z akademii PLO dotyczących otwierania preflop i następnie powtórzyć materiał. Tutaj muszę jakoś inaczej, bardziej czytelnie pogrupować ręce, bo nie podoba mi się system pokazany w akademii. Bardziej bym celował w coś, co było w plo from scratch/pot limit omaha Hwanga z podziałem na pair+ z osobną kategoria dla AAxx, broadways z osobną dla Ax suited, rundowny i ręce marginalne, chociaż trochę to przerobię.
- przeanalizować 5 rozdań dziennie z działu ocen rozdań
- być i czynnie uczestniczyć w treningu z variatem (chociaż tutaj nie wiem czy dam radę, bo może będę musiał być w pracy)
To tyle na dzisiaj, następna aktualizacja w następny weekend.
Nie omieszkam oczywiście wrzucić jakiegoś linka do yt z dobrą muzyką, która akurat mi do głowy na poczekaniu wskoczyła

w trakcie gry :fuckyeah