No to lecimy:)
Po urodzeniu(a może przed?) rodzice nazwali go Alan...tak po prostu nie pytając go o zdanie... od najmłodszych lat miał zamiłowanie do wszelakiego rodzaju gier logicznych typu: Bierki podwodne, zielony osiem, czy nawałnica pomarańczowy... ![]()
Ok nie będzie tutaj na bogato z przeszłości mojego jakże fascynującego życia. To co tutaj znajdziesz, to moje wypociny i rozwój którego mam zamiar dokonać teraz i w każdym kolejnym momencie głównie w kategorii Poker(głównie PLO), częściowo też będę zamieszczał kilka zdań, na temat innych aspektów życia wpływających bezpośrednio na grę takich jak: mindset, zdrowie itp.
Dlaczego blog? ![]()
1. Dla usystematyzowania wiedzy
2. Dla feedbacku od was
3. Dla większej motywacji
4. For fun ![]()
W jakiej formie?
1.Najczęściej możliwie jak najzwięźlej i najczytelniej, rzadziej pofilozuję sobie, bo czasem też lubię (feedback mile widziany ♠_love: ).
2. Mindmapki - Niektórzy z Was też pewnie zauważyli że ta forma organizacji treści całkiem zacnie się sprawdza, więc będę czerpał z blogów z tego samego działu, plus jakieś bonusy od siebie ![]()
3. nie ma po trzecie:) ale na pewno coś wymyślę ♠_ugly:.
No więc zaczynamy!:
Obecna sytuacja:
1.PLO
a) Poziom fiszy fisz(zacząłem 3 dni temu od produkcji Akademia PLO). tylko pośrednio wiem dlaczego otwieram takie ręce a nie inne a after flop też nie zawsze bazuje na zupełnie logicznych i konkretnych argumentach.
b) Zaczynam od stawek PLO 2 na sieci iPoker z bankrollem 95$.
c) dawno dawno temu(2 lata). Zasmakowałem odrobinę pokera NL więc jako takie pojęcie podstawowych pojęć mam
d) Ogromna motywacja by krok po kroku zdobywać wiedzę i umiejętności gry PLO!
2. Mindset
a) Do tej pory zauważyłem u siebie tendencję do grania podczas choroby lub ogólnego złego samopoczucia lub niewyspania co skutkowało totalnie nielogicznymi decyzjami, all inami i shotami na wyższe stawki wbrew BM.
b) Patrząc na znaczek dolara, czasami zauważam u siebie podejście typu "co bym sobie kupił za tyle"
c) Niepotrzebne zwiększanie stołów pod wpływem straconych kilku BI co skutkuje jeszcze mniejszą skutecznością
3. Zdrowie fizyczne/sport
a) Siłownia - Nieregularne 2-4 razy w tygodniu po półtora h, ćwiczenia nastawione na określone grupy mięśni ale nie mam konkretnego planu na ćwiczenia
b) Dieta - zdrowe jedzenie gotowane bez tłuszczu przeplatane kababami i pizzami.
c) Taniec - kręcę piruety mniej lub bardziej w akademickim klubie tańca głównie salsa i bachata. No i jest to coś na co też potrzebuję godzinę dodatkowo w tygodniu poprawić spontan i prowadzenie partnerki. Ponoć dobrego tancerza pozna się też po tym że potrafi poprowadzić każdą partnerkę;P W moim przypadku ma to być głównie moja Kobieta :fuckyeah
Cele na najbliższe 7 Dni:
Poker:
1. Solidne obejrzenie 3 filmików z Akademi PLO i sporządzenie z nich notatek w formie mindmap tak,że gdy zadam sobie pytanie dlaczego otwieram takie a nie inne ręce preflop będę w stanie powiedzieć dlaczego
2. Gra 20h, średnio 3h dziennie, max 2 stoły tak, bym na początku mógł w spokoju analizować to, co się dzieje na stolikach.
3. Wstawienie co najmniej 3 rąk z każdej sesji do oceny rozdań, które sprawiały największe wątpliwości.
Mindset
1.Praca nad przekonaniem że bankroll jest jak rzecz typu nowy zegarek :rage:, i zamiana go na takie które pomoże mi w spokoju analizować grę.
Może macie propozycje na takie przekonanie?
2. Rozpisanie sobie zasad na kartce które chcę bezwzględnie przestrzegać, dotyczące gry preflop, i BRM i przyklejenie w widocznym miejscu tak bym miał zawsze do niej dostęp podczas sesji.
Zdrowie fizyczne/sport
1. Zrobić rozpiskę ćwiczeń na 3 dni w tygodniu na masę mięśniową
2. Zdobyć info na temat nawyków żywieniowych które poprawią samopoczucie i skuteczność ćwiczeń na siłowni, przyswoić i wyznaczyć kolejny konkretny cel by określone rzeczy zacząć stosować
3. Wysypiać się!!! Macie jakieś sprawdzone strategie? ♠_zZz:
4. Codzienne poranne rozciąganie 10 minut
5. Zaplanować sobie godzinę dodatkowo w tygodniu na Salsę
CDN.
A jako, że mamy właśnie porę spania, to poniżej zamieszczam ciekawostkę.Podobno najbardziej relaksujący kawałek świata, zmierzony przez naukowców na odpowiednich machinach i stworzony we współpracy z Marconi Union;)Wielokrotnie przy nim zasypiałem albo odpoczywałem więc POLECAM!