Przejdź do forum
PLO, MIndset i cało...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

PLO, MIndset i całościowy ogar:) (PLO2)

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
444 Wyświetlenia
AlanUTM

No to lecimy:)

Po urodzeniu(a może przed?) rodzice nazwali go Alan...tak po prostu nie pytając go o zdanie... od najmłodszych lat miał zamiłowanie do wszelakiego rodzaju gier logicznych typu: Bierki podwodne, zielony osiem, czy nawałnica pomarańczowy... ?(

Ok nie będzie tutaj na bogato z przeszłości mojego jakże fascynującego życia. To co tutaj znajdziesz, to moje wypociny i rozwój którego mam zamiar dokonać teraz i w każdym kolejnym momencie głównie w kategorii Poker(głównie PLO), częściowo też będę zamieszczał kilka zdań, na temat innych aspektów życia wpływających bezpośrednio na grę takich jak: mindset, zdrowie itp.

Dlaczego blog? ?(

1. Dla usystematyzowania wiedzy
2. Dla feedbacku od was
3. Dla większej motywacji
4. For fun :D

W jakiej formie?

1.Najczęściej możliwie jak najzwięźlej i najczytelniej, rzadziej pofilozuję sobie, bo czasem też lubię (feedback mile widziany _love: ).
2. Mindmapki - Niektórzy z Was też pewnie zauważyli że ta forma organizacji treści całkiem zacnie się sprawdza, więc będę czerpał z blogów z tego samego działu, plus jakieś bonusy od siebie ;)
3. nie ma po trzecie:) ale na pewno coś wymyślę _ugly:.

No więc zaczynamy!:

Obecna sytuacja:

1.PLO
a) Poziom fiszy fisz(zacząłem 3 dni temu od produkcji Akademia PLO). tylko pośrednio wiem dlaczego otwieram takie ręce a nie inne a after flop też nie zawsze bazuje na zupełnie logicznych i konkretnych argumentach.
b) Zaczynam od stawek PLO 2 na sieci iPoker z bankrollem 95$.
c) dawno dawno temu(2 lata). Zasmakowałem odrobinę pokera NL więc jako takie pojęcie podstawowych pojęć mam
d) Ogromna motywacja by krok po kroku zdobywać wiedzę i umiejętności gry PLO!

2. Mindset
a) Do tej pory zauważyłem u siebie tendencję do grania podczas choroby lub ogólnego złego samopoczucia lub niewyspania co skutkowało totalnie nielogicznymi decyzjami, all inami i shotami na wyższe stawki wbrew BM.
b) Patrząc na znaczek dolara, czasami zauważam u siebie podejście typu "co bym sobie kupił za tyle"
c) Niepotrzebne zwiększanie stołów pod wpływem straconych kilku BI co skutkuje jeszcze mniejszą skutecznością
3. Zdrowie fizyczne/sport
a) Siłownia - Nieregularne 2-4 razy w tygodniu po półtora h, ćwiczenia nastawione na określone grupy mięśni ale nie mam konkretnego planu na ćwiczenia
b) Dieta - zdrowe jedzenie gotowane bez tłuszczu przeplatane kababami i pizzami.
c) Taniec - kręcę piruety mniej lub bardziej w akademickim klubie tańca głównie salsa i bachata. No i jest to coś na co też potrzebuję godzinę dodatkowo w tygodniu poprawić spontan i prowadzenie partnerki. Ponoć dobrego tancerza pozna się też po tym że potrafi poprowadzić każdą partnerkę;P W moim przypadku ma to być głównie moja Kobieta :fuckyeah

Cele na najbliższe 7 Dni:

Poker:
1. Solidne obejrzenie 3 filmików z Akademi PLO i sporządzenie z nich notatek w formie mindmap tak,że gdy zadam sobie pytanie dlaczego otwieram takie a nie inne ręce preflop będę w stanie powiedzieć dlaczego
2. Gra 20h, średnio 3h dziennie, max 2 stoły tak, bym na początku mógł w spokoju analizować to, co się dzieje na stolikach.
3. Wstawienie co najmniej 3 rąk z każdej sesji do oceny rozdań, które sprawiały największe wątpliwości.

Mindset

1.Praca nad przekonaniem że bankroll jest jak rzecz typu nowy zegarek :rage:, i zamiana go na takie które pomoże mi w spokoju analizować grę.
Może macie propozycje na takie przekonanie?

2. Rozpisanie sobie zasad na kartce które chcę bezwzględnie przestrzegać, dotyczące gry preflop, i BRM i przyklejenie w widocznym miejscu tak bym miał zawsze do niej dostęp podczas sesji.

Zdrowie fizyczne/sport

1. Zrobić rozpiskę ćwiczeń na 3 dni w tygodniu na masę mięśniową
2. Zdobyć info na temat nawyków żywieniowych które poprawią samopoczucie i skuteczność ćwiczeń na siłowni, przyswoić i wyznaczyć kolejny konkretny cel by określone rzeczy zacząć stosować
3. Wysypiać się!!! Macie jakieś sprawdzone strategie? _zZz:
4. Codzienne poranne rozciąganie 10 minut
5. Zaplanować sobie godzinę dodatkowo w tygodniu na Salsę

CDN.

EPILOG
A jako, że mamy właśnie porę spania, to poniżej zamieszczam ciekawostkę.Podobno najbardziej relaksujący kawałek świata, zmierzony przez naukowców na odpowiednich machinach i stworzony we współpracy z Marconi Union;)Wielokrotnie przy nim zasypiałem albo odpoczywałem więc POLECAM! :)

Kolorowych snów!

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
AlanUTM

Dzień Doberek :)

Właśnie dopadła mnie bakteria i istnieje prawdopodobieństwo, że najbliższe kilka dni spędzę w domu na odpędzaniu kaszlu;) Strasznie kusi mnie by przysiąść do stolików ale wiem, że nie będzie to zbyt dobry pomysł.. jestem żywym dowodem na to, że niekorzystny stan zdrowia bezpośrednio wpływa na winrate. Pamiętam że gdy jeszcze grałem NL5 zdarzyło mi się polecieć 95% bank rolla w plecy przy podobnym stanie jak dzisiaj...
Więc dzisiaj grze przy stolikach mówię stanowcze.. MOŻE? :f_biggrin:

Ok dzisiaj nie gram. Więc co..? Popracuje nad mindsetem :D Nie dam się tiltowi, A co!

Odpalam filmik Lechrumskiego Złote zasady mindsetowe i napisze w skrócie jak go rozumiem i przeanalizuje co w trawie piszczy :)

Spoiler

1. Wdzięczność
Za co jestem wdzięczny? Co sprawiło ci prawdziwą radość i satysfakcję w roku 2012?
No na pewno znajdę takie rzeczy w tym roku:) np mistrzostwa polski w salsa show grup, skok na bungee z moją Kobietą w Zakopanem. Jestem wdzięczny rzeczywistości za naukę, że wcale nie jest tak trudno być konsekwentnym, jeśli się ma jasno sprecyzowany cel. Jestem wdzięczny za nowe doświadczenia i za to, że zainteresowałem sie bliżej PLO i zmodyfikowałem swój plan odnośnie pokerowego rozwoju. No i od razu lepiej się czuję :fuckyeah

2. Rzeczywistość weryfikuje
a)Są rzeczy na które mamy wpływ i możemy je kontrolować, nad innymi mamy tylko częściową kontrolę. W pokerze są to umiejętności, mindset, BRM itp. tak samo w życiu: umiejętności, ludzie z którymi się spotykamy, gdzie się w danym miejscu znajdujemy oraz nasze myśli, to jedne z tych rzeczy nad którymi mamy kontrolę. Czyli energia jaką zainwestujemy w te rzeczy bardzo często przyniesie jakiś efekt i często jest to efekt bliski zamierzonemu.
b)Druga kategoria to są rzeczy nad którymi nie mamy kontroli i inwestycja w nie po prostu jest stratą czasu, pieniędzy, energii. W kontekście pokera jest to wariancja, sytuacje typu czarny piątek itp. W życiu są to np trzęsienia ziemi. Nie mamy na nie wpływu ale mamy na to, jak szybko wykryjemy zagrożenie. Dzięki temu jesteśmy w stanie zabezpieczyć się przed ewentualnymi stratami w ludziach i tak jak w pokerze przed wariancją i swingami zabezpieczamy się poprzez rozwój umiejętności, mindsetu i BRM.
Pogoda to też ponoć jedna z tych rzeczy, których nie można kontrolować, mimo to słyszałem o kilku sytuacjach gdzie ludzie próbowali ingerować w sprawy "boskie" :) Np:
Wstrzymywanie deszczu nad Moskwą

3.Pytania: Gdzie idzie poker? Jak mogę się do tego dostosować?
No właśnie gdzie idzie poker? Jako że nie jestem obyty aż tak bardzo w temacie to nie wiele mogę napisać. Na początku dotknąłem a raczej musnąłem NL FR, później stwierdziłem że lubię więcej akcji i się przesiadłem na SH po jakimś roku "hasania" na NL4-10 miałem przerwę, jakieś półtora roku aż do teraz. Teraz coraz trudniej jest się przedzierać przez limity na stołach SH początkującym graczom. PLO według moich obserwcji może by dużo bardziej dochodowe na ten czas w momencie gdy jest się w miarę ogarniającym regiem. Więc jak mogę się dostosować? jak będę wiedział to się tym podzielę. W tym momencie mam przekonanie że to właśnie TERAZ jest czas na to bym się edukował w grze PLO i na przyszłość się dobrze ustawić, bo przynajmniej częściowo gracze z NL widząc pomniejszające sie winrate i przewage nad reczta graczy bedą sukcesywnie szukać alternatyw:)

4.Orientacja na decyzje
Wiele razy na początku zdarzało mi sie patrzeć na dany spot poprzez filtr wygrana/przegrana. Było to łatwiejsze bo właściwie wtedy dawałem sobie spokój z bardziej szczegółową analizą. Od momentu gdy patrzę na rozdanie pod kontem linii mojej i przeciwnika, statystyk i equity, pojawia się zrozumienie i akceptacja wydarzeń w spocie co dodatkowo zmniejsza tilt i daje dużo więcej satysfakcji z gry.

5.Dyscyplina
Jest co coś co mam zdecydowanie do poprawy. Tak jak powiedział Lechrumski często strata BI na 500-1000 rozdań może poróżnić gracza wygrywającego od BE. Napiszę sobie na kartce dużymi literami"Dyscyplina" i będę na nią spoglądał zawsze gdy bedzie mnie korciło by sie pobawić w hazardzik. Dorzucę jeszcze jakiś zachęcający obrazek albo 2, aby mi się dobrze kojarzyło to pojęcie:)

6. Pytanie: Jak podchodzę do sesji? po co gram?
To też jest super sprawa co mi rozjaśniła w głowie. Wystarczy kilka pytań i od razu wchodzę w stan koncentracji. Wiadomo, że ogromna gra po to by zarobić $$$(niektórzy by przegrać :D ) no i ja też oczywiście wolałbym widzieć dodatni przypływ BR.
Z drugiej strony, w momencie gdy gram po to by zrobić jakis duzy rake, wygrac określoną liczbe bb/100 lub $ narażam się na to, że w momencie, gdy dopadnie wariancja,pare collerow i badbeaty jestem bardziej podatny na okreslone emocje typu zawód, irytacja itp. poprzez co szwankuje mindset i wielce niepożądany tilt może dać się we znaki.
Rozgraniczając daną sesję na cel i efekt, np. cel-gra na cbetowanej puli na turnie( skupiam się na tym by głównie polepszać swoje umiejętności w tej kwestii) to wtedy efekt w postaci $ staje sie rewelacyjnym dodatkiem do polepszenia umiejętności a w razie downswingu mam dużo mniejsze huśtawki emocjonalne. Co w dłuższej perspektywie sprzyja też zachowaniu dyscypliny.
Czyli przed każdą sesją przygotuje się pod względem teorii i ściąg by podczas sesji moim celem było poprawienie określonych umiejętności.

No więc całkiem zacnie się czuję, mimo solidnej dziennej dawki promieni komputerowych. Praca nad mindsetem działa wielowymiarowo:P zakończyłem na 20 minucie filmu więc jeszcze będę miał masę rzeczy do wyciągnięcia. A wiec cdn. niebawem:)

Dobrej nocy świrrry :sdrink

Bonus:

Troche Inpiracji

Spoiler

PS. Cele na 7 dni do tej pory osiągnięte.

-czas gry- 6h/20
-Trening na masę podzielony na 3 dni.
-Codzienne poranne rozciąganie

Odpowiedz
Cytat
yarish

Cześć. Ciekawy blog, stawiam kropę.
Fajnie, że na początku zabawy poświęcasz sporo czasu na rozwój mindsetu :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Cichosza

Zabieram głos chcoiaz nie doczytałem do końca blogów, widzę tylko ze grasz PLO2 i masz fajne ambicje.
Pamiętaj że na Mikro PLO rake zaleznie od softu i rakebacku moze Cie spokojnie kosztować kilkanasciie lub więcej bb/100. Musisz mieć niebotyczny winrate żeby uczynic tę zabawę profitową i zdobywać limity. Nauka nauką ale ciężko Ci będzie tak gromadzić $. Think about that.
PLO25 dla dobrego gracza moze już być profitable, niżej nie polecam.
Pozdrawiam i powodzenia.

Odpowiedz
Cytat
AlanUTM

A więc ciąg dalszy nastąpił:) (trochę w tym temacie pofilozuje jako, że mindset to jedna z tych rzeczy na temat których da się wiele napisać)
więc polecam jeszcze raz obejrzeć filmik złote zasady minsetowe

Dzięki varish za pierwszy feedback i cichosza za radę, na pewno wezmę to pod uwagę.

7. Szczerość z samym sobą.
Bardzo ważna rzecz, bez której ciężko będzie się mi posuwać do przodu jeśli sie tego nie ogarnie. O czym jest? przede wszystkim o tym, by zdawać sobie sprawę z własnych mocnych stron i słabych, z problemów mindsetowych jak i samej techniki i analizy gry. Tak, aby się nie oszukiwać nakładając maski optymistycznego wymiatacza ("mogę wszystko, jak by nie było będzie bardzo miło, więc ide pograc HU z Isildurem") lub pesymistycznego dziada ("ale po co? a tak w ogóle to jeszcze mam za małego skilla więc nie ma sensu w ogóle zaczynać..") i tym podobne niosące ze sobą zasoby, ale także przeszkody i tak w przypadku optymistycznego wymiatacza będzie to np ekscytacja i motywacja ale z drugie strony przecenianie swoich możliwości a w przypadku Pesymistycznego dziada będzie to lepsza analiza swoich możliwości ale brak motywacji. Więc wniosek jest jeden. Szukając prawdy bardzo często jest ona po środku.
No więc jakie są moje mocne i słabe strony w tym momencie?

Mocne strony i zasoby:
- Chęć nauki i ekscytacja rozwojem swojej gry w PLO, większego zrozumienia siebie i poprzez to kontroli mindsetu.
- sporo wolnego czasu

Słabe strony
- słabo oceniam swoje umiejętności organizacji czasu wolnego ( 1/3 cele tygodniowe osiągnięte )
- Słabo gram w 3betowanych i limpowanych pulach oop i nie ogarniam obliczania equity na szybko
- Niezbyt fajnie wyciągam value z wielu spotów.
- nie wystarczająco często dobieram range otwarć na preflopie na podstawie rangu przeciwnika

no to tak na szybko jak coś jeszcze wpadnie mi do głowy to dopiszę.
Ok podoba mi się to, że rozpisałem to sobie:) teraz wiem na czym się skupić. Na początek chcę dobrze zorganizować czas na naukę gry. W sobotę idę na szkolenie z Time Management więc na pewno opiszę kilka strategii, które uda mi się wyciągnąć. Lecimy dalej.

8. Zrozumienie a powtarzanie.
Po co oglądam filmiki? hmm... oczywiście efektem końcowym może być wyższy winrate i $_$ i to jest jak najbardziej w porządku, no bo w końcu jak by coś było nieefektywne to nie do końca o to chodzi. Ale tak naprawdę co zyskuję dziekie filmikom? Co zyskuję oglądając 10 filmików pod rząd a ile dzięki obejrzeniu jednego ale poświęcając na niego dużo więcej czasu (tak jak w tym przypadku). Przede wszystkim ZROZUMIENIE. Ćwiczę w ten sposób własny sposób myślenia. Sytuacje przedstawiane w filmikach, spoty, podejście mindetowe mogę konfrontować z własnym doświadczeniem, co sprawia, że pewne koncepty dużo dużo mocniej utrwalają mi się w głowie i bardzo fajnie wszystko się porządkuje w jedną całość na mój własny sposób.
Więc wyniosłem z tego podpunktu jeden wniosek - Jakość a nie ilość!

9.Akceptacja ryzyka
I teraz znów okazuje się że skrajności są nieefektywne. Jeżeli stwierdzę że poker jest grą umiejętności, to w chwili downswingu i serii badbeatów mogę sie mocno zdziwić i wkurwić po czym przejść w drugą skrajność i przekonanie, że poker jest grą wariancji i swingów co spowoduje, że przestanę rozwijać swoje umiejętności.
Więc na czym polega akceptacja ryzyka i czym się różni od zrozumienia(w moim przekonaniu)?
Przypuśćmy że wpłacam pieniądze na jakiś soft, uczę się grać, czytam artykuły po czym odpalam kilka stołów i zaczynam tracić kasę...
w momencie gdy tracę kasę i zacznę łapać wkurwa to oznacza, że wpłacając mogłem co najwyżej rozumieć, że możliwość straty kasy istnieje. Ale to, że zrozumiałem wcale nie oznacza że to zaakceptowałem.
Ja to rozumiem tak, jak by to przełożyć na inny kontekst w życiu np. Jestem z kimś w relacji może to być związek, przyjaźń, rodzeństwo cokolwiek. Jeśli akceptuje go jako człowieka że ma zalety ale i wady, to będzie bardzo trudno mi popaść w negatywny stan emocjonalny w momencie gdy pojawi się z jej/jego strony jakieś zachowanie generalnie powodujące irytację.

Odbiegając trochę od tematu. Zauważyłem u siebie taką zależność. Gdy się na kogoś wkurwiam od czasu do czasu i wyzwalam jakieś negatywne emocje to bardzo często po fakcie doznawałem cofki o kilka godzin wstecz i widziałem że byłem zły za coś na siebie (nie dotrzymanie swojego postanowienia, za późne wstawanie itp). Konfrontując się z kimś kto rzekomo spowodował u mnie wkurwa widziałem tak na prawdę siebie który parę godzin wcześniej dał ciała w jakimś kontekście i jestem z tego powodu zły na siebie. Wiec działało to na zasadzie zrzucania odpowiedzialności.
No a jeśli chodzi o branie odpowiedzialności za siebie to dochodzimy do kolejnego punktu.

10.Wzięcie za siebie odpowiedzialności
Jako, że Lechrumski podał bardzo konkretne przykłady i konteksty tej jednej z najbardziej podstawowych zasad mindsetowych w nagranym filmiku to jeszcze raz polecam go obejrzeć.
W moim przekonaniu to po prostu chodzi o branie odpowiedzialności za własne myśli, rozwijanie umiejętności, podejście do sytuacji który napotykamy w życiu w skrócie:
"Jeśli myślisz, że możesz lub jeśli myślisz, że nie możesz to w obu przypadkach masz rację"
Czyli po prostu możemy wybrać czego szukamy w życiu, czy chcemy się użalać nad losowością pewnych wydarzeń czy może za każdym razem zadać pytanie "czego nauczyła mnie ta konkretna sytuacja?"

już za nami 50 min przeanalizowanych konceptów. Jeszcze 40 min więc CDN nastąpi jutro pod wieczór.

Bonus na dobranoc

Pozytywna Winda;P

Odpowiedz
Cytat
AlanUTM

Ok. dzisiaj analizuje do końca filmik Złote zasady mindsetowe i po wpisie zabieram się za planowanie dzisiejszej sesji. Już praktycznie wyzdrowiałem więc jestem myśli, że uda mi się skupić na nauce konceptów które zaplanuje;)

11.Wszechstronność
Jakiś czas temu obejrzałem wystąpienie Steve'a Jobsa na Uniwersytecie Stanford. Poniżej umieszczam linki:

W pewnym momencie Steve mówi o tym by próbować nowych rzeczy, uczyć się nowych umiejętności ponieważ nigdy nie wiemy jak to może wpłynąć a nasze życie. W jego przypadku jedną z takich rzeczy było zapisanie się na zajęcia z kaligrafii które wpłynęły na późniejsze tworzenie czcionek w Mac OS.
Jedną z takich rzeczy w moim życiu było pojechanie do Wrocławia na szkolenie z rozwoju osobistego:) poznałem tam kilka osób z którymi wybrałem się na miasto późnym wieczorem. Krążyliśmy po klubach po czym wylądowaliśmy w klubie Latino gdzie grali salse i bachate. Jak tylko stanąłem w wejściu widziałem tą atmosferę, wijące się na parkiecie niewiasty i muzykę nałądowaną emocjami. Wtedy podjąłem decyzję że po powrocie do swojego miasta dowiem się gdzie mogę się nauczyć przynajmniej podstawowych kroków. W ten sposób natrafiłem na co tydzień organizowane imprezy salsowe gdzie nauczyłem sie trochę więcej niż kroków podstawowych i nie muszę mówić, że moje życie towarzyskie i relacje z kobietami weszły na inny poziom:) kilka imprez później poznałem moją obecną Kobietę. Później zapisałęm się do studenckiego klubu tańca gdzie zdobyliśmy mistrzostwo polski i teraz szykują się kolejny wyjazdy.

Z takich sytuacji wnioskuję że nauka nowych umiejętności, wyjazdy w różne nieznane wcześniej miejsca i ogólna otwartość na nowe rzeczy, niezaprzeczalnie wpływają na nasze życie, czasami mniej a czasami bardzo znacząco. Tak samo w kontekście pokera: Jeśli nie uczę się nowych rzeczy nie sięgam po nowe artykuły, nowości ze świata pokerowego to przestaje się rozwijać. Wiec na ten czas pozostaje mi pójść za radą Steve'a i pozostać nienasyconym:)

12.Kreatywność w pokerze.
W tym przypadku również odsyłam do filmu który analizuje ponieważ tym razem tylko teoretyzuję.
Chodzi tutaj o to by przede wszystkim myśleć nad tym co się robi, analizować rożnego rodzaju linie gry, obserwować graczy i jak można wykorzystywać ich nawyki i powtarzające się schematy gry. Zaobserwowałem u siebie coś takiego, że gdy uda mi się wyłapać coś takiego u gracza i to wykorzystać, doznaje wtedy fajnej satysfakcji. Wniosek z tego taki, że warto bardziej kreatywnie podchodzić do gry ze względu na satysfakcję i lepsze czytanie gry przeciwnika a co za tym idzie wyższą skuteczność i winrate;)

13. Robić to co sprawia radość i satysfakcję
Istotny punkt który działa na dłuższą metę.
Ja osobiście dążę do tego, by robić to co lubię, to co sprawia mi radość, fakt jest taki że jeszcze nie przynosi mi to takich dochodów aby zapewnić godziwe życie. Więc myśląc krótko terminowo załątwiam sobię pracę która niekoniecznie sprawi mi aż taką przyjemność ale zapewni dochód i w między czasie mogę rozwijać się pod kontem pasji i tego co lubię by za jakiś czas stać się w tym jak najlepszy. Zaobserwowałem taką prawidłowość, że gdy ludzie robią to co ich pasjonuje i jeszcze zarabiają na tym to można by stwierdzić że oni nie pracują a żyją pasjonując się i jeszcze na tym zarabiają. Jest to koncept w którego stronę ja się chcę kierować krok po kroku wiec życzcie mi powodzenia ;) :challenge

14. Determinacja, wytrwałość a ciągłe robienie tego samego i oczekiwanie różnych rezultatów

Determinacja i wytrwałość to cechy które pozwolą mi no to, aby w trudnych sytuacjach się nie poddawać. Czasami jest tak, że ludzie mylą wytrwałość z ciągłym robieniem tego samego i wtedy często jest tak że gdy rezultaty nie są zadowalające to są tak bardzo "wytrwali" że nie myślą o tym by zmienić swój sposób działania. Tak jak powiedział Einstein "Największą głupotą jest ciągłe robienie tego samego i oczekiwanie innych rezultatów"
Wniosek: gdy coś nie działa to mogę sobie zaoszczędzić energii poprzez modyfikacje mojego sposóbu gry, nauczenie się nowych koncepcji lini i analizy.

15. Ucz się od najlepszych
Czyli krótko i na temat. Aby nie mieć ograniczeń to uczę się od graczy którzy grają na jak najwyższych stawkach oraz o tych którzy niedawno je przeszli i porównuje ich sposób myślenia. W ten sposób będę mógł wykształcić w sobie swój własny sposób myślenia jednocześnie sprawdzając w praktyce strategie bardziej doświadczonych graczy.

16. inteligencja finansowa
Czym się różnią aktywa od pasyw? dlaczego niektórzy ludzi zarabiają pieniądze a inni narzekają że im się udało?
jest wiele wiele różnego rodzaju pytań które warto sobie zadać i na które odpowiedzi po części możemy znaleźć w książkach np "bogaty ojciec, biedny ojciec", "Bogaty albo biedny" itp. które moją w sobie treści podstawowe, pokazując nam różnice między myśleniem etatowym a biznesowym.
Statystycznie istnieje reguła że jeśli dodamy do siebie zarobki 5 osób z naszego najbliższego otoczenia i podzielimy przez 5 to nasze miesięczne zarobki będą bardzo blisko tej granicy.
Co to dla mnie oznacza? oznacza to to, że w najbliższym czasie poszukam możliwości aby poznać osoby zarabiające dużo powyżej przeciętnej, będę czytał artykuły osób o wysokim statusie materialnym i tak jak wcześniej niewiele sie nad tym zastanawiałem, to teraz będę wyciągał wzorce jakimi się kierują ci ludzie i bedę wyłapytał przekonania, które działaja w ich przypadku.

17.Dobieranie sobie partnerów (Gry i rozwoju pokerowego)
Jakie cechy powinien mieć dobry partner?
- podobny poziom gry
- podobne podejście do rozwoju np. ja gram 60% czasu i 40% przeznaczam na rozwój i analizę to aby ta relacja była zdrowa, partner powinien mieć podobne podejście do mojego
- podobne cele
- podobne podejście do życia

Wniosek: Nie mam partnera do gry i nauki więc szukam!:D mój stosunek gry do nauki to jakieś 30:70 a nawet 20:80:)
Moja najbliższe cele to:
-Opanować podstawy gry preflop w PLO
-Nauczyć się analizować ręce
-Wprowadzić w życie stosowanie calling rangu
-3 bet kiedy, z jakimi przeciwnikami z jakich pozycji
-stosować Sizing
-Wyciągać value jak najlepiej
-Oczywiście cały czas pracować nad mindsetem:)

Ok to by było na tyle z moich przemyśleń o złotych zasadach mindsetowych.
Teraz godzinka przerwy na kolację i zabieram się do planowania nocnej sesji:)

Bonus: Gdy się wachasz..

Odpowiedz
Cytat
kisiellodz

Zapowiada się konkretny blog :nh

Stawiam kropę i będę zaglądał :sdrink

Odpowiedz
Cytat
AceBestini

Bloger Listopada - Ankieta

Odpowiedz
Cytat