Przejdź do forum
Jakby matka zobaczy...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jakby matka zobaczyła... to by chyba umarła... | REAKTYWACJA

447 Posty
105 Użytkownicy
0 Reakcje
26.7 K Wyświetlenia
Agilitys

History Converter

BTN: $107.37
Hero (SB): $122.58
BB: $69.42
UTG: $47.25
MP: $73.11
CO: $69.84

Pre Flop ($0.75) Hero is SB with A♥ A♦
1 fold, MP raises to $1.50, 1 fold, BTN raises to $4, Hero raises to $11.50, 2 folds, BTN raises to $107.37, Hero calls $95.87

Flop ($216.74) 8♥ 9♣ 7♦ (2 players)

Turn ($216.74) 8♠ (2 players)

River ($216.74) 4♠ (2 players)

Final Pot $216.74

Spoiler

BTN shows 8♣ K♦
Hero shows A♥ A♦
BTN wins $213.74
(Rake: $3.00)

Matka Andronicusa jeszcze żyje, moja też, obydwie myszki żyją, chociaż ledwo , a my... zakładamy bloga.

Siema wszystkim, tu Andronicus. Od razu mówię że nie jest tak że "dostałem bad beata i chcę sobie ponarzekać", po prostu rozdanie jest idealnym otwarciem bloga :D

Będziemy starali się wrzucać najbardziej kompromitujące rozdania tego drugiego :f_biggrin: Ja gram nl50 na PokerHeaven, miałem teraz parę miesięcy przerwy, a tak w ogóle to CHALLENGE KURWA mam zamiar wyrobić Gemstona w tym miesiącu :challenge Łatwo nie będzie bo pierwsze 4 dni miesiąca nie grałem (wyjazd do Pragi), ale ogolić się nie pozwolę i wyruchać z rake raca nie dam! Kupuję przenośną lodówkę i pieluchy dla dorosłych i jazda _cool:

Agilitys:
Po hmmm downswingu (?) jestem graczem nl10, póki co walczę na FTP, zmagając się na nl10 fr/sh i plo10.
Naszą podstawową bronią na narzekanie jest "show me ur session" - za każdym razem, gdy któryś z nas narzeka na bad run, drugi ma prawo poprosić o jego bazę rąk z danej sesji.

Dzięki czemu możemy pokazać Wam wszystkie perełki gameplanów, które rodzą się w naszych chorych głowach....

Andronicus:
...czyli spazzy tłuste jak Magda Gessler. Mi się ten pomysł nie podoba, moje 5-bet blefy z Q-high na flopie to moja intymna, wstydliwa sprawa i ja sobie nie życzę :f_cry: A tak w ogóle to przypominam że to ja pokazałem Ci pokera i shipowałem 10-game na FTP jak ty jeszcze nie wiedziałeś że się da grać w karty bez jokerów :pokerface:

Agilitys:
Jak to bez jokerów? :f_cry: aaa to tam podział się mój winrate :f_rolleyes: zawsze zastanawiałem się, gdzie ta trzecia karta =/ nie zauważam najważniejszych rzeczy, a potem jest narzekanie na te calle cs'ów...

Andronicus:
Na dzisiaj to tyle, jutro wrzucimy coś nudnego i pokerowego, jakieś wykresy czy winraty jak już trochę wytrzeźwiejemy. Na koniec krótki słowniczek:

"Troll shove" - patrz tytułowe rozdanie

"Miał kurwa oddsy" - kiedy fish calluje z backdoor gutshotem (i trafia)

"Eliminował blef" - callował all in pre z J8s

"On tam ma masę śmiecia" - ostatnie słowa przed śmiercią cześci rolla

Odpowiedz
Cytat
446 odpowiedzi
kaesen42

Hahahah.jest kropa. GL.

Odpowiedz
Cytat
Asura2006

nie pamiętam kiedy ostatni raz wpisałem się komuś do bloga ale tu muszę to zrobić bo zapowiada się ciekawie :)

Odpowiedz
Cytat
PanDuzePE

*mama

Odpowiedz
Cytat
Agilitys

Napisane przez PanDuzePE
*mama

Ma Pan racje, Panie Pe, jednak tak było w orginale i raczej już nie zmienimy ;)

Dzięki za feedback chłopaki xD

Odpowiedz
Cytat
TAndronicus4

"Matka" nie jest bynajmniej wyrazem braku szacunku, a wręcz przeciwnie ;) A skoro już jesteśmy przy poprawianiu tytułu, to "beat'a" czy "beata" bo nie mogliśmy się dogadac? :D

Odpowiedz
Cytat
Agilitys

Upierdliwy donczur... A na sms'y z podtekstem nie odpisuje xD

BEATA - oznacza BŁOGOSŁAWIONA, SZCZĘŚLIWA, PRZYNOSZĄCA SZCZĘŚCIE nieuku...(Powiem wszystko pani Aftowicz...) Co by się nam QWA jego donkowa mać bardzo przydało... Także masz rację, Twoja wersja tytułu przyniesie nam większy winrate ;p

Odpowiedz
Cytat
evog

Co to za room gdzie znalazłeś stół że oprócz Ciebei jest tylko jeden koleś z 100bb+ i to jeszcze taki tragiczny?

Odpowiedz
Cytat
Agilitys

Napisane przez evog
Co to za room gdzie znalazłeś stół że oprócz Ciebei jest tylko jeden koleś z 100bb+ i to jeszcze taki tragiczny?

Cześć! Bardzo miło, że się wpisujesz! Ale jak to kiedyś napisał Andronicus "no moniez in poker, every1's solid." Przykro mi :( Nie ma takich pokerrom'ów :(

Śledź bloga, a na bank się dowiesz ;)

Odpowiedz
Cytat
soekholdem

to chyba nl50

Odpowiedz
Cytat
stekubuk

Z tego co Panowie opisali to jest chyba Nl50 więc on tam ma +200bb, a reszta stołu raczej standardowe stacki. :f_cool:

EDIT :

Kurwa trzeci _mad:

Odpowiedz
Cytat
TAndronicus4

To jest nl50 na Poker Heaven, mamy po ponad 100 euro w stackach czyli ponad 200bb. Koleś to zwykły "reg" 27/20, odwalił coś takiego po raz pierwszy i jak na razie ostatni, po tym popisie tak się zawstydził że odszedł ze wszystkich stołów :nh

Zastanawiałem się nad jego rozumowaniem w tym rozdaniu i jest tylko jedno wyjście: wie o glitchu w oprogramowaniu PH, dzięki któremu K8o stackowane na 200bb+ nigdy nie przegrywa. Mógłby ktoś kto sprawdzić? Zrobiłbym to sam ale nabudowałem się tak pierwszy i ostatni raz :(

Odpowiedz
Cytat
Agilitys

Jakby matka zobaczyła, że do 5 rano gram HU HT za dolara, to by mnie zaebała... (mega dobry fish byl, za to fchuj farcil... KK<QQ AJs<63o 99<a3) Na szczęście nie widzi... Wypiję piwo i idę spać bo za 45 min brat wstaje i jedzie do Wawy ;p niech mysli leszcz, że spałem :D

Piątek wolny od grindu (za to będzie nauka), a sobota i niedziela - NAKURWINGEN

Edit. Ej no dobra, zapomniałem, że te sitki były za 2$, ale nakurwiało się tak dobrze, jakby były freerollem ;p Naprawdę żałuję, że jestem tak w chuj zmęczony, bo koleś był mega soft.

Zresztą żałuję go, jak wszystkiego co było soft...

Ale koniec żałowania, czas wziąć się do roboty :D najpierw piwo, spać, a potem...

SKY IS THE LIMIT _evil:

Odpowiedz
Cytat
nokoszko

Napisane przez TAndronicus4
A skoro już jesteśmy przy poprawianiu tytułu, to "beat'a" czy "beata" bo nie mogliśmy się dogadac? :D Apostrof stawiamy przy odmianie przez przypadki słów zagranicznych, kończących się samogłoską inną niż "Y". Jak np.: "będzie nowy film Keanu Reevesa, niestety bez udziału Bruce'a Willisa."

mówiąc krótko "beata"

Odpowiedz
Cytat
ikarPL

znaczy sie "na imie jej bylo Beata" ???

kropka

Odpowiedz
Cytat
TAndronicus4

Witam wszystkich o tej wyjątkowo wczesnej (przynajmniej dla mnie, zieeeeew) godzinie :f_grin:

Wczoraj obiecałem wam coś pokerowego, ale postanowiłem pójść o krok dalej niż Robmaf i nie podawać nawet ilości rozegranych rąk, bo mnie będą exploitować.
Pozdro.

...no dobra, niech będzie :D

Hands: 10641
bb/100: 13,84
StrategyPoints: 1546

Uploaded with ImageShack.us

Wiem że z SP na razie słabo, ale tylko 4 dni mogłem grać :rage: Do tego w weekend też nie będzie voljum bo przyjeżdża dziewczyna (próbowałem jej tłumaczyć że istnieje Skype a Gemstone sam się zrobi, jakoś nie wykazała się zrozumieniem :f_frown: ). Także następny update "pokerowy" pewnie dopiero po weekendzie, może za kolejne 10k rąk.

A teraz pora na "kim ty w ogóle jesteś pajacu" czyli dalsze przedstawienie się. Nie byłem dotychczas zbyt aktywny na forum, tylko 50 postów :( ThomasTheKing ma ponad 1,5k co świadczy o tym że potrzeba czasu do zdobycia szacunku i wyrobienia sobie solidnej marki wśród społeczności.

(Nabijaniem licznika postami w stylu " :nh" "lol" " i " :facepalm: też sobie trochę pomogę).

Mam 21 lat. Interesuję się pokerem (shocker), muzyką (głownie metal, ale i country, blues czy poezja śpiewana. W zasadzie nie słucham muzyki elektroniczej), polityką, historią, książkami, Magic: The Gathering (tak wiem, lol nerd :D), siłownią (ostatnio trochę odpuściłem, ale blog z Suwalskim Sterydziarzem zobowiązuje, trzeba się wziąć za siebie i zacząć kłuć dupsko), od 2,5 roku gram na gitarze (mam elektryka, klasyczną, akustyka i bas).

Mam też żenująco wysoki gap pomiędzy VPIP i PFR :f_cool:

I na koniec: teksty Agilitysa, volume I

"Ja to się stary kurwa boję usiąść na nl2 MSS-em"

(O downswingu) "No u mnie stary to już trwa od pół roku, nie wiem co się dzieje"

"HOOOOOOOOOOOOOOOLD KURWA!!! JEST, HOLDNĘŁO!!!"

"FOOOOOOOOOOOOOOOLD KURWA!!! JA PIERDOLE, JEBANY FISH SPRAWDZIŁ MNIE Z TRZECIĄ PARĄ"

"No i check, i fish betuje pota, i chuj kurwa..."

"Idę pozoomować po piwkach"

"Nie wiem czy ta sesja to dobry pomysł, jestem już trochę wypity"

Miłego weekendu wszystkim, samych snap callowanych troll shovów :fdrink

Odpowiedz
Cytat
OlsenACAB

"No i check, i fish betuje pota, i chuj kurwa..." -classic kurwa

kropa :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Zygfryd69

Napisane przez TAndronicus4
Do tego w weekend też nie będzie voljum bo przyjeżdża dziewczyna (próbowałem jej tłumaczyć że istnieje Skype a Gemstone sam się zrobi, jakoś nie wykazała się zrozumieniem :f_frown: ).

+1 :sdrink

Odpowiedz
Cytat
regul92

zajebisty blog :D kropka!

Odpowiedz
Cytat
TAndronicus4

Krótki quiz z nagrodami!

Pytanie brzmi: Co waszym zdaniem zwiększyłoby oglądalność/feedback na blogu?

a) Dorzucenie wielkiego "CHALLENGE GEMSTONE!" w tytule

b) Dorzucenie w tytule oferty stackingowej z dopiskiem "Czuję grube shipy!!!"

c) Dorzucenie w tytule jakiegoś bluzga

d) Zmiana tytułu na "Od nl2 do gwiazd!!! NL200 w 2 miesiące!!!" lub "Supernova na nl10FR od Listopada, Mega Turbo Super Challenge!!!"

e) Zmiana tytułu na coś normalnego w stylu "A&A czyli nl50 & nl10 z miasta Łodzi"

f) Cycki!

g) Cycki Agilitysa

h) Groźba rychłego storbienia się jednego z prowadzących bloga (shoty na multitabling na PLO100)

i) Obrazki z internetów

j) Przyjęcie grabka jako trzeciego autora

k) Więcej rozdań, analiz i ogólnie wysokiej jakości pokerowego contentu

No dobra, z tym e) i k) to żartowałem :f_cool:

Nagrodą dla zwycięzcy będzie 5 punktów do wydania w naszym ekskluzywnym sklepie. Już za 10 punktów dostępna jest talia kart PREMIUM z naszymi mordami na królach i waletach*

*sklep dostępny tylko dla Diamentów, dla reszty bilety turniejowe (na freerolle)

Odpowiedz
Cytat