Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[mss]gdy na boardzie wrzucam stacki, gdzies na świecie giną ssaki

374 Posty
31 Użytkownicy
0 Reakcje
8,543 Wyświetlenia
ohayonippon

- PLATFORMA POKERSTARS
- STRATEGIA MSS
- NL5
- ZOOM POKER

BANKROLL 303,06$

Witam, zakładam bloga licząc na to, że może ktoś czasem tu zajrzy i sypnie dobrą radą.
Wiem że nie będzie specjalnie ciekawy więc stąd taki temat.
Będzie jak każdy inny albo i gorszy :D

W pokera gram od kilku dni z sercem, tak grałem przez zimę i wiosne ale bez lepszych rezultatów.13-go wróciłem z za granicy gdzie pracowałem jakiś czas.
Ostatnie miesiące pracowałem i myślałem nad tym, jak tu sie wyrwać z tego żywotu i wymyśliłem. Zainteresowałem się pokerem, ogladałem filmiki, rozmawiałem z ludzmi, robiłem wiele rzeczy w tym kierunku :D
jednak nie mogłem grać, za dużo czasu spędzałem w polu(13 godzin dziennie pracy) a nie było możliwości zainstalowania na laptopie jakiegokolwiek pokerroomu.
Wybór strategii padł na mss. Sam do teraz nie wiem, czy bardziej przemawiają do mnie stoły FR czy SH. gram troche tu i troche tam.
Po przyjezdzie na konto przelałem 300$, zacząłem grać z myślą o pokonywaniu limitów, gdy poczuje się na tyle pewny . tak więc, w kilka dni obróciłem 3k rąk i z nl2 dziś przeskoczyłem na nl5 a po dłuzszym namyśle ze stołów FR przeniosłem się na SH.
Sam nie wiem czemu, ale tak mi sie chyba podobało, chciałem zobaczyć jak gdzie jest. Używam huda, codziennie obejrze jakiś filmik pokerowy i za długie sesje przesiaduje na sesjach ale pracuje nad tym :rage:

uwielbiam mindset

Tak więc, dużo ogladam lekcji lechrumskiego a motywacji szukam wszedzie,
bo wiem że ona jest wszędzie wokoło nas :] nie mam zamiaru się opieprzać i chce żyć teraz tak by być coraz lepszym pokerzystą i człowiekiem w zyciu osobistym. =)

dzięki jednemu z tematów założonych w dziale mindset zakupiłem też tę oto książke

a tu link do tematu;
przypowieść o orle- gdy otoczenie mówi ; nie!
każdy z nas jest orłem !
dużo truje i sam do końca nie wiem o czym ma blog traktować więc teraz będzie już klasycznie ;

cele długo terminowe

- utrzymać się z pokera wiodąc nieprzeciętne życie i wyjechać jak najdalej z tej dziury :pokerface: prosto i logicznie :P

ścieżka do celu
- conajmniej kilka godzin dziennie spędzać na nauce gry w pokera, chciałbym by mój poziom odzwieciedlał również inne rzeczy które mają mnie budować.
- robić wszystko co potrzebne aby sie rozwijać
- udzielać się na forum
- wpadać na treningi
- korzystać z płatnych coachingów
- zajme czas poza pokerem nauką angielskiego, kursem na prawo jazdy, sportem.

Moim hasłem przewodnim jest ; ROZWÓJ

i tego mam zamiar się trzymać. Chcę być pokerzystą, a pokerzysta musi się rozwijać :pokerface: elastycznie, w wielu dziedzinach życia =)

wykres;
Ostro stiltowałem, na prawde... pierwszy raz, totalnie się dziś pogmatwałem :(
Mam często sporo pytań, stąd również założenie bloga .
Nie chce mieć porozrzucanych tematów wszedzie, więc
będe tu opisywać co myśle co robię, zadawać pytania i wrzucać linki do rąk i działów pomocy.
Wierze że czasem znajdzie się ktoś, kto zerknie a ja dodatkowo zmotywuje się prowadzą bloga do pewniejszej gry(od teraz cały świat na mnie patrzy!)

Są jeszcze statystyki :) ooo, ale je wrzuce jutro bo coś namieszałem w filtrach. będe tu często wpadać coś szkrobnąć, ale teraz pora zostawić mały ślad i lecę, pozdrawiam !

Odpowiedz
Cytat
373 odpowiedzi
domycia

Powodzenia :)

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon

Wrzucam z łezką film wrzucony przez jednego z użytkowników w dziale mindset. Muszę przyznać że to on był motorem napędowym moich działań i starań w tym kierunku. Chciałbym... chciałbym uwierzyć że moje życie nie jest przekreślone i nie muszę pracować w polu za granicą tak wielu godzin, poza tym męczy mniechoroba i operacja której bardzo się boję a w większosci przypadków nie kończy się ona dobrze, nie wiem czy będe w stanie po niej pracować

Puszczam to codziennie, przed sesją, dodaje mi energii na cały dzień, również pozwoliło mi poradzić sobie z tiltem =)

Jak to powiedział lechrumski

NAJWIĘKSZE BOGACTWO POSIADAMY W GŁOWIE

Od dziś zacząłem robić notatki z wszystkiego dosłownie, wierzę że dzieki temu bede jeszcze lepiej budować się w zawodzie :pokerface: Za granica robiłem dużo notatek z lekcji, teraz robię bezposrednio z gry =)

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon

przetorbilem reszte dodatnich pieniążków wczoraj późna nocą. Gra była typowym przykładem tego czego nie należy robić. Ale, skoro mam grać nl5, to znaczy ze jestem w stanie pieniążki przywrócic szybciej o ponad 2 razy, tym bardziej że musze się rozwijać. Zagram teraz sesje, dorzucam;

Cele MINDSETOWE
- Poświęcać więcej czasu na teorię
- zacząć praktykować wyciszanie, temat znany mi z różnych psychologicznych stron, polegający na skupianiu myśli na czymś innym niż czynność z którą przesadzamy.
- zacząć układać plan rozwojowy :) to tyle, reszta po sesji :) postaram się zagrać troche rąk by podać miarodajne wyniki sesji . :)
No i oczywiście filmik na piękny początek dnia, wrzucanie ich to będzie coś co często będe robić :)

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon

Po sesji;

tak to właśnie wszystko wyglądało :( pora na ręce ;

nl5 QQ zoom
Nl5 ZOOM AQ

w obydwu przegrałem całego stacka, nie mam pojęcia jak grać by uchronić się przed setami graczy :( co jeszcze... statystyki, nie mam pojecia jak powinny u mnie wyglądać.
Dodam jeszcze że w jednym przypadku spadło mi QQ po uzbieraniu stacka 3,5$. normalnie miałem zejsc ze stołu, ale grałem dalej przez tą ręke. co robicie w takich sytuacjach?

Odpowiedz
Cytat
domycia

Teoretycznie powinieneś zejść nie zważając na to jaka rękę dostałeś, ale jak pamiętam, jeszcze jak grałem MSS to tez miałem z tym problemem. Nie przejmuj się wynikiem 300 rozdanie bo to nawet nie jest próbka.
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon

wrzuciłem wartości z ostatniej gry, bo ona cały czas w jakimś stopniu się zmienia. na początku 4 dni temu po 1k rąk mój agressiv wynosił 68% :D a pvip 6 :D żadnych kradzieży blindów, hardnit :) a teraz zaczynam grać coraz bardziej elastycznie z... coraz gorszym wynikiem i w końcu zaczynam odczuwać wariancje, która przez pierwsze 3,5k rąk mnie nie tknęła. Ciesze sie że ktoś tu pisze :]
wrzucam jeszcze coś, czego nie warto ruszać nawet w dziale oceny rozdań ;p
wariancja... ech

Known Players:
UTG2: $5,61 - 112 bb
UTG3: $6,74 - 135 bb
MP1: $2,85 - 57 bb
MP2: $4,99 - 100 bb
MP3: $6,09 - 122 bb
CO: $5,30 - 106 bb
BU: $5,17 - 103 bb
SB: $4,30 - 86 bb
BB: $9,88 - 198 bb

0,02/0,05 No Limit Hold'em (9 Handed)
Hand recorder for this hand:PokerStrategy.com SideKick 1.0.51108.1

Preflop: Hero is MP1 with A♣, K♠
SB posts small blind ($0,02), BB posts big blind ($0,05), 2 folds, Hero raises for $0,17, MP2 folds, MP3 3-bets $0,70, 4 folds, Hero 4-bets $2,68 and is all in, MP3 calls

Flop: ($5,77 - 115.40 bb) 6♦, 4♦, 3♣(2 Players)

Turn: ($5,77 - 115.40 bb) 8♣(2 Players)

River: ($5,77 - 115.40 bb) 8♦(2 Players)
nie muse dodawać że przegrałem z kolorem?:P

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon

Uciekłem na NL2, będe tu grać aż nie uzbieram kilkudziesięciu dolarów i jednocześnie nie prerobie troche lekcji o nl5. W mojej ocenie jest spora róznica w grze, brak nitów, a gracze tutaj chętnie oddają swoje pieniażki. gram właśnie sesje, 5 minutowa przerwa na wodę, wrzuce statystyki po :)

Odpowiedz
Cytat
trafiq

Masz 300$ BR i grasz na NL2 MSS ?;)

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon

wpłacone z wlasnej kieszeni. miałem plan przeznaczyc 5k zł na to co chce w zyciu robic, wiec zakupiłem laptop, przelałem sobie 300$ , 1k przebawiłem ;D i reszta to koszta typu coachingi w przyszłości i statusy tutaj, dużo jeszcze pozostało;p hmmmm 11 wtopa z ręka AK z rzędu. Never again ;/ poker i wasz site jest dla mnie inwestycją, inwestycją w to co chce robić i w wykształcenie :]

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon

Zwróciłeś mi dobrą uwage. Mam bankroll który wybaczy mi błędy, chce być wygrywającym graczem, ale to nie znaczy że nie ma tu miejsca na błedy. Zostanę przy nl5. Zastanawiającym jest dla mnie tylko gdzie leży granica pomiędzy aspiracjami a głupotą. hmmm

Odpowiedz
Cytat
skylookx

kto tak rozdaje 5k na rzeczy ktore chce sie w zyciu robic? :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon

pracowałem w szwecji i zasmakowałem wolności, która zostanie mi odebrana przez kłopoty zdrowotne a kolejną motywacją jest fakt, że jak nie rusze dupy zgnije w tym chorym kraju. Poza tym, mam dużą potrzebe rozwijania się. 5k to dużo? policz sobie ile wydajesz na system edukacji itd. to jest tylko inwestycja, inwestycja w marzenia. Co pozostaje w życiu człowieka cenniejsze, niż fakt, że może spełniać swemarzenia? poker jest ścieżką, jedną z wielu które możemy obrać, mam marzenia i pragnę dążyć do wyznaczonych celów?:)Myśląc globalnie, widząc jak świat wygląda poza granicami naprawdę, chce się stąd uciec.

Odpowiedz
Cytat
trafiq

Ja tam ostatnio wplacilem jakies ~ 140, udalo mi sie wyrobic prawie $300 ale przerzucilem sie na NL25 MSS, troche to odbiega od strategi bo zanizylem wejsciowe na 8$ co daje ponad 30BI ale tak mi sie gra duzo lepiej i profit jest ...

W planie jest dobicie do 400$ i grindowanie NL25 juz z wejsciowymi 40BB (10$), pytanie czy BR na to pozwoli ;) Plan jest taki ze w momencie mocniejszego downswingu uciekam na NL10.

Btw do wczoraj myslalem ze moj mindset jest ok, natomiast wczorajszy dzien pokazal ze bujalem sie jak kolejka gorska, na szczescie koncowy wynik na plus ;)

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon

Scare money dopadł mnie po ucieczce z nl2 na nl5, po kilkudniowych sesjach bez -ev. bałbym się wejsc na nl 10 i na pewno gra nie była by rentowna, to są prawdziwe pieniądze. pracowałem na nie w polu 14 godzin dziennie. poniżany i katowany psychicznie 24 na dobę. Porównywany do Rusków ;d

Odpowiedz
Cytat
trafiq

Ale na NL 10 masz tylko 4$ BI co daje Ci ponad 75BI ... ;) Oczywiscie nie sluchaj tego co mowie nie chce sie przyczyniac do utraty Twojej kasy ;) Grinduj NL5 i do zobaczenia na NL100 _cool:

btw ja te NL25 nie gram na zoomie tylko zwykle FR.

Odpowiedz
Cytat
skylookx

w mojej opini spokojnie wejdz sobie na nl5, tez tam troche siedzialem, ale upraszczajac strategie do super abc taga, da sie przy lekkim upie szybko przejsc i troche sie nauczyc.
no ogarnij sobie jakis fajny room z dobrym rb, przynajmiej zrekompensuje ci to straty bo p* malo oferuje dla micro plejerow.

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon

przetorbiłem 25$ na nl 10 zoom, co za głuptas ze mnie, aktualnie jestem lekką torbą. całkowicie ostatnio sie zagalopowałem, zagubiłem w ścieżce. być może uciekne z zooma na normalne stoły. Jak myślicie, to dobry pomysł? i na spokojnie gra na 1 stole nl5 aby obczaić poziom swój i innych graczy . chyba taki mam plan, ale do konca nie wiem, podnieciłem sie zaczepioną laską na ulicy która mi sie podobała i to dlatego ;D ale mam już na tym stole między nią a mną nutsa, i wyciągam value :D ooo kurcze nl5 na którym można wejść z więcej niż 5$, dla mnie to nowość. poratujcie jakim filtrem wchodzić do gry jeśli chce nl5 bez zooma, ach, jak człowiek mysli ze juz sie zna, okazuje się takim fiszem :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: chce nl5 w dolarach FR i nic. nie ma stołów;/ koniec. ma być spokojny profesjonalny rozwój. na $ przyjdzie czas. co ja sobie przez te 2 dni myślałem. obym już nie popełniam tak głupich błedów, obym był pilnym uczniem. Dalej nie umiem ustawić tych stołów. są ale w Euro.

Odpowiedz
Cytat
domycia

Z moich doświadczeń na micro, na zwykłych stołach jest niższy poziom niż na zoom - przeciwnicy grają zdecydowanie mniej solidnie, oprócz tego łatwiej o statystyki danych graczy, gdyż na zoomie rzadko oglądasz flopa - masz mniej info na temat gry post flop graczy z którymi nie rozegrałeś zbyt wielu rąk. Osobiście wolę grać micro z uwagi na to, że nie zbyt lubię grać więcej niz 8 stołów, a bez tego nie wyrabiam volume, które mnie interesuje.
Aha, z tego co zauważyłem jesteś bardzo result oriented - powinieneś skupiać się na długoterminowych wynikach, a nie zamartwiać się tym, że w jednej sesji Ci nie poszło, bo jak tak pójdzie to kilku dniowym swingu wpadniesz w paranoje.

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon

Uciekam na stoły nl5 bez zooma. Ale o tym za chwilę. przespałem się z moim problemem i musze was przeprosić za moją ignorancję. Rozegrałem 3k rak na zoomie, wykres szedł w górę. Fajnie. Ale czemu się tym kierowałem? Vpip 9%..... to mówi że wszedłem do mniej niż 300 rozdań. a ile flopów z tego rozegrałem? nitowate karty. Ot. było można.Nieszanuje was, waszego poziomu, niedostosowałem się do waszych lekcji i zasad. Wszystko czego się uczyłem dotyczyło stolików normalnych, nie zooma, spassy tłumaczyłem brakiem equilaba, poza tym skoro był plus to czemu by nie. Ucieczke na zwykłe stoły tłumaczyłem brakiem table selecion program. Na tych stawkach? hahahaha.A gdzie zakresy rąk, debilu? Nakarmiłem niejednego z was, ale na tym koniec. To były okruchy, pora rzucić się teraz do gardła.
cele
- Praca nad mindsetem
- Praca z equilabem
- stosunek gry do nauki 4/6
- nie przenosić życia prywatnego, na stoły.

Set & settings
- gra będzie wyglądała tak, gram nl5, 1 stolik. czasem 2 pod warunkiem że będzie rozwijająco. wszystko przelatuje przez equilaba. Notatki w zeszycie, notatki w blogu. Ta rzecz przynosi pieniądze, jest pracą. Ostatni raz taki wybryk....
A teraz.... w drogę !

Film na dziś ;

I pytanie, czy na stołach deep, mogę w ogóle grać mss ? odnieść się trzeba zapewne do BB więc, póki co nie widzę problemu, z mojej opinii deepowcy mogą grać luźniej co jest dla mnie plusem. mam rację?

Odpowiedz
Cytat