Tu bendom moje bedbity i narzekania..
A tak na serio to trzeba chyba powrocic do blogowania, bo motywacja do gry i nauki spadla do poziomu zerowego, a ilosc spazzow przez ostatnie 30k rak na FTP spokojnie przekroczyla ilosc wszyskich spazzow na Zoomie przez ostatnie pol roku ![]()
Nie wiem ile zdarzylam przegamblowac od momentu powrotu FTP i na szczescie sie nie dowiem, bo wiekszosc przegralam zanim ogarnelam PT4, grajac bez HUD-a. Zaraz po pierwszej wizycie na nowym FTP wyplacilam cala gotowke i postanowilam pograc na biletach, by tylko szybko wyrobic bonus i wracac na Zooma.
Niestety grajac ticketami chyba zapomnialam, ze to tez sa $, do tego sporo kosztowalo mnie przyzwyczajenie sie do softu i w ten oto sposob jeszcze kilka dni temu bylam gotowa porzucic bonusy i tickety i powrocic na starsy.
Postanowilam dac sobie jednak jeszcze jedna szanse (a moze bardziej chce sobie udowodnic, ze skoro na zoomie na sporej probce utrzymuje 4bb/100 to i na rushu musze sobie poradzic) i w ten oto sposob obiecalam sobie, ze od poniedzialku wezme sie za nauke, wyeliminuje spazzy, wyrobie bonusy i ogolnie rozwale rusha nl25 FR ♠_cool:
Postanowilam zagladac do cashiera raz w tyg, w poniedzialki, bo sledzenie wynikow sesji zle na mnie wplywa. Niestety albo niedowidze, albo PT4 nie ma opcji "edytuj" w zakladce "result" i "statistic", pozwalajacej na dodawanie i usuwanie statystyk, wiec nie mam jak zakryc wynikow sesji przy robieniu reviev (ktos ma jakis pomysl jak wylaczyc wyniki ?()
Spoiler

Mam do wyrobienia IM bonus, do tego, jezeli zdarze przed 19-tym grudnia dostane Deal me in, wiec wypadalo by sie spiac i wziac za gre, bo szkoda ladnego RB-ku.
Zostalo mi jakies 6-7k punktow do uwolnienia (na oko ok 60k rak), wiec niby easy game, 200punktow na dzien i po sprawie, ale niestety nie dysponuje za duza iloscia wolnego czasu, wiec zapewne kilkudniowe przerwy bede starala sie przeplatac wiekszymi sesjami.
Dzis poszlo niezle, udalo sie ugrac 6k rak, wiec mam juz dwudniowy zapas. Bez spazzow niestety sie nie obylo, nie powstrzymalam sie rowniez przed zagladnieciem do cashiera, bo w pewnym momencie dostalam taka porcje suckoutow i coolerow, ze bylam pewna, ze torba musi byc blisko ![]()
Na szczescie nie bylo az tak zle i dzien udalo sie zakonczyc plusem.
Ale takie runy to tylko na FTP ![]()
Tilcik tez maly byl, wiec i spazzik wpadl. Grane przeciwko agro regowi, ktory kilka minut wczesniej zabral mi dwa staki, jeden takim oto pieknym suckoucikiem:
Spoiler
Full Tilt - $0.25 NL RUSH - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4
BTN: $11.12
SB: $42.85
BB: $27.47
UTG: $10.35
UTG+1: $33.77
Hero (UTG+2): $26.23
MP: $12.50
MP+1: $25.00
CO: $25.10
SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25
Pre Flop: (pot: $0.35) Hero has T♥ T♣
fold, UTG+1 calls $0.25, Hero raises to $1.00, fold, fold, fold, fold, SB raises to $3.25, fold, fold, Hero raises to $6.50, SB calls $3.25
Flop: ($13.50, 2 players) 9♦ T♦ 4♣
SB checks, Hero bets $7.42, SB raises to $36.35 and is all-in, Hero calls $12.31 and is all-in
Turn: ($52.96, 2 players) Q♣
River: ($52.96, 2 players) 8♠
SB shows Q♦ Q♠ (Three of a Kind, Queens) (Pre 81%, Flop 15%, Turn 98%)
Hero shows T♥ T♣ (Three of a Kind, Tens) (Pre 19%, Flop 85%, Turn 2%)
SB wins $50.32
Na niego easy wrzucam tutaj pre TT, bo zdarzylo mi sie juz nabudowac z nim historie, gdy w amoku przegrywalam wirtualne bileciki ![]()
Full Tilt - $0.25 NL RUSH - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4
CO: $12.60
Hero (BTN): $26.81
SB: $73.75
BB: $38.68
UTG: $26.74
UTG+1: $10.15
UTG+2: $30.26
MP: $25.77
MP+1: $24.57
SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25
Pre Flop: (pot: $0.35) Hero has A♥ T♥
UTG raises to $0.50, fold, fold, fold, fold, fold, Hero calls $0.50, SB calls $0.40, BB calls $0.25
Flop: ($2.00, 4 players) T♠ 2♥ K♥
SB checks, BB bets $2.00, fold, Hero calls $2.00, SB raises to $10.00, fold, Hero raises to $26.31 and is all-in, SB calls $16.31
Turn: ($56.62, 2 players) 6♣
River: ($56.62, 2 players) 6♠
W nerwach po poprzednim rozdaniu nawet przez sekunde nie pomyslalam o jego rangu, sytuacji w jakiej sie znajduje itd, teraz patrzac na spokojnie nawet na niego nigdy nie mam tam wystarczajaco equity, no ale tilt to tilt ![]()
Potem jeszcze raz przyspazzowalam konkretnie, na szczescie z racji deepow udalo sie pule na riverze zgarnac bez showdownu. A wiadomo, ze jak wygrane, to dobrze zagrane ![]()
Wzielam sie tez ponownie za GTO i SR Yaca z zooma oraz postanowilam codziennie przynajmniej pol godziny bawic sie equilabem. Zobaczymy jakie beda tego efekty na wiekszej probce, mam nadzieje, ze w koncu uda sie rzekroczyc magiczne 4bb/100 i w miare szybko wejsc wyzej.
Mam nadzieje, ze codzienna spowiedz z postepow w grze i nauce pozwoli choc troszke podniesc motywacje.
Dzien 1
Rak 6018/60k
Spoiler
Tez juz macie dosc tej piosenki