Przejdź do forum
Pogoń za marzeniami...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Pogoń za marzeniami...

20 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
692 Wyświetlenia
GregorJunior

Siema.

Sukcesy naszych użytkowników

Po raz pierwszy w naszym zestawieniu pojawił się GregorJunior....

:D :D :D

I to jest właśnie mój cel i zarazem jakieś małe marzenie pojawić się w tym zacnym gronie.
Co tydzień zaglądam do tego newsa i myślę sobie, przecież gram już od 2 lat w poksa i nigdy mnie tam nie było. To smutne ale gdzieś się zagubiłem, pogubiłem się w tym pokerowym kąciku.

Ostatnie dwa dni dały mi wiele domyślenia. zagrałem sobie we freerollu 25k $ na FTP Rush i skończyłem w okolicach 84 miejsce. oczywiście odpadłem dość kontrowersyjnie no ale 50$ wpadło. No i tak myślę i wpadłem na pomysł zagrać na następny dzień sesje na PS za te 50
$. I tak też zrobiłem. zagrałem chyba 9 turków i w 3 byłem w kasie i mało brakowało do mini shipa, niestety skończyłem na 12 miejscu :(

Dear GregorJunior,

You finished the tournament in 12th place. A USD 50.48 award has been credited to your Real Money account.

I dodam jeszcze najlepsze rozdanie z tego turka. Wrzuce je do oceny rozdan bo ciekawe rozdanie.

Mam zdrowie, mam spoko rodziców, mam super dziewczyne, mam co do gara włożyć, nawet mam swoją działalność gospodarczą ale o tym może później, także jestem szczęśliwym człowiekiem, ale jednak czegoś mi brakuje. Lubie pokera ale przez dwa lata nic nie osiągnąłem w tej dziedzinie życia co mi strasznie przeszkadza.
Nie mogę się pogodzić z tym że straciłem 2 lata. Jedyne co zyskałem to doświadczenie, wiadomo że nie jest ono duże ale już wiem jak smakuje ship, wiem jak smakuje bad beat left 14 players.

Niestety nie mam takiego BR który by mi pozwalał na grindowanie mikro MTT, ale chciałbym powoli przygotować się do przygody MTT. Mam zamiar jeszcze pooglądać troszkę filmików i poczytać parę blogów. a przez najbliższy okres będę grał SnG + parę turków za 1,10$ non turbo.

Mam 73$ i postanowiłem że dzisiaj zagram:

- 20 sitków 6-max non turbo za 3,5$, niestety rake w okolicach 10,5% ale fishy duzo wiec spoko.

- zostaje 3$ i zagram 2 turki o 12:00 i o 13:00 za 1,10$.

jak skończę 6-max wrzucę wykres. po dojściu do 100$ zagram 100 turków za 1$ 90 os Turbo.
Taki mam plan na najbliższe chyba 2-4 dni :)

I na koniec mam jeszcze do Was prośbę, jeśli coś mi nie wyjdzie, opuszczę bloga, czy może będę miał chwilę zwątpienia, jeździe po mnie że jednak jestem fishem, to bardzo mnie motywuje. Wczoraj dziewczyna do mnie taki tekst rąbnęła:

I znowu Cie fish w dupe wyruchał :) (po odpadnięciu z 4,40$ 12 miejsce) nawet nie wiecie jak to motywuje:) m.in. dlatego założyłem ten blog, chcę udowodnić najbliższym że poker to nie hazard (rodzice) i dziewczynie że nie jestem fishem - tak mnie czasami nazywa jak jest na mnie zła :)

Dobra koniec pieprzenia, do roboty !!!!

Odpowiedz
Cytat
19 odpowiedzi
Ikcero

Jedna rzecz - nie mów, że te dwa lata to strata czasu, zmarnowane dwa lata. To tak nie działa. Jeśli przez ten czas grałeś, uczyłeś się, to to był dobrze przepracowany czas, sukcesy nie przychodzą po tygodniu. Ja zacząłem grać jakieś 2.5-3 lata temu i przez poprzednie dwa lata to było ciągłe granie bez żadnych zysków i strat, miałem też większe przerwy pomiędzy ale finalnie nadszedł rok 2012... I jak mi już rzygnęło, to naprawdę rzygnęło kasą. W ogóle nie uważam tamtych lata za stracone, po prostu powoli szedłem do przodu, aż w końcu nadeszły sukcesy :f_thumbsup:

Solidna praca w końcu zaprocentuje, godd luck :fdrink

Odpowiedz
Cytat

Masz inteligentną dziewczynę.

Odpowiedz
Cytat
GregorJunior

Jest szansa na ship na 888.

Zostało 31 osob, jestem pierwszy.

Troszkę jestem zdenerwowany bo zająłem 22 miejsce w XL za 35$ na 888. +107$ a była szansa na grubą kapuche :) jak zawsze nie przyżarło. No nic zostały dwa turki i kimono.

Jutro przedstawię moją małą sesje :)

Odpowiedz
Cytat
GregorJunior

no i wstałem :)

Jestem bardzo zadowolony z wczorajszego dnia, w końcu coś się ruszyło, parę fajnych turków i 1 FT (prawie dwa out 10) także nie ma co narzekać.

dzisiaj zagram ostatnią sesję w tym tygodniu ponieważ od czwartku biorę się do nauki bo zjazd w weekend i 3 kolosy, warto coś tam zaliczyć.

Wrzucam wyniki z wczorajszej sesji (niestety późno zacząłem, gdzieś 22:00, więc ubogi volume):

888:

#1 2k gw. BI: 11$ +198$ Miejsce: 3
#2 The Grand Daddy BI: 3$ +5$ Miejsce: 92
#3 15000$ Super XL BI: 35$ +104,99$ Miejsce: 22
#4 2k gw Turbo-Deep BI: 6$ -6$

PS:

zagrałem 6 turków, zero ITM -12,90$

iPoker:

10k gw rebuy BI: 5,50$ -,5,50$ udało się nie brać rebuya i add-ona też nie brałem bo miałem gdzieś z 9k a add-on 2k więc odpuściłem i odpadłem z AK < AQ flush przed ITM
1750$ gw, BI: 5,50$ +26$ KK<AA Miejsce:10

Wczoraj troszke naderwałem moje BRM, ale cóż można zagrać jak się ma ogólnie 300$ na kontach:( po wczorajszym dniu troszkę więcej :)

I teraz plan na przyszłość :) ale to zabrzmiało :)

Mam aktualnie na 888 474$ i grając MTT do 11$, średni BI będzie wynosił około 7$ czyli
474$ / 7 wychodzi 67 BI - trochę mało :( ale myślę że nie będzie źle

PLAN:

- GRAM turki do 11$
- NIE GRAM rebuyów
- Będe starał się omijać turki TURBO,
- Gram wypoczęty i skoncentrowany,

Mam też bonus do wyrobienia 300$ na 888 więc też myślę że pomoże mi to nie zaliczyć

Popołudniu wrzucę plan sesji na dzisiaj na 888 a na pozostałych roomach będę grał do 5$ pojedyncze turki, może też coś rzygnie :)

Odpowiedz
Cytat
GregorJunior

Jedyne z czym mam problem to opisywanie graczy, zawsze o tym zapominam, podczas gry wiem kto jest slaby a kto raczej regularsem ze statystyk ale nie robie notek.
Muszę nad tym popracować, KONIECZNIE.

może kiedyś znowu spotkam tego gracza na mojej drodze i co?? i GÓWNO

od nowa analizowanie gracza.

Dzisiaj już zacznę robić notki, pamiętam że chyba był jakiś filmik w jaki sposób najlepiej zapisywać najważniejsze wiadomości, przebieg rozdania takiego zawodnika.
Skróty mniej więcej znam ale nic nie szkodzi obejrzeć i wdrożyć jak najszybciej te skróty żeby w jak najkrótszym zapisie zapisać jak najwięcej wiadomości.

To tyle, będę o 18:00 czołem

a na koniec coś miłego, chyba nie ma nikogo kto by wysłuchał tego pierwszy raz :)

Odpowiedz
Cytat
GregorJunior

Siemanko

Opowiem Wam dzisiaj przygodę która przytrafiła mi się bardzo dawno a mianowicie wczoraj.
Cała moje przygoda z pokerem w 2012 roku nie miała takiego dnia jak 21-11-2012.
Jak przed każdą sesją rozpisałem sobie wszystkie turnieje które miałem zagrać i analizowałem każdy turniej czy jest opłacalny i mniej więcej kiedy mogę go skończyć ponieważ dzisiaj rano o 9:00 miałem spotkanie z przedstawicielem handlowym ale to mniej istotne.
No to zaczynamy, pełny bojowego nastawienia, głodny chipsów zasiadłem przed kompa.
Zarejestrowałem się do wszystkich turków i czekałem na ich automatyczne otwieranie się:)
Pierwsze zmagania dość słabe, kupa bad beatów jak zawsze i troszkę złych co się później okazało decyzji. Jeden mi dość głęboko utkwił w głowie, mianowicie:

Trzymam A8o, podbijam pre, jeden fish dał call,

F: 832

Mówię sobie nie jest źle, walnąłem c-beta i nagle po 3 sec fish jebną... all-ka a ja miałem z 8k chipsów i na dodatek krył mój stack na lajcie.
Trochę się zastanawiałem nad callem, może jakieś 88-QQ trzyma i mnie callnal pre(slowplay-ale przecież fish nie wie co to slowplay).
CALL i patrze A3. mówię sobie będę chipleader. Ale oczywiście R: 3 i dziękuje dobranoc.

Reszta turków też licho i na 888 ITM: 0%, przyjąłem to na klatę i zostały mi zmagania na PS. I teraz opowiem Wam jakie cyrki się działy.
Do tej pory moja liczba wypowiedzianych przekleństw była gdzieś na poziomie 200 także to tylko 25% z wszystkich z całej sesji.

Siedzę sobie na 2 ostatnich turkach:
- 2,20$ [6-max, $5k gw]
- 3,30$ [$5k gw]
W obydwóch super stacki po 40-50 BB, tak mijały minuty, kwadranse i blindy rosły raz się podwajałem raz się skracałem i przyszedł moment gdzie na tych turkach miałem po 10-15 BB. Lipa totalna, w turkach zostało po około 30-40 osób i nagle TRACH !!!

Mówie, co jest?? NIE MA NETA, lol nie teraz, kur...przecież mam zajebistego neta. Jak go mogę nie mieć, nie teraz, Panie Boże faza push or fold a ja neta nie mam.

Poleciałem szybko do Netispot, jakoś tak to GÓWNO się nazywa i kombinuje wyłączam, włączam i znowu, czytam instrukcje może jakiś reset, Panie Boże daj neta.
Mijają 4 minuty, 10 minut, 20 minut. Tragedia !!!

Nagle, w moim pustym łbie zapaliła się lampka, przecież ty masz Starsy w telefonie IDIOTO.
Poleciałem po telefon włączam starsy i wyskakuje że muszę pobrać aktualizację, mija kolejne 5 min.

JEST, logowanie i patrze a ja mam na 3,30$ 2 BB a na 6-maxie 10BI.
Załamałem się no ale ważne że widze stoliki, WALCZYMY

Z 10k na 3,30 zrobiłem 90k łamiąc:
A7>AQ
KQ>AA
i parę razy zgarniając blindy.

Na 6-maxie odpadłem grając przez 30 min na tel. wpadło z 12$

No dobra skupiamy się na 3,30$
Po godzinie gry na tel bez statystyk z 10k zrobiłem 280k i miałem już okolo 35-40 BB więc chyba coś się urodzi.

Gram dalej Ręce wchodziły fajnie flopy też, mam 550k, jest bardzo dobrze.

I zaczęło się !!!! Starsy zryły mi psychę :)

Dostaje AJs podbijam koleś all-in z 600k ja pas
Dostaje AQo podbijam koleś all-in 450k ja pas

i nagle zaraz po tym dostaje AQs, podbijam z SB a BB raise, myśle myśle, wkurzacie mnie, ide all-in a on pokazuje KK, skrócił mnie do 15 BB.

Po paru rękach jednak udoło mi się zrobił 290k i nagle ręka która spowodowała że nie mogłem spać do 4:00.

Zostało 10 osób !!

Jestem na BB trzymam A7o, wszyscy fold i SB zarąbał all-in 225k. Myślę, Myślę i obstawiłem go na KQ, KJ, KT, QJ, A2-AT, 22-66
Jakby miał coś lepszego to by nie walnął all-ina 19BB. Myśle Myśle, zostało 10 osob, jak go pokonam będzie FT i wchodzę z 45-50BB no super. czułem że ma gorzej.

SPRAWDZAM KTo

Mówie jest dobrze !

F: AK6, super
T: 7, jest wygrałem one time!!!! jeszcze river formalność bo ma 2 outy to na lajcie wygrałem

R: K

Popatrzyłem, zamknąłem oczy, otworzyłem jeszcze raz i w moich oczach było 60k w moim stacku - 4BB

Pomyślałem, po chu... Starsy dawały mi ugrać z 10k do 550k i robić nadzieję jak mi taki wałek odwaliły przed FT.
Mogłem odpaść jak miałem 10k i dziękuje.

1. Straciłem 2h bardzo cenne bo rano musiałem wstać.
2. gdyby nie spadł K miałbym 45BB i po tej ręce byłbym na FT
3. Straciłem kolejne 2h bo nie mogłem usnąć.

Podsumowując:
Kolejne punkty do mojego doświadczenia i kolejne przemyślenia i uwagi odnośnie grania do końca. I nie callować A7 na push jak zostało 10 osob, nie no żarcik bo to było dobre zagranie ale trochę tego żałowałem.

Dzisiaj nie ma czasu niestety na MTT ale zagram STT 6-max non turbo na ps, żeby zwiększyć może swego lichego rolla.
Chciałbym od dzisiejszego dnia zarobić na niedzielną grubą sesję MTT. Potrzebuję na oko około 100$ żeby rozegrać pełną obfitą pyszniutką sesyjeczkę.
I grubo zastanawiam się nad całkowitym zaprzestaniem gry na 888 ponieważ średnio mi się tam gra, zauważyłem że stosunek fishy do ogarniających graczy jest podobny jak na starsach.

Odpowiedz
Cytat
GregorJunior

Siemanko,
Ostatnie dni to ciągła nauka i porządki w domu i na kompie.
Wciągu ostatnich 3 dni rozegrałem parę sitków i turków ale bez szału i profitu.

Jutro lecę do szkoły, później muszę wyczyścić piec bo się już troszkę zaje... i ruszamy od 15:00 z koksem :)

Oto jutrzejsza sesja: (na 888 parę dobrych turków z fajną strukturą oczywiście do 11$ a na gwieździe jedziemy grubą sesję za całego rolla :) )

PS:

15:00 The Bigger 5,50$
15:45 $3,30 [6-max, $3k gw]
16:45 $4,40 [8-max, 1000 Cap]
17:00 $1,10 [$2,5k gw]
17:00 The Bigger $8,80
17:30 $2,20 [Turbo, $5k gw]
18:00 $3,30 [$4k gw]
18:15 $2,70 [KO, Turbo, $7,5k gw]
18:30 $1,10 [6-max, $2,5k gw]
19:15 $1,35 [Turbo, KO, $7k gw]
19:45 $3,30 [6-max, ...]
19:45 $2,20 [Turbo, $10k gw]
20:00 $3,30 [$5k gw]
20:00 The Bigger 11$
20:30 $2,20 [6-max, $3k gw]
20:30 MicroMillions 22$

Inwestycja: 77,75$

888:

napisze o 14:30 jutro bo nie do końca wszystkie turki pokazali na jutro

ale myślę że wybiore 5-10 turków z najlepszą strukturą i styknie.

Także do jutra przy stołach, szczególnie na Main evencie w micromillions bo chyba prawie wszyscy będą :)

Odpowiedz
Cytat
Jaketas

to będzie dobra niedziela! _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

jak dziewczyna nazywa Ci fishem to powiedz , ze blefowales ze ją kochasz :challenge

Spoiler

badz zasadz jej backdoora :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
hawu220

Napisane przez trooperos
jak dziewczyna nazywa Ci fishem to powiedz , ze blefowales ze ją kochasz :challenge

Spoiler

:D

Odpowiedz
Cytat
GregorJunior

Napisane przez hawu220

Napisane przez trooperos

Spoiler

:D

hehe, dobre,
Ostatnio dałem Jej zagrać turka za 1$ na 888 i z początkowego stacka zrobiła 14k i później jej średnio szło ale doszła do ITM.
Byłem w kuchni i tylko slyszałem:

- mam cie fishu,
- wal się fishu
- mam damy !!! ale was fishe zaraz wyrucham:)
- czemu oni wchodzą z wszystkim i im jeszcze dochodzi?? zal mi fishy (najlepszy tekst)

Odpowiedz
Cytat
GregorJunior

Sesja dzisiaj:

PS:

15:00 The Bigger 5,50$ +9,63$
15:45 $3,30 [6-max, $3k gw]
17:00 $1,10 [$2,5k gw]
17:00 The Bigger $8,80
17:30 $2,20 [Turbo, $5k gw]
18:00 $3,30 [$4k gw]
18:30 $1,10 [6-max, $2,5k gw]
19:45 $3,30 [6-max, ...]
19:45 $2,20 [Turbo, $10k gw]
19:30 MicroMillions 11$
20:00 $3,30 [$5k gw]
20:00 The Bigger 11$
20:30 MicroMillions 22$

Inwestycja: 78,10$

888:

15:45 500 gw BI: 2$
16:30 750 gw BI: 3,5$ +7,34$
17:00 5k gw rebuy BI: 3,50$
18:00 Turbo-Deep BI:3,50$
18:30 Deep-Stack 2,5k gw BI: 3,80$
18:45 5k gw RebuyTurbo BI:0,99$
20:15 1k gw BI: 6$
20:30 Mega Micro BI: 3$
20:45 1k gw BI: 2$
21:00 2,5k gw BI: 11$
22:00 The Daddy Grand BI: 3$ +3$

I tyle.
Powodzenia wszystkim w polskiej niedzieli :)

1000$ gw Weekly Silver Freroll

Odpowiedz
Cytat
GregorJunior

Po 3 godzinach gry przekląłem tylko 4 razy. początek sesji raczej ok.
Parę fajnych turniejów z dobrymi stackami szczególnie na 888 a tak poza tym to troszkę głowa mnie boli.

Właśnie w The Bigger 5,50$ out
KK<AA na dodatek z polakiem. THX :)

Odpowiedz
Cytat
GregorJunior

Elo wszystkim, po dzisiejszym dniu pracy i długich przemyśleniach stwierdziłem że niestety ale mój roll nie nadaje się na sesje rzędu nawet 20 turków (brak komfortu psychicznego), więc trzeba go będzie nabudować na Sng.

Miałem rolla na 888 i postanowiłem że go wypłacę.
Nie podoba mi się struktura blindów na 888. 4 poziom i już 50/100. (takie moje marudzenie)
Fakt, fishy kupe ale regow też nie brakuje, wiadomo tam gdzie słabi gracze tam też i rekiny.

Więc co do sitków, czas wybrać takie w których będę czół się komfortowo i pozwoli mi zrobić profit do 1500$.

Zaczniemy na początek od 6-max non turbo na limicie 3,50$ później mam zamiar wejść na
7$.

Plan jest taki:

Jeśli uzyskam profit 140$ z 3,5$ 6-max non turbo wchodzę na 7$.
Zaczynamy dzisiaj :)

W między czasie znudzenia grą 6-maxiorow będę oglądał filmiki szkoleniowe MTT oraz przeczytam jeszcze raz wszystkie materiały szkoleniowe.

Oto mój wykres z 888, volume powalające :) _cool:

Odpowiedz
Cytat
GregorJunior

Jest pierwsze FT po dwoch tygodniach :) niestety shortstackiem jestem

https://secure.join.me/981-106-726

Odpowiedz
Cytat
GregorJunior

Coś tam weszło ale jest trochę niedosyt, w sumie jak zawsze,
AK<A9 i byłoby 1,5kk zetonow i gwarantowane 6 miejsce a tak to trzeba sie cieszyc z 7.
W sumie przed turniejem brałbym to miejsce w ciemno :)

Jutro pogram 45 os turbo troszke trzeba rolla nabudowac.

Odpowiedz
Cytat
GregorJunior

Siemanko, po FT musiałem zrobić cashout ale zostawiłem sobie troszke baksów na 45 os, 1,50$, zaraz zaczynam sesje a do tej pory rozegrałem tylko 46 sitków.
Nie wyszło najgorzej, powoli powoli i może na styczeń wejdziemy na 3,50$ :)

A tak poza tym życzę POWODZENIA POLAKOM w Pradze !!!
Poważmy kto rządzi w Europie!!! :)

Odpowiedz
Cytat
AceBestini

Bloger Listopada - Ankieta

Odpowiedz
Cytat
szczelon

Siemka

Na tym chyba nie zakończyłeś pisać bloga?

Nie wierzę, że nie ma jakiegoś FT do wklejenia screenu.

Pisz co i jak, bo ludzie się niecierpliwią ;)

Odpowiedz
Cytat