Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

let's play some poker (NL 10/25 zoom FR)

111 Posty
28 Użytkownicy
0 Reakcje
2,591 Wyświetlenia

Witam. Zakładam blog aby łatwiej było mi osiągnąć wyznaczone cele i dążyć dalej do przodu. Z pokerem jak z siłownią, można chodzić w kratkę, machać, ciągle chlać i czekać latami na efekty, a można wziąć się za siebie, ułożyć dietę i mieć z tego efekty.
Teraz trochę o samej grze. Około 1,5 roku grałem sity, raz szło lepiej raz gorzej, zawsze pare groszy do kieszeni miesięcznie wpadało i człowiek był zadowolony. Jednak takie sesje są bardzo czasochłonne, więc zacząłem próbować zooma. Strasznie nudna i flustrująca dla mnie gra szybko mnie zniechęciła, ale gdy zobaczyłem jak szybko lecą VPP i poczytałem opinie postanowiłem się podszkolić troche i zacząłem klikać NL5 i mi się to wkręciło. W ciągu 1,5 miesiąca przeskoczyłem sobie limit i aktualnie od ok. 2 tyg. klikam NL 10 FR.

Z moich wyliczeń wyszło mi, że w ciągu miesiąca muszę rozegrać 84k rozdań aby osiągnąć status goldstar i dostać darmowe 75$ (w listopadzie rozegrałem 81k więc myślę, że nie powinno być problemu), co więcej przeskakując ten limit i wchodząc na NL 25 i później ewentualnie NL 50 będę w stanie wbić supernove ^^ oczywiście to dosyć optymistyczne nastawienie, ale w życiu trzeba być optymistą. Na tą chwile skupiam się na:
- wbicie golda na PS
- rozegranie przynajmniej 21k rozdać tygodniowo
- poprawie własnej gry, bo im więcej wiem to zdaje sobie sprawe jak mało umiem

Do tej pory rozegrałem:
- 115k na NL 5 z winrate 2.86/100
- 57k na NL 10 z winrate 1.5/100 - wiem, że to tragedia, ale pracuję nad tym i z dnia na dzień widać poprawę

Codziennie będę tutaj się rozliczał z ilości rozegranych rąk i osiągniętego profitu. Mam nadzieję, że to mnie powstrzyma od robienia rzeczy w stylu: wiem, że jestem dużo z tyłu, nie mam oddsów do callowania AI, ale sobie sprawdze, bo co mi tam. Musi mi to wejść w nawyk, bo czasami to mi rujnuje sesje...

wish me luck

Odpowiedz
Cytat
110 odpowiedzi
AdisJuve

Cześć,

Grasz normalne stoliki czy zoom'a?
Jesteś na bieżąco z nowymi filmami?

Spodobało mi się porównanie pokera do siłowni. Jest w tym wiele prawdy.
Zerknij na tę serię filmów (warto!):

-> Wyznaczanie celów i ich osiąganie

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

gram zooma, nie oglądałem tych filmików, ale jutro chętnie do nich zajrzę

dzisiaj jedynie 2878 rąk ze względu na KSW
+ 52.30$

Odpowiedz
Cytat

miło się grudzień zaczął, 2 godzinki gry z rana 2381 rąk +73.07$
w miesiącu 5259 rąk +125.37$

obejrzałem na razie 2 pierwsze filmiki, ciekawę są i z pewnością cała seria pomoże w poukładaniu mindsetu i pozytywnie wpłynie na gre

Odpowiedz
Cytat

wow dzisiaj naprawdę żre lepiej niż kiedykolwiek wcześniej od mojej przygody z zoomem, tu taka miła niespodzianka :)

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]BU$14.23:///////;SB$16.30:///////;BB$20.99:///////;UTG1 (Hero)$22.08:///////;UTG2$10.23:///////;MP1$15.18:///////;MP2$5.83:///////;MP3$71.93:///////;CO$10.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG1 with A:h, A:d.
Hero raises to $0.40, UTG2 folds, MP1 calls $0.40, MP2 calls $0.40, MP3 folds, CO raises to $1.90, BU raises to $5.10, 2 folds, Hero raises to $13.55, 3 folds, BU raises to $14.23, Hero calls $0.68.

Flop: ($31.31) 8:h, T:s, Q:s (2 players)

Turn: ($31.31) 6:d (2 players)

River: ($31.31) J:d (2 players)

Final Pot: $31.31.
Results follow:

BU shows a pair of kings(K:h K:s).
Hero shows a pair of aces(A:h A:d).

Hero wins with a pair of aces(A:h A:d).

Odpowiedz
Cytat

okej na dzisiaj koniec, za bardzo spać się chce na grę

5441 rąk +139.26$

w miesiącu 8391 rąk +191.56$

także grudzień zapowiada się miło:)

wyrobiłem 227 VPP przy zapłaconym rake 43.39$ daje to 5.23 VPP za 1$, a na stronie PS napisane jest, że za 1$ jest 7 VPP na NL 10 FR. Nie wiem skąd ta różnica się bierze. Trzeba przeprowadzić śledztwo ^^

Odpowiedz
Cytat

5771 rąk +33.68$
miesiąc 14.009 rąk + 225.24$

początek sesji całkiem dobrze, bo aż 7BI do przodu, ale później niestety 2 razy strit vs full i 3 razy set vs set, ale cóż raz daje raz zabiera ;]

Odpowiedz
Cytat

no to co się dzisiaj wyrabia to woła o pomstę do nieba. Przegrywam wszystko co jest do przegrania, jakiś kolega postanowił się zestakować ze mną za 200bb, aktywnych stacków, AA vs KQ i nawet seta miałem, ale nie pomogło... i znowu się ładuje sety vs sety.

Mam małego labradora więc wziąłem go na półgodzinki na dwór aby odreagować i pobiegałem z nim. Chętnie mi towarzyszył, ale po kilku minutach postanowił zboczyć z drogi i pobiegł gdzieś w pole i miałem troche zabawy aby go złapać (ale chyba bede miał kompana na wiosne do biegania). Wróciłem i siadłem na 1h do gry, udało się odrobić 1BI więc na tą chwilę -4BI. No nic trzeba iść na siłownie, zrobić nogi i oderwać się tego szarego dnia.

Odpowiedz
Cytat
UnlimitedLimits92

stawiam kropę! gram to samo ;) GL!

Odpowiedz
Cytat

siłownia i prysznic po niej coś pięknego;p można z nową energią zasiadać do gry. Czuje, że ten wieczór będzie mój;p

Odpowiedz
Cytat

ta mój.. przecież to się w pale nie mieści co się dzisiaj dzieje... kończe na dzisiaj, bo na takim tilcie nic dobrego mnie nie spotka...

5412 rąk -51.08$ - dzisiaj
19502 rąk +174.16 - miesiąc

Odpowiedz
Cytat

5 dni ciszy spowodowane złymi wynikami. Postanowiłem odsapnąć 2 dni gdy dostalem w ciagu 10 min 5x AA i byłem 5BI w plecy (z czego 4x AI pre flop) stwierdziłem, że nie jestem w stanie grać dobrze, bo za bardzo się złoszczę. Przerwa się przydała, bo dzisiaj gdy po AI na boardzie A322 przeciwnik pokazał 33 vs moje AA i na river zobaczyliśmy 3 to zacząłem się tylko śmiać.

Mamy już 10 grudnia do tej pory rozegrałem 30.478 rąk profit 183.09$ i 850VPP. Biorąc pod uwagę fakt, że dwa dni praktycznie nie grałem to golda powinienem wbić bez problemu. Przerwa przydała się również z powodu tego że praktycznie miałem ok 21 dni gry dzien w dzien i potrzebowałem odetchnąć.

Winrate 3/100 i tak lepiej niż w ubiegłym miesiącu, ale jestem w stanie grać dużo lepiej. Musze więcej czasu poświęcić na naukę. Problemem jest to, że nie mam podpiętego konta do tego portalu i niestety nie mam dostępu do większości filmów szkoleniowych, więc chyba wykupie sobie srebro i zobaczę co tam ciekawego się jeszcze mogę nauczyć.

Planuję też od stycznia zacząć grać dodatkowo 1 stolik NL 25 i zastanawiam się czy nie wykupić kilku godzin treningu u któregoś z trenerów, możecie kogoś polecić?

Pod koniec grudnia odbiorę też 200$ z rakebacku i chętnie go przeznaczę na kilka godzin nauki.

Odpowiedz
Cytat

wczoraj rozegrałem 3.885 +39.63$ ale wieczorem tragicznie mi się grało więc wieczorną sesje zakonczylem po ok 1k rozdań

dzisiaj z rana pierwszy 1k za mną, na tą chwilę idzie rewelacyjnie, ale nie ma co chwalić dnia przez zachodem słońca

swoją drogą, przeglądając rozdania z przed 3 tygodni widzę znaczną poprawę w swojej grze, a to budujące;p

Odpowiedz
Cytat

okej, ranek udany 2,5k rąk i + 5BI, wychodzi mi ok 1150-1200 rak na godzinę
na razie dosyć, wrócę do stołów wieczorem po siłowni

Odpowiedz
Cytat

o ile z rana gra mi się dobrze i kontroluje to co robię, to wieczorem już nie jest tak kolorowo. Co chwila się rozkojarzam, ładuje się w marginalne spoty i te EV- i szybko się nudzę. Nie wiem skąd to się bierze, bo z rana gram dopiero od 2-3 tygodni, a do tej pory grałem tylko sesje wieczorne i nocne. Może to ta pogoda? Zawsze wracałem z siłowni zmęczony, ale po godzinie byłem znowu rześki i pełen energii, a teraz nic tylko spać mi się chce...

bilans wczorajszy 5k rąk +2,5 BI - oczywiście wieczorem same straty

Odpowiedz
Cytat

dzisiaj się dzieją cuda, przegrywam:

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]BU (Hero)$10.00:///////;SB$5.03:///////;BB$3.63:///////;UTG1$11.40:///////;UTG2$9.70:///////;MP1$10.89:///////;MP2$12.01:///////;MP3$10.53:///////;CO$10.81:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with 7:s, 7:h.
UTG1 raises to $0.25, 3 folds, MP3 calls $0.25, CO folds, Hero calls $0.25, 2 folds, BB folds.

Flop: ($0.9) 3:d, 7:d, J:h (3 players)
UTG1 bets $0.56, MP3 calls $0.56, Hero raises to $2.10, UTG1 calls $1.54, MP3 folds.

Turn: ($5.66) 3:h (2 players)
UTG1 checks, Hero bets $3.25, UTG1 raises to $9.05(All-In), Hero calls $4.40(All-In).

River: ($22.36) K:c (2 players)

Final Pot: $22.36.
Results follow:

UTG1 shows a full-house, kings full of threes(K:d K:h).
Hero shows a full-house, sevens full of threes(7:s 7:h).

UTG1 wins with a full-house, kings full of threes(K:d K:h).

aby po paru minutach wygrać:

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]BU$21.33:///////;SB$22.86:///////;BB (Hero)$29.02:///////;UTG1$6.96:///////;UTG2$11.66:///////;MP1$18.15:///////;MP2$15.83:///////;MP3$21.54:///////;CO$10.22:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with J:d, J:h.
UTG1 folds, UTG2 calls $0.10, 2 folds, MP3 raises to $0.50, 3 folds, Hero calls $0.40, UTG2 folds.

Flop: ($1.15) J:c, J:s, K:h (2 players)
Hero checks, MP3 bets $0.50, Hero calls $0.50.

Turn: ($2.15) T:h (2 players)
Hero checks, MP3 checks.

River: ($2.15) 4:c (2 players)
Hero bets $2.05, MP3 raises to $5.50, Hero raises to $13.00, MP3 raises to $20.50, Hero raises to $30.05, MP3 calls $0.04.

Final Pot: $50.69.
Results follow:

Hero shows four of a kind, jacks(J:d J:h).
MP3 shows a full-house, kings full of jacks(K:s K:c).

Hero wins with four of a kind, jacks(J:d J:h).

no i międzyczasie wpadł jeszcze royall flush, nie miałem od dawna, co lepsze opłacony:

Spoiler

Graj rękę

Known players:
[tg]BU$16.60:///////;SB$10.97:///////;BB$10.00:///////;UTG1$6.85:///////;UTG2$13.62:///////;MP1$9.09:///////;MP2 (Hero)$13.00:///////;MP3$21.19:///////;CO$11.90:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with A:c, Q:d.
2 folds, MP1 calls $0.10, Hero raises to $0.50, 3 folds, SB calls $0.45, BB folds, MP1 calls $0.40.

Flop: ($1.6) T:d, K:d, 7:h (3 players)
SB checks, MP1 checks, Hero checks.

Turn: ($1.6) J:d (3 players)
SB checks, MP1 checks, Hero bets $1.20, SB folds, MP1 calls $1.20.

River: ($4) A:d (2 players)
MP1 checks, Hero bets $2.80, MP1 raises to $7.39(All-In), Hero calls $4.59.

Final Pot: $18.78.
Results follow:

Hero shows a royal flush(A:c Q:d).
MP1 shows a flush, ace high(A:s 7:d).

Hero wins with a royal flush(A:c Q:d).

nie wiem czy jeszcze dzisiaj siąde do gry czy korzystając z tego, że mam środe i dzien wolny od siłki na jakies małe piwo sie nie wybiore, więc dzien podsumuje teraz, najwyżej uaktualnie:

5,9k rąk +7BI,

Odpowiedz
Cytat
voult1

Będę śledził poczynania na Zoomie!!!
Sam gram NL 5 :P, mam nadzieje że zaraz znowu wbije na NL10 aby tym razem z niego nie spaść:P :facepalm:

Mam nadzieje, że będziesz cisnął master!!! aby wbić na NL 25!!!!
Powodzenia!!

Odpowiedz
Cytat
bimbekpl

Gratuluje wyników, ja również gram nl5 będę śledził bloga!

pOzdrO!

Odpowiedz
Cytat

dzięki panowie;p NL 25 planuje dokladać już 1 stolik od stycznia i jak będzie dobrze szło to w lutym już grać 4 stoliki

no ale nie tak jak dzisiaj, 3k rozdań -6BI znowu sety vs sety AA vs AK, AA vs KK i dziękuje dobranoc... znowu mi ciśnienie skoczyło, więc do stolików wrócę wieczorem po siłowni...

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Nie masz problemów z zachowaniem koncentracji grając na 2 limitach jednocześnie. Wielu użytkowników podchodzi do tego w ten sposób, że muszą mieć te 25-40bi na wyższy limit i przechodzą na niego od razu. Tzn jeśli wcześniej grali 6 stołów nl10 to jak tylko BR pozwala to włączają 6 stołów nl25. Czasem i wśród graczy sng spotkałem się z tym podejściem.

Odpowiedz
Cytat