Przejdź do forum
Odbudowa rolla ( MT...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Odbudowa rolla ( MTT na krzakach)

329 Posty
47 Użytkownicy
1 Reakcje
10.4 K Wyświetlenia
kylo6666

Długo sie zbierałem do założenia nowego blogu choć już jeden miałem o tu który umarł śmiercią naturalną (brak postępów, zakończenie gier stolikowych).
Długo szukałem odmiany która okaże się dla mnie najlepsza, próbowałem 360tek 0,25$ 45osobowych non turbo(je grałem najwiecej) troche MTT z niskim wpisowych jak i 1,5$ turbo fifty. Wkońcu zająłem się jedną odmianą i zacząłem ją grać czyli SNG 45os non turbo za 0,25$. Pokonałem ten limit i na chwile obecną gram 0,5$ 45os turbo gdzie idzie różnie ;)
Z natury jestem leniwy(jak kazdy?) wiec dużo czasu minęło zanim w ogóle założyłem bloga bo mi sie zwyczajnie nie chciało a i pisać mi się nie raz nie chce wcale :fdrink jednak czas wkońcu ruszyć dupe i realizować cele które sobie zamierzam wyznaczać (jako że 1dzień miesiąca to fajnie założyć bloga dziś i informować nabieżąco o sytuacji i czy udało sie wykonać zaplanowane cele)

A więc do dzieła!

Pozwole sobie zacytować fragment z bloga TomaszaPB którego pozdrawiam :sdrink

Najpierw 0,25$ 45tki non turbo i 90tki non turbo

Gdy będę miał 100$ wchodzę na 0,50$ 45tki turbo i 90tki turbo. Schodzę na poprzedni limit mając 30$

Gdy będę miał 300$ wchodzę na 1,50$ 45tki turbo i 1$ 90tki turbo, Schodzę na poprzedni limit mając 150$

Gdy będę miał 1050$ wchodzę na 3,50$ 45tki turbo i może na 2,50$ 180tki turbo. Schodzę na poprzedni limit mając 500$

Tego zamierzam się trzymać jedynie jak będe grał 180tki turbo za 2,5$ to bedzie to jakos 1250$+ ale poki co o tym nie myśle.

Do tych 45tek które obecnie gram będe dorzucał jakies freerolle z kilku platform oraz jak uzbieram troche punktow fpp to bede grał za to 6max HT. Tego zamierzam sie trzymac i nie moze byc tak ze gram MTT za kase (nawet niska).

Cele na grudzień:
:heart: Rozgrywam 30turków dziennie a jeśli bede miał dni co nie bede mogl grac to w miesiącu mam rozegrać minimum 700turniejów choć celem jest 900turków
:heart: Gram skupiony , nie rozmawiam gg, nie ogladam tv i nie bawie sie w inne rzeczy jak przegladanie stron
:heart: Analizuje swoją grę przed rozpoczeciem sesji w SNG WIZZ i Replayerze
:heart: Nie patrze ile przegrałem ale czy zagrałem dobrze, liczą się poprawne decyzje
:heart: Dodaje regularne wpisy o tym co sie dzieje , co gdzie wygrałem i jak sie przedstawia sytuacja

Jak cos jeszcze mi sie przypomni to dopisze do celów, aa bym zapomnial, jestem w grupie learningowej Certha (pozdro dla Ciebie i chlopakow :sdrink) i czuje ze gra mi sie coraz lepiej od tego czasu.

Dzis juz grałem kilka sitów i poki co jest jakis minimalny plus zagram gram 2sesje jako ze jutro sobie moge pospac ;)

Do dzieła czas wkoncu ruszyc z miejsca!!
(jako ze KSW ogladam to w temacie muzyka ;) )

Odpowiedz
Cytat
328 odpowiedzi
kylo6666

Dzisiejsza sesja napewno na spory minus, tak farcili ze to ch... ale co sie bede zalamywal ? najgorzej ze przed samym FT albo na FT bubblu odpadam mając lepsze karty preflop od unka , szkoda słów.... jutro podsumuje dzisiejszy dzień a tymczasem ide spać.

Odpowiedz
Cytat
Certh

Siema!

Obowiązkowa kropka oczywiście!

Co do BRM może wydawać się dość restrykcyjny, ale jeśli z takim właśnie czujesz sie mocny psychicznie, to bardzo dobry wybór. Podoba mi się, że dajesz sobie tam sporo miejsca na grę na danym limicie i schodzisz w przypadku naprawdę mocno nieudanego shoota na wyższe stawki - co, jeśli grasz dobrze, nie powinno mieć miejsca!

Cele na grudzień cacuni! Mam nadzieję, że będziesz się ich trzymał przez cały miesiąc. :f_thumbsup:

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
szczelon

Napisane przez kylo6666
Cele na grudzień:
:heart: Rozgrywam 30turków dziennie a jeśli bede miał dni co nie bede mogl grac to w miesiącu mam rozegrać minimum 700turniejów choć celem jest 900turków
:heart: Gram skupiony , nie rozmawiam gg, nie ogladam tv i nie bawie sie w inne rzeczy jak przegladanie stron
:heart: Analizuje swoją grę przed rozpoczeciem sesji w SNG WIZZ i Replayerze
:heart: Nie patrze ile przegrałem ale czy zagrałem dobrze, liczą się poprawne decyzje
:heart: Dodaje regularne wpisy o tym co sie dzieje , co gdzie wygrałem i jak sie przedstawia sytuacja

Super plan, sam musiałbym coś podobnego zrobić.

700 SnG do zrealizowania, sam tyle robiłem nie grając codziennie ( praca na 3 zmiany ), a nadrabiając łikendami.

GL :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
TomaszPB

Napisane przez kylo6666
Pozwole sobie zacytować fragment z bloga TomaszaPB którego pozdrawiam :sdrink

Ja również pozdrawiam i miło mi, że ktoś czerpie z mojego bloga inspiracje ;)

MTT kuszą. Przy 900 grach i statusie Brązowym dostaniesz 252 FPP. Nie jest to dużo jeśli chodzi o satki do Storma. Polecam grać satki za 13FPP do Sparka za 1$. Masz większe szanse na jakąś wygraną.

Powodzenia _thumbsup:

Certh BRM może i restrykcyjny ale tak jak napisałeś pozwala na nie denerwowanie się po każdej sesji o swój bankroll. Według mnie lepiej wolniej dojść na wyższe stawki niż szybko a potem równie szybko przy pierwszym troszkę większym swingu bardzo mocno spaść.

Odpowiedz
Cytat
Certh

Napisane przez TomaszPB
Certh BRM może i restrykcyjny ale tak jak napisałeś pozwala na nie denerwowanie się po każdej sesji o swój bankroll. Według mnie lepiej wolniej dojść na wyższe stawki niż szybko a potem równie szybko przy pierwszym troszkę większym swingu bardzo mocno spaść.

Broń Boże nie pisałem "restrykcyjny" w negatywnym sensie, wręcz przeciwnie! Właśnie z podanych przez Ciebie argumentów uważam, że na atakowanie wyższych stawek taki jest idealny.

Ciekawe te satki co podałeś, imo dobry pomysł. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
TomaszPB

Napisane przez Certh
Ciekawe te satki co podałeś, imo dobry pomysł. :f_thumbsup:

Jeszcze dla osób, które nie chcą grać satek za tyle to są satki chyba za 28FPP do Saturday Splasha o wpisowym 2,22$.

Minusem tych satek jest to, że one chyba nie są przez cały tydzień. A i ogólnie tam gra o ile dobrze pamiętam 10 graczy i są 2 wejścia.

Odpowiedz
Cytat
kylo6666

Tomku dzieki za rady! Certh dzieki za odzew.

Te satki jak znajde na p*?

Moze macie pomysl jakie freerolle na jakich platformach sa oplacalne?

Dzis gram tak jak zapowiadalem wczoraj

18:30 PCA satelita(500darmowych wejsciowek z PS) obecnie stack kolo 1000miejsca - na p*
Out 846 miejsce

Rozdanie AK<KQ preflop , spada Q na turn

20:25 freeroll dla Polakow z pula 100$ na FTP

Out 143 Gosc z BU wrzuca stacka przy blindach 60/120 ja przy 3tys stacku trzymam AQo, gosc mocno agresywyny , nie raz wchodzil z 39o pokrywa mnie stackiem bo ma ponad 6tys i co sie okazuje trzyma AK?

Board AKxxx i out

21:40 mam ticket na turniej 1000$ pula na FTP

Odpadam 4992 po tym jak zostalem skrocony na stole gdzie mialem 2top pary (AQ) trzymalem gosc dostale na river strita, wrzucam 88 i dostaje call od AK board pod strita dla oponenta na turnie i niestety zegnam sie.

21:30 freeroll dla depozytorow 888poker z pula 500$

Tutaj totalne bezkarcie, wkoncu przy 7bb dostaje na sb KJ i wrzucam stacka na deepa na bb pokazuje... AA i out jakos 100ktorys

21:35 mam ticket na tur za 90$ z pula 100tys$ na 888poker

Turniej na ktory czekalem i gram go dalej ale niestety skrocil mnie gosc z KJ na moje QQ , J na flopie i ...J spada na turnie gdzie zainwestowalem sporo zetonow, niedlugo trzeba sie stakowac mam 20bb.

Dzis innych turniejow nie gram (to jest 45tek) ale od jutro ostry grind ;)

Pozniej wstawie podsumowanie z bilansu dnia wczorajszego oraz jak sie maja sprawy dzisiejszych turkow

GL! :sdrink

Odpowiedz
Cytat
dendi93

GL:) Bez shipa się nie pokazuj :D Nie no żart;)

Odpowiedz
Cytat
kylo6666

No i ten tur na ktory liczylem out 307/807 graczy 88 <JJ mialem juz 8bb bylo ante gosc callowal ja wszedlem all in i niestety out, szkoda bo 140 ITM a za 140miejsce prawie 200$ albo lekko ponad...pozostaje niedosyt

Odpowiedz
Cytat
kylo6666

Podsumowuje pierwsza sesje 45tek w tym miesiacu jak zapowiadalem, wczoraj nie gralem a dzis niedlugo zaczne 2sesje.

-2,77$

1 dzień
Profit: -2,77$
Średni profit dzienny: -2,77$
Rozegrane S&G 28/700
Średnio rozegrane S&G dziennie: 28/30

Freerolli nie bede tu uwzgledniac ale jak cos bedzie sie działo w tej kwestii to napewno napisze

Jako ze spadl pierwszy snieg to muzyka w tym temacie ;)

Odpowiedz
Cytat
kylo6666

Wczoraj rozegrałem 16turków, poczatek fatalny nic nie moglem trafic przy semi FT albo FT ale costam odrobilem na lekki plus.

+2,54$

2 dzień
Profit: -0,23$
Średni profit dzienny: -0,12$
Rozegrane S&G 44/700
Średnio rozegrane S&G dziennie: 22/30

Dzis pora zagrac cos wiecej tych 45tek no i oprocz tego dorzucam kilka freerolli a mianowicie:

888poker 20:02 10 000$ Christmas
888poker 21:30 500$ depositors(myslalem ze juz nie mam wejsciowek :D)
Partypoker 18:00 100$ pula dla PS
Partypoker 20:00 2 000$ Advent calendar freeroll(Dalo ticket)
Fulltiltpoker 20:25 100$ dla Polaków freeroll

I to chyba tyle, pisze raz jeszcze jak ktos cos wie o freerollach z ciekawa pula i fieldem niech da znac ;)

Tymczasem czas sie przygotowac do sesji bo od 18 start!

Odpowiedz
Cytat
TomaszPB

Na IPokerze są fajne freerolle. Szczególnie na Poker770 ;) O ile dobrze pamiętam to co godzinę były freerolle.

Odpowiedz
Cytat
kylo6666

Napisane przez TomaszPB
Na IPokerze są fajne freerolle. Szczególnie na Poker770 ;) O ile dobrze pamiętam to co godzinę były freerolle.

Patrzyłem teraz i nie są one za ciekawe :P aczkolwiek te z pula 100$ mozna pograc. Dzieki za rady.

Dzis zawalilem na maksa :facepalm: Zamiast grac gdy mialem czas od 18 45tki turbo to odpalilem freerolle i niestety do 22 gralem je bez jakiegokolwiek ITM, za kazdym razem albo AK + trafia na szrota i odpadam albo nie mam kart i musze wrzucac Ax(A7o) z bu i check od bb z KQ i Q na flopie. Tak czasem bywa, dzis juz nie pogram raczej bo jest zmeczony a rano musze zalatwiac sprawy ale jutro juz nie odpuszcze...

Odpowiedz
Cytat
dexter182B

Siemka!
Jaki jest cel granie tych freeroli za 100$ jak i tak w jednej sesji 45os mozesz zarobic tyle samo?

Powodzonka na stołach

Odpowiedz
Cytat
kylo6666

Napisane przez dexter182B
Siemka!
Jaki jest cel granie tych freeroli za 100$ jak i tak w jednej sesji 45os mozesz zarobic tyle samo?

Powodzonka na stołach

Cześć ;)

Jaki cel?dodatkowy hajs co przy moim rollu jest przydatne. Jednak masz racje lepiej grac 45tki nonstop a to dorzucic jak sie ma czas a nie tak jak zrobilem wczoraj.

Dzis jest juz konkretny plus, volume slabe bo rano musze wstac a zaczalem grac od 20-22 wiec kilkanascie turkow. Jutro podsumuje ;)

Odpowiedz
Cytat
kylo6666

Wczoraj tylko 7sitów...

ALE 4 x ITM i jest za wczoraj:

+9,98$

3 dzień
Profit: +9,65
Średni profit dzienny: +3,22$
Rozegrane S&G 51/700
Średnio rozegrane S&G dziennie: 17/30

Volume zdecydowanie cieniutkie, dzis trzeba bedzie rozegrac kilkanascie turków by podkrecic troche te wyniki. Freerolle odstawiam na bok choc tez je bede gral ;)

Odpowiedz
Cytat
kylo6666

Wczoraj rozegrałem znow mala ilosc turnieji (14)ale dzis juz trzeba ruszyc z wieksza probka bo w sobote nie zagram ani jednego.

Podsumowujac wczorajszy dzien

+3,65$

4 dzień
Profit: +13,30
Średni profit dzienny: +3,33$
Rozegrane S&G 65/700
Średnio rozegrane S&G dziennie: 16/30

Volume jest tragiczne, nie moze tak byc , musi byc wyzsze bo nie rozegram nawet tych 700 turniejow co jest nie do zaakceptowania.

Wyrobilem tez wczoraj bonus +10$ za VPP, uzbierałem FPP na 3 turnieje od tego czasu do Sparka (ktore polecal TomaszPB :sdrink) za 13FPP i jeden zakonczyl na +1$ wiec nie jest tak zle.
Poziom nie jest wysoki aczkolwiek sposrod 10osob nie jest latwo byc w 2 w strukturze HT ;)

Pogralem tez chwile stoliki na PP na NL2 i musze powiedziec ze szlo nawyraz latwo bo po 15min gry na 2stolikach jednoczesnie bylem+5$ ;)
Po co gralem? bo mialem tam piniedza ktore chcialem wyplacic a musialem miec pobrany rake wiec rozegralem kilka rak a zobaczylem ze jest dosc latwo o to by byc plus(jednak i tak nie bede gral cashy)

Mam tez "zamrozone" $$$ w stakingu , ktore mam nadzieje w niedziele sie pomnoza ;) GL :sdrink

Niedlugo ruszamy z sesja

Odpowiedz
Cytat
kylo6666

Czas na podsumowanie dnia piatkowego, volume zadowalajace ale wyniki nie.

+0,87$

5 dzień
Profit: +14,17
Średni profit dzienny: +2,83$
Rozegrane S&G 91/700
Średnio rozegrane S&G dziennie: 18/30

Profit mnie nie zadowala a do tego po pierwszej dzisiejszej sesji rowniez jestem nie w humorze bo farca niemilosiernie.
Kolejna sprawa sa HU ktore gralem i na ktorych jestem -10$(okolo), sa dosc latwe ale potrzebny na to roll. Poki co je odpuszczam ale kiedys napewno je bede gral w porannych sesjach bo odpalaja sie szybciutko(HT)

Gralem freeroll dla depozytorow na p* i niestety out 304 na ponad tysiaka osob, zagram gram na PP turniej z pula 5tys i PKR z pula 15tys.
Potem advent na PP z pula 2tys i ftp dla Polakow.

Wish me luck :sdrink

Odpowiedz
Cytat
kylo6666

Wczoraj rozegrane 20SnG

-0,67

6 dzień
Profit: +13,5
Średni profit dzienny: +2,25$
Rozegrane S&G 111/700
Średnio rozegrane S&G dziennie: 18,5/30

Dzisiaj pora zwiekszyc volume i jakos gry. Dojda pewnie freerolle na party(2tys$pula Advent bo dostalem ticket) oraz na ftp i mam 1$ticket na 888poker jak cos bedzie ciekawego to zagram, ogolem beda max 3freerolle bo skupiam sie bardziej na 45tkach.

Polecam obejrzec

:fdrink

Odpowiedz
Cytat