Witam
Mam na imie Tomek mam 22 lata, a w pokera gram od półtora roku bez większych sukcesów. Zakładam tego bloga żeby po pierwszezmotywować się do gry a po drugie że od praktycznie zera można (mam nadzieje) zajśc wysoko w pokerze. A więc do rzeczy. Plan jest następujący:
Zaczynając z rollem 4$ dojsc do LOW stakes. Poki co będe grał mikro sng za 0,24$ 6 max a następnie 0,6$. Do końca grudnia chciałbym uzbierać minimum 50$ i wbić na nl2 a później daje sobie jeden miesiąc na każdy limit aż do nl50. Czy się uda? Nie wiem ponieważ sam nie grałem wyżej niż nl4 a przez swój zły mindset i częsty gambling była torba. Zaczynam dzisaj jeśli i Poker naprawią bo narazie mają jakieś problemy techniczne :ayfkm:.
Tak więc gl me:)
Roll: 4$
Na Titanie, póki co mam tam roki 13%
P.s Niestety nie mam póki co huda zamierzam kupić hm2 na nl10 więc nie będzie wykresów.
Po co ci hud na takie stawki ? Nie lepiej zainwestować te 30-50 $ , niż zażynać się na nano stawkach przez pare miechow ?
Trochę szkoda życia i value ♠_cry:
Po co ci hud na takie stawki ? Nie lepiej zainwestować te 30-50 $ , niż zażynać się na nano stawkach przez pare miechow ? Trochę szkoda życia i value
Nie mam kasy wolnej narazie. Poza tym obiecałem sobie że nigdy nie wpłace własnego hajsu na gra w pokera i tego sie trzymam. A jakbym wpłacił te 50$ to przyspieszyłbym challange o miesiąc, a to nie jest jakoś strasznie dużo bo przez miesiąc raczej te 50$ naskorbie.
No i pierwsza sesja za mna. Rozegrałem dziś 23 sity, najpierw bad run ale później pięknie zaczęło iść w góre. Generalnie na tym poziomie ocywiscie są same fishe więc stawiam na voume i swoja A-game. Gram mniej wiecej 10 sitów na raz, nie więcej ze względu na to ze często mam HU lub gram przeciwko dwom oponenetom więc akcja szybko idzie. Daje sobie czas do 20 grudnia wskoczyć na nl2 z 25 bi, co oznacza że będe musiał grać mniej wiecej po 6 h dziennie. Mam nadzieje że się uda.
Stan rolla: 7.88$
Sima all.
W czwartek nie byłem w stanie grać bo złapał mnie mega katar i źle się czułem więc zrobiłem sobie przymusowe wolne, gdyż nie lubie grać chory czy zmeczony. Wczoraj za to poczułem się lepiej i rozegrałem 2 godzinna sesje(tylko tyle bo mnie sen złapał) która była wręcz masakryczna. Zaden flip nie wchodził. Większość flipór przegranych gdzie miałem lepsze reće przykład A10<410, KK<88, AK<KQ, AJ<KJ, 89<79, K8<K4, i jeszcze wiele innych. Masakra. Ale wiem że łotrzyk i tak wszystko zwróci więc czekam cierpliwie. Efekt? 12 BI na minus. Oby dzis bylo lepiej.
A z życia poza pokerowego(żeby nie było że tylko o jednym tutaj pisze, chociaz gra w pokera o moja pasja i mogłbym to robić all the time) to bardzo się ciesze że spadł śnieg, gdyż ponieważ bardzo lubie biała mrożna zime ponieważ jestem fanem sportow zimowych. W tym roku po świetach jade w góry ze swoją lubą i juz nie mogę się doczekać. Jeśli będzie mi dane kiedyś sie dorobić $ to na pewno kupie sobie domek w górach bo po prostu je Kocham o kazdej porze roku. To narazie tyle o mnie dziś wieczorem zagram kolejna sesje mam nadzieje że będzie lepsza bo jak nie to może się okazać że będzie torba hahaha ale by lipa była storbić się na tych stawkach:D
Roll:4.88
Siema siema.
Od ostatniego wpisu rozegrałęm dwie dwugodzinne sesje. Efektem tego bankroll urósł o kilka bi. Łotrzyk oddał wszystko to co 3 dni temu zabrał bez skrupułów. Ech ale strasznie słabe volume robie. Moge jdynie grać wieczorem w juz koło 23, 24 jestem senny i kończe gre. W takim tempie to na nl2 wejde... wcale nie wjede. Trzeba sie poprawić. Ajjj sie wkurzyłem dziś bo okazało się że z wyjazdu w gory nici niestety(przyczyny osobiste). Fuck this life. tak to jest jak się jeszcze nie jest zależnym finansowo i ma długi względem osób z rodziny, i nie może na nie poczekać miesiać dłużej. Musze się rozejrzeć za jakąs pracą dorywczą, żeby zawsze mieć te swoje pare groszy. Ech życie jest cieżkie. Ale koniec narzekania, trzeba działać. Mam nadzieje że dziś ostro pogrinduje ale zaczne go dopiero koło 21.
Pozro all!!
Roll: 8.10
Witam.
Ciężko będzie Ci zrobić 50$ do końca roku, ale każdy cel jest do osiągnięcia, więc dawaj ostro się do roboty i pisz nam co i jak.
Pozdrawiam
Witam. Ciężko będzie Ci zrobić 50$ do końca roku, ale każdy cel jest do osiągnięcia, więc dawaj ostro się do roboty i pisz nam co i jak. Pozdrawiam
Tak wiem wszystko zalezy od volume, poki co jest liche więc słabo to wyglada tymbardziej ze będe grał tylko do świat a póżniej dwu tygodniowa przerwa.
Wpis miał być wczoraj, ale jakoś nie miałem weny. Pokerowo u mnie średnio, gdyż volume nie poraża. Od ostatniego wpisu rozegrałem około 70 sng w tym wczoraj 30 za 0,60 jednak w nich sesja okazała się b/e. Postanowiłem więc trzymać się pierwotnego planu i dobić do 15$ żeby mięc te 25 bi na ten limit. Przy dobrym runnie i ilości rozgrywanych sitów możliwe że nastąpi to do końca tego tygodnia. A więc zaczynam dzisiejszą sesje mam nadzieje że będzie owocna(o ile przy tych stawkach można użyć takiego słowa).
Stan rolla: 10.30
Ech od ostatniego wpisu zagrałem około 50 sitów i wszystko break even. Dziś wieczorem mam nadzieje uda mi sie jeszcze troche pograć. P.s nie jest latwo nie przegamblować tak małej kwoty, bo ciułanie tych centow jest naprawde ciezkie, no ale trzeba być cierpliwym:)
Roll10.70
No właśnie.
Przegamblować idzie to w chwilę, ale utrzymać rolla jest mały problem.
Ja ostatnio z 10$ na starsach grając najpierw sity 45man non-turbo za 0,25$ potem za 1$ zrobiłem w miarę szybko 100$. Ale potem zaczęło mi się nudzić i torba, heh.
Dasz radę, może nie zdążysz do końca roku z tymi 50$, ale małymi kroczkami osiągniesz swój cel
Mam problem z iloscia bo pogram dwie godziny i juz mi się nie chce itp. Pewnie dlatego że przeważnie gram na wieczór tak po 21 a wtedy juz jestem zmeczony. Predzej czy pozniej zrobie te 50$, wazne zeby tego nie przegamblować jak zawsze to bywa. Ostatnio od freeroli zaczynalem i przez okres od pazdziernika do konca listopada zrobilem około 30$, zaczalem grać nl2 szlo średnio więc zagrałem w ruletke za 10$ na czerowne (podobno częsciej wypadaja:D) gdzie udało mi sie trafić a chwile pozniej wszedlem na nl 50 no i 88<AA i torba:D:D wiem że jakbym miał już ten kapitał(50$) na nl2 to bym nie gamblował a tak to jest duża pokusa. No ale narazie jestem z siebie dumny:)
Głównie chodzi o to żeby wierzyć w to co się robi i poddać się nudzie, tak jak ja.
Gdybyś grał na pokerstars to było by Ci łatwiej, traffic większy, więc szybciej się zapełniają SnG, to daje volume większy. I tak twierdzę, że dobrze Ci idzie, bo sam gram na micro stawkach i wiem jak trudno jest się tam przebić
GL
Na traffic nie narzekam gram naraz 10 stołow naraz wieczorem spokojnie s mogłbym więcej ale wtedy juz nie nadązam bo w miedzy czasie pisze smsy z dziewczyna;p gorzej jest na 0.60$ ale te 8 stolow naraz mozna grac. No nic trzeba być cierpliwym i piąc się coraz wyżej.
Dzieki za slowa wsparca na pewno mi sie przdają. Poki co od początku challengu moje roi wynosi 9% ale probka okolo 200 sitow.
Siema All!!
Plany mojego challengu uległy zmianie. Nudziła mnie gra tych micro sng. Mając w rollu 11$ postanowiłem więc zdać się na ślepy los aby podwoić rolla. Wiecie co zrobiłem? Zagrałem w rulete(czerowne, czarne). Postawiłem 10$ na czerwone. I wygrałem. Tak wiem było to głupie ale naprawde nie miałem cierpliwości grać tych sng, już rzygam nimi :rage:.l Mając zatem 21$ postanowiłem że będe grindował nl2 SH. 10 buyinów to nie dużo ale z lekkim fartem na początku powinno się udać wybić. Wczoraj zatem zagrałem pierwszą sesje na tym dobrze mi znanym limicie(około 2l hands). Wynik nie powala bo 5bb/100 ale to przecież żadna próbka. Oprócz tego grałem freerola 4h aby odpaść na 22 miejscu i zgarnąc całe 3$.
Dziś grindu część dalsza. Być może uda mi się zrobić te 50$ do końca tego roku. Był bym z siebie dumny. I wiem że nie powinienem grać tej rulety no ale nie jestem aż tak cierpliwym czlowiekiem jak zakładałem na początku. Miałem grać z tymi 5 buinami na nl2 ale lubie grać dużo stołów naraz a wtedy by się nie dało. Podsumowując od początku założenia bloga mój kapitał wzrósł o 650%.:P Oby nie było tylko torby bo się wkurze. No i mam nadzieje że przy stracie kilku buinów nie przegambluje bo nie chce mi się znou od freeroli budować bo nie mam już zdrowia na takie pierdolenie.
Stan rolla: 26.54
Spoko roll, juz blisko 50$ ![]()
Tylko to stawianie na czarne nie bardzo mi sie tam podoba ![]()
GL, graj dobre karty :fdrink
bede zagladal chociazby z tego wzgledu ze postanowilem tak samo jak ty nie wplacac kasy na poksa online. GL i pozdro.
Spoko roll, juz blisko 50$ Tylko to stawianie na czarne nie bardzo mi sie tam podoba GL, graj dobre karty
Postawiłem na czerone
Wiem już tego nie bd praktykował.
bede zagladal chociazby z tego wzgledu ze postanowilem tak samo jak ty nie wplacac kasy na poksa online. GL i pozdro
Łatwo nie jest ale można. Gl :sdrink
hm'a 1 mozna miec za free, wiec mialbys program trackujący ![]()
bede zagladac.
No i skoro zdecydowaleś się przejść na nl2 SH to warto by bloga przeniesc