Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Who am i?! I am a champion!!

20 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
545 Wyświetlenia

Siemano;D

Nie będę się tu zbytnio rozpisywał ale jakiś wstęp musi być. ;)
Blog zakładam z powodów czysto motywacyjnych. Zbyt często znajduję sobie wymówki typu coś mnie boli, coś obejrze itp. itd.. Tak więc blog ma mnie zmusić do bardziej systematycznej gry i nauki. Poza tym mam również kilka planów poza pokerowych na rok 2013 i mam nadzieje że ten blog również pomoże mi w ich osiągnięciu.

W dniu wczorajszym powróciłem do gry na starsach gdyż bwin'owy soft strasznie mnie irytował. Obecnie gram nl25 na stakingu i z chęcia posweatuje z ludzmi z tego limitu, więc jak ktoś byłby chętny to pisać. :)

Tyle tyułem wstepu, na blogu na pewno znajdą się jakieś rozdanka itp ale nie tylko ;D Na pewno nie mam talentu w pisaniu jak chociażby Fenek, ale postaram się żeby było ciekawie;D Z biegiem czasu na pewno znajdą się tu również jakieś moje cele, może jakieś challenge ale to wszystko wyjdzie w praniu.

Tak jak pisałem od wczoraj ruszyłem z grą na starsach i narazie się przedstawia to tak:

Spoiler

Próbka niewielka ale coś tam na plus jest ;)

A odnośnie tytułu bloga zapodaje filmik :D

Pozdro! :D Sky is the limit :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
19 odpowiedzi
boxer82

grasz zwykłe stoły czy zooma?
W tym roku juz pewnie nie pogram/ pogram niewiele i raczej nl10 niz nl25 ale plan jest taki że od nowego roku gram nl25 zooma (jeżeli tylko czas pozwoli )
pozdro

Odpowiedz
Cytat

gram tylko i wyłącznie normalne stoliki SH :) Zoom jakoś mnie nigdy nie pociągał, ale to może temu że nie lubię za bardzo takich zmian ;)

Odpowiedz
Cytat

No z dnia dzisiejszego jestem zadowolony pod względem volume, wynik też nie jest najgorszy. Pod koniec dnia trafiłem kilka sick spotów które muszę sobie przeanalizować, ale zrobię to jutro i podrzucę kilka dręczących mnie i ciekawych spotów ;) Udało się również w praktycznie jeden dzień wyrobić silverstara, więc mimo świąt i długiego sylwestra co wiąże się z cieżkimi dniami :fdrink to i tak pewnie bez problemu wbije platyne ;)

Wynik: hands: 8598h
profit: +279,76$
winrate: 13,02bb/100

Także plan na jutro to przeanalizowanie dzisiejszych sesji i rozegranie przynajmniej 5k rąk. _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

Z wczorajszych celów nie udało się wykonać żadnego.:D Ale spowodowane to jest updejtem bwina i kończeniem stakingu na tym sofcie ;). Ogólnie przynali mi bonus 100e do wyrobienia, także trzeba się chwile z tym pobawić zanim ruszę z mocną grą na starsach. Ogólnie nowy soft bwina jest tragiczny, jest to to samo co party poker tylko w innych kolorach ;). Bardzo ciężko przyzwyczaić się tutaj do jakiegoś multitablowania a przy okazji wszystko chodzi bardzo wolno to zdecydowałem na kilak tysięcy rąk popróbować odmiany fast forward. Nigdy nie miałem do czynienia z zoomami itp, więc z uzyskania około 11bb/100 jestem bardzo zadowolony ;). Ogólnie gra jest bardzo pasywna więc nawet nie używając huda, który poprostu jest nie działa na fast forward, bardzo łatwo można exploitować graczy. Zamieściłbym kilka rozdań ze wczoraj ale housekeeping bazy danych i niezabardzo mogę;D

A przy okazji zna ktoś jakiś sposób na przyspieszenie housekeeping'u a pokertrackerze 3 gdyż trwa to u mnie ponad 10 godzin i strasznie mnie to irytuje?

Ogarnę trochę dupę po wczorajszym alkoholowym wypadzie i odpalę fast forward na bwinie :sdrink

Odpowiedz
Cytat
dragoste

Cześć.

Housekeepingu nie przyspieszysz. Jeśli trwa 10godzin, to znaczy, że musisz mieć duuużą bazę... ;)

Jaki limit grasz tak w ogóle?
Czekamy na rozdania. ;)

Odpowiedz
Cytat

Gram nl25 SH ;) Hmm ostatnio kupiłem sobie subskrypcje na ten lmit i codziennie dostaje po około 300k rąk. W tej chwili w bazie mam około miliona rąk ;) Też czekam na koniec housekeepigu żeby przeanalizować jeszcze sesje z niedzieli:D A jak to wygląda z housekeepingiem w holdem managerze? Zastanawiam się nad zmianą już jakiś czas i chciałbym poznać jakieś opinie porównawcze:)

Odpowiedz
Cytat
dragoste

Opinii na ten temat znajdziesz wiele na tym forum. Jednak... każda będzie inna. Zwykle opinia zależna jest od tego, do czego się ktoś przyzwyczaił, bo wiadomo, że zmiany są ciężkie. Tak więc opinie zwykle są mało obiektywne. ;)
Do tego dochodzi kwestia preferencji. W PT3/PT4 jest teoretycznie mniej statystyk itp, ale z drugiej strony zdecydowanie większe możliwości konfiguracji i fajne repozytorium dodatkowych statystyk. Tak więc zależy, czy ktoś lubi pobawić się softem, aby go sobie dostosować, czy woli mieć w miarę sensowny stan defaultowy.
Kwestie wydajności również są podzielone. Osobiście nie porównywałem tych trackerów nigdy, więc swojej opinii nie podam. ;)

Milion rąk to już trochę jest, aczkolwiek tyle czasu, to trochę sporo. Chociaż z drugiej strony importując tyle rozdań codziennie z pewnością miałeś cache 0% a więc housekeeping ma sporo do roboty. W końcu zalecają go robić co kilkadziesiąt tys. rozdań, a Ty importujesz 300k dziennie :rolleyes: :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
boxer82

Pt4 nie wymaga housekeepeingu po codzienym wgrywaniu rąk w ilości której podałeś (przynajmniej ode mnie nie wołał) Po wgraniu rak potrzebuje jeszcze jakieś 20 minut aby przeprowadzic "miantrance (?)" a potem chodzi wszystko ok

Nie wiem jak HM ale słyszałem że PT4 obsługuje FF

Odpowiedz
Cytat

No miałem około 30% :D Ale było to spowodowane tym że miałem ogromne ciśnienie żeby zagrać sesje i nie doprowadziłem housekeepingu do końca :D Wczoraj wychodząc z domu na małą degustację 40% napojów zostawiłem trackera do ogarnięcia i do tej pory się nie ogarnął, nie spodziewałem się że to aż tyle może trwać ;)

boxer82 ja używam w tej chwili PT3 i FF niby obsługuje go, ale hud wyświetlany jest z ogromnym opóźnieniem więc jest kompletnie nie przydatny ;) Ale to jest tylko chwilowa przygoda z "szybkim pokerem" więc bardzo mi to nie przeszkadza ;)

Odpowiedz
Cytat
Spoiler

PokerStars - $0.25 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 3

BTN: $30.44
SB: $41.20
BB: $21.40
UTG: $43.80
Hero (MP): $25.00
CO: $25.00

SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has K♠ K♥

fold, Hero raises to $0.75, CO calls $0.75, fold, fold, fold

Flop: ($1.85, 2 players) K♦ A♠ K♣
Hero bets $1.25, CO calls $1.25

Turn: ($4.35, 2 players) 9♦
Hero checks, CO bets $3.11, Hero calls $3.11

River: ($10.57, 2 players) 3♠
Hero bets $9.00, fold

Hero wins $10.09

Nie podoba mi się strasznie co tutaj zrobiłem ale totalnie nie wiedziałem jak tu wyciągnąć maksymalne value. Jak rozgrywacie taka rękę na unknowa?

Wynik: hands: 10909h
profit: +479,11$
winrate: 17,56bb/100

Zagram pewnie dzisiaj jeszcze jedną sesje i w końcu wezmę się za analizę tych ponad 10k rąk. Ogólnie dorzuciłem jeszcze do dzisiejszych sesji 42$ z bwina. Także dzień pozytywny.

Poza pokerowo to ledwo się wykurowałem z przeziębienia to po jednym wieczorno-nocnym wyjściu z domu rozłożyłem się na dobre :f_frown:

Odpowiedz
Cytat

Dobra jako że zaczął się własnie nowy rok to pora na jakieś postanowienia:D

Zacznijmy od że koniec z tak grubym i częstym melanżowaniem, gdyż nie wychodzi mi to za bardzo na zdrowie:D A sylwestrowe 3 noce i wyglądając jak jeden wielki fioletowy siniak z zakwasami i rozwalonym gardłem tylko mnie w tym przekonał na 200%. A ręce mi się tak trzęsą że nie mogłem skopiować trzy cyfrowej liczby :rage:. Także koniec z MELANŻEM(oczywiście nie licząc małych i rzadkich odstępstw od tego)

Pozostałe cele które chciałbym wprowadzić na 100% to:
:spade: Częstsza nauka i analizy sesji!
:spade: Wbicie 200k vpp. Oczywiście nic na siłę i zgodnie z rozsądkiem
:spade: Rozpoczęcie i zrobienie prawa jazdy
:spade: Rozpoczęcie nauki języka koreańskiego

Mniejsze cele na pewno jeszcze są i się znajdą. Ktoś powie po co mi koreański? Po prostu jestem zafascynowany tym krajem, kulturą, no i koreańskie kobiety :heart:. Z pewnością chcę się tam kiedyś wybrać na dłuższy okres.

Także życzę Wam jak i sobie wytrwałości w dążeniu do celów i marzeń. ;)

Odpowiedz
Cytat

No i rok 2013 zaczął się miło :)

Odpalony turek do sesji cashowej :D rozegrałem najlepsze ft w życiu mimo ich dużo nie miałem :)

Odpowiedz
Cytat

jak zarlo to i najlepsze w zyciu ... :)

Odpowiedz
Cytat
AceBestini

Bloger Grudnia - Ankieta

:pokerface:

Odpowiedz
Cytat

O dzięki za wyróżnienie chociaż wątpię żebym na nie zasłużył. :)

Chciałem zrobić jakieś podsumowanie moich poczynań keszowych z ostatnich dni ale w nocy wrzucałem ręce i znów ten cholerny tracker robi mi housekeeping od 10h a doszedl do trochę ponad 1/3. Także dzisiaj zajmę się obejrzeń minimalnie dwóch filmików coachingowych (prawdopodobnie arcymastera). I wezmę się w końcu za przeczytanie dwóch pozycji:

Small Stakes Ed'a Millera

Książkę tą już zacząłem czytać jakiś czas temu i wydaje się, że mogę co nieco z niej wyciągnąć :)

oraz The Poker Mindset Ian Taylor'a i Matthew Hilger'a

Tą pozycje muszę koniecznie przeczytać bo w moim mindsecie widzę ogromne braki..

Na pewno również muszę poprawić grę postflop. Jak ktoś ma godne polecenia filmiki, artykuły to bardzo prosiłbym o jakieś linki :)

A na koniec filmik który powinien przysłużyć się każdemu w motywacji do dążenia osiągnięcia przez siebie tych dużych jak i małych celów na 2013r

Powodzenia :sdrink

A i na koniec z ostatniej wygranej postanowiłem zacząć realizować jeden z celów a mianowicie idę zapisać się n prawo jazdy
:D

Odpowiedz
Cytat
nommine

who you are ? you are a... kiedy na flasze wpadasz ;p ? :fdrink

a tak serio to bede tu zagladal i duuuuuużo komentował : )

Odpowiedz
Cytat

No i znowu dobre nowiny z lini frontu :D

Oglądając sobie finałowy stolik high rollera PCA naszła mnie ogromna chęć gry, a że housekeeping bazy danych dalej był w toku to gra kesz stanowczo odpadała wieć postanowiłem odpalić 3 sity za 2,50 i the biga za 2,20$ i to spontaniczne odpalenie softu zakończyło się przyjemnym shipem :D

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
Dettifoss

Graty, i ciśnij panie bo kto gra grubo wygrać musi :D

Odpowiedz
Cytat

Taaa oglądając high rollera postanowiłem zagrać grubo i odpaliłem turniej za 2$ :D czyste szaleństwo :D nie no trzeba brać się ze sesje :D

Odpowiedz
Cytat