Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

90o turbo 0,50$ A4s

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
946 Wyświetlenia
Qpax30

PokerStars No-Limit Hold'em, 0.5 Tournament, 300/600 Blinds 50 Ante (7 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Hero (Button) (t4305)
SB (t8280)
BB (t6830)
UTG (t4740)
MP1 (t3455)
MP2 (t3763)
CO (t2415)

Hero's M: 3.44

Preflop: Hero is Button with 4, A
UTG bets t4690 (All-In), 6 folds

Total pot: t1850

Jaki tutaj range na call? Po dłuższej analiznie myśle, że to A4s tutaj wystarczy, sb ma jeszcze ponad 13 bb więc nie będzie tutaj wsuwać aż tak loose. Agresor 20/19 100h sb 26/18 bb 9/6 57h

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi

Po dłuższej analizie myślisz... Jak wyglądała Twoja analiza? Powiedz jaki range mu dajesz?

Imo jest to 44+,A4s+,KTs+,A4o+,KTo+, może 22+,A2s+,KTs+,A2o+,KTo+. Nie zbalansowany, ale fisze nie mają zbalansowanego range'u.

Potrzebujesz na call 44,6% equity (nie uwzględniając overcalli, ale na tym stacku z BU raczej darowałbym to sobie), aby był on b/e, a będąc tak shallow b/e calle są imo Twoim przyjacielem.

Takie equity na pierwszy range ma 44+,A7s+,KQs,A9o+, a na drugi 33+,A7s+,KQs,A8o+. Tyle właśnie grałbym w tym spocie.

Teraz tak patrze, że v miał przyjemne statystyki, więc można byłoby mu dać rozsądniejszy range. Chociaż na tych stawkach dalej częściej widziałbym overplayowanie Ax'ów i PP niż push z np. QJs.

Odpowiedz
Cytat
Qpax30

No właśnie na stawkach 0,50$ ludzie bardzo lubią przeceniać Ax i często z nimi pushują, dlatego zrzuciłem to A4s, lecz z drugiej strony koleś ma dobre staty 20/19 co się rzadko zdarza na tych stawkach, widocznie coś ogarnia, dlatego po namyśle byłbym skołnny to callnąć. Mój calling range tutaj to A4s+, A6o+, KTs+, KJo+ 22+.

Odpowiedz
Cytat

Nie zaczynaj od dobrania calling range, a od wyznaczenia pushing range. Nie próbuj też dobierać calling range'u na oko, a posłuż się equilabem - wymagane equity Ci podałem

Aby dostać calling range, w którym grasz A4s i A6o musiałbyś naprawdę "ciekawie" obstawić villaina.

Odpowiedz
Cytat

nie wydaje mi sie zeby puszowanie a4o przez slabszych graczy bylo norma na 8bb
ja tu calluje 22+,A9s,AT,KQ na slabych graczy a na dobrych 22+,a4s,A8+,KQ,QTs,JTs

Odpowiedz
Cytat
tmfinger

Udział w puli wynosi 43,5%, granie ze wszystkim co da 44,6%+ jest IMO odrobinkę zbyt agresywne jak na ten spot. Grałbym tutaj (w zależności od blindów) spokojnie z equity na poziomie 46%+. Druga sprawa, równie ważna, to kwestia range'u utg. Nie lubię oceniać gry przeciwników po limicie z którym mamy do czynienia ale trzeba dobrze przyjrzeć sie przeciwnikowi i realnie ułozyć jego range. Na tym limicie trzeba ze świecą szukać takiego, który będzie grał w tym spocie T9s itp. Kolejna rzecz, to fakt, iż stack UTG na tym etapie turnieju nie jest taki zły jak mogłoby się wydawać (szczególnie porównując z 8BB przy blindach 300/600). Jest to avg stack w tym momencie. Najczęściej obstawiłbym gościa na A8s, ATo, KTs, KJo, może QJs, 22+ (i to też nie jestem pewien, czy z całą pewnością możemy wrzucić wszystkie pockety). Jego staty (20/19) świadczą o tym, ze może grać dosyć agresywnie ale wiele rąk to nie bedzie i również skłoniłbym się do tego, że faworyzuje Ax. Biorąc to wszystko pod uwagę, to maks co tutaj grałbym to AT, 66

Odpowiedz
Cytat

Musiałem źle spojrzeć na blindy, że przy tym stacku villaina założyłem tak loose pushing range i przy tym stacku hero nie chciałem dać edge'u. Nie mniej najbardziej chodziło mi o pokazanie sposobu analizy takiego spotu.

Udział w puli wziąłem z "gotowca", w którym mam zapisane udziały na MP, SB i BB, ale był on robiony przy FR, ante wynoszących 10% BB oraz na stacku 10BB, więc możliwe, że stąd ta różnica.

Gra z equity na poziomie 46% całkiem mi się podoba. Myślę, że na tym stacku jeszcze dawałbym sobie jeszcze te 10% stacka edge'u, ale nie chce mi się liczyć ile to equity, więc z gotowca podam, że 2,5% daje pół BB edge'a.

Odpowiedz
Cytat