Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Systematyczny blog

85 Posty
22 Użytkownicy
0 Reakcje
2,728 Wyświetlenia

Cześć,

jestem Oskar i gram PLO10. W samym PLO zagrałem bardzo mało rąk, przez moje olewatorskie podejście. Teraz ma się to zmienić.

Room: pokerheaven

Roll: 780 euro

tracker: PT4

godzin do wykorzystania z variatem = jeszcze chyba 7 (3 się odbyły)

Blogów i odmian próbowałem już 10ciu, ale, jak to powiedział Raskolnikov, Kliczko podnosi się raz więcej niż przegrani.
Nie będzie o dupach, szybkich autach ani rulonach pieniędzy - żadnego z tych nie ma w moim życiu :D Życia socjalnego też brak.

Na chwilę obecną zarabiam w Anglii i żyję bardzo oszczędnie, jestem gotów wszystkie pieniądze poświęcać na coachingi, materiały pokerowe i samorozwój.

Fakt jest taki, że nie chcę, by moje życie wyglądało tak, jak wygląda życie mojego otoczenia, zmian próbuję dokonać od roku i jak na razie tylko wąsy mi urosły.

Plany noworoczne na NIE (od dłuższego czasu to wprowadzam, więc to nie wielkie radyklane zmiany, nie powinno być trudno)

1. Zero seriali, miodowych lat, portali typu demoty, komixxy, realmadrid itp. W ogóle zero portali internetowych.
2. Facebook i gmail nie więcej niż raz w tygodniu przez godzinę.
3. Nie rozmawiam z ludźmi o polityce.
4. Nie jem ani nie piję niczego, co zawiera w sobie cukier, bez żadnych wyjątków.
5. Nie krytykuję innych, ograniczam się do "ja postąpiłbym inaczej".
6. Nie udowadniam innym swoich racji, nie wykłócam się.
7. Nie oglądam meczów innych niż pojedynki gigantów LM i La Liga.
8. Oglądam max. jeden film w tygodniu.
9. Nie oglądam tv (dla formalności piszę, już się odzwyczaiłem z rok temu).
10. Nie przezywam innych, szczególnie przeciwników w myślach. Jak mam ochotę, mówię coś idiotycznego, by zacząć się śmiać - typu "a to nicpoń, a to łotr" :facepalm:
11. Nie mówię o sobie nic złego, staram się skupiać na swoich zaletach i je rozwijać.
12. Raz w miesiącu pobieram muzykę, by nie wchodzić na yt.

Cele na tak (też brak radykalnych przeskoków, spokojne dodawanie):

Kalistenika

Przez pierwsze 8 tygodni:
- biegam 3x w tyg po 30min,
- wykonuję plan Armstronga w podciąganiu się na drążku,
- codziennie noszę prostotrzymacz przez 2h,
- codziennie piję sok z co najmniej 1 cytryny i 15 łyżek oliwy,

Po 8 tygodniach będę coś dodawał, prawdopodobnie rozciąganie i ABS workout.

Poker

1. W każdy dzień pracujący (pracuję 4x4), wracam do domu ok. 18.30, więc mogę grać wtedy 2h - od 19 do 21.00.

Chcę w końcu ograniczyć sen do 6h, w dni pracujące od 22 do 4 oraz w dni niepracujące od 1 do 7.

2. W dzień niepracujący:

Ciężko mi wymyślać sobie plan, bo wiele razy już to robiłem i nie mogłem się jego trzymać :/ Jednak początkowe, luźne założenie, że chcę zagrać pięć sesji po godzinę każda, obejrzeć jeden film szkoleniowy i przeanalizować 20 rąk brzmi sensownie.

W tym tygodniu czeka mnie przeprowadzka, więc nadal będzie to trochę w rozsypce, ale stopniowo wejdę w rytm.

3. Codziennie przed snem zapiszę sobie plan dnia. Nawet, jeżeli go nie zrealizuję, chcę to robić codziennie przez cały rok.

Docelowo chciałbym grać PLO HU od stawek 0.25/50.

To chyba tyle, życzcie mi powodzenia.

Pzdr _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
84 odpowiedzi
galer

Cześć niceblank! :)

Bardzo fajny początek! Pełen zapału i ambicji!
Sam odbyłem 10 godzin treningu PLO z Variatem i myślę, że wybrałeś bardzo dobrą drogę.

Podobają mi się Twoje plany noworoczne.
Wiele z nich mógłbym samemu wpisać do swojego dzienniczka, ale boję się, że nic by z tego nie wyszło. ;)

Napisz mi jak tam Twoje wrażenia jeśli chodzi o PLO na Poker Heaven.
Będę uważnie śledzić bloga.

Pozdrawiam! :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Alocha18

fajnie się zaczyna, stawiam kropę ! xD

Odpowiedz
Cytat

Witam gości _cool:

galer, też wierzę, że trening z Variatem to dobra opcja ;) Co do planów noworocznych mogę Ci poradzić, żeby stopniowo, pojedynczo nabierać kolejnych nawyków.

Co do Poker Heaven to soft kiepski, ale poziom przeciwników też bardzo niski. Na moich limitach zwykle znajdę około 5 stołów + 2 hi/lo

O, Alocha. Witam w moich skromnych progach, nie mogłem być gorszy. Tylko pule będą tu trochę mniejsze (na razie :challenge)

Odpowiedz
Cytat

ambitnie ale i regorystycznie, akurat pasuje do sowietstrategy xD

bede zagladal

Odpowiedz
Cytat

No i pograne, pobudka o 4.00 i 14h w pracy. Parę dni będzie napięte, bo teraz 4 dni pracujące i przeprowadzka, ale się tym nie przejmuję, będę miał już dużo lepsze warunki pod koniec tygodnia.

Co do postanowień, to dzisiaj rano wszedłem na yt, żeby zobaczyć, jak tam Real wczoraj wygrał. I to chyba było jedyne złamane, uznaję to za sukces ;)

Niedawno wróciłem, zanim zjem i jakoś się ogarnę to od razu będę szedł spać.

bobek81, oby było ambitnie i rygorystycznie, cele na papierze to nie wszystko. Czytam właśnie autobiografię Arnolda i mam świetny wzór, jak można zapieprzać i wykorzystać swoją dobę w 100%.

Co do sowietstrategy, to jestem wrogiem komuny, imo jej założenia nie mają nic wspólnego z ambicją.

Wkrótce będzie tu więcej, pozdrawiam _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

No i chuj, praktycznie wszystkie postanowienia dziś złamane. No dobra, połowa.

Grałem godzinę, kłóciłem się, rozmawiałem o polityce i narzekałem. I wszedłem na realmadrid.pl, żeby się upewnić, że cristiano złotej piłki nie dostał.

Z pozytywów, nadal bez cukru, sen nadal 6h, brak większości portali internetowych i jest trening fizyczny ;)

Aa i znalazłem pokój do przeprowadzki (65 funtów na tydzień :rage: , w rodzinnym miasteczku w Polsce wynająłbym za to duże mieszkanie).
Także gra w końcu ruszy pełną parą. Okej, piszę w końcu do Variata, by umówić się na trening.

Ciekawy blog :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
kajman27

Sam na sobie testuje różne ograniczenia, więc z chęcią poczytam jak inni sobie z tym radzą :) powodzenia życzę.
Gdzie w uk mieszkasz?

Odpowiedz
Cytat

Cześć kajman ;) Mieszkam w Wisbech.

Stawiam piwo komuś, kto ogarnia windows 8 i pomoże mi przez join.me zainstalować postgresql, tak by PT4 śmigał, bo na razie mam nowego laptopa a muszę grać na starym, z rozwalonymi zawiasami _thumbsup:

O, znalazłem coś ciekawego: www.rescuetime.com. Jak już ogarnę poksa na tym komputerze, to na pewno będzie abonament.

+ dogadałem się z Alochą18, że przeleje mu ileś tam kasy i jeżeli przez miesiąc złamię określone postanowienia, to on te pieniądze wyśle Tuskowi, zamiast mi oddać. Zgodnie z radą Raskolnikova.

Okej, wstałem o 7 zgodnie z postanowieniami, zrobiłem pompki zgodnie z postanowieniami i przejebałem 1,5h na siedzenie na forum. Pora zabrać się za filmik szkoleniowy, do tego parę sesji godzinnych (nie wiem, czy uda się 5, ale spróbować nie zaszkodzi).

Odpowiedz
Cytat

Siemka!

Podsumowując troszkę tydzień, jako że były 4 dni pracujące i 3 dni wolne (licząc dzisiaj), to mogłem:

:diamond: zagrać 23h (zagrałem 16,5h) :rolleyes:
:diamond: obejrzeć i przeanalizować 4 filmy szkoleniowe, co zrobiłem. Oprócz tego obejrzałem ze 3 session review z wyższych stawek. _thumbsup:
:diamond: wrzucić 30 rąk do oceny (wrzuciłem chyba niecałe 20).

Kalistenika:
:heart: biegałem 3 razy,
:heart: trening armstronga razy 5
:heart: piłem sok z cytryny co rano

Sen:
7 x 6 = 42. Myślę, że przespałem więcej, łącznie około 50h. Tutaj chcę widzieć znaczną poprawę.

Ograniczenia:
1. Zero seriali, miodowych lat, portali typu demoty, komixxy, realmadrid itp. W ogóle zero portali internetowych.

Poprawa jest znaczna. Największy problem mam z niewchodzeniem na realmadrid.pl, w tym tygodniu może uda mi sie nie zajrzeć ani razu. Łącznie spędziłem około półtora godziny na tym portalu w tym tygodniu, na pozostałe nie wchodziłem

2. Facebook i gmail nie więcej niż raz w tygodniu przez godzinę.

Parę razy zajrzałem, czy nie przyszła wiadomość, więc postanowienie niezaliczone, ale generalnie jest duży postęp, spędziłem nie więcej niż godzinę w tym tygodniu na tych portalach. Znaczna oszczędność czasu.

3. Nie rozmawiam z ludźmi o polityce.

:rage: :rage: :rage: Rozmawiałem z 10 razy. Ale to i tak mniej niż zazwyczaj, w tym tygodniu na pewno uda się mniej niż 10 razy.

4. Nie jem ani nie piję niczego, co zawiera w sobie cukier, bez żadnych wyjątków.

_thumbsup:

5. Nie krytykuję innych, ograniczam się do "ja postąpiłbym inaczej".

Parę razy wkradła się krytyka, ale postęp olbrzymi. Z 10 razy w ciągu tygodnia użyłem formułki "ja postąpiłbym inaczej", nigdy wcześniej tego nie robiłem.
6. Nie udowadniam innym swoich racji, nie wykłócam się.

Wykłócałem się ze 3-4 razy :(

7. Nie oglądam meczów innych niż pojedynki gigantów LM i La Liga.
_thumbsup:

8. Oglądam max. jeden film w tygodniu.
_thumbsup: (zgodnie z radą Raskolnikova - Saw)

9. Nie oglądam tv (dla formalności piszę, już się odzwyczaiłem z rok temu).
_thumbsup:

10. Nie przezywam innych, szczególnie przeciwników w myślach. Jak mam ochotę, mówię coś idiotycznego, by zacząć się śmiać - typu "a to nicpoń, a to łotr"

Nie przezywałem ani razu. A nie, wyzwałem marinero od złodzieji w głowie _ugly:
11. Nie mówię o sobie nic złego, staram się skupiać na swoich zaletach i je rozwijać.

No tutaj gorzej. Parę razy się użalałem na sobą i swoimi wadami.

12. Raz w miesiącu pobieram muzykę, by nie wchodzić na yt.

Byłem na yt chyba raz, także postęp duży ;) Zamiast pobierać muzykę, korystam z open.fm i jest całkiem super.

Do poprawy:

:diamond: nie pisać z alochą w trakcie sesji :facepalm:
:diamond: zacząć pisać codziennie plan dnia, bo tego nie robiłem !!!
:diamond: zacząć poświęcać czas na trening koncentracji, do dzisiejszego wieczora zdecyduję kiedy i w jakiej formie,
:diamond: nie włączać przeglądarki w trakcie sesji,
:diamond: na forum ps.com wchodzić tylko i wyłącznie w ulubione oraz forum oceny rozdań,
:diamond: nie zaglądać wcale na highstakesdb

Najwięcej czasu mi ucieka na .... nic. Na niewiadomo co, kręcenie się, napicie się itp. Ale w jeden tydzień tego nie wyeliminuję, może stopniowo dojdę do tego, że cały dzień będzie wypełniony konkretami, gdy będę wiedział, ile czasu poświęcam na relaks a ile na pracę, grę i pracę nad grą.

Odezwałem się do hellyoyo w sprawie grupy learningowej, ale na razie brak odp. Postaram się rozejrzeć za kimś, z kim będzie można robić sweat session itp, najlepiej jakby udało mi się znaleźć kogoś, kto gra chociaż limit wyżej.

To chyba tyle, pzdr _grin:

Odpowiedz
Cytat

GTECH G2 (Boss) - $0.10 PL Hi (6 max) - Omaha Hi - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4: http://www.pokertracker.com

BTN: $24.72
SB: $36.11
Hero (BB): $16.99
UTG: $9.20
CO: $10.00

SB posts SB $0.05, Hero posts BB $0.10

Pre Flop: (pot: $0.15) Hero has Th Qc Kh Jh

fold, CO calls $0.10, BTN raises to $0.45, fold, Hero calls $0.35, CO calls $0.35

Flop: ($1.40, 3 players) Kc Ks Kd
Hero checks, CO checks, BTN checks

Turn: ($1.40, 3 players) 6s
Hero bets $1.05, fold, BTN calls $1.05

River: ($3.50, 2 players) 6h
Hero bets $3.50, BTN calls $3.50

BTN shows Ac 6c 6d Tc (Four of a Kind, Sixes) (Pre 48%, Flop 0%, Turn 0%)
Hero shows Th Qc Kh Jh (Four of a Kind, Kings) (Pre 52%, Flop 100%, Turn 100%)
Hero wins $9.98

Odpowiedz
Cytat

Okej, dzisiaj byłem jak stanko one eleven - grałem z samymi pedałami :nh
Nieprawdopodbne rzeczy wyczyniali, skończyłem sesję na -3,5BI, bo nie było sensu tego ciągnąć.

Plan na ten tydzień to:

-3 x bieganie
-5 treningów na drążku
-trening z variatem (min. 1, najlepiej 2)
-4 dni pracy, 3 dni wolnego = ok. 25h gry
- 30 spotów do analizy
- max 45h snu (wczoraj znowu spałem 7h :rage: )
-odświeżyć sobie preflop game, czyli obejrzeć wszystkie filmy dotyczące prelfopu w akademii PLO, zrobić notatki i się ich nauczyć,
- nie pisać z alochą w trakcie sesji ani nie odbierać telefonów :f_mad:
-na forum wchodzić tylko w "ulubione"

+ postanowienia noworoczne ofc.

Pzdr ;)

Odpowiedz
Cytat
Alocha18

Napisane przez niceblack
- nie pisać z alochą w trakcie sesji ani nie odbierać telefonów :f_mad:

WTF a komu mam wysyłać badbity? Teraz do soboty mnie nie ma, także zobaczysz jak to jest nie mieć komu wysyłać badbity.

BTW. Całe życie nad EV

Odpowiedz
Cytat

Oj, chujowo :rage:

W tym tygodniu: nie jadłem słodyczy, nie krytykowałem, trenowałem na drążku i biegałem. No i wygląda na to, że chyba się zmieściłem w 45h snu, jeżeli przekroczyłem, to nieznacznie.

Niestety ostatnio łapie mnie bardzo duża senność wieczorami. Chyba muszę zacząć jeść więcej warzyw, może to doda mi energii? Dzisiaj już drugi raz ratuję się pepsi max, która o dziwo pomaga.

Ugrałem mało godzin, co wieczór robiłem się śpiący i zaczynałem kiepsko grać. Wyszło na to, że zagrałem tylko z 15h. Do tego wrzuciłem tylko z 15 spotów do analizy.

Odbyłem trening z Variatem, odświeżylem wiedzę z preflopu akademii PLO, do tego jeden filmik z DC, który sprawił, że zdarza mi się już wykonać ch/r blef, floating itp. Ogólnie czuję, że poziom gry się poprawia, z koncentracją bywa różnie. Znalazłem ćwiczenia na koncentrację, które mogę wykonywać _thumbsup:

Niestety w pizdu poleciałem ze stronami internetowymi i stałem się stałym bywalcem realmadrid.pl i odwiedziłem parę razy yt oraz pudelka. :f_mad:

Najprawdopodobniej wraz z początkiem lutego przechodzę na william hill, plo25 (o ile nie będzie niespodzianek z rollem, może być różnie).

Wygrałem też największą pulę w życiu - 125$ podczas szotowania plo30.

Plan na przysżły tydzień:
:heart: nie wchodzić bez żadnych kurwa wyjątków na idiotyczne strony internetowe,
:heart: 3 dni wolnego, 4 dni pracy - 23h gry,
:heart: 3 x 10 + 4 x 5 = 50 rozdań do oceny,
:heart: wyłączać skajpa podczas sesji (dzisiaj już to robiłem :f_love: )
:heart: ogarnąć propokertoolsa z pomocą Variata.

Od dzisiaj też chcę dokładnie zapisywać w kalendarzu, ile czasu i na co poświęciłem. By na koniec tygodnia zsumować to na blogu.

Dzisiaj dokładnie przemyślę co i jak i jutro wysyłam jakąś tam forsę Aloszce. I dogadam się z nim dokładnie, pod jakimi warunkami może mi ją odesłać _thumbsup:

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez niceblack
Znalazłem ćwiczenia na koncentrację, które mogę wykonywać _thumbsup:

Podziel się tą wiedzą, chętnie skorzystam jak coś ciekawego :fdrink

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez TOMKX

Napisane przez niceblack
Znalazłem ćwiczenia na koncentrację, które mogę wykonywać _thumbsup:

Podziel się tą wiedzą, chętnie skorzystam jak coś ciekawego :fdrink

Proszę

Odpowiedz
Cytat

Okej, dawno nie było wpisu. Systematyczność po byku :D
Champions stand one more time, więc jedziemy.

Od dzisiaj chcę aktualizować tego bloga codziennie. Nie będę wpisywał tu realizacji wszystkich postanowień, no udało mi się znaleźć ciekawe rozwiązanie. Teraz obserwuję postępy i regularnie je zapisuję w specjalnym arkuszu, od następnego tygodnia wpiszę tu co niedzielę tylko krótkie podsumowanie odnośnie ćwiczeń fizycznych, zdrowego odżywiania, spania 6h itp.

Volume nadal kuleje, ale wygląda na to, że przeszedłem plo10 :pokerface:

Pieniądze są w trakcie przenosin na ipoker, od teraz rolla będę mierzył w funtach, stąd zamykam skrilla, by otworzyć go ponownie już w nowej walucie. Wpłacam na konto pokerowe i wypłacam z niego prosto do banku, jak w cywilizowanym świecie. (No, właściwie to wypłaciłem tylko raz - całość, by przenieść na ipoker).
Zobaczymy, jak spisze się 57% rejkbek i większy traffic :f_love:

Z ciekawostek, nie przeklinam już, nie narzekam ani nie robię sobie wymówek. Trenuję na drążku, noszę prostotrzymacz, odżywiam się zdrowo, wyzdrowiałem.

Ogarnąłem też w końcu laptopa i windowsa 8! :heart: Także właśnie instaluję PT4 oraz rescuetime.

Z negatywów to niestety wróciłem do nałogu i fanatycznie marnuję czas w internecie. Patrzę na to, jak na coś bardzo złego, jak picie alkoholu czy branie narkotyków. :(

Btw korzysta ktoś z Was z antywirusów? Warto kupować? Zastanawiam się nad kasperskym i nie wiem, czy wystarczy samo kaspersky internet security, czy trzeba jakichś bardziej rozbudowanych wersji?

Pozdrawiam _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
domycia

Na blog trafiłem przypadkiem. Mimo, że PLO grywam dość sporadycznie, to będę tu zaglądał.

Świetne założenia, cele, powodzenia z realizacją. :fdrink

Odpowiedz
Cytat
AceBestini

Bloger Stycznia - ankieta

:sdrink

Odpowiedz
Cytat

Dzięki, domycia _thumbsup:

Dzięki też Ace :ayfkm: No śmiać mi się chce, jak czytam ten opis moich wypocin, bo faktycznie pizdowato to brzmi. Przynajmiej moi znajomi nie czytają tego bloga :pokerface:

Ale spoczko, przyjdzie dzień, kiedy mnie tam w podkaście przedstawisz, będzie "trzymajcie się ramy, to się dogadamy, dzisiaj rozmawiamy z następcą gramgrubo". _love:

Okej. Cashout z pokerheaven jeszcze nie doszedł, więc grać nie mogę. W związku z tym obejrzałem wczoraj dużą część filmów z Akademii PLO _thumbsup:

Problem w tym, że naprawdę marnuję czas w internecie, wiele godzin dziennie i już brakuje mi pomysłów, jak się tego oduczyć. No, ale nie od razu Rzym (Kraków?) zbudowano. Też potrzymam kiedyś nogi na zgrzewce wody mineralnej, jak jeden polski pros :D

Plan na dzisiaj to:
-trening z Variatem,
-obejrzenie filmów o pisaniu notatek i wszystkie części GTO Destrukta. GTO jest na pewno serią, którą obejrzę kilka razy,
-no i nie wchodzić na żadne realmadrid.pl, jutjuby itp. Dopisuję to sobie do czelendżu od razu, to jakoś się powstrzymam.

Aaa, nie wspomniałem o tym, że już wcale nie korzystam ze skype w trakcie sesji. Po prostu za każdym razem, gdy gram i napiszę do Alochy, płacę dolara na biedne dzieci. Jak do tej pory, nie napisałem ani razu :nh
A do nikogo innego podczas gry nie pisywałem.
Po sesji to już się nawet badbitów nie chce szukać.

Z innych osiągnięć to: wróciłem do biegania po chorobie, podciągam się na drążku 14 razy siłowo (najszerszym nachwytem), udało się przytyć jakoś kilogram. I napisałem list, którego napisanie odkładałem przez miesiąc _thumbsup:
O niezdrowym odżywianiu już zapomniałem, a w mojej diecie codziennie goszczą daktyle, owoce, warzywa, oliwa z oliwek, krewetki, kurczak, ryże i makarony.
Gdy przejdę na pokerpro, to na pewno stopniowo przechodzę na weganizm.

No, to tyle na dzisiaj, łobuzy. Życzcie mi powodzenia, żebym nie przepieprzył całego dnia na byle co. :sdrink

Odpowiedz
Cytat