Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zoom addicted

105 Posty
23 Użytkownicy
0 Reakcje
3,711 Wyświetlenia
kfiacior24

Jestem nędzarzem.

Jestem nędzarzem, dlatego muszę założyć kolejnego bloga. Zawsze pomagały mi wyjść z nędzy na ludzi. Grałem już wszystko poza mtt i wszytsko mi jakoś szło.

Ostatnimi czasy udawało mi się grać profitowo NL25. Jak na rekreacyjnego gracza kręciłem ładny winrate 4-5BB/100. Jakieś 2 miech temu wpadłem na "zajebisty" pomysł challengu w ponownym dojściu do nl25. Jako że mam życie, pracę i takie tam różne na grę zostaje mi max 2h dziennie. Zoom wydawał się być idealnym rozwiązaniem. Byłem pewien że zoom musi być zarybiony, przecież to idealny ekosystem dla naszych ukochanych przyjaciół. Dynamiczny, staki latają jak pojebane, nie muszą czekać na kolejne ręce, krótko mówiąc RYBIE ELDORADO.

Wpadłem na nl2 z 50 $, winrate 33bb/100. 3 dni i jestem na nl5. Kopalnia złota, wpadłem na nl5 i co ? I członek. Wielki obślizgły członek, rzekłbym nawet wielki obślizgły czarny członek. Wszytsko co wygrałem na nl2 przegrywałem na nl5. I tak 4 razy z rzędu.

W końcu stwierdziłem " Ty nędzarzu ROBISZ TO ŹLE"

No właśnie tylko co robię źle, i właśnie tu ma pomóc blog. Chciałbym spokojnie zagościć na nl25. Zaczynam więc szukać leaków.

Na chwilę obecną BR 64$ więc zacznę znów od nl2.

Dlaczego jestem nędzarzem :

a) Skill :
- chyba nie tu leży problem, jeśli jestem w stanie być wygrywającym na nl25 to na nl5 skill powinien być również wystarczający.
b) Może jednak nie ma ryb ?
- bitch plz :facepalm:
c) Wariancja :
- Wszyscy mówią jest większa bo rozgrywasz więcej rąk na godzinę. Kupa, jest identyczna. Przecież wariancja nie jest zależna od ilości rozegranych rąk na godzinę. DS nie trwa dwa tygodnie a określoną ilość rąk, nie tędy droga.
d) Styl gry :
- Może za dużo kombinuje, może za bardzo chcę grać w pokera, może powinienem grać bardziej kartami.
- Przeanalizowałem, HM'a i na 100% gram zbyt luźno. Co prawda fiszów jest pełno, ale nie są to, że tak powiem, preflopowe fisze. Jednym słowem Zawężamy
- Muszę zacząć wierzyć przeciwnikowy (to chyba mój największy leak)
e) Mindset
- Huston mamy problem, zoom potrafi mnie wyprowadzi z równowagi w ciągu 10 minut, robię głupoty, rozdaje staki itp itp.

Zmiany które chcę wprowadzić

a) Styl gry
- Zawężamy
- Dużo bardziej tight
- Bardziej uważać na grę z pozycją
b) Mindset
- Jako że nie mogę wprowadzić stoplossa związanego z przegranymi BI, za dużo stacków lata na zoomie, i byłoby to bez sensu. Wprowadzam innego stoploss'a. Jeśli zagram coś co wiem że jest błędem zanim to zagram(if you know what i mean), przynajmniej godzinna przerwa.
- Max 1500 rąk i poł h przerwy. Może to nie mindset, ale zauważyłem że dłuższe sesje wpływają na mnie niekorzystnie.
c) Inne
- Notki, wprowadzam system notek (kolorkowych)
* żólty - uber fisz
* zielony - limper
* jasny niebieski - luźne calle AI preflop
* niebieski - ciągnie do drawów
* granatowy - TPGK to dla niego monster którego nie spasuje
* filetowy - Phil Ivey dla ubogich, złapany na kretyńskich belfack
* czerwony - reg
* pomarańczowy - multitabler (8 stołów zooma)

Taka mała dygresja. Czemu w ogóle się pałuje z zoomem zamiast spokojnie
zarabiać na waciki na nl25. Bo jestem cholernie ambitny i nie pozwolę by gra mnie pokonała. Widziałem blogi graczy którzy zganitają zoom'a, jeśli oni ptrafią, to czemu ja mam być gorszy ?

Odpowiedz
Cytat
104 odpowiedzi
AdisJuve

Cześć,

Czemu Zoom? Z doświadczenia wiem, że gra jest inna. Grając na PokeStars nie ma problemu by szybko odpalić dużą ilość normalnych stolików, więc Twój ograniczony czas gry nie powinien stanowić wielkiej przeszkody.

Nie mniej jednak - powodzenia! Będę zaglądał.

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24

Może to trochę autodestrukcyjne :). Ale właśnie dlatego że nie umiem tam przegrywać. Już gdzieś od 2 lat w pokera nie gram dla kasy a dla przyjmności. Musiałbym chyba tłuc nl200 żeby grania dla kasy było dla mnie opłacalne,a na to jestem za słaby.

W każdym razie ambicja nie daje i spokoju i każe zgnieść zoom'a do nl25 włącznie :). Dobra siadam do gry.

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24

Niestety weekend zapełniony robotą. Nie było kiedy pograć, ale dziś wieczorkiem znajdę godzinkę i zrobię pierwszy rzeczowy update.

Zastanawiam się tylko czy grać FR czy SH ? Może ma ktoś jakieś doświadczenia ?

Odpowiedz
Cytat
wwjd00

Też gram na Zoom'ie NL2, więc będę bacznie śledził bardziej doświadczonego kolegę z forum.

pzdr :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Tomasson225

Napisane przez kfiacior24
Niestety weekend zapełniony robotą. Nie było kiedy pograć, ale dziś wieczorkiem znajdę godzinkę i zrobię pierwszy rzeczowy update.

Zastanawiam się tylko czy grać FR czy SH ? Może ma ktoś jakieś doświadczenia ?

Tu musisz sobie odpowiedzieć na bardzo proste pytanie - czy Twoim celem jest podbijanie highstakes czy zadowolisz się gierkami na poziomie NL50-100. Jeżeli to pierwsze - zacznij od razu od SH. Jeżeli to drugie - masz dowolność (no dobra, NL100 FR zoom nie działa) i na każdym limicie znajdziesz masę rybek, które z radością oddadzą Ci swoje pieniądze.

Co byś nie wybrał - wrzucaj rozdania na bloga, bo to sporo może Ci pomóc. No a jak już wybierzesz FR, to możesz na mnie liczyć w 100% _thumbsup:

Powodzenia! :fdrink

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24

Dzięki za odpowiedzi,

Moim celem zdecydowanie nie jest nic wyżej nl50. Poker dla mnie jest zabawą a wydaje mi się że (w polskich warunkach zarobkowych) NL50+ powoli przestaje być czystą zabawą.

Jako że dużo bardziej komfortowo gra mi się 14/12 niż 20/18, uderzę na FR.

Zastanawiam się czy na nl5 nie warto byłoby zakupić bazy rąk, patrzyłem że cena oscyluje w okolicach 18$ za 3kk rąk, moim zdaniem warto zainwestować.

Odpowiedz
Cytat
spajson

hejo;]
jakoś przeoczyłem w wątku challengowym ze grałeś już NL25;] anyway GL i ciśniemy,
Ja ostatnio zjechałem ostro w dół plus cashout, więc jak podam aktualizację w challengu to już nie będę pierwszy:P

Wstawiaj jakieś ręce na bloga chętnie popatrzę jak grasz w końcu mamy stawki te same!

piona!

p.s. ciekawe czy spotykamy się na stolikach ;]

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24

Pewnie się spotykamy ;)

Rozegrałem 1,5k rąk i już mam pierwsze pytanka. 3 dość problematyczne rozdanka.

1) W taki sposób tracę najwięcej. Kompletnie nei wiem jak powiniem się zachować w takiej sytuacji na turnie ? Wydaje mi się że innego wyjścia, niż to co zagrałem nie mam. Z drugiej strony aż czuje w kościach że jestem z tyłu.

Nie potrafię grać rozdań gdzie mam overpair i przeciwnik calluje moje bety.
Jak wtedy grąć na turnie. Co robić na river?

Przykładowo mamy AA izolujemy limpera. Limper robi call. Flop

KT2 rainbow

Robimy CBET w 80% puli, limper call.

Na turnie blank

Bet w 70% puli, limper call.

River blank

???? i co teraz ?

Przeciwnik 14 rąk 62/23.

Spoiler

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.02(BB) Replayer
SB ($2.85)
BB ($2)
UTG ($3.20)
UTG+1 ($2.31)
UTG+2 ($2.40)
MP1 ($1.13)
MP2 ($2.13)
Hero ($2.02)
BTN ($1.20)

Dealt to Hero A♥ K♣

fold, UTG+1 raises to $0.06, fold, fold, MP2 calls $0.06, Hero raises to $0.27, fold, SB calls $0.26, fold, fold, MP2 calls $0.21

FLOP ($0.89) T♠ A♦ 8♥

SB checks, MP2 checks, Hero bets $0.76, SB calls $0.76, MP2 folds

TURN ($2.41) T♠ A♦ 8♥ T♣

SB checks, Hero bets $0.99 (AI), SB calls $0.99

RIVER ($4.39) T♠ A♦ 8♥ T♣ 8♦

SB shows Q♥ T♥
(Pre 38%, Flop 23.4%, Turn 95.5%)

Hero shows A♥ K♣
(Pre 62%, Flop 76.6%, Turn 4.5%)

SB wins $4.24

2) Co z turnem. Grać check call i szukać fulla, czy betować modląc się że nie ma tej damy?

Przeciwnik 70 rąk 16/12

Spoiler

SB ($1.34)
BB ($1)
UTG ($2.24)
UTG+1 ($2)
UTG+2 ($1.98)
MP1 ($1)
MP2 ($2.63)
CO ($6.49)
Hero ($3.39)

Dealt to Hero 9♠ 9♥

UTG raises to $0.04, fold, UTG+2 calls $0.04, fold, fold, fold, Hero calls $0.04, fold, fold

FLOP ($0.15) 9♣ T♠ J♦

UTG checks, UTG+2 checks, Hero bets $0.14, UTG calls $0.14, UTG+2 folds

TURN ($0.43) 9♣ T♠ J♦ 8♠

UTG checks, Hero bets $0.28, UTG raises to $0.62, Hero calls $0.34

RIVER ($1.67) 9♣ T♠ J♦ 8♠ 5♠

UTG checks, Hero checks

Hero shows 9♠ 9♥
(Pre 55%, Flop 34.9%, Turn 22.7%)

UTG shows K♥ Q♠
(Pre 45%, Flop 65.1%, Turn 77.3%)

UTG wins $1.61

3) Tu mam pytanko o sizing. Jak bić na river ?

Przeciwnik CS po 54 rękach

Spoiler

SB ($1.76)
BB ($2.13)
UTG ($4.49)
UTG+1 ($2.74)
UTG+2 ($4.06)
MP1 ($2.01)
MP2 ($0.83)
CO ($0.70)
Hero ($2)

Dealt to Hero Q♦ Q♠

UTG calls $0.02, fold, UTG+2 raises to $0.06, fold, fold, fold, Hero raises to $0.23, fold, fold, fold, UTG+2 calls $0.17

FLOP ($0.51) 8♥ J♦ K♠

UTG+2 checks, Hero bets $0.34, UTG+2 calls $0.34

TURN ($1.19) 8♥ J♦ K♠ A♦

UTG+2 checks, Hero checks

RIVER ($1.19) 8♥ J♦ K♠ A♦ T♠

UTG+2 checks, Hero bets $1.02, UTG+2 folds

Hero shows Q♦ Q♠

Hero wins $1.15

Ogólnie sesja ponad 4BI do przodu więc całkiem ładnie jak na 1,5k rąk. Wykresik wstawie jak rozegram dyszkę

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24

Dziś znów mało czasu na grę.

4 godziny grania w planszówki (uwielbiam) skutecznie zjadły czs na pokera. Siadłem na chwilkę zrobiłem 1k rąk i wyszło ~2bi na plus. Więc znów całkiem przyzwoicie.

Mam jedno ciekawe rozdanko. Wiem że to cooler, ale chodzi mi o same rozegranie. Zagralibyście podobnie ? Przeciwnik do którego przegrałem wydaje się być ogarnięty. 66 rąk 17/15

Spoiler

SB ($1.27)
BB ($0.90)
UTG ($3.86)
UTG+1 ($1.89)
UTG+2 ($1.08)
MP1 ($2.66)
MP2 ($1)
Hero ($4.05)
BTN ($2.19)

Dealt to Hero T♦ T♠

fold, UTG+1 calls $0.02, fold, fold, fold, Hero raises to $0.09, BTN calls $0.09, fold, BB calls $0.07, UTG+1 calls $0.07

FLOP ($0.37) J♦ Q♥ J♥

BB checks, UTG+1 checks, Hero checks, BTN checks

TURN ($0.37) J♦ Q♥ J♥ T♣

BB checks, UTG+1 bets $0.10, Hero calls $0.10, BTN calls $0.10, BB folds

RIVER ($0.67) J♦ Q♥ J♥ T♣ 9♠

UTG+1 checks, Hero bets $0.44, BTN raises to $0.88, UTG+1 folds, Hero raises to $3.04, BTN calls $1.12 (AI)

BTN shows J♣ Q♣
(Pre 48%, Flop 99.9%, Turn 97.7%)

Hero shows T♦ T♠
(Pre 52%, Flop 0.1%, Turn 2.3%)

BTN wins $4.51

I szybkie pytanko, jak traktować miniraisy ? Jako limp czy jako bet ?

Odpowiedz
Cytat
Tomasson225

To pomogę Ci coś z handami, które wrzuciłeś :)

1) Generalnie ludzie na NL2 potrafią limpować a potem callować do końca najgorsze śmieci. Tak więc ja dopóki nie napotkam oporu (w postaci raise'u) na którymkolwiek ze streetów, to gram z AA na takich boardach bet/bet/bet. Oczywiście najfajniej tak dobrać sizingi, żeby bet na river był shipem. Jeżeli trafił lepiej - cóż, cooler :) No i rozdania z AK nie da się inaczej zagrać. Sfarcił, trudno, na milion tkaich rozdań wierz mi bądź nie - wygrasz z nim częściej :D

2) Zdecydowanie gramy check/call. Zauważ, że betując on może wyrzucić nawet swoje 2 parki, które tam miał na flopie, lub złapał na turnie. Jedyne co Ci tam da akcję, to strity a wyższe sety pewnie tylko callują. Tak więc x/call i liczymy na riverze na darmowy showdown. Jeżeli dostaniemy bet, to foldujemy i trudno :)

3) Jeżeli to CS, to ja bym był także za zagraniem jakiegoś małego betu na turnie. On tam pewnie callnie z każdym waletem, jakimś T9, z jakąś damą, z którą złapał właśnie draw etc. więc moim zdaniem w longrunie wyjdzie nam to na plus. Jeżeli chodzi o river to też zależy - ja swojego czasu grając NL2-NL4 na Party mając na river nutsy po prostu grałem ship. Często na takich boardach dostawałem calle od dwóch parek, top parek etc. Aczkolwiek 'normalnie' zagrałbym tutaj pewnie coś w stylu 0.99$ (taka tam, sklepowa cena) żeby zachęcić go do callowania :)

4) Gram dokładnie tak samo - on tam Ci odda stacka pewnie z każdym waletem, może też czasem i z jakąś dziwnie zagraną overparką KK/AA, także czasem z AQ, więc nie ma tam opcji grać inaczej :)

Co do Twojego pytania - minraise preflop traktuj jako otwarcie, czyli bet :)

Powodzenia w dalszej grze _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24

Dzięki za pomoc.

Te minibety to jakaś plaga ;) nie to żebym płakał bo to często dead money czasem niestety mam akcje typu minbet-mój 3bet- AI. Szkoda żetonów wtedy. Zaczne je traktować jak normalne otwarcie i będę to 3betował trochę węziej.

Odpowiedz
Cytat

Czołem
Ciekawie się zapowiada, też ostatnio gram Zoom NL2 i rozgrzewam się przed shotowaniem NL5. Też mam problem z tym, że potrafię coś odwalać na stolikach wiedząc, że robię źle i tracę na tym kupę $$. Najwięcej bym zarabiał na rozsądnym foldowaniu ;p.

Napisane przez Tomasson225
Jeżeli chodzi o river to też zależy - ja swojego czasu grając NL2-NL4 na Party mając na river nutsy po prostu grałem ship. Często na takich boardach dostawałem calle od dwóch parek, top parek etc. Aczkolwiek 'normalnie' zagrałbym tutaj pewnie coś w stylu 0.99$ (taka tam, sklepowa cena) żeby zachęcić go do callowania

Takie random shipy, albo check i shove na bet robią wodę z mózgów przeciwnikom i jeżeli wiemy, że gramy na fisha to jest to wyciąganie max value i świetnie się sprawdza =)

Btw. masz dobre, rozbudowane oznaczenia kolorami. Będę musiał wprowadzić coś podobnego z racji, że na zoomie nie mam huda.

Odpowiedz
Cytat
spajson

Bez huda oczywiście się da, ale hud meega mi pomaga, a pewnie i tak nie wykorzystuje go więcej jakw kilku %;]
Dzieki statystykom głównie - o ile jest odpowiednia próbka - stealuje i restiluje graczy + dwie podstawowe statystyki VPIP, PFR dają taki ogólny obraz gracza. Jak widzę po 100 rękach że gra > 50/20 i daje AI pre flop to sprawdzam KQ+ póki co nie nadzialem się za duzo razy na JJ+. Najcześciej sa to spazzy i ręce typu 55-TT i jakies broadway'e.

Ja siedzę póki co na NL5 i jestem wkurzony na siebie bo w kazdej sesji zdarzy mi się jeden dwa spazzy które rujnują moją wcześniejszą dobrą grę i ugranie np 2-4BI. U mnie wiąże się to chyba z długością sesji i jakimś dziwnym zachowaniem po wygraniu fajnej puli w sposób w którym czuje że zagrałem lepiej. Po takich akcjach włącza mi się fancy play. Muszę nad tym pracować bo to idiotyczne i przez to po prostu stoję w miejscu.

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24

Notatki, dają więcej niż hud, szczególnie oznaczanie tych którzy na preflopie walą AI a any2 i kolesi którzy ciągną do drawów bez patrzenia w odsy lub jak już się skleją nawet bottom parą to nie odpuszczają.

Osobiście uważam że notatki są nawet dużo ważniejsze niż hud. Dalczego ?

1) Niestety próbki na hudzie ponieżej 100 rąk potrafią być mega mylące, próbka 30 rąk i staty rzędu 40/30 to nic specjalnego wystarczy dobre card run.

2) Staty na zoomie w małej ilość są dużo bardziej niemiarodajne niż na zwykłych ringach. Why ? Jeśli trafisz kogoś 10 razy na buttonie i raz na utg to wiadomo że będzie miał wysoki Vpip/pfr, będziesz miał go za loose agro co niekoniecznie musi być prawdą.

3) Jak już zrobimy sobie notkę gdzie przyłapaliśmy gościa na kretyńskim AI to ten gość prędzej czy później wywinie taki numer i wolę sprawdzić mój kochany błękitny bankomat z JJ pre, niż gościa 70/45 po 2x rękach.

Jak znajdę trochę czasu to chciałbym opisać jak gram vs każdy z opisanych w pierwszym poście typów. Mam dziś niestety zapierd... w robocie więc może wieczorkiem (dziś lub jutro) siąde i zrobie taką rozpiskę. Mam nadzieję że ktoś mądry to zweryfikuje i pozwoli jeszcze lepiej dostosować się pod moje bankomaty ;)

Odpowiedz
Cytat
spajson

Chyba masz trochę rację, ale hud w połączeniu z notatkami(które lubie robić i robię je często i gęsto) to już jakiś obraz. Mimo wszystko zwrócę bardziej uwagę na to co napisałeś. Może akurat miałem taki czas że to co sobie wywnioskowałem z huda sprawdzało się, zobaczymy.

Notatki też fajna rzecz. Dodatkowo u mnie wchodzą kolory, zielony to ogólnie słaby gracz, z tym że zaznaczam na zielono + (tak jak na filmikach BOOM na ZOOM) graczy którzy openlimpuja . Zdecydowana ich większość to fishe, ale ostatnio mam problem jak interpretować graczy którzy siedzą na mega deepie ok 3-4BI i z utg dają mi open limpa a potem na raise dają 3-bet albo od razu ship. I teraz tak. Jak gościu ma w staku 1BI lub mniej, to jak dla mnie najczęściej będzie monster. Ale co w przypadku gdy są na mega deepie, bo widziałem już zagrania z trashem i zastanawiam się jak Wy gracie w takiej sytuacji. Najprostsza droga to odpuścić, ale czy nie tracimy tutaj value?

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24

też własnie widziałem takich agentów ostatnio. Ja im po prostu odpuszczam. IMO nl2 nl5 to nie limity żeby szukać value w takich rzeczach. wole stracic te 4,5 bb niż stacka for info o osobie której pewnie jutro już nie będzie.

Jeśli chodzi o openshipy to luźniej czyli AQo AJs JJ tylko agentów którzy mają mniej niż 40bb.

Zauważyłem że zachowawcza gra popłaca na mikro. Bez sensu naginac wariancje, jak i tak spokojnie zaraz wyjmę stacka setem od top pary.

Wracając do hud'a. Też uważam i zgadzam się że z kolorkami daje on całkiem przyzwoity obraz o przeciwniku. W angielskiej sekcji jest video dotyczące zoom'a w którym trener omawia inne tellsy z których można korzystać na zoomie. Zwraca uwagę na nicki, awatary i np fakt że ktoś ma pokazany swój vip status. Polecam. Jak znajdę chwilę to poszukam i wrzucę linka.

Odpowiedz
Cytat

Wiecie, jak mi połamali asy i króle dwa razy z rzędu to przy nastepnych miałem ochotę open all-inować ;D

Co do zachowawczej gry - to jest to. Bez szaleństw, a do przodu i winrate mamy przyzwoity.

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24

Dziś pograłem troszkę więcej ;) ~3k rąk. Gdyby nie te dwa rozdania które moim zdaniem zje... zepsułem. Byłby bardzo ładny profit. Tak profi jest tylko ładny +4BI

1)

Spoiler

SB ($2)
BB ($2)
UTG ($1.70)
UTG+1 ($2.17)
UTG+2 ($2.84)
MP1 ($2.87)
MP2 ($2.25)
CO ($4.27)
Hero ($2.57)

Dealt to Hero 6♠ 6♣

fold, fold, fold, MP1 calls $0.02, MP2 calls $0.02, CO calls $0.02, Hero calls $0.02, fold, BB checks

FLOP ($0.11) Q♦ 6♦ K♠

BB checks, MP1 checks, MP2 checks, CO bets $0.06, Hero raises to $0.16, BB folds, MP1 folds, MP2 folds, CO calls $0.10

TURN ($0.43) Q♦ 6♦ K♠ A♠

CO checks, Hero bets $0.28, CO calls $0.28

RIVER ($0.99) Q♦ 6♦ K♠ A♠ 4♦

CO checks, Hero bets $0.66, CO raises to $3.81 (AI), Hero calls $1.45 (AI)

Hero shows 6♠ 6♣
(Pre 49%, Flop 66.2%, Turn 77.3%)

CO shows 9♦ T♦
(Pre 51%, Flop 33.8%, Turn 22.7%)

CO wins $5.03

2)

Spoiler

SB ($1.06)
BB ($5.72)
Hero ($3.60)
UTG+1 ($9.59)
UTG+2 ($2.13)
MP1 ($2.14)
MP2 ($1.51)
CO ($2)
BTN ($2.24)

Dealt to Hero K♠ A♦

Hero raises to $0.07, UTG+1 calls $0.07, fold, MP1 calls $0.07, fold, fold, fold, fold, BB calls $0.05

FLOP ($0.29) K♦ Q♠ A♥

BB checks, Hero bets $0.26, UTG+1 calls $0.26, MP1 folds, BB folds

TURN ($0.81) K♦ Q♠ A♥ 5♣

Hero bets $0.70, UTG+1 calls $0.70

RIVER ($2.21) K♦ Q♠ A♥ 5♣ J♠

Hero checks, UTG+1 bets $0.56, Hero calls $0.56

Hero shows K♠ A♦
(Pre 42%, Flop 77.7%, Turn 86.4%)

UTG+1 shows J♣ J♥
(Pre 58%, Flop 22.3%, Turn 13.6%)

UTG+1 wins $3.21

Tak jak w pierwszym rozdaniu uważam że powinienem odpuścić na river to w drugim już chyba nie ma miejsca na fold

Odpowiedz
Cytat
tolari

1#

bet fold river, sizing imo w pół pota, 2/3 max

2#

imo lepiej samemu zagrac takiego małego beta, dostaniesz call od masy 2par, pewnie czasem slabych AX i raise od TX i nie dasz mu sie wybluffowac bardzo tanio (bedzie czesciej bluffowac jak grasz X niz jak bet, a w tym przypadku wiekszy sizing byloby Ci ciezko callowac)

ale jak on tam betuje seta to 2 pary prawdopodobnie tez: AJ,KJ,QJ sa mozliwe plus slowplayowane inne... wiec call przy takich odsach call jest spoko

Odpowiedz
Cytat