Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Hajs Sie Musi Zgadzać! ||NL25 FR

35 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
1,325 Wyświetlenia
saja13

Siema!

Nie sądziłem, że do tego dojdzie, ale jednak zakładam bloga :) Kapitał startowy od PS przegumblowałem jakoś w grudniu 2011 i wróciłem do pokera ąlajn dopiero w maju, po tym jak udało mi się stworzyć na freerolach jakiegoś tam rolla. Coś tam się zacząłem uczyć i jakoś tak leci do teraz.

Mam nadzieję, że ten blog pomoże mi usystematyzować grę, mindset i trochę się ogarnę pokerowo tzn. będzie to wszystko miało ręce i nogi bo jak dotąd to marnie z tym było, czasami sobie jakąś rękę wrzuciłem, na jakiś trening wbiłem, jakieś przypadkowe sesje (tak jak dzisiaj) itp.

Kolejnym powodem założenia bloga jest chęć wyżalenia się po tym jak przywitało i zarazem pożegnało mnie nl50 :rage:

Spoiler

Ja kumam, że wariancja i w ogóle no ale bez jaj, po mojemu to już jest kradzież

No ale nic. Schodzę grzecznie na nl25 i gdy roll sięgnie 1300$ szotuję kolejny raz ze stop loosem 4BI i tak w kółko, aż się uda.

kilka planów pokerowych na 2013

:spade: zostać wygrywającym regiem na nl100
:spade: stale pracować nad grą
:spade: zbudować rolla do minimum 7k$
:spade: robić porządne volume!
:spade: nie grać zmęcznym, na kacu, niewsypany itd.
:spade: wstąpić do jakiejś grupy learningowej
:spade: nie przegrać studiów (wliczam do do celów pokerowych bo sesja idzie, a volume samo się nie zrobi) :facepalm:
:spade: zacząć uczyć się innej odmiany (sh albo omaha)
:spade: założyć blogaska :pokerface:

Mam nadzieję, że przetrwa ten blog chociaż trochę i ktoś oprócz mnie tu coś czasami napisze _biggrin: Ja postaram się wrzucać jakieś łapy, wykresiki ew. jakąś dobrą nute co by za cicho nie było

Najlepszy motywator przed sesyjką. Jak sobie odpalę, to mam takiego kopa, że nawet czasami polecę nad EV :pokerface:

"nie możesz się poddać, nie ma gotowych rozwiązań, nie ma na skróty dróg przestań wstecz się oglądać.."

:fdrink

Odpowiedz
Cytat
34 odpowiedzi
guciu87

Pierwszy:D:D
Mam przeczucie że bedzie niezły blog:)
Na jakim roomie grasz?
Bedę zaglądał, GL :fdrink

Odpowiedz
Cytat
mackam

Czesc, przyjmij zaproszenie

Odpowiedz
Cytat
micnow9545

nie ma lipy blog sie zapowiada dobrze.

ale tego rola 7k$ to chyba tak uzbierasz:

Odpowiedz
Cytat
AdisJuve

Wyczuwam dobry blog!

Jaka platforma?
Jaki winrate na NL25 jest dla Ciebie zadowalający (i pozwalający) na przejście wyżej?

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
saja13

Siema

Jak wiadomo każdy szanujący się człowiek niedzielę spędza przy kompie grindując poksa. Niestety mnie nie było to dane, ponieważ przez weekend byłem odcięty od neta i nie rozegrałem jeszcze ani jednej ręki :( Co gorsze, w tym tygodniu mam parę kolosów więc volume znowu może być marne, dlatego postanawiam sobie, że od dzisiaj do końca stycznia zagram min. 10k hadsów mam nadzieję, że easy :f_thumbsup:

Co do pytań, to gram na WPT. Miałem się już kilkukrotnie przenosić, ale to jakaś promocja, to rackeback do wyrobienia, to połączenie z bwinem i spory napływ rybek i tak siedzę tam cały czas, choć racke złodziejski a RB praktycznie żadne.

AdisJuve

Ogólnie to raczej nie wyznaję takiej zasady, że jakiś winrate pozwala mi wejść wyżej. na nl25 po 30k hands miałem ~7bb/100, ale ja przyjąłem taktykę, żeby wbić na nl100 najszybciej jak to możliwe (oczywiście z odpowiedznim rollem :f_biggrin: ) i dopiero zacząć się tak na poważnie uczyć gry przeciwko regom, a teraz skupiać się głownie na fiszach, bo jeśli się siądzie w dobrych godzinach to ich nie brakuje i stawki można przechodzić. Wg. mnie uczenie się jakiś skompikowanych linni dajmy na to na nl25 jest o tyle bez sensu, że wyżej i tak nie mają one zastosowania, bo regowie grają zupełnie inaczej. Tak btw. to nie wiem czy nie spotykałem kogoś o podobnym nicku na Party ;)

Dlatego moim zdaniem na micro volume, midset, table selection>SKILL

Pozdro :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez saja13
Dlatego moim zdaniem na micro volume, midset, table selection>SKILL

Wydaje mi się, że mindset > skill nie tylko na micro.

Powodzenia z atakowaniem nl50.

Odpowiedz
Cytat
saja13

Wreszcie zagrałem jakąś sesje także może volume w końcu ruszy i te 10k do końca miesiąca siądzie. Grało się średnio, downswing trwa w najlepsze + sporo słabej gry z mojej strony, ale czuje, że jutro będzie punkt zwrotny i znowu sesyjki będą świeciły na zielono :D

W końcu jakieś łapy do wrzucenia. Jutro wstawie do oceny.

Zauważyłem, że sporo BB tracę na barrelowaniu i trzeba będzie coś z tym zrobić. robie c-beta, gość gra call i jak spada karta, która daje mi jakieś tam dodatkowe oddsy to od razu sobie wkręcam, że trzeba odpalać drugi raz i pozniej x/fold na R..
W sumie to dalej nie wiem jak to powinienem rozegrać, ale chyba easy x/f T.

Spoiler

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.25(BB) Replayer
SB ($8.15)
BB ($51.54)
UTG ($13.26)
Hero ($30.46)
UTG+2 ($53.93)
MP1 ($28.87)
MP2 ($25)
CO ($9.07)
BTN ($23.35)

Dealt to Hero J♥ J♣

fold, Hero raises to $1, fold, MP1 calls $1, MP2 calls $0.75, fold, fold, fold, fold

FLOP ($3.35) 3♠ T♦ Q♠

Hero bets $2, MP1 folds, MP2 calls $2

TURN ($7.35) 3♠ T♦ Q♠ A♦

Hero bets $4, MP2 calls $4

RIVER ($15.35) 3♠ T♦ Q♠ A♦ 2♦

Hero checks, MP2 bets $5, Hero folds

MP2 wins $14.59

Ręka z której jestem dumny. Na mega pasywnego kolesia 15/0 :ayfkm: Imo, nigdy tam nie jestem z przodu bo on tam z drawami IP tak nie gra

Spoiler

SB ($10.13)
Hero ($25.35)
UTG ($30.29)
UTG+1 ($25.24)
UTG+2 ($10.91)
MP1 ($23.43)
MP2 ($18.69)
CO ($9.98)
BTN ($23.69)

Dealt to Hero A♦ A♠

fold, fold, fold, fold, MP2 calls $0.25, fold, fold, fold, Hero raises to $1.25, MP2 calls $1

FLOP ($2.60) 6♦ 5♣ 7♥

Hero bets $1.75, MP2 raises to $4.25, Hero folds

MP2 wins $5.80

To jest w ogóle chora łapa :D Gram na gościa z fold to cbet 18% i ftcbet w 3betopocie 0/2. Bet IP 65%. Czasami mamy tu splita, a jak nie to mam te 10 outów więc nie ma źle :f_confused:

Spoiler

SB ($37.71)
Hero ($25.62)
UTG ($30.03)
UTG+1 ($11.95)
CO ($55.90)
BTN ($11.94)

Dealt to Hero A♥ K♠

fold, fold, CO raises to $0.75, BTN calls $0.75, fold, Hero raises to $3.25, CO calls $2.50, fold

FLOP ($7.35) 4♣ 5♠ 3♣

Hero checks, CO bets $3.50, Hero raises to $8.50, CO calls $5

TURN ($24.35) 4♣ 5♠ 3♣ 5♥

Hero bets $13.87 (AI), CO folds

Hero shows A♥ K♠

Hero wins $23.14

Jutro mam nadzieje pograć coś z rana jak się uda wstać w przyzwoitej godzinie.

pozdro :fdrink

Odpowiedz
Cytat
saja13

Życiowo/pokerowy downswing osiągnął ostatnio szczyt w postaci zepsutego laptopa :facepalm: Na szczęście już wszystko jest ok. i jest gotowy na przyjmowanie kolejnych strzałów w pysk po badbeatach _cool: Tak więc dzisiaj nastąpił wielki comeback i troche pogrindowałem.

Zauważyłem, że będąc na downswingu oprócz gównianej gry, są też większe szanse na np. zepsucie się kompa czy coś takiego jak poniżej. 3betowana pula z turbofiszem i nitem. Call flop i bum...

Pojawiłem się z powrotem dopiero na Riverze _biggrin: Udało się chociaż wyciągnąc stacka od nita.

Z racji, że nie mogłem grać, udało się oglądnąć parę filmików, plus czytam sobie 'poker mindset' Polecam pierwszy filmik soekholdem'a, który imo jest mistrzowski i bardzo dużo z niego wyciągnąłem i na pewno jeszcze go obejrzę.

plan na ten tydzien
:diamond: przeczytać parę artów dla platyny, póki ją jeszcze mam
:diamond: min 2 filmiki
:diamond: min. 1 trening
:diamond: min. 7 łap do oceny
:diamond: volume :pokerface:

Peace :P

Odpowiedz
Cytat
Alocha18

Mała uwaga, jak już zasłaniasz nickname to zasłoń wszędzie :P

HAHAHAHA TERAZ TO MNIE ROZJ#$%ŁEŚ xD

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

props za tytul

Odpowiedz
Cytat
saja13

Faktycznie lekki gnój się zrobił na tym screenie :f_eek:

Odpowiedz
Cytat
saja13

CO ZA GÓWNO. JAK TU GRAĆ JAK CAŁY CZAS WYSKAKUJE "ESTABLISHING CONNECTION" :rage:

Już mi się nie chciało robić screenów jak mi zrzuca asy jak jestem w puli bo tylko się bardziej denerwuje.

problem z internetem
Tutaj napisałem co i jak. Jak ktoś miał podobny problem i by się chciał podzielić jakimś info co z tym shitem zrobić, to byłoby miło. Śmieszne jest to, że właśnie zdałem sobie sprawę, że moja frajerska gra i ciągły spadek rolla zaczął się właśnie od tego momentu kiedy właśnie zaczęły się problemy z netem. W sumie to ciężko wygrywać jak się gra na tilcie.

Przynajmniej się coś pouczę :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
saja13

yoyoyo!

Trochę nie pisałem, bo też pokerowo nie za bardzo było o czym. Piszę więc tego posta, żeby zaspokoić tysiące fanów, którzy niecierpliwie czekają na moje wpisy.

Dzisiaj mam zamiar pograć trochę, bo wstałem sobie po 16 i później głównie leżałem, czym za bardzo się nie zmęczyłem, więc myśle ze tak do 4 w nocy pocisnę i wrzucę tutaj wykres z sesji, jakikolwiek on nie będzie, bo sam lubię sobie pooglądać wykresy innych na blogach :P

Luty - stwierdziłem, że będzie miesiącem, w którym skupię się trochę na statystykach i będę się starał za ich pomocą eksploitować jakieś podstawowe leaki regów z nich wynikające. Mam nadzieję, że uda się też wziąć pierwszy coaching :pokerface:

pozdro

WYKRESIK

Ponad 3h gry i 1,6k rąk ?( Myślałem, że więcej się tego nazbiera.

Red line zawsze u mnie pikowała w dół, ale dzisiaj to lekkie przegięcie i coś z tym trzeba zrobić. Myślę, że składa się na to dużo rzeczy typu randomowe 4bet blefy, squeezy itp. Mam już jeden filmik do oglądnięcia 'thin red line', który polecił mi koleżka z forum guciu87 :fdrink

Odpowiedz
Cytat
micnow9545

"fajny wykres, heh"

Odpowiedz
Cytat
AceBestini

Bloger Stycznia - ankieta

:sdrink

Odpowiedz
Cytat
DeeJay90

Hej ile stolików grasz jednocześnie?

Odpowiedz
Cytat
Chmielu89

przyjmij zapro:D

Odpowiedz
Cytat
TheScythe

.
będę zaglądać

Odpowiedz
Cytat
saja13

No siema wszystkim

Chmielu89
zrobione :fdrink

TheScythe
miło mi :pokerface:

DeeJay90
No zazwyczaj nastawiam się, że będe grał 6-8 stolików, tylko, że mam dość specyficzną metodę robienia table selection, a mianowicie odpalam wszystkie stoły, siadam w kolejce i jak się otwierają, to na bieżąco robię selekcję:D Często zdarza się, że nagle mam odpalonych 15 stolików i szybko muszę zamykać najgorsze przez co robi się lekki burdel.

Peace _cool:

Odpowiedz
Cytat