Strzałeczka.
Długo nie mogłem się zebrać do założenia bloga, ale w końcu zebrałem się w sobie - niech więc się stanie. Gram 5CD z przerwami od mniej więcej roku na starsach. Na koncie mam trochę sukcesów i porażek. Sukcesy to szip w turku FL5CD w maju zeszłego roku, oraz kilka FT w turkach PL za 5,50 i NL za 1,1 oraz niestorbienie w keszówkach
Porażka to mój mindset objawiający się w nieprzemyślanych gamblerskich zagraniach - jak coś mnie czasem napadnie. Pracuję nad tym. Konkretną porażką okazało się SNG-6os. Początkowo były bardzo dobre wyniki. Jednak zrobiłem sobie 2-miesięczną przerwę od pokera. Gdy wróciłem, jakoś mi nie banglało - generalnie nie czułem gry i krok za krokiem aż w końcu storbiłem - dużo tego nie było, ale zawsze.
Nowy rok. Więc mocne postanowienie uporządkowania swojej gry. Oddzielam grubą krechą to co było - zaczynamy wszystko od nowa.
W nowy rok wszedłem z bankrollem 0$
Kobita chciał sobie popykać freerole z serii 100k, więc wpłaciła sobie 10$, po czym mi przesłała 4, co bym też się nie nudził. No to jadziem MTT 1.10NL - jest jeszcze late reg. 1 godzina, druga, trzecia i czwarta jest FT odpadłem jako 3, ~50$ skapło. Różne były dzieje tych 50$, dość że się nie rozmnożyły, ale też nie skurczyły za to VPP przybyło.
Plan co grać: MTT - zawsze tylko 1 turniej na raz - nie wiem jak to jest w innych odmianach, gdyż jestem w nich leszczem pospolitym, ale tu w 5CD trzeba ogarniać co się dzieje na stole, bez tego nie ma szans na sukces. Nie ma HUD-a do turniejów, trzeba więc bazować na własnych obserwacjach. W wolnych chwilach też cash i sporadycznie HU SNG.
Plan poprawy mindsetu:
1) tłuc gamblera gdy tylko się pojawi.
2) Zwiększyć % rozdań w których mysli się przed a nie po - tu już mam nawet pewne sukcesy (tak przynajmniej uważam) ![]()
Plan na najbliższe dni: zająć jak najlepsze miejsce w TCOOP#5 (nie - nie gram z mojego skromnego bankrolla tylko z wejściówki za wpłatę którą niebawem wypłacę )
Jeżeli grałem z kimś z was przy stoliku i chcecie mi powiedzieć jakim jestem leszczem - serdecznie zapraszam. Zapraszam również jeśli nie chcecie tego mówić lub nie graliśmy razem przy stoliku
Potrzebna jakaś rozkminka ? Co dwie/n głów to nie jedna.
Po co ten blog ? A po cholerę
A poważniej - jak się coś napisze, później znowu coś itd. to za jakiś czas będzie się miało przegląd własnej osoby - może pomoże na pewno nie zaszkodzi. To jeden cel. Drugi jest taki, że widuję dużo graczy z Polski przy stolikach oraz w turniejach 5CD. Może uda się ożywić w jakiś sposób nasze środowisko. Popatrzcie na ruskie ps w sekcji 5CD - jeśli nie tętni życiem to przynajmniej coś tam się dzieje, u nas ostatnie rozdanie wstawione do oceny to chyba jakieś pół roku będzie.

, a full house, Eights full of Fours

, four of a kind, Nines
, a full house, Threes full of Fives
, three of a kind, Queens