Przejdź do forum
Motywator Pokerowy ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Motywator Pokerowy SNG by Deska

28 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
691 Wyświetlenia

Siema!

ehh i jak tu zaczac.... No dobra, moze jak kazdy. Jestem Piotr mam 23 lata.
W pokera gralem juz kilka lat temu, zaraził mnie tym Pyszu, ale zawsze zle podchodzilem do gry i nauki pokera. Przychodzilem do niego on lupal kilkanascie stolow na raz siedzial klikal i zarabial kupe siana. Pomyslalem hmmm jakie to proste, zalozylem konto dostalem hajs i tez stwierdzilem ze sobie poklikam. Tak poklikalem ze wszystko przegralem, ale Pokerstrategy dalo mi druga szanse i dostalem drugi kapital, stwierdzilem ze troche sie poucze i juz bede mogl robic hajs, bylo lepiej, ale FTP padlo a razem z nim moja motywacja do pokera. Co mnie skłoniło do powrotu do Pokera? Heh polamana noga.

Tydzien temu polamalem noge no i pomyslalem co ja bede robil poltorej miesiaca w domu, jakos trzeba ten czas spozytkowac. Padło na pokera o ktorym myslalem juz od jakiegos czasu. Wplacilem hajs no i gramy. A po co mi blog? Po to zeby wytrwac w tym i stad nazwa bloga. Motywator. Po to mi ten blog zeby mnie motywowal, a jak jeszcze tu ktos wejdzie i doda cos od siebie to juz w ogole bedzie super.

Zmotywowal mnie tez Variat, ktorego pare lat temu poznalem nei wiedzac ze gra w pokera. Ale co go spotykalem to sie wkurwial na pokera, mowi a znowu przegralem a znowu downswing. Nie poddawal sie i teraz jest trenerem na Pokerstrategy i gra dosc wysoko. Mozna?!! Mozna...

Wiec ciśniemy. Padło tym razem na SNG, wczesniej gralem STT, pozniej cashowki, a teraz SNG 45 os. Roll pozwala mi na granie 0.25 $

Co bedzie na blogu?

Plany, cos tam z mojego zycia, jakies akcje ze stolow i wszystko to co mi sie urodzi w glowie.

ROLL: 25.25 $

Odpowiedz
Cytat
27 odpowiedzi
xerrorPL

kropa i trzymam kciuki ile stołów planujesz dziennie grać ?

Odpowiedz
Cytat
AirFace

Good luck, have fun!

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez xerrorPL

Nie wiem, nie chce tak planowac. Bo zaplanuje ze odpale 25 sitow, a po 15 bede mial dosc ale ze tak zaplanowalem to bede sie meczyl z tymi 10.

Zaraz siadam do stołow i mam plan grac cala noc :)

Odpowiedz
Cytat
doncamilloskate

Napisane przez Deska

Napisane przez xerrorPL

Nie wiem, nie chce tak planowac. Bo zaplanuje ze odpale 25 sitow, a po 15 bede mial dosc ale ze tak zaplanowalem to bede sie meczyl z tymi 10.

Ale jak Ci sie zachce spac to nie pograsz cala noc tak jak zaplanowales :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
xerrorPL

doncamilloskate jaki łapacz szczegółów :pokerface:, TVN stoi otworem :D

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez doncamilloskate

Napisane przez Deska

Napisane przez xerrorPL

Ale jak Ci sie zachce spac to nie pograsz cala noc tak jak zaplanowales :fuckyeah

Trafne spostrzeżenie :)

Teraz odpalilem 14 sitow. Zostalo mi 5. Raz tylko na platnych. Wiec dzisiaj bardzo słabo, ale zobaczymy co przyniesie noc :)

Pozniej usiade i przeanalizuje gre. Zobacze gdzie najwiecej trace, moze wstawie jakies rece do oceny.

Odpowiedz
Cytat

Ehh pierwsza sesja dzisiaj skończona.

Zagralem 14 sitow. Jakos jeden dolar w plecy. Mogło byc gorzej ale najlepiej tez nie jest. Chcialbym wkoncu zaczac systematycznie wygrywac na tym limicie. W tej sesji bardzo duzo allinow przegralem z lepsza reka, no trudno bywa.

Wstawilem rece ktore rzucily mi sie w oczy do oceny, zobaczymy co trenerzy na to powiedza.

Troche melancholii na ten wieczor :)

No nic, zaraz chyba trzeba siadac do nastepnej sesji. Poszedlbym sobie na impreze, piatek wkoncu dzisiaj, no ale idz tu z polamana noga na impreze :ayfkm:

Chociaz ostatnio poszedlem do czekolady (Jak ktos to czyta z Poznania to bedzie wiedzial) w DRESACH :D :facepalm: o kulach z noga w gipsie, ehh kumple mnie zgarneli, szybki before i wywiezli mnie do klubu :) Calkiem fajnie bylo.
Za tydzien mam nadzieje ze juz bede mogl w miare normalnie chodzic to przejde sie na ten wyklad Wombata i Babla w Poznaniu. Zobacze co trenerzy mądrego powiedza :)

No to tak zeby za duzo pokera na tym blogu nie bylo :)

Odpowiedz
Cytat
xerrorPL

postaraj się nabudować w początkowej fazie, wtedy do FT jest łatwiej dojść, nie wbijaj w kłopotliwe spoty, lepiej spasuj i odbij next razem:D trzymam kciuki aby powoli na plus weszło tobie, jaki masz nick na P*? bo już jednego rega z polski spotkałem Kropeczek :)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez xerrorPL
postaraj się nabudować w początkowej fazie, wtedy do FT jest łatwiej dojść, nie wbijaj w kłopotliwe spoty, lepiej spasuj i odbij next razem:D trzymam kciuki aby powoli na plus weszło tobie, jaki masz nick na P*? bo już jednego rega z polski spotkałem Kropeczek :)

Jasne ze najlepiej sie nabudowac w pierwszej fazie, ale nie zawsze jest z czym grac i nie zawsze ludzie chca grac wtedy kiedy ja chce :)
W pozniejszych fazach staram sie wykorzystac to ze oni graja wtedy bardzo wąsko i czesto wrzucam stacka. Obawiam sie ze za czesto, bo przed faza push or fold ja czesto pushuje. Wyslalem Ci zapro, to nick Ci podam na priv :)

Odpowiedz
Cytat

No dobra na dzisiaj grania wystarczy. Słabo ogólnie, czesto odpadalem na bubblu, nawet nie wiem ile turniejow zagralem, cos koło 20 moze 25.
Roll sie ruszył, ale nie na tyle zebym byl z tego zadowolony. Zobaczymy co przyniesie jutro, chociaz jutro moze odpoczne od pokera i zachleje pale. Sie okaze. Powinienem byc duzo wiecej dzisiaj do przodu bo bardzo czesto przegrywalem lepsze rece, no ale co tam, taki urok tej gry. Na to sie nastawilem i pracuje caly czas nad mindsetem, zeby nie stiltowac ani nie wymieknąć. Zaspamowalem troche rozdaniami do oceny, mam nadzieje ze pomoze to mi w dalszym rozwoju.

Załozylem sobie ze do wakacji chcialbym zarobic tyle z pokera zeby mnie bylo stac na wyjazd na wake. A no tak. Co to jest wake.

Oprocz pokerzysty amatora jestem tez troche sportowcem. Uprawiam wakeboard. Mało osobom to coś mowi, a w tym środowisku pewnie nikomu, wiec wyjaśniam. Wakeboard to połączenie nart wodnych, snowboardu i surfingu (tak przynajmniej głosi definicja) osobiście nie wiem co to ma wspólnego z nartami wodnymi, no chyba tylko to ze powierzchnia po ktorej sie jezdzi/plywa jest woda. Jak komus sie spodoba to smialo walcie do mnie to pomoge w rozpoczaciu czy doskonaleniu sie w tym. Chyba najlepszym zobrazowaniem tego bedzie po prostu jakis filmik.

To bylo by zycie. Grac w pokera, zarabiac hajs i jezdzic po calym swiecie i smigac. Filmik nakrecony w Tajlandi w okolicach Bankoku, mega miejscowka.
Obym w wakacje sie tam pojawil.
Dobra starczy o wakeboardzie bo to forum pokerowe :)

na konie wrzucam stan rolla

ROLL 27,72 $

Odpowiedz
Cytat
AirFace

Najwidoczniej soft nie lubi dzisiaj polskich pokerzystów. Też przegrywam ręce, które na pierwszy rzut oka są nie do pokonania :ayfkm:

Btw. Pływałeś kiedyś na kiteboardzie? Czy tylko wake?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez AirFace

Btw. Pływałeś kiedyś na kiteboardzie? Czy tylko wake?

Pływac to za dużo powiedziane, ale pobawiłem sie latawcem troche, jak mnie przetargało po plaży, po dnie to stwierdzilem ze to nie dla mnie :)
W wake'u mam jedna sile ktora mnie ciagnie i sie nie zmienia, to lubie :)
W kite chujowe jest to ze planujesz wyjazd, bookujesz bilety, hotele, przyjezdzasz... a tu nie wieje i chuj siedzisz sobie tydzien na plazy z latawcem w jednej rece a w drugiej browar.

Spoooko jutro soft odda co moje!! :D

Odpowiedz
Cytat
AirFace

Muszę kiedyś spróbować. Ja mam swoją ulubioną miejscówkę na Rodos - tam zawsze wieje (niekoniecznie po alko :D).

OK, ja na dzisiaj też kończę bo zaraz zacznę robić głupie rzeczy <TILT>.
Good luck jutro ziom.

Odpowiedz
Cytat

No dobra. Wstałem

Kurde chcialbym chociaz jedna sesje dzisiaj zagrac, mialem wstac o 12 :facepalm: i grindowac. Z tego tytulu ze jest sobota to trzeba gdzies chociaz raz w tygodniu wyjsc, wiec "Tonight's The Night" jak mawiał dexter.

No a jutro przed grindem wybieram sie do kina

Podobno zajebista produkcja, pała w czoło i w ogole. Widział ktoś? Jakies opinie?

No i na koniec jakas muzyczka :)

Odpowiedz
Cytat

No to jednak impreza dzisiaj. Jutro bedzie trzeba troche wiecej pogrindowac, zeby nadrobic dzisiejsza impreze.

Nie wiem czy ktos to w ogole czyta, ale wstawie chociaz muze na dzis :D

Miłej soboty zycze wszystkim ktorzy przypadkiem tu wpadna.

Yo!

Odpowiedz
Cytat
variat

Deska, co jest? Wtorek, a nie widac update'u ;)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez variat
Deska, co jest? Wtorek, a nie widac update'u ;)

Juz sie poprawiam Panie trenerze :)

Mialem plan zeby wtorek- sroda wbij juz na 0.50 $ 45 os. No i sie zesrało.
W sobote w sumie nic nie gralem bo jakos nie mialem kiedy, pozniej poszedlem na impreze. Bylo calkiem fajnie, ale jakos napic sie nie moglem tak jak powinienem przez co w klubie kariery za wielkiej nie zrobilem.
A i powiedzialem sobie, nigdy wiecej SQ i Słodowni w weekend.Odradzam, Tak jak by jakis Poznaniak tu wpadł przez przypadek. Tragedia jakas.
Wiec wstalem w niedziele na lekkim zmeczeniu po imprezowym, leb mnie chyba bardziej bolal od fajek niz od alkoholu. Wstalem. Pierwsza mysl. Trzeba grindowac. Odpalilem pierwszy stolik, grajac ten jeden stolik i czekajac az reszta sie odpali, juz wiedzialem ze nic z tego nie bedzie. Wyrejestrowalem sie ze wszystkiego i poszedlem dalej spac. No a pozniej bylo DJANGO!!

Kurwa! Mega film polecam wszystkim, dawno sie nie smialem na filmie, a w tym niektore sceny byly naprawde smieszne. Film troszke za dlugi bo trwal 3 h i koncowka sie troszeczke przeciagała. Ale jak by druga czesc filmu byla tak dobra jak pierwsza to bylby to chyba jeden z lepszych filmow jakie widzialem.

No wychodze z kina, dobra fajnie fajnie film byl spoko, ale tu do grindu trzeba siadac.
Dzwoni telefon...kurwa.
"No siema, wpadaj do nas siedzimy pijemy i gramy w kinecta"
mysle sobie no dobra, wpadne wypije jedno piwko, wracam do domu i cala noc gramy. Wypilem piwko i mowie "to ja spierdalam" - "nie no co ty stary, zostan, zaraz skoczymy po browarki ktos tam ma jeszcze wpasc nigdzie nie idziesz, gramy dalej i pijemy"
No to wrocilem do domu o 5. Kaca przespalem bo obudzilem sie o 15 wiec bylo git. Odpalilem sobie kilka stolow, cos tam dzisiaj pogralem, ale nie tyle ile bym chcial bo net mi cos swirowal. Zagralem dzisiaj moze z 12 sitkow, ale roll zatrzymal sie w miejscu. Jutro juz musze usiasc i porzadnie pogrindowac, zadnego picia! Dolary czekaja!

Gdzies na blogu widzialem koles pod kazdym wpisem wrzucal jakis kawalek, w pewnym momencie wchodzilem na bloga goscia zeby muzy posluchac. Spodobalo mi sie to, wiec jak bede mial jakis fajny kawalek w glowie to bede go wrzucal.

Poozdro!

Odpowiedz
Cytat

Pogralem dzisiaj, ale slabo roll 23.47 ;/

EHh jakos nie moge pojsc w gore z rollem zeby wbic na 0.50 tak sie kiwam caly czas w okolicach 25$ :ayfkm:

Pierwszy raz dzisiaj mialem pokera i to krolewskiego :)

Known Players:
UTG2: 5506 - 110 bb
UTG3: 6646 - 133 bb
MP1: 3490 - 70 bb
MP2: 3920 - 78 bb
MP3: 6625 - 133 bb
CO: 8255 - 165 bb
BU: 2458 - 49 bb
SB: 440 - 9 bb
BB: 1735 - 35 bb

25/50 No Limit Hold'em Tournament (9 Handed)
Hand recorder for this hand:PokerStrategy.com SideKick 1.1.116.1

Preflop: Hero is SB with A♥, K♥
Hero posts small blind (25), BB posts big blind (50), 2 folds, MP1 calls, MP2 folds, MP3 calls, CO raises for 150, BU folds, Hero 3-bets 415 and is all in, 2 folds, MP3 calls, CO calls

Flop: (1420 - 28.40 bb) K♣, Q♥, T♥(3 Players)
2 checks

Turn: (1420 - 28.40 bb) J♥(3 Players)
MP3 bets 150, CO folds, MP3 gets uncalled back (150)

River: (1420 - 28.40 bb) 4♥(2 Players)

No ale co z tego jak w nastepnym rozdaniu odpadlem JJ<Q9 ;/

Odpowiedz
Cytat

Spac mi sie nie chce to stwierdzilem ze zrobie jakis wpis.

Konczac dzisiejsza sesje z wynikiem 23 $ jakos zle mi z tym bylo poza tym nie bylem zadowolony z ilosci turkow rozegranych dzisiaj, wiec usiadlem jeszcze i postanowilem troche pogrindowac. Nooo i przynioslo to efekt. Roll 30,34 $

Wkoncu przekroczylem 30 dolcow, chcialbym do konca tego tygodnia przekroczyc 50 dolcow i wejsc na 0.5 w sumie majac juz 40 dolcow to zaczne sobie mieszac turnieje te za 0.25 i te za 0.5. Dzisiaj sobie odpalilem dwie 90. za 0.25 w jednej to co pisalem w poprzednim wpisie, wygralem majac pokera krolewskiego zeby zaraz odpasc, ale za to drugi... ale za to drugi... BYL SHIP :)

Troche dziwnie mi sie gralo ta 90, troche inna struktura gry. Moze sie przyzwyczaje i przeniose sie na stale na te 90. Ale jeszcze nie teraz. Narazie musze rolla przykoksac, bo czuje sie ze mam umiejetnosci zeby spokojnie byc wygrywającym graczem na tym limicie, a nawet ciut wyzszym. Gram bez statystyk, w sumie nigdy nie gralem ze statystykami, ale wkoncu bede musial je ogarnac, nawet po to jak wstawiam rozdania do oceny zeby jugde znali lepiej sytuacje.

Mam nadzieje ze jutro wyrobie sie zeby pojsc na wyklad Wombata i Bąbla. Chociaz wombat ostatnio na treningu mowil, ze ci ktorzy graja w pokera raczej niczego nowego sie nie dowiedza. No ale zawsze fajnie posluchac o pokerze, pozniej ma byc after w cooliozum wiec moze sie tam przejde i poznam kogos ciekawego :)
Dziwnie mi sie troche pisze tego bloga, odpisuje sam sobie na posty. Mam wrazenie ze nikt tego nie czyta i rownie dobrze moglbym w notatniku sobie pisac i zapisywac to na pulpicie.
Chyba ludzie na tym forum na blogu chca, albo kolosalnych wygranych, albo straszych downswingow, albo szukaja madrosci zyciowych, chociaz nie, bo pozniej sie robia jakies chore jazdy na blogu bo ktos ma inne zdanie i podejscie do zycia.
No nic. Mam nadzieje ze wystraczy mi cierpliwosci i na pisanie bloga i na granie w pokera. Tym razem nie poddam sie tak latwo i chce poswiecic temu dosc duzo czasu, rozwinac sie zeby przynioslo to jakis efekt. Teraz chce grindowac jak najwiecej, bo jak wiadomo przyjdzie lato, to nie dosc ze ja cale lato spedzam z reguly na wodzie, to jeszcze zaczynaja sie wyjazdy, biwaczki, grille, piwka plenerowe i gdzie tu znalesc czas na gre.

Standardowo wrzuce jakis kawalek, przyznam sie ze ukradlem go z night cafe :)

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat