Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jestę Nitę [NL FR]

57 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
1,771 Wyświetlenia
Paavv

Siema.

To już moje któreś podejście do blogowania, każdy mój wcześniejszy blog nie doczekał się nawet drugiej strony, zakładałem je bo chciałem sobie popisać, teraz mam konkretne cele.

W poksa zacząłem coś więcej grać od promocji "od zera do bohatera" w której brałem udział. Po 2 tygodniach teorii w grupie Pastora skill skoczył bo dość szybko z NL2 awansowałem na NL25. Tam nastała stagnacja, rozegrałem kilka set tysięcy rozdań i na bieżąco wypłacałem co zarobiłem, miałem, tak zwane "problemy sercowe" i odechciało mi się uczyć, dołek motywacyjny, siepałem i wypłacałem.
Nie wiem czy te 400k rozdań które tam rozegrałem to wymierna próbka, ale zauważyłem, że z czasem mój winrate malał, na pierwszych 100k było to 6bb/100 na końcu nie wiem ile, ale wydaje mi się, że o połowę mniej.

W połowie grudnia cały mój roll obraził się i poszedł, dosyć nie przyjemne sprawy rodzinne więc nie chce mi się o tym pisać.

Po miesiącu przerwy zacząłem odbudowywać rolla na NL5, na PokerStars, roomie na którym nigdy wcześniej nie grałem, bo wcześniej biegałem za FDB od roomu do roomu.

Póki co wygląda to tak:

Spoiler

Pierwsze 10k przyzwyczajanie się do stawek i softu, tam straciłem dużo bb.

Poza tym Jestę Nitę, co też chciałbym zmienić, ale o tym już innym razem, teraz tylko szybko cele:

1. Zaliczyć sesje
2. Rzucić palenie!!
-Zaczynam od książki "Łatwy sposób na rzucenie palenia" (może ktoś czytał?) tytuł w ogóle mnie nie przekonuje i jestem prawie pewien, że to dno, ale słyszałem, że podczas czytania autor zachęca żeby palić póki nie skończy się czytać, więc coś w sam raz dla mnie :D

Pokerowe cele postawie sobie dopiero w lutym bo do grania mam chęć, więc z volume problemów nie będzie, a jeśli chodzi o poprawę gry to stopniowo, do końca stycznia powoli bez planowania będę działał w tym kierunku, a na luty pójdą konkretniejsze postanowienia.

A ostatecznym powodem założenia bloga było to, że ostatnio nie ma czego czytać na tym forum. Mam nadzieję, że z czasem uda mi się tu stworzyć trochę ciekawych treści i od czasu do czasu wywołać jakąś dyskusję pozbawioną tak modnego ostatnio trollingu.

Pozdrawiam!

Odpowiedz
Cytat
56 odpowiedzi
Cykor

Napisane przez Paavv

2. Rzucić palenie!!
-Zaczynam od książki "Łatwy sposób na rzucenie palenia" (może ktoś czytał?) tytuł w ogóle mnie nie przekonuje i jestem prawie pewien, że to dno, ale słyszałem, że podczas czytania autor zachęca żeby palić póki nie skończy się czytać, więc coś w sam raz dla mnie :D

moja dziewczyna rzuciła palenie z tą książką :nh
gl :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Paavv

Siema!

Mam tą książkę na komputerze, niewygodnie się czyta, więc pewnie trochę mi zleci. Co mnie nie martwi bo mogę dalej palić :D.
Jesteś nie pierwszą osobą która mi mówi, że książka zadziałała, więc może jednak coś z tego będzie, jestem dobrej myśli, dzięki!

Póki co, Rake i Bonusy

Na styczeń żadnych celów pokerowych nie założyłem, ale trzeba zacząć myśleć o planie na luty.
Opcje to:
a) Wyrobić FDB na PKR z okazji fajnej promocji
b) Grać dalej na gwiazdkach

PKR
Pomijam już niewygodę gry i tak dalej:
Podstawowy rake pobierany na NL4 FR to 17,7bb/100
FDB+standardowy rakeback daje łącznie 47,5% rakebacku.
Co ostatecznie daje około 9bb/100 płaconego rake

P*
Na NL5 płacę 5,6bb/100, tutaj dyskusja się urywa, nie muszę nawet doliczać rakebacku. Bardziej opłaca mi się grać na starsach, gdzie mam wystarczającą ilość ryb.

Więc na PKR wpłacę tylko sumę wymaganą do zagrania sobie w sng i wypłacę na starsy. Myślałem, że decyzja będzie trudniejsza, ale nie dajcie się zwieść tym wspaniałym bonusom od pierwszej wpłaty, bo często nie są tak wspaniałe jak to ukazuje % rakebacku.

Odpowiedz
Cytat
Paavv
WEEKEND DLA POKERA

Godzina 2:50, robię kawę, siadam do stołów, Kanada organizuje zbiórkę pieniędzy dla mnie. Po 1,5h sesji przerwa na herbatę, kolejne 1,5h.
Godzina 6:30. Wyciągam psa z pod kołdry na spacer, po drodze do sklepu. Psina zmarzła w łapy i w drodze powrotnej musiałem ją nieść, ale spoko, wsadziłem do siatki razem z jajkami i była szczęśliwa. Jajecznica, kolejna herbata, tym razem czarna z wanilią.
Godzina 7:10 razem z jajecznicą i herbatą zapisuje się w kolejce do stołów.
Po 1,5h przerwa, czas pod prysznic, nawet się ogoliłem, to chyba ze względu na dobrą grę Kanadyjczyków. Był też jeden dawca z Nikaragui :nh

Pozdro dla budzących się w południe! :D

Co do samej, dzisiejszej gry:

Spoiler

I kilka rozdań:

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 9 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BB: $2 (40 bb)
UTG+1: $13.09 (261.8 bb)
UTG+2: $4.14 (82.8 bb)
MP1: $5 (100 bb)
MP2: $2.50 (50 bb)
MP3: $1.93 (38.6 bb)
Hero (CO): $5 (100 bb)
BTN: $7.98 (159.6 bb)
SB: $5.60 (112 bb)

Preflop: Hero is CO with Q Q
UTG+1 calls $0.05, UTG+2 calls $0.05, 3 folds, Hero raises to $0.30, BTN folds, SB raises to $1.30, 4 folds

Results:

Spoiler

$0.75 pot
SB mucked and won $0.75 ($0.45 net)

"Play like babel, feel like a pro"
Nie ma o czym gadać, gość 3betuje QQ+

MP2: $5.14 (102.8 bb)
MP3: $1.27 (25.4 bb)
CO: $5.68 (113.6 bb)
Hero (BTN): $5.96 (119.2 bb)
SB: $1.24 (24.8 bb)
BB: $5.16 (103.2 bb)
UTG+1: $2.43 (48.6 bb)
UTG+2: $1.81 (36.2 bb)
MP1: $13.04 (260.8 bb)

Preflop: Hero is BTN with A K
UTG+1 raises to $0.15, 4 folds, CO raises to $0.30, Hero calls $0.30, 2 folds, UTG+1 calls $0.15

Flop: ($0.97) 6 K 4 (3 players)
UTG+1 bets $0.70, CO calls $0.70, Hero calls $0.70

Turn: ($3.07) T (3 players)
UTG+1 bets $1.43, CO folds, Hero calls $1.43

River: ($5.93) 7 (2 players)

Results:

Spoiler

$5.93 pot ($0.25 rake)
Final Board: 6 K 4 T 7
CO mucked and lost (-$1 net)
Hero showed A K and won $5.68 ($3.25 net)
UTG+1 showed A K and lost (-$2.43 net)

Szczęście też dopisało, ale to w ogóle było sick rozdanie więc wyjaśniam:
UTG to nit który otwiera z UTG tylko QQ+/AK, więc to byłby insta fold, ale CO grający 60/30 po 80 rozdaniach też wchodzi więc wchodzę za nimi. Kiedy UTG sprawdził przebicie CO było już wiadomo, że nie ma KK/AA, zostało QQ i AK, a podbiciem na flopie zdradził, że ma AK, więc już izi, złapać runner runnera i uciekać.

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 8 Players

CO: $2.33 (46.6 bb)
BTN: $3.74 (74.8 bb)
SB: $4.18 (83.6 bb)
BB: $3.80 (76 bb)
UTG+2: $2.35 (47 bb)
MP1: $12.45 (249 bb)
Hero (MP2): $5.73 (114.6 bb)
MP3: $1.93 (38.6 bb)

Preflop: Hero is MP2 with T T
UTG+2 raises to $0.15, MP1 folds, Hero calls $0.15, 2 folds, BTN calls $0.15, 2 folds

Flop: ($0.52) 7 K 3 (3 players)
UTG+2 checks, Hero checks, BTN checks

Turn: ($0.52) T (3 players)
UTG+2 bets $0.20, Hero calls $0.20, BTN calls $0.20

River: ($1.12) 7 (3 players)
UTG+2 bets $0.30, Hero raises to $1.40, BTN folds, UTG+2 raises to $2, Hero calls $0.60

Results:

Spoiler

$5.12 pot ($0.21 rake)
Final Board: 7 K 3 T 7
BTN mucked and lost (-$0.35 net)
UTG+2 showed K K and won $4.91 ($2.56 net)
Hero showed T T and lost (-$2.35 net)

Przegrałem też walkę na pełnym morzu, moja łódka miała słabsze armaty, ale na szczęście przeciwnik miał ograniczoną ładowność i nie zabrał całego mojego stacka.

Odpowiedz
Cytat
Paavv

MP1: $6.35 (127 bb)
MP2: $1.55 (31 bb)
MP3: $7.91 (158.2 bb)
CO: $3.78 (75.6 bb)
BTN: $5 (100 bb)
SB: $4.98 (99.6 bb)
Hero (BB): $5 (100 bb)
UTG+1: $4.96 (99.2 bb)
UTG+2: $7 (140 bb)

Preflop: Hero is BB with A A
UTG+1 raises to $0.15, 3 folds, MP3 raises to $0.25, 3 folds, Hero raises to $0.75, UTG+1 calls $0.60, MP3 calls $0.50

Flop: ($2.27) Q 3 J (3 players)
Hero bets $1.70, UTG+1 calls $1.70, MP3 folds

Turn: ($5.67) J (2 players)
Hero bets $2.55 and is all-in, UTG+1 calls $2.51 and is all-in

River: ($10.69) T (2 players, 2 are all-in)

Results:

Spoiler

$10.69 pot ($0.44 rake)
Final Board: Q 3 J J T
Hero showed A A and lost (-$4.96 net)
UTG+1 showed Q Q and won $10.25 ($5.29 net)

Na sam koniec rozegrałem również rozdanie z graczem który z pewnością nie oglądał filmików bąbla i właśnie w tym rozdaniu stracił 4 longrunowe $. Dobrze mu tak! :f_p:

Teraz trochę przerwy, ale na pewno dzisiaj jeszcze wrócę do stolików, bo nie mam dziś nic innego do roboty.

PS> Musiałem rozdzielić na 2 posty, bo za dużo obrazków w wiadomości :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
Paavv

Od ostatniego wpisu nic nie grałem, za to zrobiłem przepyszną carbonare, odwiedził mnie fajny znajomy którego dawno nie widziałem i trochę popiliśmy, ale delikatnie bo ja muszę odrobić rolla.

Tak więc o 21:30 start sesji. Muszę coś tu zrobić, żeby jakaś poczytalność na blogu była, nie chce mi się pisać dla siebie :P.

Jest koncepcja, że jak napiszę "Torba" na blogu i wkleje śmieszny obrazek (swojego psa w torbie, ze głupawym dopiskiem), to popularność wzrośnie x100.
Niestety oto ja w rzeczywistości: Niezwykle opanowany, nigdy nie tracący zimnej krwi, przez to niezdolny do podejmowania ryzykownych decyzji i nudny.

Poza tym jestem introwertykiem i z zasady nie lubię ludzi bo szansę na poznanie kogoś kto wd. mnie będzie ciekawy są nikłe, stracę dużo czasu na przebijanie się przez życiowych trolli, co za tym idzie, poznawanie nowych ludzi jest EV-, bo najczęściej spotkam kogoś nie ciekawego, a oddsy do poświęcanego czasu nie są na moją korzyść. Mam baaardzo wąską grupę znajomych i dawno nie poznałem nikogo nowego.

W tym momencie przeczę sam sobie bo chcę żeby ludzie czytali mojego bloga i udzielali się na nim, ale ja po prostu wierzę w środowisko pokerowe, że tutaj są ludzie ciekawi. Zainteresowanie ich moją osobą leży tylko po mojej stronie.

Z drugiej strony to ja jestem nienormalnym nerdem, nie żebym nie chodził na imprezy i tak dalej, chodzę, ale rzadko bo dobrze się bawię tylko w wąskim gronie. Wracając do nienormalnego nerda... Może być też tak, że nie trafie do nikogo bo moje życiowe rozkminy(patrz wcześniejszy blog) nie za bardzo interesują.

Moja niechęć do używania emotikon też nie działa na plus (kolorowa wiadomość jest lepsza od ściany tekstu), a ja po prostu nie chcę się cofać do czasów kiedy człowiek jeszcze nie poznał pisma i akcentu, tylko komunikował się piktogramami. Niestety nie jestem świetnym pisarzem który słowami umie oddać emocje więc czasem sam się nimi posługuje, w końcu sam jestem już z tego niedorozwiniętego pokolenia.

Idę, coś ugrać

Odpowiedz
Cytat
tormentile

Coś mi się wydaję, że od narzekania na brak ruchu ludzi tutaj nie przybędzie :P, widzę że bycie nitem jest całkiem profitowe i nie ma skoków gotówki, ja podczas jednej sesji rosnę i spadam jak głupek ale ogólnie to nie narzekam. Wstajesz o 2:50 żeby grać w pokera :D? Czy może jesteś studentem politechniki warszawskiej?Wkleił byś swoje staty?
Mnie zainteresowałeś, życzę sukcesów, nie tylko w pokerze.

Odpowiedz
Cytat
Paavv

Siema!
Ostatni mój wpis powinien nosić tytuł "ae se naebaem", więc nie spodziewam się po nim nic górnolotnego :f_rolleyes:. Anyway dzięki za odzew :D

Czy bycie nitem jest profitowe... Na pewno jest to gra low variance i nie ucząca niczego oprócz unikania trudnych spotów.
Teraz na NL5 jest to dla mnie na pewno profitowe bo gram powiedzmy 7bb/100, żeby grać 14bb/100 nawet jak bym umiał to na pewno miałbym mniej niż 10 stołów odpalone. Czyli teraz moje bb/h są na pewno większe. Natomiast co z tego jeśli jest to strategia w ogóle nie rozwojowa.

Gram w ten sposób, żeby przejść NL5, potem chce wkleić obszerne statystyki i zapytać się jak powoli przestać być nitem, bo im wyżej tym winrate będzie mniejszy grając strategią małpy.

Natomiast wstawanie o 2:50 to wdrażanie się do eksperymentu który chce przeprowadzić w lutym ze względu na brak zajęć. Nie da rady z dnia na dzień przestawić się z zasypiania o 3 na wstawanie o 3 :D.

Zrobiłem póki co 3 testowe dni w ten sposób i jestem bardzo pozytywnie nastawiony. Wstaje po coś konkretnego i mam konkretny plan dnia na najbliższe 8 godzin które jest nastawione pod grind. W tym czasie udaje mi się 6 godzin wysiedzieć przy stołach. Potem mam czas na wszystko inne i nie ciąży mi nad głową cały czas poker i wyczekiwanie do wieczora kiedy są najlepsze stoły i jestem już zmęczony. Jedyny problem to nauczyć się zasypiać najpóźniej o 21, ale dla eksperymentu poświęcę się.

Co do statystyk mała próbka, ale proszę. Jak będę miał więcej to na pewno wkleję dokładniejsze szukając porad.

Nie wiem czemu pokazuje tylko 20k rozdań, mam 27k :P.
Ciekawostka dotycząca 3betu: Nie jest tak, że wcale nie bronie blindów, po prostu na obojętnie jakiej pozycji często zdarza mi się nie 3betować AK jak mam pozycje, albo QQ, bo na stołach pełno graczy których 3betem izoluje na QQ+

I graf na dzień dzisiejszy:

Spoiler

Pozdro!

PS. Studentem politechniki nie jestem :D Studiuje kognitywistykę :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
Kokos14

Stawiam kropę. Również jestem introwertykiem, więc trzeba się zrzeszać.
Powodzenia przy stołach!

Odpowiedz
Cytat
xaspectx

.

Odpowiedz
Cytat
tormentile

Tylko ja tych statystyk nie widzę, coś mi się obrazek nie wyświetla. Pierwszy raz o takim kierunku słyszę i powiem szczerze że wydaję się ciekawy. Tak na marginesie o co chodzi z tym stawianiem kropki :P też bym postawił ino nie wiem jak :(

Odpowiedz
Cytat
xaspectx

.

Odpowiedz
Cytat
Paavv

Siema!

Kolejny dzień testowania Kanadyjczyków, były problemy z kompem więc opóźniony start na 3:30.
I trochę grzebania po forum przed grą, żeby się rozbudzić. (a tu szok takim ruchem na blogu :D :facepalm: )

xaspectx nie zauważyłem, chyba faktycznie, albo nie uda mi się zmienić stylu gry, albo muszę zmienić kierunek :facepalm: . Studia są ciekawe, w Polsce jeszcze mało popularne, ale akurat jak będę w tym prosem to firmy w Polsce zaczną się zabijać o takich jak ja :pokerface: . Na dzień dzisiejszy bardzo mało pracy na miejscu po tym i większość wybywa do uk.

tormentile
staty były i zniknęły, edytowałem posta i wrzuciłem jeszcze raz, a na wszelki wypadek wklejam też tutaj:

Spoiler

jak widać nie żartowałem, że jestę nitę
a krope się stawia pisząc coś w temacie, dzięki czemu w danym dziale, na przykład blogów no-limit, masz zaznaczone >.< tematy w których pisałeś.
Trole stawiają krope bo nie mają nic ciekawego do powiedzenia :f_biggrin:

Pochwale się! Testuje i piszę recenzje sprzętu gitarowego do magazynu muzycznego, dawno się nie uczyłem grać na niczym nowym, a wczoraj wszedłem w posiadanie fajnych klawiszy i będę się uczył grać na nich :D

Ok, idem grać :f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
tormentile

Jednak zmieniam zdanie o byciu nitem o 360 stopni celsjusza, solidny zysk ale trzeba siepać i siepać a i czasami nie mam serca spasować takich pięknych rąk spekulacyjnych, także zostaje przy swojej grze i przygotowuje na swingi :P

Odpowiedz
Cytat
Paavv

Krótki raport z frontu

Godzina 3:00:

Spoiler

(tu miał być screen włączania się HMa)

Godzina 3:30:

Spoiler

(tu miał być ten sam screen co wyżej)

HM nie może się zalogować, prosił mnie o ponowne wpisanie klucza, po zrobieniu tego próbował jeszcze raz zarejestrować, ale nie wyszło, więc go przeinstalowałem. Po tym jak nie mogłem zuploadować screena popatrzyłem na router i coś tam mryga nie tak. Wniosek: Nie HM mnie wydymał lecz dostawca internetu, prawdopodobnie mam coś z uploadem. Ciekawe czy uda się zapostować na forum.
Anyway dzień w plecy.

Co do zrzucania pięknych rąk to bym wrzucił rozdanie z wczoraj kiedy zagrałem open/fold z KK, na 3bet od gracza 5/3/0 po 300 rozdaniach, pokazał AA :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

Napisane przez Cykor

Napisane przez Paavv

2. Rzucić palenie!!

moja dziewczyna rzuciła palenie z tą książką :nh
gl :fdrink

Fuuu, kolejny typowy demagogiczny poradnik cud bestseller ;)

Odpowiedz
Cytat
Paavv

Co do książki to niestety prawda, jestem w połowie i czytam ją tylko dlatego, że autor napisał, że większość palaczy w trakcie przestaje czytać książkę z paniki, że jak ją skończą rzucą palenie trololo.

Jednak misja już nie zakończona sukcesem bo nie polubiłem gościa i mam ochotę na złość mu, skończyć tą książkę i nie rzucać... no comment.

Za to byłem dziś w paczkomacie odebrać:

herbaty... :D

Tak więc mam zapas.
Znalazła się nawet moja ulubiona rum irish coffe
Otrzymałem też herbatę Ogród Miłości WTF?! _o:

Internet już działa dobrze, będzie sesja w dzień bo chce sobie silvera na gwiazdkach wyrobić, ale ofc kiedy przeinstalowałem HMa i internet zaczął działać mówi mi, że nie może połączyć się z bazą.
Najwyżej wszystko odinstaluje i stracę rączki. W każdym razie dzisiaj muszę się tym zająć.

Papa

Odpowiedz
Cytat
Jatzek3

Rzucanie fajek jest całkiem proste wystarczy zrozumieć, że się nie lubi palić, nie lubi się tego zapachu smaku w ustach i [otrzeby wyjscia co jakiś czas na fajkę, gorzej jest z nie wracaniem do tego

Odpowiedz
Cytat
Paavv

Ten wątek rzucania palenia przewija się w mojej głowie praktycznie, tylko pisząc coś na blogu i czytając tą książkę, bo w życiu codziennym o tym nie myślę. Pale kiedy mam ochotę, sam z siebie zacząłem palić mniej, często spalam pół papierosa i mi starcza. Jakoś dobrze mi z tym.

Jatzek, problem polega na tym, że nigdy nie rzucałem palenia, a widzę, że niektórym już weszło w nawyk to rzucanie i wracanie, nie chciałbym dojść do czegoś takiego i zanim zdecyduje się rzucić chcę zrobić wszystko co możliwe, żeby nie wrócić, boję się przegrać z samym sobą i dlatego tak odciągam ten moment. Póki co pale znacznie mniej, sam z siebie, bez żadnego pilnowania się, więc stopniowo możliwe, że idzie to w dobrym kierunku.

Czas podsumować miesiąc i wyznaczyć sobie cele na następny.

Podsumowanie będzie krótkie:
- na studiach co miałem zrobić zrobiłem, poszło gładko :f_thumbsup:
- książkę czytam _ugly:
- uczę się grać na klawiszach, bardzo fajny instrument :f_thumbsup:

- Pokerowo nie było, żadnych postanowień, grałem mało bo łącznie w miesiącu 30godzin, co dało około 28k rozdań i 20BI profitu :f_rolleyes:

Czas na luty:

Pokerowo:
- sesje 5 razy w tygodniu od 3:00 do 10:00, tak jak testowałem było dobrze, sesje 1,5h i pół godziny przerwy, podczas których zjem śniadanie, wezmę prysznic i wyjdę z psem. Od 10 mam cały dzień na dużo innych rzeczy. Kolejnym plusem jest wniesienie trochę rutyny do dnia co zawsze jest lepiej przyjmowane przez mózg.

- skończyć głupią książkę o rzucaniu palenia, bo tak.
- systematycznie ćwiczyć klawisze

Jest jeszcze kilka innych spraw, jak pójść wreszcie na squasha, na którego wybieram się od miesiąca, ale te rzeczy powyżej mają mi wyklarować plan dnia który będzie mnie obowiązywał w lutym.

Sam plan dnia wyklaruje się w praniu. Najtrudniejszym wyzwaniem będzie poker, nigdy nie byłem grajnderem.

Gdybym spełnił postanowienie na końcu miesiąca powinienem mieć rozegrane 100k rozdań co by było już moim rekordem, dlatego będę zadowolony nawet z 80k rozdań.

Po uzbieraniu tej próbki i zapewne spokojnego rolla na NL10, przyjdzie czas na analizę swojej gry. Kiedy rozluźnić zwieracze i zacząć otwierać szerzej, bo bycie nitem to mój główny leak.

Pozdro! :f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
Paavv

Historia była tak:

Był sobie człowiek, miał cele, ambicje, chciał rozegrać dzisiaj przynajmniej 4k rozdań, bo taki ma cel na luty, a jak nie wyjdzie pierwszego dnia miesiąca, to później będzie już tylko gorzej.

Jak to zwykle z celami i ambicjami, wymagają wyrzeczeń, los chciał go doświadczyć i na pierwszy dzień miesiąca wybrał piątek.

Kulturalny człowiek w piątkowy wieczór odbiera telefon słowami "o której pijemy?" on musiał odbierać mówiąc "dzisiaj nie pije".
Potem test na zręczność, niczym pojedynek rewolwerowców, musiał zdążyć nacisnąć czerwoną słuchawkę zanim usłyszy argument nie do podważenia i villain pierwszy się rozłączy, argument jak na przykład "ok, za 5min po Ciebie będziemy".

Jednak to nie koniec bo los dalej nie wierzył, że dam radę, więc, żeby to sprawdzić zsyła na mnie 7 plag egipskich

Na początku myślałem, że tylko mnie rozbawia dla poprawy humoru:

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 8 Players

CO: $3.61 (72.2 bb)
BTN: $4.43 (88.6 bb)
SB: $2.76 (55.2 bb)
BB: $5.11 (102.2 bb)
UTG+2: $1.75 (35 bb)
MP1: $4.51 (90.2 bb)
MP2: $11.09 (221.8 bb)
Hero (MP3): $5 (100 bb)

Preflop: Hero is MP3 with 9 9
UTG+2 calls $0.05, 2 folds, Hero raises to $0.25, 4 folds, UTG+2 raises to $0.70, Hero raises to $2.80, UTG+2 calls $1.05 and is all-in

Flop: ($3.57) K 7 5 (2 players, 1 is all-in)
Turn: ($3.57) K (2 players, 1 is all-in)
River: ($3.57) 8 (2 players, 1 is all-in)

Results:

Spoiler

$3.57 pot ($0.15 rake)
Final Board: K 7 5 K 8
UTG+2 showed 9 6 and won $3.42 ($1.67 net)
Hero showed 9 9 and won $0.00 (-$1.75 net)

3 rozdania później z tym samym graczem, nastąpiła udana próba irytacji:

MP2: $12.80 (256 bb)
MP3: $1.87 (37.4 bb)
CO: $6.47 (129.4 bb)
BTN: $3.04 (60.8 bb)
SB: $3.23 (64.6 bb)
BB: $10.76 (215.2 bb)
UTG+1: $1.93 (38.6 bb)
UTG+2: $3.13 (62.6 bb)
Hero (MP1): $5.41 (108.2 bb)

Preflop: Hero is MP1 with A Q
2 folds, Hero raises to $0.20, 3 folds, BTN raises to $0.55, 2 folds, Hero raises to $1.45, BTN raises to $3.04 and is all-in, Hero calls $1.59

Flop: ($6.15) 9 5 J (2 players, 1 is all-in)
Turn: ($6.15) 6 (2 players, 1 is all-in)
River: ($6.15) T (2 players, 1 is all-in)

Results:

Spoiler

$6.15 pot ($0.26 rake)
Final Board: 9 5 J 6 T
BTN showed K Q and won $5.89 ($2.85 net)
Hero showed A Q and lost (-$3.04 net)

Kilka bad beatów później nastąpił spazz:

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 7 Players

MP2: $5.10 (102 bb)
MP3: $5.43 (108.6 bb)
CO: $9.31 (186.2 bb)
BTN: $3.44 (68.8 bb)
Hero (SB): $5.23 (104.6 bb)
BB: $10.27 (205.4 bb)
MP1: $4.36 (87.2 bb)

Preflop: Hero is SB with K K
MP1 raises to $0.12, 4 folds, Hero raises to $0.40, BB folds, MP1 raises to $1, Hero raises to $5.23 and is all-in, MP1 calls $3.36

Flop: ($8.77) 6 2 J (2 players, 1 is all-in)
Turn: ($8.77) 7 (2 players, 1 is all-in)
River: ($8.77) 9 (2 players, 1 is all-in)

Results:

Spoiler

$8.77 pot ($0.36 rake)
Final Board: 6 2 J 7 9
Hero showed K K and lost (-$4.36 net)
MP1 showed A A and won $8.41 ($4.05 net)

(Tak to spazz, jeśli 3bet villaina to KK+, a wiedziałem, że tak jest)

ciąg dalszy ------>

Odpowiedz
Cytat