Przejdź do forum
Spełnianie kolejnyc...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Spełnianie kolejnych celów/ 180tki z seedorf333

27 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
680 Wyświetlenia
seedorf333

Witam Wszystkich!

Kim jestem?
Na co dzień studiuje na Politechnice Poznańskiej. Lat 22. W weekendy biegam z gwizdkiem po piłkarskich boiskach, w skrócie jestem sędzia piłki nożnej:D W wolnych chwilach wyszukuje dla ludzi tanich opcji podróżowania po świecie (o tym innym razem). No i co najważniejsze gram w pokera.

Przygoda z pokerem
Moja przygoda z pokerem rozpoczęła się bodajże 3 lata temu. Trafiłem na jakąś stronę związaną z pokerem i postanowiłem założyć konto na PokerStars. Na początku trochę pograłem, ale mimo że nie zbankrutowałem to jakoś przestałem grać (możliwe że przez maturę). Następnie wróciłem na S.P. ChilliPoker gdzie grywałem HU z nie najlepszym skutkiem. No i w końcu wróciłem na PokerStars gdzie jestem do teraz.
Na PokerStarsie grałem na początku z dobrymi wynikami SNG 45os, później przez dłuższy okres wkręciłem się w HU SNG. Gdy to mi się znudziło postanowiłem spróbować grać satelitki 6max HyperTurbo. Początek był na tyle udany, że myślałem że to jest to czego szukałem jednak przerodzenie upswingu w dłuuuugi downswing spowodowało iż odpuściłem sobie. Później znowu wróciłem do HU SNG. Następnie miałem 2-3miesięczną przerwę, która skończyła sie w grudniu 2012 kiedy to postanowiłem to grać 180sng turbo, które męczę do dzisiaj.

Tak więc jak widzicie moja przygoda z pokerem jest dość zawiła, jednak wydaję mi się że w końcu znalazłem to co mnie najbardziej cieszy i interesuje.

Co znajdziecie w tym blogu?

1. Przede wszystkim blog ten będę traktował jako mój motywator, który będzie mnie rozliczał z celów które będę sobie stawiał na początku każdego miesiąca oraz roku. Tak więc na pewno zobaczycie moją "walkę z celami"

2. Myślę że w miarę wkręcenia się w pisanie będę tutaj wstawiał jakieś ciekawe ręce a może i nagrane filmiki z mojej gry

3. Z racji że jestem sędzią piłkarskim na pewno znajdziecie coś związanego z piłką, przede wszystkim jakieś filmiki dotyczące trudnych decyzji dla sędziego.

4. Od jakiegoś czasu dużo inwestuję w siebie poprzez czytanie książek oraz uczestniczenie w szkoleniach odnośnie samorozwoju, także jakiś wzmianek dotyczących tego tematu możecie się spodziewać.

5. Możliwe, że niekiedy wrzucę jakiś ciekawy filmik lub muzykę, ale chyba tego będzie mało, bo nie to ma na celu ten blog. Aczkolwiek jeżeli będzie smętna atmosfera to to będzie rodzaj "rozbudzacza"

Po co mi blog?
Tak jak wspomniałem wcześniej ma to być motywator, który będzie śledził i oceniał moje cele.
Dodatkowo mam nadzieję, że stworzą się tutaj ciekawe rozmowy z innymi użytkownikami.

-----------------------------------------------------------

Myślę, że tyle wystarczy na początek. Jeżeli coś mi jeszcze wpadnie do głowy to będę to na bieżąco uzupełniał.

Przejdziemy teraz do celów na rok 2013

CELE POKEROWE 2013

1. Zdobywam Supernova.
2. Rozgrywam 18tys turniejów 180turbo
3. Rozgrywam 7 z 12 turniejów freeroll $100.000
4. Rozgrywam 20 turniejów freeroll $30.000
5. Uczę się (analiza gry, filmy itp.) minimum 30h miesięcznie
6. Nie gram cash'owek
7. Przestrzegam BRM:
- 250 - 800$ - 2,5$
- 801 - 1200$ - 2,5$ i 8$
- 1200 - 3500$ - 8$
- 3501 - 12000 - 8$ i 15$
- 12001 i więcej - 8$, 15$ i 35$
8. W przypadku gdy brakuje mi pkt. do Supernova, w grudniu gram inne gry, które dają dużą ilość VPP (tylko SNG), ale tylko jeżeli wcześniej obejrzę minimum 10h filmików dotyczących jak te dodatkowe gry się gra.
9. Wstawiam minimum 50 rozdań miesięcznie do działu ocen PokerStrategy (możliwe, że to ulegnie zmianie po jakimś czasie)
10. Rozgrywam turnieje MTT tylko jeżeli jest to zawarte w planie na dany miesiąc
11. Podczas sesji mam wyłączone przeglądarki (jest to mój duży leak, więc wiem, że będzie to cięzkie ale będę z tym walczyć)
12. Jeżeli mój BR jest 5000$ i więcej to przeznaczam miesięcznie 50$ na grę satelitek do turniejów live (ilość $ może się zmienić)

--------------------------------------------------------------------

Ok to by było na tyle jeżeli chodzi o cele pokerowe. Cele na luty 2013 wstawię jutro, gdyż godzina już dość późna (4:57!), także wypada się położyć!

Do usłyszenia!

Odpowiedz
Cytat
26 odpowiedzi
seedorf333

Wiem wiem wiem, miałem dzisiaj wpisać moje cele na luty 2013, ale z racji że spotkałem na mieście znajomych których nie widziałem kupę czasu to trzeba było coś z nimi wychylić, także nie mam teraz sił, żeby cokolwiek napisać. Ale w tym momencie obiecuję że jutro napisze co i jak!

Ave!

Odpowiedz
Cytat
konsad1

Witaj. Zapowiada się niesamowicie ciekawie.
Przyjmij prosze zapro PRV.

Odpowiedz
Cytat
seedorf333

No więc zgodnie z obietnicą:

PODSUMOWANIE STYCZNIA

Ilość rozegranych 180: 912
ROI: -2%
Liczba VPP: 6357,95

Zakładałem, że wyrobię PlatinumStar, jednak na końcu miesiąca kilka nieoczekiwanych zdarzeń sprawiło, że dużo nie grałem.
ROI zdecydowanie nie taki jaki bym sobie życzył. Zaliczyłem mały downswing, ale ważne że gra wygląda dobrze, więc prędzej czy później wszystko wróci na dobre tory.
Poza tym niekiedy grywałem inne gierki niż 180tki i chciałbym to wyeliminować w następnym miesiącu.

-------------
W ramach informacji podaję jak wygląda sytuacja z 180 podczas całej mojej przygody:
Ilość rozegranych: 1604
ROI: +25%

CELE LUTY 2013

1. Zdobywam 8000VPP
2. Rozgrywam 1500 turniejów 180 sng.
3. 23ego lutego rozgrywam VIP freeroll $100.000
4. Rozgrywam 3 turnieje VIP freeroll $30.000
5. Poświęcam 35h na edukację pokerową
6. Wrzucam 70 rozdań do działu ocen na PokerStartegy
7. Staram się eliminować nawyk przeglądania stron internetowych podczas gry.
8. Instaluje na lapku Table Ninja
9. Do sesji od pon do pt, jeżeli czuję się na siłach, dorzucam MTT tylko z cyklu "Hot" do 16,5$ włącznie. W weekendy dorzucam inne MTT turbo do 16,5$.
10. Nie gram satelit do turniejów live.
11. Znajduję się w TOP 1000 w miesięcznym rankingu TLB na PokerStars

Tak w ramach informacji, póki co mój bankroll jest w przedziale, który pozwala mi na swobodna grę 180tek za 8 i 15$.

Będę się starał co 1-2 dni wstawiać jak idzie spełnianie celów. Będzie to miało następującą postać:
1. Punkty VPP: 0/8000
2. Ilość 180: 0/1500
3. Ilość h edukcji: 0/35
4. Ilość rąk wrzuconych do oceny: 0/70

z reszty celów rozliczę się na koniec miesiąca.

Odpowiedz
Cytat
deltoos

Fajnie, kolejny player 180 ;) Mnie dodatkowo najbardziej interesuje opcja wyszukiwania tanich podrozy :D Podrzucaj no tutaj jak będziesz mial cos fajnego :)

Zycze wytrwalosci!

Odpowiedz
Cytat
seedorf333

co prawda teraz ze wzgledu na sesje wrzucamy malo ofert, ale warto polubic, bo juz niedlugo ruszamy w opor

Odpowiedz
Cytat
konsad1

seedorf - przeczytaj priv wiadomość :)

Odpowiedz
Cytat
wycioreks

Sorry seedorf33 za spam, ale to silniejsze ode mnie.

Witaj przyjacielu konsad1 :f_thumbsup:
Co u Cb? :D

Odpowiedz
Cytat
konsad1

Spoko wycioreks :)
Troche sie juz opanowalem i nie krzycze tak duzo na czacie :)
A co u Ciebie ?

Odpowiedz
Cytat
seedorf333

Dzisiaj 1,5h edukacji (film WOmabata + analiza gry) oraz wrzucenie kilka rąk do oceny, także jest dobrze.

Zaraz siadam do stolików i grinduje 180tki do 2-3 w nocy :) Za długo nie mogę, bo jutro sędziuje od rana, także trzeba być wyspanym :)

Odpowiedz
Cytat
wycioreks

Napisane przez konsad1
Spoko wycioreks :)
Troche sie juz opanowalem i nie krzycze tak duzo na czacie :)
A co u Ciebie ?

Nie moge narzekac :)

seedorf ktora lige sedziujesz i gdzie? Mam troche stycznosci z pilka ale na szczescie po drugiej stronie ;)

Odpowiedz
Cytat
seedorf333

Wielkopolska - od 3ligi do Bklasy :]

Odpowiedz
Cytat
wycioreks

3 liga na boku rozumiem?
Co do B klasy to szacun, bo z tego co slyszalem to tam groznie lubi byc :D

Odpowiedz
Cytat
RemiSmk

No prosze, równolatek, to samo miasto, te same gierki i ofc najważniejsze - konto starsowe niepodpięte do strategii :sdrink
pewnie mijamy się na stołach chociaż ja na 8$ wszedłem dopiero w końcówce stycznia.
Będę śledził. GL ! _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Frayyex

Kropa and gl :)

Odpowiedz
Cytat
seedorf333

Napisane przez RemiSmk
No prosze, równolatek, to samo miasto, te same gierki i ofc najważniejsze - konto starsowe niepodpięte do strategii :sdrink
pewnie mijamy się na stołach chociaż ja na 8$ wszedłem dopiero w końcówce stycznia.
Będę śledził. GL ! _thumbsup:

o prosze, jaki zbieg okolicznosci. Moze kiedys nawet uda sie ogarnac analize gry live :P

Odpowiedz
Cytat
seedorf333

Mimo, że dzisiaj piątek, to udało się rozegrać sesje. Na poczatku miałem mały problem z netem przez co bałem się odpalić wiekszą ilość stołów, żeby się nie okazało że będę miał wszędzie sit out. Jednak po jakimś czasie wszystko wróciło do normalności i grałem już na standardowej ilości stołów (18).

Dzisiaj miałem kilka FT, tylko niestety nie przełożyło się to na wynik, bo jakoś zawsze na końcu brakowało szczęscia i zazwyczaj odpadałem na miejscach 7-9. Ostatecznie wyszedłem na lekki minus.

Podsumowanie:
1. Punkty VPP: 366/8000
2. Ilość 180: 69/1500
3. Ilość h edukcji: 1,5/35
4. Ilość rąk wrzuconych do oceny: 6/70

Odpowiedz
Cytat
Kaczmarol

kropke musze tu zostawic

GL ;)

Odpowiedz
Cytat
seedorf333

Sesja rozpoczęta.

W ostatniej chwili mi się przypomniało o freerollu z pula 30.000$, zarejstrowałem się w ostatnich sekundach. Bardzo się z tego cieszę, bo zawsze o tym turnieju zapominałem przez co darmowa gotówka uciekała. Dzięki temu wypełniłem już 33% jednego z cełow na luty.

Odpowiedz
Cytat

też jestem sędzia piłkarskim

propsy

Odpowiedz
Cytat