Witam Wszystkich!
Kim jestem?
Na co dzień studiuje na Politechnice Poznańskiej. Lat 22. W weekendy biegam z gwizdkiem po piłkarskich boiskach, w skrócie jestem sędzia piłki nożnej:D W wolnych chwilach wyszukuje dla ludzi tanich opcji podróżowania po świecie (o tym innym razem). No i co najważniejsze gram w pokera.

Przygoda z pokerem
Moja przygoda z pokerem rozpoczęła się bodajże 3 lata temu. Trafiłem na jakąś stronę związaną z pokerem i postanowiłem założyć konto na PokerStars. Na początku trochę pograłem, ale mimo że nie zbankrutowałem to jakoś przestałem grać (możliwe że przez maturę). Następnie wróciłem na S.P. ChilliPoker gdzie grywałem HU z nie najlepszym skutkiem. No i w końcu wróciłem na PokerStars gdzie jestem do teraz.
Na PokerStarsie grałem na początku z dobrymi wynikami SNG 45os, później przez dłuższy okres wkręciłem się w HU SNG. Gdy to mi się znudziło postanowiłem spróbować grać satelitki 6max HyperTurbo. Początek był na tyle udany, że myślałem że to jest to czego szukałem jednak przerodzenie upswingu w dłuuuugi downswing spowodowało iż odpuściłem sobie. Później znowu wróciłem do HU SNG. Następnie miałem 2-3miesięczną przerwę, która skończyła sie w grudniu 2012 kiedy to postanowiłem to grać 180sng turbo, które męczę do dzisiaj.
Tak więc jak widzicie moja przygoda z pokerem jest dość zawiła, jednak wydaję mi się że w końcu znalazłem to co mnie najbardziej cieszy i interesuje.

Co znajdziecie w tym blogu?
1. Przede wszystkim blog ten będę traktował jako mój motywator, który będzie mnie rozliczał z celów które będę sobie stawiał na początku każdego miesiąca oraz roku. Tak więc na pewno zobaczycie moją "walkę z celami"
2. Myślę że w miarę wkręcenia się w pisanie będę tutaj wstawiał jakieś ciekawe ręce a może i nagrane filmiki z mojej gry
3. Z racji że jestem sędzią piłkarskim na pewno znajdziecie coś związanego z piłką, przede wszystkim jakieś filmiki dotyczące trudnych decyzji dla sędziego.
4. Od jakiegoś czasu dużo inwestuję w siebie poprzez czytanie książek oraz uczestniczenie w szkoleniach odnośnie samorozwoju, także jakiś wzmianek dotyczących tego tematu możecie się spodziewać.
5. Możliwe, że niekiedy wrzucę jakiś ciekawy filmik lub muzykę, ale chyba tego będzie mało, bo nie to ma na celu ten blog. Aczkolwiek jeżeli będzie smętna atmosfera to to będzie rodzaj "rozbudzacza"
Po co mi blog?
Tak jak wspomniałem wcześniej ma to być motywator, który będzie śledził i oceniał moje cele.
Dodatkowo mam nadzieję, że stworzą się tutaj ciekawe rozmowy z innymi użytkownikami.
-----------------------------------------------------------
Myślę, że tyle wystarczy na początek. Jeżeli coś mi jeszcze wpadnie do głowy to będę to na bieżąco uzupełniał.

Przejdziemy teraz do celów na rok 2013
1. Zdobywam Supernova.
2. Rozgrywam 18tys turniejów 180turbo
3. Rozgrywam 7 z 12 turniejów freeroll $100.000
4. Rozgrywam 20 turniejów freeroll $30.000
5. Uczę się (analiza gry, filmy itp.) minimum 30h miesięcznie
6. Nie gram cash'owek
7. Przestrzegam BRM:
- 250 - 800$ - 2,5$
- 801 - 1200$ - 2,5$ i 8$
- 1200 - 3500$ - 8$
- 3501 - 12000 - 8$ i 15$
- 12001 i więcej - 8$, 15$ i 35$
8. W przypadku gdy brakuje mi pkt. do Supernova, w grudniu gram inne gry, które dają dużą ilość VPP (tylko SNG), ale tylko jeżeli wcześniej obejrzę minimum 10h filmików dotyczących jak te dodatkowe gry się gra.
9. Wstawiam minimum 50 rozdań miesięcznie do działu ocen PokerStrategy (możliwe, że to ulegnie zmianie po jakimś czasie)
10. Rozgrywam turnieje MTT tylko jeżeli jest to zawarte w planie na dany miesiąc
11. Podczas sesji mam wyłączone przeglądarki (jest to mój duży leak, więc wiem, że będzie to cięzkie ale będę z tym walczyć)
12. Jeżeli mój BR jest 5000$ i więcej to przeznaczam miesięcznie 50$ na grę satelitek do turniejów live (ilość $ może się zmienić)

--------------------------------------------------------------------
Ok to by było na tyle jeżeli chodzi o cele pokerowe. Cele na luty 2013 wstawię jutro, gdyż godzina już dość późna (4:57!), także wypada się położyć!
Do usłyszenia!