Krótko o mnie:
Grzesiek, 24l from Wawa, obecnie studiuję we Wrocku na UM Fizjo dziennie (już 5ty rok – finish ^^). Pokerem bardziej poważnie zainteresowałem się w grudniu 2012 (smels like fish…) , magiczne 10$ od PS wyparowało tak po ok miesiącu walki na stołach NL2FR (W pewnym momencie było już 28$). Zakładam bloga żeby relacjonować moje postępy w grze i korzystać z wiedzy innych bardziej doświadczonych forumowiczów. Opracowałem plan którego będę się trzymał aby osiągać coraz to wyższe limity. ^^
Tytuł ma odzwierciedlać ogrom pracy jaki włożę w naukę i treningi. Całe życie jestem mocno związany ze sportem.. (rugby, bieganie , windsurfing, siłka, pływanie, oszczep, dysk, akrobatyka sportowa, le parkour i inne )… Wszystkie doświadczenia jakie zebrałem podczas treningów, zawodów, wyścigów nauczyły mnie… -> Sky is the limit!!
Mam ogromną pulę czasu na treningi i pracę nad sobą oraz meega wsparcie ze strony kochającej narzeczonej! To bankowo będzie obfity rok…
CELE:
SHORT-TERM
z 50$ -> 100$ [25dni, NL2]
z 100$ -> 200$ [40 dni, NL2/NL4]
z 200$ -> 400$ [70 dni, NL4/NL10]
LONG-TERM
W grudniu 2013 ostro profitowo grywać na limitach NL100/NL200.
Podróż poślubna częściowo ufundowana z profitu z gry (1.5k pln) Happy Term – 21.09.2013 ^^ .
Całościowy profit z rocznej gry na dzień 07.02.2014 – 4850$.
* - Poker Play (tygodniowo 14h)
° - Poker Study (tygodniowo 21h)
Golden Rules:
1. Tight is Right!! [ABC game is my second name ]
2. Fold is my favorite button.
3. Respect the enemy…
4. Never, never, never give up!
5. After losing 5bi stop the session. And Analyze!
6. No bluff!
7. No tilt!
8. Beware of playing when you are in bad mood or tired.
Uff… Udało nam się, już koniec 1st wpisu
Grywam na platformie PartyPoker. BR = 50.97$
jako że jestem niejako "sprawczynią" tego bloga, dokonam oficjalnego przecięcia wstęgi pierwszym postem.
Bardzo ambitnie podchodzisz do nauki, widzę, że wszystko szczegółowo przeanalizowałeś. Dobrym krokiem jest przeznaczenie sporej ilości czasu na naukę - szczególnie, że jesteś początkujacym graczem.
Mam nadzieję, że podróż poślubna będzie w całości sponsorowana z Twoich wygranych.
A tak na marginesie, narzeczona wie, że grasz w pokera? Jak do tego podchodzi?
Golden Rule #7 może być trudna w realizacji - nie znam gracza, który by nie borykał się z tym problemem, jednak istnieją metody na uspokojenie się i skupienie na tym, co ważne.
Jakiś czas temu opublikowaliśmy Dekalog microplayera, rzuć okiem w wolnej chwili.
Ogromna różnica jak się gra na monitorku 22" zamiast 14"... (lapek)
Grałem niecałą godzinkę. Mocniejszej gry było tak z 30 minut. Wcześniej pykałem tylko 2 stoły a w reszcie stałem w kolejkach..
Rozkręciłem się, ale nagle patrze a przez te filmy zrobiła się już prawie poranna godzina!
Ahh... Ostatnie 2 tygodnie spędziłem na nauce do sesji. Mam nadzieję, że już po wszystkim (for sure!) Dzięki temu mogę się zająć tym co jest naprawdę profitowe. ^^
Grałem dzisiaj lekko ponad 2 godz..
Początek tragiczny... W ciągu 20 minut 3x wywaliło mnie ze wszystkich stołów... ;/ Potem nie mogłem się połączyć z PartyPoker... Po godzinie się udało i już bez większych przeszkód technicznych pograłem 2godz na 6 stołach.
Title -> 'Go Hard or Go Home!!'
Zatytułowałem tak bloga bo będę pracował bardzo ciężko, żeby osiągnąć sukces. ^^ Przypomniały mi się czasy jak mocniej dopieszczałem siłkę i bawiłem się w 'większe' ciężary. Śledziłem wtedy bloga jednego z Animali.. Następnie jak byłem w shopie po suple to dostałem plakat z wizerunkiem tego Animala i motto: Go Hard or Go Home. To były czasy... Niekiedy nawet 2x dziennie na pakerni
CleanForce, a jak tam edukacja pokerowa? Wstawiłeś kilka rozdań z AA, ale nie napisałeś jakie filmy obejrzałeś, artykuły przeczytałeś czy quizy rozwiązałeś?
Na forum wrzuciłem te rakietowe rozdania bo akurat sporo ich miałem w danej sesji.
Resztą rozdań które sprawiają mi problemy zarzucam chłopaków z oceny. Thorek i Jarrekz (THX :fdrink :fdrink) wszystko dokładnie mi wyjaśniają, a ja następnie przebijam się przez masę swoich rozdań... (analizy, podliczania odsów, notatki na przyszłość itp.) to zajmuje mi mnóstwo czasu...
Dodatkowo dostałem od Bąbla filmiki z przedziału mikrusów które polecił mi żebym je sobie obejrzał. Jest ich 18, mam już 6 za sobą.
Odnośnie quizów to muszę się przyznać że jeszcze ich nie robiłem.
Dzięki za linka. Na pewno to wykorzystam.
Pierwsza wieczorna sesyjka za mną... Coś powolutku szło I chyba AA się obraziły... ;/ Spokojnie w kolejnej na pewno mnie odwiedzą nie raz.
River: ($1,99 - 99.50 bb) Q♠(2 Players)
{wiem, wiem... Tragicznie zagrałem, chciałem pokazać przeciwnikowi, że mam seta KKK ale nie chciał odpuścić AA}
Preflop: Hero is SB withA♦, A♣ Hero posts small blind ($0,01), BB posts big blind ($0,02), 4 folds, CO raises for $0,07, BU folds, Hero 3-bets $0,23, BB folds, CO bets $0,78, Hero calls
Turn: ($0,51 - 25.50 bb) K♠(2 Players) Hero bets $0,36, CO bets $2,45, Hero folds, CO gets uncalled back ($2,09)
Jest tego znacznie więcej...
Jutro z rana siądę do wnikliwszej analizy... już widzę, że w paru momentach źle oszacowałem oddsy. Po dokładniejszych rachunkach powinienem pasować...
Dobrej nocki. Jutro trzeba odzyskać żetony które powędrowały do cudzych kieszeni. Nie martwcie się zapisałem sobie ich nicki... ^^
Napisane przez CleanForce
Tak wie. Sama też sobie troszkę pogrywała w jakieś Freerolle.
Widzi jak mocno się skupiam na grze i nauce, wspiera mnie all the time. ;]
Czasami nawet bardziej ode mnie się wkurza jak widzi moje AA połamane przez jakieś 52o...
Pewnie wielu użytkowników w tym momencie zaciśnie pięść i powie, że życie jest nie fair.
Lucky you!
Do następnego wpisu!
Jakbyś zgadła, dokładnie tak zrobiłem Zadaje sobie pytanie tylko, dlaczego nie ja?!
A tak poza tym to siema! Będę tutaj zaglądał w miarę regularnie. Jakbyś potrzebował pomocy to wal śmiało. :sdrink