Witam wszystkich Was obecnych i nieobecnych
Nadano mi Mateusz przy narodzeniu
Jak można to gdzieś tu pewnie zauważyć po lewej czy prawej jestem na PokerStrategy już sporo czasu. Bloga nie miałem, bo nie odczuwałem potrzeby, aby go mieć. Jednak po ostatnich wydarzeniach, które nieco zawirowały moim życiem postanowiłem takowego założyć. Więc zakładam. Więc będę coś tu pisał. Albo i nie... Nie wiadomo.
Jednym z takich wydarzeń, który zmobilizował mnie do założenia bloga było ciągłe torbienie. Nie mam zamiaru się użalać nad sobą, że przegrywałem czy cokolwiek, bo dokładnie wiem dlaczego.
Grałem przeróżne odmiany, limity od nl2 do nl25 przechodząc wszystko po kolei, jednocześnie przeskakując po odmianach. Zaczynałem jak pewnie każdy od Texas Hold'em, później przyszedł czas na omahę, później zdarzyły się nawet turki w Stud Hi, a teraz nauka Omahy Hi/Low oraz rozgrywanie niskowpisowych turków HORSE (Razz też w miarę ogarnięty, ale z niechęcią przysiadam).
Tak więc widzicie, że jakoś tam wszechstronnie poklikać potrafię. No, ale właśnie poklikać. Gram niby od 4 lat. Każda wpłata wyglądała praktycznie tak samo. Wpłata 50$ - pierwsze 3 dni + 200$ i więcej, miska ucieszona. Kolejne 3 dni -200$... Scary i wypłata pozostałych 50$, chwila przerwy i tak ciągle wychodząc zazwyczaj na 0...
Teraz przyszedł czas BY TO ZMIENIĆ !!!!
Nie mam zamiaru być kolejne lata swojego życia jakimś pierdolonym monkey clickerem, który naukę gry w pokera wyciągał z tego, że grał... "Przecież jak gram, to nabieram doświadczenia i umiejętności" - myślałem... Jednak ostatnie wielkie finansowo dla mnie torby diametralnie zmieniły moje podejście...
ZACZYNAM KOMPLETNIE OD ZERA !
* Nowe podejście do gry
* Nowy - całkowicie rozbudowany i zmieniony mindset
* Nowe cele
* Nowe strategie
* Więcej nauki
* Równomiernie do nauki, stosowanie wyciągniętych wiadomości w grze
* Więcej rąk do oceny (póki co może gdzieś z 15....)
* Czytanie artykułów, oglądanie filmików
I BĘDZIE CUDOWNIE ! MUSI !
Także trzymajcie wszyscy za mnie kciuki. I życzcie mi powodzenia, a ja będę starał się na bieżąco pisać co nieco, co się u mnie ciekawego dzieje w życiu pokerowym i nie tylko...
WIELKIE POZDRO