Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Grałem chyba wszystko, wygrywałem niewiele... Pandowo blogowo. BANG !

23 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
567 Wyświetlenia
MateQC

Witam wszystkich Was obecnych i nieobecnych :) Nadano mi Mateusz przy narodzeniu ;)

Jak można to gdzieś tu pewnie zauważyć po lewej czy prawej jestem na PokerStrategy już sporo czasu. Bloga nie miałem, bo nie odczuwałem potrzeby, aby go mieć. Jednak po ostatnich wydarzeniach, które nieco zawirowały moim życiem postanowiłem takowego założyć. Więc zakładam. Więc będę coś tu pisał. Albo i nie... Nie wiadomo.

Jednym z takich wydarzeń, który zmobilizował mnie do założenia bloga było ciągłe torbienie. Nie mam zamiaru się użalać nad sobą, że przegrywałem czy cokolwiek, bo dokładnie wiem dlaczego.
Grałem przeróżne odmiany, limity od nl2 do nl25 przechodząc wszystko po kolei, jednocześnie przeskakując po odmianach. Zaczynałem jak pewnie każdy od Texas Hold'em, później przyszedł czas na omahę, później zdarzyły się nawet turki w Stud Hi, a teraz nauka Omahy Hi/Low oraz rozgrywanie niskowpisowych turków HORSE (Razz też w miarę ogarnięty, ale z niechęcią przysiadam).

Tak więc widzicie, że jakoś tam wszechstronnie poklikać potrafię. No, ale właśnie poklikać. Gram niby od 4 lat. Każda wpłata wyglądała praktycznie tak samo. Wpłata 50$ - pierwsze 3 dni + 200$ i więcej, miska ucieszona. Kolejne 3 dni -200$... Scary i wypłata pozostałych 50$, chwila przerwy i tak ciągle wychodząc zazwyczaj na 0...

Teraz przyszedł czas BY TO ZMIENIĆ !!!!

Nie mam zamiaru być kolejne lata swojego życia jakimś pierdolonym monkey clickerem, który naukę gry w pokera wyciągał z tego, że grał... "Przecież jak gram, to nabieram doświadczenia i umiejętności" - myślałem... Jednak ostatnie wielkie finansowo dla mnie torby diametralnie zmieniły moje podejście...

ZACZYNAM KOMPLETNIE OD ZERA !

* Nowe podejście do gry
* Nowy - całkowicie rozbudowany i zmieniony mindset
* Nowe cele
* Nowe strategie
* Więcej nauki
* Równomiernie do nauki, stosowanie wyciągniętych wiadomości w grze
* Więcej rąk do oceny (póki co może gdzieś z 15....)
* Czytanie artykułów, oglądanie filmików

I BĘDZIE CUDOWNIE ! MUSI !

Także trzymajcie wszyscy za mnie kciuki. I życzcie mi powodzenia, a ja będę starał się na bieżąco pisać co nieco, co się u mnie ciekawego dzieje w życiu pokerowym i nie tylko...

WIELKIE POZDRO

Odpowiedz
Cytat
22 odpowiedzi
MateQC

Yyyy... Czuję się trochę olany...

To się pouczę grać.

Odpowiedz
Cytat
MrQ89

Ja tam czekam na każdy wpis niszowego blogera także pisz jak najcześciej co tam słychać na froncie , GL :fdrink

Odpowiedz
Cytat
MateQC

Ooo pojawiło się światełko w tunelu :) Dzięki kolego, że się odezwałeś. Chcę zacząć naukę i wpisywać się coraz częściej... ale jak nie było dla kogo, to stwierdziłem, że bez sensu. Jednak teraz już mogę zacząć pisać, bo jest choć jeden czytelnik :)

Odpowiedz
Cytat
MateQC

Witam. Ogólnie to rozpoczynając poprawianie swojego skilla przydałoby się zainwestować w jakiegoś trackera ? Czy jest tutaj może ktoś kto zaproponowałby mi coś ? Czy prostszy w obsłudze jest PT czy HM ? Bardziej przejrzysty HUD ? Ogólne informacje pokrótce...

Odpowiedz
Cytat
szczelon

Ogólnie ja używam HM2 i wydaje mi się bardziej przejrzysty, ale to może przez to, że go właśnie używam.

Z tego co wiem, to PT4 więcej gier obsługuje. Tu podsyłam Ci linka do naszej promocji PT4.

Możesz być spokojny. Będę tu zaglądać:D

Co masz zamiar grać?

Pozdrawiam :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
MateQC

Ooo super :) Już druga osoba zajrzała. Świetnie. Na razie czytam artykuły (wszystko od samego początku) i się zastanawiam. Najbardziej leży mi Texas Hold'em, to pewne. Teraz jedynie muszę wybrać czy chcę grać cash games, SnG or MTT...

* Jeżeli zdecydowałbym się na MTT to najlepiej zacząć od SnG prawda?
* Tylko od jakich ? 9-osobowych? 45-osobowych? 180-osobowych?
* Po jakiej próbce można spróbować startować w niskowpisowych MTT ?

Czy jest szansa wejść w MTT i wygrywać bez przygotowania SnG ?

Odpowiedz
Cytat
domycia

Dużo ludzi jest zdania, że jednak cashe lepiej przygotowywują do gry MTT zważywszy na to, że jest w nich więcej gry postflop niż w SNG. (to zdanie m.in. pyszałka)

Odpowiedz
Cytat
MateQC

Napisane przez domycia
Dużo ludzi jest zdania, że jednak cashe lepiej przygotowywują do gry MTT zważywszy na to, że jest w nich więcej gry postflop niż w SNG. (to zdanie m.in. pyszałka)

Próbowałem swoich sił w SnG na FTP za punkty. Nieźle mi to nawet wychodziło, ale zdecydowanie lepiej czuję się w Cash i MTT, bo jest akcji więcej i większe możliwości. Przemyślałem dokładnie to co napisałaś (nick pozwala mi stwierdzić, że jesteś kobietą-jeśli pomyliłem płeć-przepraszam) i stwierdzam, że oboje macie rację (zważywszy, że chciałbym osiągnąć status mindsetowy i skillowy Pyszałka) i zacznę niedługo rozgrywać jakieś MTT. Niestety jednak muszę rozpocząć swoją przygodę od 0 rolla i rozgrywania wielu, ale to bardzo wielu MTT Freerolls by zgromadzić cokolwiek. Próbuję też swoich sił w 15FTP SnG 0.50$ tickets i już kilka takich nazbierałem. Przy większej ilości rozpocznę rozgrywanie tych SnG 0.50$ i z tego też chcę zrobić jakieś zaczątki rolla. Chyba nie jest to najgorszy pomysł na początek budowy i drogi do High Stakes ? :D

Odpowiedz
Cytat
szczelon

Dokładnie, najważniejsza jest wiara, że dobrą drogę obrałeś, oraz chęci do nauki ( o czasie na grę nawet nie wspominam ).

Jeżeli będziesz dążyć do celu to przy troszkę cierpliwości i samozaparcia sukces będzie murowany.

GL :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
MateQC

Witam ponownie. Niestety studia oraz sesja poprawkowa zabrała mi dość czasu i ochoty na to, żeby coś tutaj napisać, ale teraz znalazłem chwilę wolnego czasu, więc coś naskrobię.

Zdecydowałem się grać SnG na FullTilt Poker za 15 FTP. Jako, że punktów miałem stosunkowo mało (bo tylko nieco ponad 500), więc i mało ticketów do wyrobienia. Ostatecznie udało mi się nazbierać 23 tickety i rozpocząłem swoją przygodę z SnG 0.50$ fr lub sh (zależnie od tego ilu graczy aktualnie zarejestrowanych). Zagrałem wczorajszego wieczora 17 turków i z zerowego rolla uzbierało się : 12.93$

Pozostało mi jeszcze 6 ticketów. Planuję w co najmniej 4 z nich uzyskać 1st place i powiększyć bankroll. Następnie dalej grać SnG 0.50$ aż do uzyskania 40$ bankrolla.

Trzymajcie kciuki ! (A jeśli piszę sam do siebie, to sam będę trzymał)

Odpowiedz
Cytat
MateQC

Rozegrałem kolejne 3 SnG 0.50$ i miejsca jakie zająłem to : 1,2,1
Jestem zadowolony.

Na chwilę obecną bankroll wynosi : 17.85$

Wieczorem kolejne rozgrywki :)

A na chwilę relaksu jeden z moich ulubionych kawałków :

DonGuralEsko - Pięć ft. Sitek, Shellerini

BANG !

Odpowiedz
Cytat

ale dobre DON wygląda jak wylakły Ice Cube, wiele go ssłuchałem ale nigdy nie widziałem. Strasznie się chłopaki bujają ;)

Odpowiedz
Cytat
MateQC

Ogólnie teraz większość artystów hip-hop, którzy mają dość sporo w swojej wadze kreuje się na nieogolony styl :P
Nie wiem od czego to zależy i na czym ma polegać, ale oprócz Don'a za zapuszczoną brodą kryje się także Tede.

Odpowiedz
Cytat
AceBestini

Bloger Lutego - ankieta

:sdrink

Odpowiedz
Cytat
MateQC

Dawno mnie nie było, nie pisałem... Trochę pograłem... Więcej czasu spędziłem na nauce... I pokera.... I studiowałem trochę...

ALE

Przez rozdania tego typu odechciewa mi się czasami grać. Zwłaszcza jak człowiek ciuła jakiegoś w miarę ludzkiego rolla, wchodzi rozluźniony na FTPowski RUSH i dostaje takie chore akcje....

Full Tilt Poker $0.02/$0.05 No Limit Hold'em - 6 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BB: $5.12
UTG: $5.25
MP: $2.85
Hero (CO): $4.52
BTN: $2.58
SB: $8.81

Pre Flop: ($0.07) Hero is CO with A♦ J♠
2 folds, Hero raises to $0.15, 1 fold, SB calls $0.13, 1 fold

Flop: ($0.35) 5♣ 6♥ J♣ (2 players)
SB checks, Hero bets $0.27, SB raises to $0.54, Hero calls $0.27

Turn: ($1.43) A♣ (2 players)
SB bets $1.43, Hero raises to $3.83 all in, SB calls $2.40

River: ($9.09) 9♣ (2 players - 1 is all in)

Spoiler

Nie wiem skąd gość to wiedział, ale call był z K :club:T :spade:

Odpowiedz
Cytat
MateQC

Ewentualnie tacy mistrzowie przewidywania riverów !

Full Tilt Poker $0.02/$0.05 No Limit Hold'em - 6 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

MP: $4.54
CO: $5.90
BTN: $5.30
SB: $11.97
Hero (BB): $8.56
UTG: $5.00

Pre Flop: ($0.07) Hero is BB with A♠ 2♠
1 fold, MP raises to $0.15, CO calls $0.15, BTN calls $0.15, 1 fold, Hero calls $0.10

Flop: ($0.62) 3♦ 5♦ Q♥ (4 players)
Hero checks, MP checks, CO checks, BTN checks

Turn: ($0.62) 4♣ (4 players)
Hero bets $0.55, MP folds, CO folds, BTN calls $0.55

River: ($1.72) 7♦ (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.55, Hero calls $0.55

Final Pot: $2.82
BTN shows 6♣ 5♣ (a straight, Seven high)
Hero mucks A♠ 2♠
BTN wins $2.64
(Rake: $0.18)

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

Nie wiem czy Cię pocieszę ale musisz uważać na takie karty na rushu i się
z nimi pogodzić.
Co do magicznego strita to zdradzę Ci że na rushu uwielbiałem sprawdzać podbicia przed flopem z takimi kartami jak Twój przeciwnik. Pod warunkiem że podbijający miał sporego stacka. Było to bardzo opłacalne.
Gdybyś podbił na flopie to bardzo możliwe że by odpuścił. Ale na turnie miał już OESD więc musiał Cię sprawdzić :fdrink

Natomiast co do rozdania z kolorem to część graczy na tych stawkach jak zobaczy na turnie drawa do koloru to sprawdzą każde Twoje podbicie.
Natomiast co do Twojego przeciwnika to podejrzewam że skoro nie udało mu się zastraszyć Ciebie na flopie to próbował przekonać Cię że uzbierał kolor na turnie jednocześnie licząc na to że jeśli nawet nie spasujesz to może na riverze wleci :)
No i wleciał :)
Sam tak robię bo przy takich kartach na stole większość jednak pasuje.
Gdybyś nie dostał asa na turnie pewnie byś odpuścił. No chyba że się mylę :)

Odpowiedz
Cytat
MateQC

Witam :) Nie wiem czy to było pocieszenie, ale jakaś jednak rada, więc na przyszłość będę odpuszczał niepewne rozdania, albo betował od samego flopa, ewentualnie push, bo chyba nie wiem jak inaczej grać takie akcje.

Co do akcji z OESD, pewnie też bym tak zagrał ?( no, ale teraz to ciężko mi powiedzieć, możliwe, że bym wystraszył się jakiegoś dobranego flusha, chociaż ten bet, sam zachęcał do sprawdzenia. Niestety.

Co do rozdania z kolorem, czasami grając ten rush, albo innego szybkiego pokera, niestety na niskich stawkach pojawia mi się przed oczami scenka, gdzie gracze siedzą przed komputerem, wchodzą w rozdanie, po flopie klikają ALL-IN zamykają oczy obgryzując paznokcie i odliczają do 5.

5

4

3

2

1

Otwiera oczy i patrzy czy żetony przesunęły się w jego stronę. Jeśli tak to :fuckyeah I'm a PROS !

Jeśli nie to... :pokerface: I'll try next time ;)

Odpuszczam na razie dotykanie gier cash w formie rush... W ogóle gier cash. Rozpoczynam kolekcjonowanie rolla ponownie od freeroll tournaments i wtedy rozpocznę gry na 1.1$ Rush MTT. Tam jednak jakoś lepiej się czuję :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
RubinPlayer

Na Twoim miejscu MateQC omijałbym rusha szerokim łukiem.
Skoro turki dobrze Ci idą i budujesz na nich bankrol to tego się trzymaj.
Zbaczając z kursu na rusha będziesz tylko tracił kasę i nerwy a co gorsza będziesz wybijał się z rytmu.
To zupełnie inna gra. Wiem że wciąga ale jest bardzo swingowa i trzeba
mieć dużego rola żeby czuć się swobodnie :)

Powodzenia

Odpowiedz
Cytat